SPORT

Eddie Jordan: Baumgartner jó példát mutatott a Forma-1-ben!

Magyarországnak büszkének kell lennie Baumgartner Zsolt Forma-1-es pályafutására – jelentette ki a #FormulaHUPodcast legutóbbi epizódjában hallgató exkluzív interjúban Eddie Jordan, aki csapatfőnökként 2003-ban megnyitotta a királykategória kapuját honfitársunk számára.


Versenyző, bankár, csapatfőnök, pilótamenedzser, tévés szakértő, műsorvezető, rockdobos, mókamester és jövendőmondó: néhány jelző azok közül, amelyekkel Eddie Jordant, a motorsport világának legendáját illetni szokás, a #FormulaHUPodcast exkluzív interjújában pedig sorra bebizonyította, hogy minden egyes jelzőt jogosan aggattak rá az évtizedek során.

Szépemlékű istállója – amelynek aktuális reinkarnációja Racing Point név alatt fut – olyan legendáknak biztosított lehetőséget az F1-ben, mint például Michael Schumacher, de neki köszönhetően nyíltak meg a királykategória kapui Baumgartner Zsolt előtt is.

„Zsolttal kapcsolatban az volt az egészen csodálatos, hogy olyan volt, mintha friss levegő érkezett volna. Fiatal volt, alázatos és gyors. A csajok imádták, a csapat is kedvelte őt. Mindenki odáig volt érte. Szerintem nagyon jó példa volt az országotok számára. A magyaroknak büszkének kell lennie arra, ahogyan viselkedett, ahogyan beilleszkedett a csapatba és amilyen profin bonyolította például az interjúkat. Mindent korrekten csinált, annyira örültem neki, mintha a saját fiam lett volna. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó példát mutatott Magyarországnak a viselkedésével és azzal, amennyire professzionálisan vezetett”

- mondta hazánk első és mindeddig egyetlen F1-es versenyzőjével kapcsolatban Jordan, aki a #FormulaHUPodcast adásában soha nem hallott részletességgel idézte fel a 2003-as történéseket, s elárulta egyebek mellett azt is, hogyan szúrta ki magának már évekkel korábban Baumgartnert.

Nemcsak honfitársunkról és magyarországi élményeiről beszélt az ír fenegyerek, hanem egyebek mellett arról is, hogyan építette fel a semmiből a versenyistállóját, milyen fortélyokat kellett bevetnie annak érdekében, hogy olyan fenoménokat is meg tudjon zabolázni, mint például Ayrton Senna, Damon Hill vagy Jean Alesi, de érdeklődésünkre elárulta azt is: hogyan vált belőle minden titkok nagy tudorává, az évek során leleplezve például Michael Schumacher visszatérését is.

Mi több: a #FormulaHUPodcast stábjának azt is elárulta, hogy tevékeny részese volt annak a folyamatnak, amelynek eredményeként Lewis Hamilton a McLarentől a Mercedeshez tette át a székhelyét.

A sorozat 19. adásában a #FormulaHUPodcast szakújságírói törzsgárdája, a Bethlen Tamás, Mészáros Sándor és Gellérfi Gergő alkotta trió nosztalgiázik, reflektál a Jordantől hallottakra, ugyanakkor igyekeznek helyretenni a Baumgartner Zsolt F1-es szereplésével kapcsolatos, a magyar köztudatban élő tévhiteket is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Orbán Viktor mindössze két szóval reagált a magyar válogatott vereségére
A miniszterelnök a helyszínen, Kölnben tekintette meg a magyar válogatott első csoportmérkőzését az idei foci Eb-n. A meccs után két szót írt ki a közösségi oldalán.


A miniszterelnök a helyszínen, Kölnben tekintette meg a magyar válogatott első csoportmérkőzését az idei foci Eb-n.

Mint arról már írtunk, a magyar csapat kikapott 3:1-re Svájctól a szombati mérkőzésen.

Orbán Viktor a vereség után két szót írt ki a Facebook-oldalára.

A képhez még annyit tett hozzá Orbán, hogy

„Most már győzni kell!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
Videó: Rendőrök vittek el egy magyar szurkolót Kölnben
A szurkolót kivezették a rendőrök a stadion felé vonuló csoportból. A drukker pirotechnikai eszközt használt.


Az egyik magyar szurkolót elvitték a rendőrök Kölnben a Svájc-Magyarország mérkőzés előtt, mert a drukker pirotechnikai eszközt kezdett el használni a stadion felé tartó vonulás során.

Az esetről videó is készült.

Itt lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
A Rovatból
Szoboszlai Dominik: Innen szép a győzelem!
Szerinte a második félidő jó volt. Nem voltak megijedve, használták egymást, segítettek a másiknak, passzoltak ötöt egymás után. Ezt kellett volna csinálniuk az első félidőben is


A magyar válogatott 3:1-re kikapott Svájc ellen az Európa-bajnokság A-csoportjának első fordulójában. A lefújást követően a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak.

"Fogalmam sincs, mi volt a különbség, ha tudnám, válaszolnék, teljesen más csapat voltunk az első félidőben, mint a másodikban. Ebből a meccsből is tanulunk, van még két találkozó hátra, nem szabad búslakodni. Innen szép a győzelem.

Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy azt hiszed, ajándékba fogod kapni a három pontot. Semmit nem adnak ingyen ezen a szinten, ezért meg kell dolgozni. Az, hogy idáig elértünk, nem véletlen, ezért megdolgoztunk, ugyanúgy kell innentől folytatni. Nem lesz olyan, hogy azt mondja majd a német vagy a skót válogatott, hogy nincs kedvünk, jussatok tovább ti."

- mondta a tévécsatornának Szoboszlai.

"Elég sok dolgunk van még, rajta vagyunk. A második félidő jó volt, nem voltunk megijedve, használtuk egymást, segítettünk a másiknak, passzoltunk ötöt egymás után, ezt kellett volna csinálnunk az első félidőben is"

– zárta gondolatait a Liverpool középpályása.

(via csakfoci.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
A Rovatból
Így szurkoltak a magyar válogatottnak a Szabadság téren - fotók!
A Szabadság téren sokan szurkoltak a válogatottnak. Itt vannak a helyszínen készült fotóink.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 15.



Mint arról korábban írtunk, a magyar válogatott 3:1-re kikapott a foci Eb szombati napján.

Sajnos nem sikerült a bravúr: Svájc legyőzte a magyar csapatot.

A Szabadság téren sokan szurkoltak a válogatottnak. Íme a helyszínen készült fotóink.


Link másolása
KÖVESS MINKET: