SIKERSZTORIK
A Rovatból

INTERSPORT flagship store áruház nyílt Budaörsön

A győri újranyitás és a budapesti MOM Park megnyitó mellett, az INTERSPORT ezúttal a legnagyobb, legszélesebb választékkal rendelkező, ún. flagship store áruházát nyitotta meg átépítése után.

Link másolása

“Sportélmény új dimenzióban” - így hangzik az INTERSPORT célkitűzése és egyben mottója, mely a megújult és az újonnan nyitott áruházak berendezését és árukínálatát is jellemzi. Az INTERSPORT győri, budapesti (MOM Park) és budaörsi áruházai a színvonalas lokációkon, átlagon felüli alapterülettel, valamint széles termékkínálattal működnek. A budaörsi áruház flagship store-ként is funkcionál, melynek célja, hogy az agglomeráció és akár budapesti közönség igényeit is teljeskörűen kiszolgálja. A családi tulajdonban üzemeltetett vállalkozás 1 millió eurót fektetett be a helyiség átalakításába és bővítésébe.

Magyarország természeti adottságai is hatottak az áruház kialakítására

Az INTERSPORT számára kiemelten fontos, hogy a vásárlás élményét egy új szintre emelje; a budaörsi flagship store áruház tervezésében az INTERSPORT Retail Architecture csapatát Magyarország páratlan természeti adottságai, tavai és határtalan terei inspirálták. Ezen hatások pedig megmutatkoznak az áruház dizájnjában, kialakításában is. A tervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg: amíg a felnőttek vásárolnak, addig a kicsik felmászhatnak a Galyatető-kilátó kicsinyített mására, és onnan egy biztonságos csúszdán érkezhetnek meg a gyerekbarát outdoor/túra/kirándulás élményterületre.

Magyarországon ez már a tizenharmadik áruház, melyet Csilléry Balázs Péter és Horváth Csobán ügyvezetők vezetnek: "Egyedülálló márkaválasztékot, kiemelkedő tanácsadást és a legmodernebb futáselemzési lehetőségeket kínáljuk vásárlóinknak, hozzájárulva ezzel egy teljesen új vásárlási élményhez Magyarországon".

Fodor Andrea, a budaörsi áruház vezetője így nyilatkozott: "A sport iránti lelkesedés mellett az INTERSPORT minden alkalmazottjától szakértelmet és termékismeretet, valamint a változatos és folyamatosan bővülő termékkínálattal kapcsolatos személyes tapasztalatot követeli meg. A szezon legfrissebb trendjeivel és tanácsadással felkészülten várjuk a sportrajongókat “

Az INTERSPORT Magyarországon összesen 14.000 négyzetméter területen, 14 áruházzal, valamint 2 franchise partnerrel van jelen. A magyar áruházakban összesen 220 fő dolgozik, és a vállalat jövőbeli célkitűzései között szerepel, hogy az elkövetkezendő 2-3 évben újabb 6-10 áruházat fog megnyitni, különös tekintettel Budapestre és a Nyugat-magyarországi régióra.

A kerékpározás iránt megnőtt a kereslet

A budaörsi flagship store újratervezésénél jelentős szerepet játszott a kerékpárok iránti folyamatosan növekvő kereslet: az áruházban impozáns környezetben, közel 500 négyzetméteren lesz lehetőség minőségi és széles termékkínálat közül választani és bármikor szervizeltetni. A termékkínálatot nagymértékben meghatározza a teljesen felszerelt túra- vagy komfortkerékpárok iránti erős kereslet, továbbá a terepre jobban megfelelő cross kerékpárok és a sportos mountainbike kerékpárok iránti érdeklődés is. Mindemellett az e-kerékpár szegmensben a kereslet Magyarországon is folyamatosan növekvő tendenciát mutat: a magyar vásárlók körében a kényelmi és túra e-kerékpárok, a cross e-kerékpárok és az e-MTB-ok iránt is nagy az érdeklődés.

Az “új sportvilágot” a lábanalízis is segíti

A budaörsi flagship store „új sportvilágot” teremt: az INTERSPORT a termékek és márkák széles választékának köszönhetően szinte minden sportélményhez biztosít egy-egy ruházati márkát is. A teljesség igénye nélkül jelen van az Adidas, a Nike, a Puma, az Under Armour, a Helly Hansen, a Columbia, a The North Face, a McKinley, az Ortovox és még sok világmárka is. A felsoroltak közül majd mindegyik brand képviselteti magát fenntartható módon előállított, magas minőségű és stílusos termékekkel.

Az ország egyik legmodernebb lábanalízis gépét is kipróbálhatják az érdeklődők az áruház nyitóajánlata keretében. Az elemző berendezések és az értékesítő személyzet hozzáértése az optimális futócipő megtalálását jelentősen megkönnyíti.

A lábanalízis keretében digitális mintát vesznek a lábról, majd egy dinamikus vizsgálattal futópadon elemzik a láb mozgását, dőlését futás közben. Végül a felmérésnek megfelelően kerül ajánlásra konkrét modell, ezáltal a személyre szabott, biztosan passzoló futócipő biztosítani fogja a viselőjének és az ízületek, szalagok, illetve a csontok védelmét.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SIKERSZTORIK
A Rovatból
Egy magyar találmány, ami világsikerré is válhat: bemutatták a világ első fújós dezodor automatáját
Az ötlet két egyetemista fiú fejéből pattant ki, és nemsokára bárki számára elérhető lesz a Rossmann három üzletében.
Vass Adrienn - szmo.hu
2023. január 27.


Link másolása

Csütörtökön mutatták be Budaörsön a Respray névre hallgató cég, fújós dezodorok úrátöltésére kifejlesztett automatáját, ami több szempontból is figyelemreméltó.

A találmány két magyar fiatal, Réti Andor és Zámbó Gergely nevéhez főződik. Jelenleg sehol máshol nem alkalmaznak ilyen technikát üzlettérben, így könnyen lehet, hogy az innováció nemsokára világszerte ismert lesz.

Segíti ezt a folyamatot az is, hogy egy olyan hatalmas cég, mint a Rossmann beállt mögéjük, és nemsokára három Budapest környéki üzletben be is üzemelik az automatákat.

Mi a probléma a fújós dezodorral?

Az alumínium dobozos dezodorokkal több probléma is van.

Az egyik az, hogy miután megvásároltuk és elfogyasztottuk a tartalmukat, a kukában landolnak.

Nem lehet újratölteni, és sehogy máshogy sem lehet újrahasznosítani, így a bennük lévő maradékkal együtt elégetik őket. És problémás maga a propán-bután hajtógáz is, amit tartalmaznak, hiszen káros hatással lehetnek az emberi egészségre.

Bár alapvetően egy ilyen dezodort a flakonban lévő termékért vásárolunk meg, az ár egy jelentős részét maga az alumínium palack teszi ki.

Röviden tehát sem a pénztárcánknak, sem az egészségünknek, sem pedig a bolygónak nem teszünk jót vele, ha klasszikus, fújós dezodort választunk.

Miért jobb a Respray?

A Respray az összes fent említett problémát kiküszöböli. Mivel propán-bután hajtógáz helyett sűrített levegővel tölti meg a flakont, biztonságosan használható egy üzlettérben is. És a sűrített levegő az egészségünkre sem veszélyes.

Miután megvásároltuk és feltöltöttük a flakonunkat, még négyszer visszatérhetünk vele az üzletbe egy újabb töltésre, így sokkal tovább használhatjuk, mielőtt szemétbe kerülne.

Ráadásul az újratöltések alkalmával már csak a bele kerülő termékért kell fizetnünk, a csomagolásért nem.

Az akár ötször is újratölthető csomagolás bevezetésével és a sűrített levegős hajtógáz használatával a hagyományos spray dezodorok CO2 kibocsátásának mintegy 78%-át kiküszöbölhetjük. A Respray leegyszerűsíti a logisztikát azáltal, hogy csökkenti a transzportált mennyiséget, kizárja a hagyományos hajtógázok negatív hatásait, és 80%-kal csökkenti a csomagolóanyag mennyiséget.

Az automatát a sajtótájékoztató után mi is kipróbáltuk, és rendkívül egyszerű, valamint gyors a használata.

Pár gombnyomás után már indul is a töltés, ami 45 másodpercet vesz igénybe, majd a gép egy vonalkódot is nyomtat nekünk, amin az is fel van tüntetve, hogy még hányszor használhatjuk újra a palackunkat.

Jelenleg 3 illat közül választhatunk, de a tervek szerint ez csak bővülni fog.

Az első töltés, és a palack ára összesen 599 forintba kerül, az újratöltés pedig alkalmanként 299 forint.

Érdemes tehát figyelni a fiúk és a Rossmann oldalát is, hogy mikor és pontosan hol indítják el az automatákat!

Te ki fogod próbálni?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SIKERSZTORIK
A Rovatból
Másfél éve még járni sem tudott, most világbajnoki címet szerzett a 15 éves fehérvári parasportoló
A gyakorlata végén a közönség és a bírók is felállva tapsolták meg Porga Zsaklint a parapole világbajnokságon.

Link másolása

Aranyérmet nyert Porga Zsaklin a decemberi rúdsport világbajnokságon. A székesfehérvári MÁV Előre SC mindössze 15 éves para rúsportolója százharminchat pontos eredményt ért el a parapole elit versenykategóriában - írja a MÁV Előre SC.

Az olaszországi Cesenaticóban rendezett világbajnokságon harminc ország száznyolcvan sportolója indult, köztük a huszonhárom fős magyar válogatott is. A székesfehérvári klub sportolója 136 pontos eredménnyel lett világbajnok a parapole elit versenykategóriában.

„Felemelő érzés volt, amikor a himnusz hallgatása közben felemelhettem a magyar zászlót, mert nekem kiskorom óta, amióta elkezdtem űzni ezt a sportot, ez volt az álmom. Nagyon jól esett, hogy dicsőséget szerezhettem Magyarországnak és magamnak ezzel az eredménnyel”

– mondta Porga Zsaklin.

A rúdsportoló célja az volt, hogy bemutassa képességeit a korlátai ellenére. A beszámoló szerint gyakorlata végén a közönség és a bírók is felállva tapsolták meg a lányt.

„Nagyon sok munka volt ebben a vb-címben, mert ez volt az a koreográfia, amiben százszázalékos teljesítményt szerettem volna nyújtani a versenyen. Viszont ez nagyon összetett, mert a mozdulataim minden egyes apró részletét először fejben kellett megértenem, átgondolnom és csak utána tudtam begyakorolni, és ezt követően illesztettük be a koreográfiába. Igazából ez az a folyamat, amin folyamatosan keresztül megyünk. Ennél a nagyértékű produkciónál viszont az is jelen volt, hogy a jobb teljesítmény érdekében olyan elemeket is beépítettünk, amiket azért gyorsabban kellett elsajátítanom, hogy ezt a táncot még jobban tökéletesítsük. Én ezzel a sporttal már hét éve óriási falakat döntök le a félelmeimben és ezzel együtt a korlátaimban is”

— mesélte az ifjú világbajnok.

Porga Zsaklin oxigénhiányos állapotban született, ezért izomzsugorodás alakult ki a testében. Ám gyerekkora óta folyamatosan javult az állapota és másfél éve már járni is tud két bot segítségével.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
A Rovatból
28 millió forintot kapott a Google-től egy magyar fiatal, aki felfedezett egy biztonsági hibát
Meglepően egyszerű módon törte fel képernyőzárját Dávid, az óriáscég nem volt hálátlan.
Fotó: PhotoMIX-Company / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. november 24.


Link másolása

28 millió forintot kapott a Google-tól az a 21 éves magyar fiatal, aki felfedezett egy súlyos biztonsági hibát – írja az RTL.

Schütz Dávid középiskolás kora óta foglalkozik bug bounty-val, azaz biztonsági hiba kereséssel, a legnagyobb „fogására” azonban véletlenül bukkant. Felfedezte, hogy egy meglepően egyszerű módszer segítségével fel tudja oldani a telefon képernyőzárját, anélkül, hogy tudta volna a kódot.

A hibát beküldte a Google-nek, a cég pedig 70 ezer dollárral, azaz 28 millió forinttal jutalmazta Dávidot.

Dávid minden érdeklődőt arra biztat, hogy bátran vágjon bele a bug bounty-ba, az interneten található számos ingyenesen letölthető tananyaggal ugyanis bárki elsajátíthatja a módszert, ami pénzkereseti forrásnak sem utolsó.

Az RTL Híradó teljes riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SIKERSZTORIK
A Rovatból
Egy magyar kislány játszotta a fiatal Wednesday–t a netflixes sorozatban
Váradi Karina Londonban él az édesanyjával, aki egyedül neveli.

Link másolása

Az idei sorozatok közül talán nem túlzás azt mondani, hogy a Netflixes Wednesday volt a legnagyobb gurítás, amely egy csapásra óriási sztárt csinált a főszerepet játszó Jenna Ortegából.

A szériában azonban feltűnik Wednesday fiatalkori énje is, akit pedig egy magyar kislány, Váradi Karina alakít.

„Egy közösségi oldalon láttam egy hirdetést, modellkedésre lehetett regisztrálni, megtettem, ennek már öt éve. Ott azt mondták rá, hogy tehetséges szupersztár. Úgy döntöttünk, hogy leszerződünk egy ügynökséggel. El kellett mennünk egy hajóútra, ahol sok iroda képviseltette magát, különböző országokból. Meg kellett tanulnia egy szöveget, kifutón kellett vonulnia, és el kellett játszania bizonyos jeleneteket” - mondta Karina édesanyja, Bandula Nikolett a Ripostnak. Azt is hozzátette, hogy a végén majdnem mindegyik ügynökség szeretett volna leszerződni Karinával.

Végül egy londoni irodát választottak, innen kaptak tavaly egy emailt, hogy az Addams Family-be keresnek hosszú hajú kislányokat.

„Kellett itthon készítenünk egy felvételt, el kellett játszania, hogy szomorú, utána azt, hogy dühös, mert megölték a pókját. Maga a rendező választotta ki Karinát, a felvétel alapján”

- mondta Nikolett a lapnak. Az anyuka azt is elárulta, hogy a forgatás Romániában volt, amit Karina nagyon élvezett és mindenki nagyon kedves volt vele.

Az anyuka azt nem tudta megmondani, hogy Karinával számolnak-e a következő évadban, de nagyon reméli, hogy igen. A nő tíz éve költözött Londonba Kazincbarcikáról, egyedül neveli a lányát, egy pizzériában dolgozik.

Nikolett azt mondta, hogy a forgatások idejét leszámítva Karina úgy él, mint egy átlagos gyerek, van szabadideje, nem kell megerőltetnie magát. Az angol jobban megy neki, mint a magyar, ha valamit elmesél otthon, azt már angolul teszi.


Link másolása
KÖVESS MINKET: