GASZTRO
Létezik egy ötödik alapíz, amely olyan szépen illeszkedik a többi négy közé, hogy csak 1907-ben fedezték fel. Pedig az umami az orrunknál, vagyis inkább a nyelvünknél fogva vezeti az ízlésünket.
GASZTRO
A körömpörkölt megosztó étel: vannak akik meg sem kóstolnák, de talán még többen rajonganak érte. Elkészíteni nem bonyolult, és talán az ellentábor is megpróbálkozik vele.
GASZTRO
A puttanescáról legendák keringenek: állítólag a lányok két menet közben ütötték össze, a paradicsom, a kapribogyó, a szardella és a fekete olíva férfiképzeletet megragadó erotikus illata után kapta nevét...
GASZTRO
A Bonbonier újraértelmezte a kézműves csokikészítés gondolatát. A csokidizájner vállalkozásban minden ehető, még a bonbontartó díszdoboz is csokiból készül.
GASZTRO
Szilvából és almából könnyű, fűszeres lekvárt készíthettek. Nemcsak édességekhez, de húsok mellé is kiváló.
GASZTRO
Egy családi álom vált valóra: a Padronban ezentúl igazi spanyolos ízeket, finom falatkákat ehettek Budapesten is.
GASZTRO
Ezt a szezonális, gyorsan és könnyen elkészülő desszertet nemcsak egy kiadós ebéd után fogyaszthatjátok, hanem akár reggelire is.
GASZTRO
Mostani piskótatekercsünk kiválósága a könnyed, liszt nélkül készülő tészta és a habkrém, amely különösen egynemű és könnyű lesz.
GASZTRO
Uzsonnára, vacsorára, de vendégfogadáshoz is remek alap ez a hamburger zsömle, amit nagyobb méretben is kipróbálhattok.
GASZTRO
Szegeden kihagyhatatlan a halászlé. Lehet találkozni nagyon finommal és olyannal is, ami nem lesz a város büszkesége. Szerencsére bloggerünk az előbbit kóstolta.
GASZTRO
Mandula, csokoládé és gesztenyelekvár - ezek már önmagukban is finomak, nemhogy süteményben!
GASZTRO
A szilvalekvárral sült birsalma igazi őszi csemege. A legjobb, ha jó sűrű, házi szilvalekvárt használtok hozzá.
GASZTRO
Magyar napok és szürkemarha-hamburger vár a McDonalds-ban, hortobágyi marhákból. Megkóstoltuk.
GASZTRO
Gyors vendégváró finomság ez a grízpuding. A szilva sütése egy kevés időt igényel, de nem kell vele nagyon foglalkozni. Ez a változat tojásmentes.
GASZTRO
Szilva mellé szinte kötelező a fahéj. Ez a pite nyírfacukorral és tönkölyliszttel készült, így egészségesebb a hagyományos változatnál.
GASZTRO
A Sacher-torta 1832-ben született, Metternich kancellár utasítására. Igazi Sacher-torta 1963 óta csakis a Hotel Sacher cukrászdájában kapható. De azért mi is elkészíthetjük.
Népszerű
Ajánljuk