GASZTRO
Igazi csoki már nemcsak Nyugaton készül, hanem itthon is találkozhattok csúcskategóriával. Az idei Magyar Termék Nagydíjat a chocoMe manufaktúra nyert el. Képes beszámolónkból minden titokra fény derül, megtudhatjátok, hogyan készül ez a csoki.
GASZTRO
Este 11 körül értünk oda Budapest legújabb szórakozóhelyére. Sor állt. Fél kettőkor visszanéztünk. Még mindig. Így aztán kivártuk, és nem bántuk meg. A Doboz azt adta, amit ígért. Különleges hely, például a romos bérház belsejében fogadó meglepő dizájn, és nem utolsó sorban Szőke Gábor Miklós nagyszerű alkotásai miatt.
GASZTRO
Anita segítségével megmutatjuk nektek, hogyan készíthettek ropogós tésztájú gyümölcstortát, szezonális gyümölcsökből.
GASZTRO
Az osztrák-magyar határon lévő Határmenti Vigadóba látogattunk el azért, hogy bemutassuk nektek milyen az igazán jó vidéki vendéglátás.
GASZTRO
Erdélyi étel, tulajdonképpen szász eredetű, de a magyar konyhában is elterjedt. Eredetileg ünnepnapokon, főként lakodalmak alkalmával sütötték. Az étkezés egy fonott kaláccsal és e lepény evésével kezdődött.
GASZTRO
A kelt tésztás sütemények nagyon népszerűek. Borbély Anita segítségével megmutatjuk nektek, hogyan lehet otthon, szezonális gyümölcsből, csiga alakút készíteni.
GASZTRO
A nyár nagyszerű alkalom bográcsozásra, családi és baráti összejövetelekre. Mi most megmutatjuk nektek, hogy készül a Velemi vörösboros vadpörkölt.
GASZTRO
Nyáron napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása ajánlott. Megmutatjuk, hogy készítsetek hűsítő, egészséges nyári italokat.
GASZTRO
A nyár egyik legjobb étele a padlizsánkrém. Borbély Anita lépésről-lépésre bemutatja nektek, hogy készül a klasszikus változata.
GASZTRO
Karády Katalin legendás alakjához és az őt övező világhoz most egy lépéssel közelebb kerülhettek. A napokban nyitotta meg kapuit Budán a Karády Katalin Múzeum és Kávézó.
GASZTRO
A gasztronómia sokszínűsége és a gazdag fűszerkínálat ma már annyira természetes számunkra, hogy az ínycsiklandozó pikáns ízek kapcsán nem is jut feltétlenül eszünkbe, hogy e fűszerek múltja nem csak az ízek, illatok és gasztronómia világában gyökerezik, de a világ- és földrajztörténelem kapuját is feltárja előttünk.
GASZTRO
Magyarországot és Budapestet méltón jelképező pálinkásüvegeket terveztek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai a Rézangyal Pálinkaház felkérésére. Két, hozzánk igencsak közel álló témakörben dolgoztak, hiszen „I Love Budapest” és „Spirit of Hungary” címmel kellett palackokat tervezniük.
GASZTRO
A szekszárdi Bodri Család öt generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel, borkészítéssel. Pár napja nyitott új kupolás pincéjük, amely európai viszonylatban is kuriózumnak számít. A megnyitón mi is részt vettünk, hogy kiderítsük, miért is érdemes Szekszárdra mennetek.
GASZTRO
Külföldön nagy sikere van a Facebook emblémás tortáknak és süteményeknek. A Zila családnak köszönhetően itthon is elkészült a Like kocka, amivel rajongóit jutalmazta meg a nagy múltú cukrászda. Sajnos a sütemény már elfogyott, de mi bemutatjuk nektek, hogy milyen is volt a rajongóknak készült édesség.
GASZTRO
Hétvégén rendezték meg az I. Nyíregyházi Gasztrofesztivált. Mi végigkóstoltuk a finom fogásokat, képes beszámolónkból megtudhatjátok milyen jó volt a hangulat.
GASZTRO
Az egyik legismertebb fiatal cukrász, Varga Gábor Gourmandia néven megnyitotta cukrászműhelyét Budán. A cukrászda csak az első lépés, hamarosan indul a Gourmandia Akadémia is. Mi nem csak kóstoltunk, hanem végignéztük, miből és hogyan készülnek a fagylaltok és a sütemények, sőt, az Akadémiát is megnéztük.
GASZTRO
Régi erdélyi sütemény a darázsfészek, amelyet legtöbben nagymamáink konyhájából ismerünk. A dédnagymama feljegyzései alapján klasszikus változatát készítette el Anita.
Népszerű
Ajánljuk