GASZTRO
Színes, csokis és gyümölcsös. Igazi ellenállhatatlan finomság. Emőke segítségével megmutatjuk, hogyan készítsetek gyömbéres trüffelt. Ez az édesség akár a közelgő Valentin napra is kiváló ajándék lehet.
GASZTRO
A farsang időszakában többször szoktam fánkot sütni, az idén ez a második. Sütöttem már egy csokoládésat, itt olvasható. Ez most egy hagyományos szalagos fánk.
GASZTRO
Néhány szem paradicsomból, gombából és rizsből finom meleg előételt, uzsonnát vagy vacsorát lehet készíteni. A gombás rizzsel töltött sült paradicsom nemcsak önállóan fogyasztható: egy egyszerű húsétel mellett köretként is megállja a helyét. Ínyencek készíthetik fűszeresebb ízű gombával is.
GASZTRO
Egész évben készíthetünk édességet almából! Ez a linzer alapú sütemény könnyű, olcsó, gyorsan elkészíthető. Elsősorban lisztérzékenyeknek és laktózérzékenyeknek készült, de azoknak is ízleni fog, akik nem ételérzékenyek.
GASZTRO
Sokan nem csak akkor kerülnek kapcsolatba az élelmiszerekkel, amikor esznek. Elindul a fantáziájuk és csupa mókás dolgot alkotnak, melyekben az ételek a főszereplők, de nem elsősorban étkezés céljából. Ezek az alkotások nem mindig öncélúak, hiszen abban a családban, ahol étvágytalan gyerek él, bizony jól jöhet egyik-másik ötlet. :)
GASZTRO
Nemrég jelent meg a Mesék a konyhából című rendhagyó kötet. A könyv egyszerre tanulságos mesekönyv, látványos képeskönyv és hasznos receptkönyv, melyben minden meséhez egy könnyen elkészíthető recept is tartozik. Igazi élménycsomagot kínál a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt:)
GASZTRO
A borvilág nemzetközi sztárjaival is találkozhattok márciusban, a VinCE Magazin boreseményén. Korlátlan kóstolás, mesterkurzusok és workshop-ok várnak majd. Most pedig minderre belépőt nyerhettek, ha játszotok velünk.
GASZTRO
Létezik vajkaramella, tejkaramella és most már csokoládés karamella is. Jelenleg ez utóbbi a befutó - igazi karamella és még csokis is. :)
GASZTRO
Ezt a könnyű tiramisut ételallergiások is fogyaszthatják, mert gluténmentes és laktózmentes hozzávalókkal készült. Azokra is gondoltunk, akik a kakaóra érzékenyek: a kakaót karobporral is lehet helyettesíteni.
GASZTRO
Magyarországon régi hagyománya van a farangi fánknak. Anita segítségével megmutatjuk, hogyan készítsetek csokival töltött fánkot.
GASZTRO
Segal Viktor új szakácskönyve nemrég került a boltokba. A receptgyűjteményt mindazoknak ajánljuk, akik szeretnek kísérletezni, szeretik az új ízeket és nem túl hosszú időt töltve a konyhában finom dolgokat főznének. Mindehhez pedig egy nagyon szépen kivitelezett könyvet kapnak segítségül.
GASZTRO
A monori Strázsahegyen január 14-én különleges forralt borokkal és finom ételekkel várnak titeket. A Jégvirágtól Borvirágig elnevezésű forraltbor fesztivált, a tavalyi nagy siker után idén is megrendezik a helyi borászok. Ha jó levegőre, gasztronómiai élményekre vágysz és szeretsz mulatni, akkor ott a helyed!
GASZTRO
Negyedik alkalommal indult el az Online Cukrász Verseny, torta, cukrászati artisztika és cukorvirág kategóriában. A versenyre bárki nevezhet, cukrász végzettség nem kell hozzá. Ha eddig nem tudtad megmutatni, milyen ügyesen mozogsz az édességek kreatív világában, akkor most itt a lehetőség arra, hogy bebizonyítsd, te vagy a legjobb!
GASZTRO
Az Eszterházy tortát sokan szeretitek, elengedhetetlen része a cukrászdai kínálatnak. Emőke segítségével lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetitek el praliné változatban úgy, hogy még bonbon forma sem kell hozzá.
GASZTRO
Ez a leves egy különleges, erdélyi leves, amelynek a lelke és névadója az aszalt szilva. Kétféleképp is lehet készíteni, csirkehússal vagy füstölt sertéshússal. De szilva mindenképp legyen benne!
GASZTRO
Ilyenkor van a disznóvágások és disznótorok ideje. Régen az emberek - hűtő híján - kénytelenek voltak a téli hideget is a maguk javára, azaz tartósításra fordítani. Az időjárás és a böjt miatt: András napja és hamvazószerda közötti időpontra tették a disznóvágást, ami nem létezhetett az utána következő vacsora, vagyis a disznótor nélkül.
Népszerű
Ajánljuk