GASZTRO
Tudtátok, hogy a konyak(os)meggy régi, magyar találmány? Egy híres cukrász dinasztia leszármazottja Gerbeaud Emil 1886-ban készítette az első és leghíresebb találmányát a konyakmeggyet.
GASZTRO
Köves csoki, ugye milyen jól hangzik? Mondhatnánk azt is, hogy diákcsemege csokiba öntve. Különleges csemegének, születésnapi zsúrokra, ajándékba ajánljuk. Az elkészítése egyszerű, csak minőségi alapanyagok kellenek hozzá!
GASZTRO
Van ahol már elkészültek a mai ünnepi finomságok. A fotókat az I ♥ Csokoládé oldalunkon ti is megosztottátok velünk. Nézzük, mi minden kerül az ünnepi asztalra!
GASZTRO
A különböző sós töltelékkel készült, húsvéti, ízletes süteményeket nevezik legényfogónak vagy vőlegényfogónak. Ezekkel szokás kínálni a lányos házhoz érkező locsolkodókat. Az Ételallergia Online tejmentes hozzávalókból, sonkával és tojással sütött vőlegényfogót.
GASZTRO
Még melegen lekvárral összeragasztott linzerek tetejét citromos cukormázzal vonjuk be, vagy porcukorral szórjuk meg.
GASZTRO
Nagypéntek van, ilyenkor sokan tartjátok a böjtöt. Illetve az ünnepekkor érdemes vegetáriánus családtagokra is gondolni. Ez a lasagne igazi családi étel. Néhány lábas szükséges az előkészületekhez, de megéri ennyi időt és mosatlan edényt belefektetni :)
GASZTRO
Ma van zöldcsütörtök. A nagyhétre eső csütörtöki napot régen így nevezték, és ezen a napon friss zöldségeket ettek. A zöld étel a bő termést szimbolizálja. Készítsétek el ezt a finom medvehagymás gnocchi-t!
GASZTRO
Április 13-14-én a budapesti Corinthia Hotelben: világhírű kávék, alkoholos italkülönlegességek, pörkölés, korlátlan kóstolás, workshopok, bemutatók, hazai ínyenc-sarok és Országos Barista Bajnokság. A Kreatív Kávéfórumon mindent megtalálhattok, aminek köze van a kávéhoz - - mindezt két kávé áráért.
GASZTRO
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda nagyon híres. Sokan állnak meg mellette. Borbély Anita is így tett, olvassátok el élménydús beszámolóját!
GASZTRO
Három különleges húsvéti előételt hoztunk számotokra. A recepteket az Ételallergia Online szakértői állították össze, akik egyaránt gondoltak a laktózérzékenyekre, a tejet nem fogyasztókra, és a tojásallergiásokra is. A recepteket kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Láncfűrész és vasaló - ezekkel az eszközökkel dolgozik a világ legjobb jégszobrásza, M. Tóth Zsolt, akinek számos alkotása megtekinthető a nemrég nyílt budapesti jégbárban. A "jégkunyhóba" mi is ellátogattunk, sőt, pár nappal előtte megjártuk a stockholmi Ice Bar-t is!
GASZTRO
Az egyre népszerűbb répatorta alternatívájaként született a répás muffin. Ez a sütemény kiváló desszert lehet húsvétra. A répától nem kell megijednetek, ízben nem domináns, a tészta édességét fokozza. Kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Erdélyben nagyon kedvelik a csorbának nevezett, tartalmas leveseket és a bárányhúst. Rita segítségével megmutatjuk, hogyan készíthettek autentikus ünnepi levest húsvétra. A technika nem bonyolult, bátran fogjatok hozzá!
GASZTRO
Közeleg a húsvét és a kalácssütés ideje. Az ételallergiások sem maradhatnak ki ebből a finomságból. Az Ételallergia Online glutén- és laktózérzékenyeknek készített igazi húsvéti mandulás kalácsot.
Népszerű
Ajánljuk