GASZTRO
A hagyományos szifonok ideje lejárt. Most már nagyszerű gourmet szifonokat lehet kapni, amivel kiváló sós és édes habot tudtok készíteni. A nyár közeledtével üde, narancsos desszertet mutatunk számotokra, ami ünnepi asztalra is kiváló lehet.
GASZTRO
Ha szeretnétek a gyereknek kedveskedni, készítsetek saját magatok pizzát. A tésztája ropogós, a feltét pedig egyszerű és finom. Ez a változat laktózmentes sajttal készült, de ha csemetétek nem laktózérzékeny, mozzarellával is süthetitek.
GASZTRO
Ha egy falat finomságra vágytok, készítsétek minitortát. Az eper és a sajtkrém csodásan passzolnak egymáshoz, plusz élvezet, hogy a tortácskák tésztájába kakaó is került.
GASZTRO
Ha gyors és egészséges desszertre vágytok készítsétek el ezt a rebarbarás sütit. A rebarbara nem újkeletű növény Magyarországon, ennek ellenére csak az elmúlt években lett felkapott. Legtöbbször eperrel párosítják, de önmagában is felhasználhatjátok. Ebben a süteményben is önállóan szerepel. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A kecskesajt és a bazsalikom harmonikus párost alkotnak, és ebbe az ételbe mind a kettő került. Ráadásul a bazsalikom nemcsak fűszernövény, hanem gyógynövény is, sőt afrodiziákumként is számon tartják. A finom csirkét családi ebédekre, romantikus vacsorára ajánljuk. Kortyoljatok mellé egy pohár fehér bort!
GASZTRO
Sokan kapnak rájuk jellemző tortát születésnapra. Vajon mit jelenthet, ha valakinek Facebook-osat készítenek? Szétnéztünk, milyen ötletes alkotások születtek a világban a közösségi oldal függőinek.
GASZTRO
Ha finom, gyümölcsös édességet és csokit is ennétek egyszerre, akkor a legegyszerűbb, ha a kettőt egy pohárdesszertben ötvözitek. A kehelyben hűtött, csokiforgáccsal tálalt krém különlegessége a narancslikőrrel ízesített gyümölcsök. A desszert glutén- és laktózmentes.
GASZTRO
Dúl az eperszezon használjátok ki ezt az időszakot. Ez a desszert csupa olyan alapanyagból készült ami jól passzol az eperhez. Bebizonyítjuk, hogy milyen finom és szép gombócként. Ráadásul videón is megnézheted, hogyan kell elkészíteni ezt az ételt.
GASZTRO
Az egyik legkedveltebb édességünk a grillázs szobornak is kiváló alapanyag. Az idei Grillázs Majálison ismét sokan ringbe szálltak azért, hogy bebizonyítsák övék a legszebb alkotás. Többek között száguldó motoros, csodás virágcsokor, és Tv maci is készült. Nézzétek meg nyálcsorgató képeinket!
GASZTRO
A tavasz C-vitaminban gazdag zöldsége a sóska. Frissítő hatását a benne lévő jelentős gyümölcssavtartalmának köszönheti, ettől savanykás az íze. Ehetitek nyersen, salátákba keverve, vagy készíthettek belőle finom főzeléket, ami a menzás változattal köszönő viszonyban sincs.
GASZTRO
Színét, ízét, illatát a málnától nyeri ez a mutatós gyümölcstorta. Amíg nem kaptok friss gyümölcshöz, fagyasztott málnából is kipróbálhatjátok. Ha nem vagy glutén- és laktózérzékeny, akkor is készítheted ezekkel a hozzávalókkal, mert így sokkal finomabb, mint hagyományos alapanyagokkal.
GASZTRO
Ma ünnepelik világszerte a Jamie Oliver által kitalált Egészséges táplálkozás napját. Ebből az alkalomból egy húsmenetes, extra sajtos, gazdag melegszendvicset ajánlunk figyelmetekbe, amit a híres croque monsieur inspirált.
GASZTRO
Szeretitek a héjában sütött burgonyát? Ebből az egyszerű ételből egy kis brokkolival és sajtszósszal pillanatok alatt különleges finomságot készíthettek. Ha a brokkolit csak 3 percig főzitek, és még brokkoli csírával is kiegészítek, hatékony segítség lehet a rákmegelőzésben.
GASZTRO
A sztrapacska akárhogyan is nézzük, egy kiadós, kalóriákban bővelkedő étel. Amennyiben viszont teljes értékű lisztből készítitek, nem csak üres kalóriákat fogyasztotok, hanem értékes rostokat is. A burgonyás galuskát készíthetitek zabpehely lisztből is.
GASZTRO
Ez a nagyon finom szezonális desszert nyírfacukorral készült, így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. Természetesen hagyományos cukorral is elkészíthetitek. Saját kényeztetésre, és ajándékként is kiváló. Ráadásul bonbon forma sem kell hozzá.
GASZTRO
Magyarország is csatlakozott a Jamie Oliver által életre hívott Food Revolution Day-hez, amit május 19-én tartanak. A nap célja, hogy inspiráljon és ismeretekkel lásson el benneteket, és megszeressétek az egészséges élelmiszereket. Nézd meg a programokat!
GASZTRO
Kókuszkrémmel és kókuszreszelékkel, tej és tojás nélkül készült ez a rakott palacsinta. Könnyű elkészíteni, bármilyen gyümölcslekvárral nagyon finom. Mivel csupán növényi alapanyagokat tartalmaz, vegánként, illetve tojás- és tejérzékenyként is fogyaszthatod.
Népszerű
Ajánljuk