GASZTRO
Nem kell különleges konyhatechnikai tudás a mutatós és ízletes zöldborsós burgonyagolyókhoz, gyorsan elkészíthetjük. Előételként és uzsonnaként is tálalhatjuk. A kissé édeskés zöldborsóhoz illik a savanykás balzsamecettel készült enyhén csípős rucola saláta.
GASZTRO
Kávé vagy tea mellé, tízóraira vagy vendégvárónak egyaránt kiváló ez a mogyorós, csokis keksz. Ropogós és omlós, légmentesen zárható dobozban sokáig eláll. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A kézműves csokiknak egyre nagyobb kultusza van hazánkban. Némi kézügyességgel és türelemmel otthon is készíthettek ilyeneket.
GASZTRO
Szereted a kakaós csigát? Esetleg a perecet? Akkor a Nyugatinál most megnyílt első BITE Bakery Café a te helyed. Csigák és perecek újragondolva. Megkóstoltuk a helyben készülő finomságokat.
GASZTRO
A dobos torta teteje vagy a pirított hagyma a hot dogon. Hmm! Tuti, hogy mindig kevés van belőlük! Nem értesz egyet? Sebaj! Add nekünk! :)
GASZTRO
Húshagyókedd van. Az angolszász országokban tradicionálisan a palacsintáé a főszerep ezen a napon. Mivel számtalan országban szeretik a palacsintát így ma már nemzetközileg elterjedt a Palacsinta Nap. Mi egy amerikai csokikrémes palacsintát hoztunk, amit könnyű elkészíteni és nagyon finom!
GASZTRO
A tejszín a gasztronómia egyik hamupipőkéje. Gondoljatok csak bele, hogy ez a fehér folyadék hogyan teszi a legegyszerűbb ételt is selymesen nemessé. Tudjátok, mi a különbség főző-, és habtejszín között, mitől növényi egy tejszín, egyáltalán: nevezhető tejszínnek? Mitől verődik kemény habbá? A kérdésekre a választ cikkünkből megtudhatjátok!
GASZTRO
Ennek a szilvás gyümölcskenyérnek az a különlegessége, hogy külsejét pálinkás csokimáz borítja. A sütemény duplán részeges, az aszaltszilvát és a mazsolát felhasználás előtt érdemes rumba áztatni. A tésztájába kakaó és csoki is kerül, igazi élvezetet nyújt a csokiimádóknak is.
GASZTRO
A kölesből készített puding egyszerű és egészséges. Ez a narancsos-mákos változat ízlésesen tálalva ünnepi fogás is lehet.
GASZTRO
Ha a hétvégén kinéztek a Szabadság térre, úgy érezhetitek magatokat, mintha egy megelevenedett népmese-illusztrációba csöppentetek volna. A Mangalica Fesztivál helyszínén ugyanis még a kerítés is kolbászból van.
GASZTRO
Az almás palacsinta receptje a puha, dundi amerikai palacsintáéhoz hasonlít. Különlegessége, hogy a tésztájába reszelt alma kerül. Elkészítéséhez érdemes olyan palacsintasütőt használnotok, amit nem kell olajozni, mivel ez a változat nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Reggelire és uzsonnára is tökéletes fogás.
GASZTRO
Ez a tömény csokis sütemény tulajdonképpen egy krémes brownie pite. A tésztába és a krémbe is tönkölyliszt és nádcukor kerül, így a reform desszert kategóriába is sorolható. Könnyű elkészíteni, kínálhattok mellé vaníliafagyit, habos tejet, kávét vagy teát.
GASZTRO
A mogyoróvaj nem csak kenyérre kenve jó, hanem sütemények ízesítésére is kiváló. Ez a ropogós keksz csokiba mártva mesés finomság. Ajándékba is készíthetitek.
GASZTRO
Ennek az édességnek rengeteg neve van: csokiszalámi, kekszszalámi, néger szalámi, majomkenyér, keksz-tekercs. Aminek ennyi neve van, az csak jó lehet, különösen, ha ilyen jó hozzávalók kerülnek bele.
Népszerű
Ajánljuk