GASZTRO
Nemrég jelent meg a Mesék a konyhából című rendhagyó kötet. A könyv egyszerre tanulságos mesekönyv, látványos képeskönyv és hasznos receptkönyv, melyben minden meséhez egy könnyen elkészíthető recept is tartozik. Igazi élménycsomagot kínál a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt:)
GASZTRO
A borvilág nemzetközi sztárjaival is találkozhattok márciusban, a VinCE Magazin boreseményén. Korlátlan kóstolás, mesterkurzusok és workshop-ok várnak majd. Most pedig minderre belépőt nyerhettek, ha játszotok velünk.
GASZTRO
Létezik vajkaramella, tejkaramella és most már csokoládés karamella is. Jelenleg ez utóbbi a befutó - igazi karamella és még csokis is. :)
GASZTRO
Ezt a könnyű tiramisut ételallergiások is fogyaszthatják, mert gluténmentes és laktózmentes hozzávalókkal készült. Azokra is gondoltunk, akik a kakaóra érzékenyek: a kakaót karobporral is lehet helyettesíteni.
GASZTRO
Magyarországon régi hagyománya van a farangi fánknak. Anita segítségével megmutatjuk, hogyan készítsetek csokival töltött fánkot.
GASZTRO
Segal Viktor új szakácskönyve nemrég került a boltokba. A receptgyűjteményt mindazoknak ajánljuk, akik szeretnek kísérletezni, szeretik az új ízeket és nem túl hosszú időt töltve a konyhában finom dolgokat főznének. Mindehhez pedig egy nagyon szépen kivitelezett könyvet kapnak segítségül.
GASZTRO
A monori Strázsahegyen január 14-én különleges forralt borokkal és finom ételekkel várnak titeket. A Jégvirágtól Borvirágig elnevezésű forraltbor fesztivált, a tavalyi nagy siker után idén is megrendezik a helyi borászok. Ha jó levegőre, gasztronómiai élményekre vágysz és szeretsz mulatni, akkor ott a helyed!
GASZTRO
Negyedik alkalommal indult el az Online Cukrász Verseny, torta, cukrászati artisztika és cukorvirág kategóriában. A versenyre bárki nevezhet, cukrász végzettség nem kell hozzá. Ha eddig nem tudtad megmutatni, milyen ügyesen mozogsz az édességek kreatív világában, akkor most itt a lehetőség arra, hogy bebizonyítsd, te vagy a legjobb!
GASZTRO
Az Eszterházy tortát sokan szeretitek, elengedhetetlen része a cukrászdai kínálatnak. Emőke segítségével lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetitek el praliné változatban úgy, hogy még bonbon forma sem kell hozzá.
GASZTRO
Ez a leves egy különleges, erdélyi leves, amelynek a lelke és névadója az aszalt szilva. Kétféleképp is lehet készíteni, csirkehússal vagy füstölt sertéshússal. De szilva mindenképp legyen benne!
GASZTRO
Ilyenkor van a disznóvágások és disznótorok ideje. Régen az emberek - hűtő híján - kénytelenek voltak a téli hideget is a maguk javára, azaz tartósításra fordítani. Az időjárás és a böjt miatt: András napja és hamvazószerda közötti időpontra tették a disznóvágást, ami nem létezhetett az utána következő vacsora, vagyis a disznótor nélkül.
GASZTRO
A mogyorós-csokis Ferrero Rocher bonbonnak nehéz ellenállni. Emőkétől megtudhatjátok, hogyan készíthetitek el otthon. Egy falat csokival szerezzetek örömet magatoknak és szeretteiteknek.
GASZTRO
Biztos sokan szeretitek a békebeli, ropogós, szájban olvadó leveles tésztás süteményeket. A levelestészta készítése egyáltalán nem nehéz. Arra biztatunk titeket, hogy süssetek ti is ilyen finom sütit otthon. Ez a recept speciális, laktózérzékenyeknek készült.
GASZTRO
Ez a pite az egyik sütemény a karácsonyi klasszikusok közül, amelyik minden évben elkészül, és az első, ami el is fogy. Nagyon szeretjük, ezért aztán szilveszterre is bátran ajánljuk! Akár ma is elkészülhet :)
GASZTRO
Régebben banánt csak télen, hosszú sorbanállások után ehettünk. Ma már szerencsére nincs ez így, de a banán megmaradt téli gyümölcsnek. Most megmutatjuk nektek mennyi féle banán létezik, és mi mindent alkotnak az emberek a banánból. :)
GASZTRO
Ez a habkönnyű, finom, igazi ünnepi csemege, gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, vegetáriánus desszert. A család minden tagjának ízleni fog, annak is, aki nem ételérzékeny. Könnyű elkészíteni, kis fantáziával mentes hozzávalókkal különbözőképpen díszíthetitek.
GASZTRO
Az ország különböző régióiban a szilvaleves egykor a karácsonyi menü része volt. A hagyományos recepten könnyítettünk, és pluszként pálinkát adtunk hozzá. Így ez a leves akár hungarikum is lehetne. Kompótból és aszalt szilvából egyaránt készíthetitek. Karácsony első és másnapjára ajánljuk.
Népszerű
Ajánljuk