GASZTRO
Ezúttal egy foszlós kalács receptjét tesszük közzé. Reggelihez, tízóraihoz, uzsonnához kiváló; kenhetünk rá vajat, mézet, lekvárt, de húsokkal, felvágottakkal is finom. Laktózmentes alapanyagokkal is készíthető, a receptben szereplő mennyiségekkel.
GASZTRO
Hidegben, fagyos időben fontos, hogy sok melegítő hatású folyadékot fogyasszunk. A zöldségekben található ásványi anyagokra és vitaminokra a téli napokon még nagyobb szüksége van a szervezetnek, mint máskor, a fűszerek pedig élénkítő hatásúak. Fogyasszátok minél többször!
GASZTRO
Korona és Lánchíd kenyértésztából, süteményből készült műalkotások, és még sok más kis csoda fogadott bennünket a Hungexpon. Szerda estig gasztronómiai szakkiállítást tartanak. Mi pedig megmutatjuk, mi mindent lehet készíteni lisztből és cukorból!
GASZTRO
A péntek esti kikapcsolódásra új alternatívát kínál a budapesti Curia Borétterem. Az idei évre rendhagyó borkóstoló sorozatot terveztek, amelynek első állomása február 3-án volt. Képeinken keresztül megpróbáljuk átadni nektek az egyedi hangulatot.
GASZTRO
Négy borász, egy tál dödölle, jó borok és népzene, jön a Borra-való. Mindez február elején a Kovács Antal sommelier vezette Curia étteremben. Az autót tedd le, mert a metró hoz és visz, ugyanis a vendéglő csak egy perc sétára van a Ferenciek terétől.
GASZTRO
Ha azon gondolkodtok, hogy milyen nasit süssetek a tea-kávé mellé vagy esetleg a vasárnap esti filmnézéshez, akkor ajánlom a tuti csokis, diós kekszet, amibe még mogyoróvaj is került. Langyosan fogyasztva a legjobb, amikor még a csoki olvadt benne.
GASZTRO
A szarvasgombát egyöntetűen a luxusétel kategóriába szoktuk sorolni, pedig sokkal elérhetőbb annál, mint ahogy azt gondolnánk. Hétvégén a Gödöllői Szarvasgomba Ünnepen jártunk, ahol közelebbről is megismerkedtünk a különleges erdei csemegével.
GASZTRO
A borvilág nemzetközi sztárjaival is találkozhattok márciusban, a VinCE Magazin boreseményén. Korlátlan kóstolás, mesterkurzusok és workshop-ok várnak majd. Most villányi bor- és wellness-hétvégét nyerhettek, ha játszotok velünk.
GASZTRO
Az illatos, ízletes pogácsáról a lisztérzékenyeknek sem kell lemondania. Az Ételallergia Online szerzőinek segítségével bemutatjuk, hogyan készül a tökéletes tejfölös-burgonyás sós sütemény. Kiváló vendégváró és családbarát falat. Megszépíti a téli hétköznapokat.
GASZTRO
Színes, csokis és gyümölcsös. Igazi ellenállhatatlan finomság. Emőke segítségével megmutatjuk, hogyan készítsetek gyömbéres trüffelt. Ez az édesség akár a közelgő Valentin napra is kiváló ajándék lehet.
GASZTRO
A farsang időszakában többször szoktam fánkot sütni, az idén ez a második. Sütöttem már egy csokoládésat, itt olvasható. Ez most egy hagyományos szalagos fánk.
GASZTRO
Néhány szem paradicsomból, gombából és rizsből finom meleg előételt, uzsonnát vagy vacsorát lehet készíteni. A gombás rizzsel töltött sült paradicsom nemcsak önállóan fogyasztható: egy egyszerű húsétel mellett köretként is megállja a helyét. Ínyencek készíthetik fűszeresebb ízű gombával is.
GASZTRO
Egész évben készíthetünk édességet almából! Ez a linzer alapú sütemény könnyű, olcsó, gyorsan elkészíthető. Elsősorban lisztérzékenyeknek és laktózérzékenyeknek készült, de azoknak is ízleni fog, akik nem ételérzékenyek.
GASZTRO
Sokan nem csak akkor kerülnek kapcsolatba az élelmiszerekkel, amikor esznek. Elindul a fantáziájuk és csupa mókás dolgot alkotnak, melyekben az ételek a főszereplők, de nem elsősorban étkezés céljából. Ezek az alkotások nem mindig öncélúak, hiszen abban a családban, ahol étvágytalan gyerek él, bizony jól jöhet egyik-másik ötlet. :)
Népszerű
Ajánljuk