News here
hirdetés

RÓKALAND

Sopron nem csak a kékfrankos fővárosa – őszi bortúrán jártunk

Eddig meg sem fordult a fejedben, hogy egri vagy tokaji helyett soproni bort válassz? Pedig ez a borvidék is rengeteg különleges meglepetést tartogat.

Link másolása

hirdetés

Szeptember első napjaiban, egy soproni bortúrára voltunk hivatalosak, és egy olyan arcát fedezhettük fel a környéknek, ami sokkal több figyelmet érdemelne.

Azt a mondatot már én is ismertem, hogy:

Sopron a kékfrankos fővárosa

De a többi borvidékhez képest sokkal kevesebbet tudtam a soproniról, és kevesebbet is fogyasztom ezeket a borokat. Nem jut eszembe egy tokajival szemben sopronihoz nyúlni a polcon, és lehet, hogy ti is így vagytok ezzel.

Pedig a kétnapos túránk alatt bizonyosságot nyert, hogy nem csak a vörös bort készítik jól ezen a vidéken. Száraz fehéret, vagy akár késői szüretelésűt is érdemes kóstolni itt. (A Vincellér 2018-as késői szüretelésű Zenitje konkrétan a kedvencem lett. Ha szeretitek az aszúhoz hasonló édes bort, mindenképpen érdemes kipróbálnotok!)

Soproni borvidék

hirdetés

A Soproni borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő tó déli partján és a Soproni-hegység lankáin terül el. A borvidék teljes területe körülbelül 4 300 ha, amelyből 1 800 ha körüli területen termelnek szőlőt. A szőlőtermesztés hagyománya egészen a római időkig nyúlik vissza. A legnagyobb részben vörösbort készítenek, elsősorban a kékfrankos szőlőfajtából, de számos nemzetközi fajta is meghonosodott a borvidéken. Sopron bora jellemzően közepes testű, alkoholtartalmú, friss és jó savtartalommal rendelkezik.

Valószínűleg a soproni borászok is felismerték azt, hogy remek boraik nem jutnak el elég magyar háztartásba, és túránk során megmutatták, hogy érdemes erre a környékre jönni, és érdemes végigkóstolni minél több borászat termékét.

Ottjártunkkor zajlott éppen a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban a Poncichter Piknik. Ahol a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa összefogva a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsával, a városvezetéssel, az egyetemmel és a helyi borászokkal közösen köszöntötték a városba érkező leendő elsős és felsőbbéves hallgatókat. Ez például egy remek lehetőség arra, hogy a fiatalok megismerjék a borvidéket.

De a rengeteg boros élmény mellett például Kocsis Miklós, a Kocsis borászat tulajdonosa isteni ebédet dobott össze nekünk egy gulyáságyún.

Ha a környéken jártok, hozzájuk is érdemes lehet bejelentkezni egy "kalandos borkóstolóra", aminek az első felében megismerhetitek a soproni borvidéket, a szőlőterületek mellett kóstolhatjátok meg boraikat, majd a túra végén egy grill vacsorán vehettek részt.

A folytatásban pedig még 7 olyan helyet szeretnék megemlíteni, ami valamilyen szempontból elvarázsolt minket az út során, és ami nektek is jó szívvel ajánlok a borok és a helyszín miatt is.

Zachár Pincészet és Zachár apartman

Zachárék különösen a szívünkbe lopták magukat, mert náluk volt a szállásunk, és a hozzájuk tartozó apartmanok álomszépek.

Apartmanjaikat olyan híres, Sopronhoz köthető hölgyekről nevezték el, akiknek életútja, személyisége inspirációként szolgált a berendezés tervezésében is.

Mi az Ilona apartmanban szálltunk meg. Ami nevét Wolfram Ilonáról kapta, aki V. László dajkája, illetve édesanyjának, az özvegy Erzsébet királynénak hű udvarhölgye volt. Nevéhez fűződik a magyar korona elrablása a kisded V. László számára, akit koronázása alkalmával is ő tartott a karjaiban, majd együtt menekült a királynéval és a gyermek királlyal Sopronba.

A Zachár borok

"Minden üveg Zachen borban ott vagyunk mi is. Hosszú hónapok fáradhatatlan munkájával.

A hitünkkel, hogy kis pincében is készülhet kiemelkedő minőségű bor. Sikereinkkel és nehéz pillanatainkkal, míg a gondoskodással ápolt termés a barrique hordókon keresztül végül a palackokba kerülhet.

Örömmel mutatjuk most be boraink legjavat, Poncichter negyedbeli pincénkben és apartmanjainkban pedig borkóstolóval, szeretettel látjuk vendégeinket."

Ami a mi kedvencünk lett: Csillahegyi Chardonnay

A Fertő tó partján fekvő Hidegség település legmagasabb pontján, a mindig napos Csillahegyen terem a Zachár Chardonnay szőlője. A termést kíméletesen préselik, a mustot ezután 225 literes fahordóba töltik, majd az erjedést követően finom seprőn tartva érlelik 18 hónapon keresztül.

Erhardt Étterem

Sopron történelmi belvárosának peremén, az egykori poncichter negyedben található az Erhardt Étterem éttermünk és a hozzá tartozó tradicionális soproni borospincéik.

Mi itt egy fantasztikus, borkóstolóval egybekötött vacsorát fogyasztottunk el, és ezek alapján az ételek alapján nem utoljára kívánkoztunk ide.

A borvacsora alatt a Taschner Bor- és Pezsgőház, a Horváth Borászat, az Ottó Pince, az Iváncsics Pince és a Zachár Pincészet borait kóstoltuk.

Az étteremről:

"Vendégeinknek a’la carte éttermünk klasszikus fogásait és szezonális ízeit tálaljuk. Nyáron hangulatos kerthelyiségünkben is kellemes az étkezés, egy frissítő ital elfogyasztása.

Családoknak, borkedvelő baráti társaságoknak és üzleti utazóknak egyaránt remek alternatíva lehet családi panziónk, mely 15+3 db szobával áll rendelkezésükre, 200 m-re Sopron jelképétől, a Tűztoronytól.

2020-ban nyitottuk meg Kézműves Pékségünket, mely a hét 6 napján kovászos kenyerekkel, finompékárukkal, ropogós sós kiflivel várja a vásárlókat. Helyi termelők termékei is elérhetőek."

Vincellér Borbirtok

A három család (Molnár-Pieler-Sásdi) tulajdonában lévő pincészet 1986-ban készítette első két borát, egy 1972-es telepítésű kékfrankosból és egy 1979-es Zweigeltből. 1996-ban megvásárolták a fertőbozi Széchenyi Pincét, és az itteni feldolgozónkban készülnek az alap (Vincellér) és válogatás (Molnártiti Selection) boraik.

Szintén Fertőbozon alakították ki borozójukat és vinotékájukat is, de Sopronban, a Hőflányi utcában termelői borboltot is üzemeltetnek.

A Vincellérhez 27 hektár szőlőterület tartozik. Két fő fehér fajtájuk a zöldveltelini és a zenit, a két kékszőlő pedig a kékfrankos és a Zweigelt. A fehérborok és a rozé korai szüret után hűtött környezetben, acéltartályokban készülnek, a vörösborok egy része pedig hosszabb érlelést is kap, leginkább 500 literes fahordókban.

Ugorjatok be hozzájuk a borozóba, és egy kóstoló után már könnyebb lesz választani a boraik közül.

Winelife

Borászati koncepciónk a Winelife esetében: tökéletesen precíz, tiszta borokat előállítani osztrákos stílusban. Kiemelkedő boraik a Zöldveltelini és a Kékfrankos, de könnyű, korai édesborukat, a Supernovat is a különlegességek között említhetjük.

Borászatuk központja Fertőrákoson található, két egymás melletti portát vásároltak meg azzal a céllal, hogy a feldolgozó mellett a vendéglátás is helyben valósulhasson meg.

Pincészetükben a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisát magunk végzik, a lehető legmagasabb színvonalon. Céljuk és egyben küldetésük, hogy kiváló minőségű borokat készítsenek, és ezt a tudást átadják a következő generációnak.

Lővér Pince

Balf-Fertőrákos legjobb dűlőiben, környezetkímélő „zöld” technológiával termesztett szőlőiket Sopronban dolgozzák fel, és 1893-ban épített pincéjükben érlelik borrá.

Stílusukban a hagyomány és a modern szemlélet ötvöződik. Boraik minőségét a hazai és nemzetközi borversenyeken elnyert számtalan aranyérem mellett a sok-sok pozitív fogyasztói visszajelzés is tükrözi.

Magyar Dezső, főborász rendkívül barátságosan, és nagy szeretettel képes a borokról beszélni, öröm hallgatni őt!

Borkóstolóra szívesen várják az érdeklődőket (csoportos formában, 10 főtől, előzetes bejelentkezést követően).

Gangl Borászat

A családi borászat szőlői kilenc hektáron teremnek, többnyire a Fertő-tó partján, ahol kékfrankos, Zweigelt, merlot, cabernet sauvignon mellett kisebb részben fehér szőlő is akad, némi sauvignon blanc, zöldveltelini, tramini és zenit. A korai időktől a vörösbort pártolták, így van ez ma is, de fehérborokat is készítenek többnyire a vendégek kedvéért, ételek mellé könnyedén fogyasztható italnak.

A szőlőmunkákat maguk végzik, gondosan ügyelve a környezetkímélő gazdálkodásra. A feldolgozás a Lehár Ferenc utcában található pincében történik, helyi módon a családi háznál.

A szortimentben a modern vonalú vörösborokon túl van tradicionális módon készült, vadélesztős „nagypapa kékfrankosa” is, amelyre a család rendkívül büszke: szeretik megmutatni a kóstoló közönségnek ezt a valódi, régi vágású, jól iható soproni bort. A merlot-ból és a kékfrankosból rozé is készül, Gangl Szabolcs, a pince vezetője szeretné ebbe az irányba is fejleszteni a technológiát, hogy a gyors fogyasztásra szánt, friss és ropogós fehérborok, valamint rozék előállítása is a lehető legprofesszionálisabb módon történhessen.

A Gangl borok nem nagyon hagyják el a város határait. A pincénél is mérik a bort, ráadásul az ódon weinkeller remek hely egy kellemes borozásra, akár egy nagyobb társaság számára is. Vendégfogadást 60 főig vállalnak, akár szervezett rendezvények helyszíneként is.

Steigler Pince

"Kik vagyunk? Különleges terroir, egyedülálló ízvilág, emberi sorsok, évezredes hagyományok és egy páratlan pince organikus szövete. Eszköz a természet kezében, hogy minőségi, organikus borok készüljenek az emberek örömére."

A pincészet Lőrinczy Bálint tulajdonos és Varga Tamás borász vállán nyugszik. Csillámpala szülte organikus boraikat a saját, 21 hektáros, organikus művelésű ültetvényeik terméséből készítik, melyek a soproni borvidék legjobb területein fekvő Steiger, Frettner és Spern Steiner dűlőkben helyezkednek el.

A soproni borosgazdák évszázadok óta a városfalak védte házaik pincéiben készítették messze földön híres boraikat.

Ezt a tradíciót követve, Sopron poncichter negyedének szívében, egy több száz éves pincében érleli a Steigler Pincészet is természetes borait.

Friss hír, hogy a Steigler Prémium Kékfrankosa bekerült Magyarország 20 legjobb vörösbora közé, a Winelovers megmérettetésén.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND
20 teraszos hely Budapesten, ahová érdemes betérni
Teraszok, kertek, udvarok és placcok. A lényeg, hogy szabad ég alatt, idilli környezetben lehessen élvezni a tavaszt.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. május 05.


Link másolása

hirdetés

A városi lét tél végén már eléggé szorítja az embert, és fantasztikus érzés, amikor újra van hova kiszabadulni. Ilyenkor még a tűző nap elől se menekülünk, de pulcsiban és pokrócban is szívesen vacogunk esténként egy kertben, csak ne kelljen a négy fal között lenni újra.

Budapest szerencsére rengeteg remek hellyel büszkélkedhet, így kisebb-nagyobb kiülős opciókból nincs hiány.

Leszögezném, hogy a lista elég szubjektív, és közel sincs rajta mindenki (mert egyszerűen képtelenség is lenne). De aki rajta van, az mindenképpen megér egy látogatást!

+1 Food Truck Show - Kincsem Park

Kezdem a kakukktojással. A Kincsem Park csak ezen a hétvégén lényegül át evős-ivós fesztivállá, de ebben a három napban az egyik legjobb opció a városban. Különleges ételek és italok, lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, utcazenészek és artisták. Mi kell még?

Május 6-8. - Kincsem Park

Facebook

hirdetés

A KERT Bisztró

A Kert Bisztró azoknak a helye lesz, aki egy jót szeretnének vacsorázni, vagy egy minőségi italt szeretnének elfogyasztani egy meseszép kertben. Asztalfoglalás még hétköznap este is erősen ajánlott!

1146, Thököly út 57/b

Facebook

Zsiráf, Zsiráf Buda

A Zsiráf a Nyugati mellett régi motoros. Bulizni és iszogatni abszolút ideális. A Zsiráf Buda pedig inkább a nyugisan beszélgetni vágyók helye lehet.

Budán a rossz idő miatt elmaradt az először kitűzött terasznyitó hétvége, amit jövő hétvégén pótolnak. Az extra fellépőkön túl nápolyi pizzát falatozhatunk és fancy koktélokat szürcsölhetünk majd.

Pest: 1062, Teréz krt. 53.

Facebook

Buda: 1024, Kis Rókus u. 2-4.

Facebook/Buda

Pántlika

Ha a Városligetbe jársz, a Pántlika remek választás. Jók a burgerek és minőségi italok vannak, közben pedig simogat a jóféle "retro vibe".

1146, Hermina út

Facebook

Jamie Oliver's Italian Budapest

A Várnegyed legnagyobb és legjobb terasza a pucér szakácshoz köthető. Sok a turista, kevesebb az ismerős arc. Jól tud az ilyen esni egy tészta vagy egy pizza mellett.

1014, Szentháromság u. 9-11.

Facebook

a Majomhoz

Buda titkos kertje már a hét minden napján nyitva van. Több mint 30 féle gin kapható a pultban, és van bottle service is! Mellé pedig Burger Market burger és Niks pizza falatozható.

1122, Maros utca 56.

Facebook

High Note SkyBar

Az egyik legszebb és legelegánsabb rooftop bár az Aria Hotel tetején található. Az szezonra új, virágok által inspirált koktélokkal készülnek, és eddig még soha nem okoztak csalódást, úgyhogy mindenképpen érdemes tesztelni őket!

1051, Hercegprímás u. 5.

Facebook

Felix

A Várkert Bazár szomszédja maga a luxus. Nyilván az árak is ehhez igazodnak, viszont egyedülálló élmény itt egy pezsgős reggeli vagy egy naplementés vacsora.

1013, Ybl Miklós tér 9

Facebook

Haris Park

Hibátlan gyep, lenyűgöző épület, és egy terasz, ahol úgy érezheti magát az ember, mintha a saját kertjében ülne (csak ez a kert ezerszer szebb). A Bobo Restaurant pedig a finom falatokat szolgáltatja.

1022, Marczibányi tér 6-7.

Facebook

Tereza

Ha mexikói hangulatban vagy a belvárosban, akkor csak a Tereza! Margarita a kézbe, és taco az arcba. Központi elhelyezkedése miatt szórakozni és enni vágyóknak is kedvence lehet ez a hely.

1065, Nagymező u. 3.

Facebook

Mad Garden Buda

A Mad Garden a legfrissebb hely a listánkról. Főként a Mad Scientist sörei teszik egyedivé és kifejezetten vonzóvá.

1033, Miklós tér 1.

Facebook

Liz and chain

A Marriott tetején található Budapest legszebb panorámájával rendelkező terasza. Kevesen járnak ide a magyarok közül, pedig az árak egyáltalán nincsenek elszállva, és valóban leírhatatlan a látvány, amit a fogyasztás mellé kapunk.

Bár a hotel előtt található terasz nem a magasban van, oda is érdemes kiülni, ha fent esetleg nincs hely.

1052, Apáczai Csere János u. 4.

Facebook

Pontoon

Hetedik szezonját kezdi idén a Pontoon, ami hamar kulthellyé vált, nemcsak a Lánchíd szinte tapintható közelsége miatt. A 2022-es évet ismét hajón kezdik, amihez jó pár meglepetéssel is készülnek. Lesz délutáni chill és kávé, mexikói ízélmények, magyar és külföldi fellépők.

1051, Vigadó 1/A kikötő

Facebook

Kertem

Egy fájdalmas költözés után, tavalyi óta található a Közlekedési Múzeum és az Eiffel Műhelyház mögötti ligetes részen a Kertem. Idén pedig a megszokott lemezlovasok mellett kisebb koncertekkel, vásárokkal, kutyás és biciklis találkozókkal készülnek a Kertészek.

1101, Kőbányai út 30.

Facebook

Dürer Kert

A Dürernek is költöznie kellett, így hát kötelességünknek érezzük, hogy kicsit reklámozzuk őket. Aki underground szórakozásra vágyik szabad téren, az mindenképpen keresse fel őket.

1117, Öböl utca 1.

Facebook

The Sky Garden Rooftop Terrace

Még egy csodás, hotel felett elhelyezkedő rooftop bár. De hát mit tehetünk, ha ez a városunk egyik újkori erőssége. Koktélok, mutatós falatok és remek kilátás.

1064, Podmaniczky u. 45

Facebook

Samantha

A Samantha egy rózsaszín ékköve a Millenáris parknak. A szexi koktélokon túl izgalmas, új poké bowl-ok kerülnek idén az asztalokra, az Ono Poké Bowl jóvoltából.

Millenáris park

Facebook

Kabin

A Népsziget rejtett kincse legalább olyan menő mint a Római. És talán egy picit kevesebbet hallani róla, úgyhogy mi most ezt az oldalt ajánljuk, és egy jó hideg fröccsöt.

1044, Népsziget

Facebook

Émile

Étterem, kávézó, pékség és cukrászda egyben. No meg csinos belső és külső placc. És óriási gyereksarok!

1026, Orló utca 1.

Facebook

KIOSK

Van olyan, aki nem ismeri a Kioskot? Megannyi rendezvényt tartanak itt, és szép nagy teraszuk csúcsidőben mindig fullon van. Mondjuk lehet is, mert az italok mellett az étlap is kiváló!

1054, Március 15. tér

Facebook

Gundel

A Gundel étterme és kávézója nemrég nyitott újra, és már jönnek is a legújabb meglepetéssel: ha jól hallottuk, jövő héttől már lesz kert is, úgyhogy készüljetek!

1146, Gundel Károly út 4.

Facebook

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND
Rácz Jenő menüje már a Costesben – megkóstoltuk!
Az ételek lenyűgözően szépek, rengeteg íz van egy tányéron, élvezet elveszni bennük. Te mennyit adnál azért, hogy megkóstolhasd a sztárséf kreációit?

Link másolása

hirdetés

Nemrég bombaként robbant a hír, hogy Rácz Jenő átvette az ország első Michelin-csillagos helyének vezetését. Ezt a menüt mi sem hagyhattuk ki! Múlt szombaton végigettük a 6-9 fogásos sort, és most megmutatjuk nektek.

A Costes és Jenő útja

A Costes Restaurant 2010-ben kapta meg a Michelint. Ezzel elsőként nyert csillagot nemcsak Magyarországon, hanem az egész közép-európai régióban. Ráadásul sikeresen meg is tartotta ezt évről-évre.

A pandémia miatt 2020 tavasza óta zárva volt, és tavaly Miguel Rocha Vieira portguál séf is távozott az éléről.

Szóval sejthető volt, hogy valami nagyon új dolog jön majd.

Jenő, már évek óta együtt dolgozik a Costes-csoporttal és Gerendai Károllyal, ugyanis közösen nyitották a Rumour by Rácz Jenő éttermet, és 2021 nyarán a Szigliget Várudvarban is lett egy közös projektjük, a kacsás tematikájú, streetfoodos jellegű Nemrossz.

A harmadik közös vállalkozás pedig a Costes Restaurant, ahol

hirdetés
Jenő chef patron pozícióba kerül, tehát társtulajdonos és szakmai vezetésért felelős séf is lesz egyben.

Így aztán még egy személyt fontos megemlítenünk, Koppány Leventét, aki a chef de cuisine, vagyis a konyhafőnök pozíciót kapja, és a mindennapokban ő áll majd helyt az étteremben.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a menü kitalálása Jenő asztala marad, de a konyhában általában Levente dolgozik, és küldi ki a tálakat. Ettől függetlenül a séffel itt is össze lehet majd futni, hiszen gyakran néz be felügyelni a munkát, segíteni a szervizt.

Most pedig következzen a teljes menü, amit mi kóstoltunk

Fontos leszögezni, hogy bár az étlapon 6 fogás szerepel, van egy fogadófalat (ami rögtön 3 falat), egy kenyérből és vajból álló köztes fogás, és a desszert utáni levezető falatok sem maradnak el.

Szóval az a 6 inkább 9 fogás.

A menü ára 42.990 forint. Borsorral együtt 66.990 forint.

Mindenki eldöntheti, hogy ez sok vagy kevés egy ilyen élményért.

Az biztos, hogy az ételek lenyűgözően szépek. Már-már annyira, hogy az ember félve lát nekik. És az ízek is igazodnak ehhez a képhez. Volt időszak, amikor minden étel kicsit alul volt ízesítve a luxus kategóriás helyeken, amit azzal indokoltak, hogy "lehessen érezni az alapanyagok eredeti ízért". Nos itt nem ez a helyzet.

Rengeteg íz van egy tányéron és élvezet elveszni bennük.

Minden fogás karakteres és erőteljes. És sok meglepetés is érheti az embert. Nekem például még azok az ételek is ízlettek, amiket amúgy messziről kerülök. Sőt, ősi ellenségem, a tatár lett az egyik kedvenc fogásom. És úgy tűnik, hogy a kacsaszívtől sem kell már tartanom ezután.

És bár nem feltétlenül a "jóllakás" az egyetlen hozadéka ennek a műfajnak, mire az ember végez az utolsó falattal is, abszolút tele lesz. Ebben biztosak lehettek!

A borsor izgalmas, és némelyik étellel teljesen új ízeket hoz elő, de ha nem rajongtok értük, akkor is találhattok kedvetekre valót az itallapról. A koktélokért például Kántor Kristóf felel, és engem határozottan meggyőzött azzal a két itallal, amit kóstoltam tőle. Kifejezetten az ételekhez is lehet kérni párosítást, de ha egyedi kívánságotok van, abban is tud majd segíteni.

Én próbáltam elég kritikusan állni a dologhoz, nem hagyni csak úgy elvarázsolni magam, de nehéz erre a menüre rosszat mondani... konkrétan nem is tudok.

Costes Restaurant

Nyitvatartás:

Szombat: 18:30-21:30

Vasárnap: 18:30-21:30

Hétfő: 18:30-21:30

CÍM: Budapest, Ráday u. 4, 1092

DRESSZKÓD: smart casual

ASZTALFOGLALÁS: [email protected]

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
Húsvéti menü rendelés – Last minute húsvéti menüsor körkép
Húsvéti menük, különlegességek és hagyományos húsvéti ételek. Húsvéti finomságok, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. április 11.


Link másolása

hirdetés

Sokan szállítanak házhoz klasszikus a húsvéti menühöz kapcsolódó finomságokat, érdemes hát lecsapni rájuk.

Az idő azonban sürget. Van olyan hely, ahonnan már csak ma és holnap lehet rendelni, így döntsetek gyorsan, ha a hétvégén megspórolnátok egy főzést magatoknak!

Az alábbiakban egy szubjektív, nem teljes körű, ennek ellenére hasznos és praktikus lista következik, amely választ ad arra, honnan érdemes beszerezni a húsvéti menüsort.

Húsvéti ételek

Hagyományos húsvéti ételek a NekedTerem-től

A NekedTerem rengeteg kisgazdaság portékáját kínálja webshopon keresztül, és természetesen a húsvétra is komoly felhozatallal készülnek.

A húsvéti húsételek természetesen nem hiányozhatnak a kínálatból. Rendelhetsz tőlük hagyományos húsvéti sonkákat, kötözött combsonkát, bio mangalica csülköt, kistermelői tormát, mustárt és chutneyt is. De akár kész dobozokba is rendezik a húsvéti főételeket és egyéb finomságokat.Húsvéti menüsor, husveti etelek az ünnep elmaradhatatlan tartozékai. Egy igazi húsvéti menü mindenkinek emlékezetes marad.

Friss zöldségek, gyümölcsök, tojások is vannak náluk. Nem is kell másért boltba menni. Részletek ITT

hirdetés

Húsvéti menü rendelés

Babka Budapest

A Babkánál idén sem maradnak el a klasszikusok: a Lusták Kosara, a babkák és a fonott kalácsok.

Húsvéti Lusták Kosara: Ez egy igazi, békebeli húsvéti menüajánlat. A kosárban minden fogyasztásra készen érkezik, csak ki kell tenni az ünnepi asztalra.

Tartalma: sonka, kalács, Kislaki bor, házi torma, 4 piros tojás, friss retek, újhagyma

A kosarat kettő, maximum három személyre ajánlják. Árakról, húsvéti ajánlatainkról kérjetek infót email-ben ([email protected]), telefonon (+36-30-014-0111), vagy személyesen a Deliben! Részletek ITT

Kifli.hu

A hagyományos húsvéti menüsor húsvéti sonka nélkül elképzelhetetlen.

A Kifli.hu a házhozszállítás királya. Minden IS van náluk, így nyilván a húsvétra is parádés kínálattal készülnek. Van egy online katalógusok is receptekkel megspékelve, de az oldalukon, a "húsvét" fül alatt már elérhető az újdonságok java.

Az egyik kedvencünk a festett tojás. Ha neked sincs kedved bajlódni vele, náluk készen megkapod a hímest.

Részletek ITT

Az elmaradhatatlan húsvéti finomságok

Ghraoui Chocolate

Rengeteg csokoládé van a piacon, és sokan készülnek húsvéti tematikájúakkal is, de a Ghraoui kézzel készül bonbonválogatásai igazi luxusajándéknak számítanak. Így ha valami nagyon különleges édességet szeretnétek venni, érdemes böngészni a honlapjukat, vagy ellátogatni az Andrássy úti üzletükbe.A húsvéti menü rendelés során a desszertről se feledkezzünk meg. A csokitojások hamisítatlan húsvéti finomságok

Most a dobozos bonbonok mellé kedves videóüzenetet is rejthettek. Van ennél különlegesebb, édes meglepetés? Részletek ITT

Étel és játék is egyben, Animézeskalácsa

A mézeskalács nem csak télen hódít. Sokan foglalkoznak mostanában egész évben a díszítésükkel. Szülinapra, babaváró partyra és húsvétra is készülnek tematikus kalácsok.

Ani pedig még egyel izgalmasabbá tette a játékot. Nála is lehet kapni nyuszit, tojást vagy csibét, de festetlen mézest is, amit a gyerekekkel együtt lehet befejezni otthon.A hagyományos húsvéti menü fogásai között nem szerepel a mézeskalács, mégis jól kiegészíti.

"Mi kisütjük nektek a mézest, hozzátesszük az ecsetet és a színes curkomázat, nektek már csak ki kell festeni. A mézeskalács kifestő 25x25 cm-es díszdobozba van csomagolva, az ára 3900 ft."

Rendelést üzenetben tudtok leadni nála. Részletek ITT

Néhány kiegészítő, amivel gazdagítható a hagyományos húsvéti menüsor

Különleges húsvéti menü az Etyeki Hernyák Birtoktól

A Hernyák Birtok 3 palackot, 2 sajtot, házi sonkát és tormakrémet csomagolt össze.

Rendelés határideje: 2022.04.12. 16:00 óra. Kiszállítás időpontja: 2022.04.14.A húsvéti főételek közül a húsvéti sonka nem hiányozhat.

A csomag pontos tartalma:

  • 1 palack Hernyák Chardonnay 2019
  • 1 palack Hernyák Cabernet Sauvignon 2015
  • 1 palack Hernyák Öreghegy Cuvée 2019
  • 20 dkg Tekeresvölgyi Matuzsálem 12 hónapos érlelésű félkemény sajt
  • 20 dkg Tekeresvölgyi joghurtos natúr sajt
  • 20 dkg Tekeresvölgyi házi füstölésű sous-vide sonka
  • 250ml reszelt házi ecetes tormakrém

    Ára: 16.800 Ft

    Részletek ITT

    Borkülönlegességek a húsvéti ebéd mellé a Koch Borászattól

    A húsvéti ebéd mellé egy pohár minőségi bor dukál.

    Borok és gyümölcslevek Húsvétra, egy csomagban. Létezik ilyen is!

    Idén húsvétkor nem csak a felnőttek koccinthatnak, hanem a gyerekek is a 100% frissen préselt Koch gyümölcslevekkel! A csomag tartalma egy palack Organic Ister, Frisch Selection Irsai Olivér, Néró rosé, Cabernet sauvignon és 4 különböző mindenmentes gyümölcslé!

    Ár: 7310 -, Ft / 8 palack

    Részletek ITT

    Különleges húsvéti menüajánlat a Culinaristól

    Egy különleges húsvéti menüajánlat feldobja az ünnepet.

    A Culinaris prémium delikátesz bolthálózat áprilisban nyitott új, minden eddiginél nagyobb és szebb kiskereskedelmi egységet, valamint prémium alkoholos és soft drinkekre specializálódott, különleges Wine&Spirit shopot a Hegyvidék Bevásárlóközpontban. Érdemes hozzájuk személyesen elmenni, mert náluk tényleg felsorolhatatlanul sok különleges, gourmet élelmiszer van.

    Speciálisan a húsvétra pedig előre elkészített piknikkosarakkal készülnek, de bárki állíthat magának össze a saját ízlése szerint is hasonlót.

    Ne hagyjátok ki a Loison Pasticceri dal 1938 húsvéti süteményét és a Peters Pralinen pralinékat, de a sonka és kalács mellé a Maison Bornibus majonézeket és a Moutardes Fallot (Edmond Fallot) mustárokat is nagyon ajánljuk. Részletek ITT

    hirdetés
    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
A hotel, ahol te is rocksztár lehetsz – A Hard Rock Hotel Budapestben jártunk
Márciusban nyitott az első magyar Hard Rock Hotel, ami már ránézésre is kitűnik a hoteltengerből, hát még ha közelebb megy hozzá az ember.

Link másolása

hirdetés

A Vörösmarty téren 2011 óta működik a Hard Rock Cafe, így Budapest történelméhez gyakorlatilag már hozzátartozik az a kis szelet Amerika. És aki ott jól érzi magát, az jó eséllyel a márciusban megnyílt hotelt is bírni fogja.

Mégis furcsa érzés belépni a régi Instant helyére, a Hard Rock Hotel Budapest vibrálóan színes előterébe.

Egyfelől csupa luxus és csillogás, de közben fiatalos, laza és élettel teli az egész. Nem tud benne sokáig feszengeni az ember.

A Hard Rock-rólA Hard Rock International egyike a világ legismertebb cégeinek és helyszíneinek. 68 országban 240 helyszínen van jelen, amelybe beletartoznak a saját, liszenszelt és üzemeltetett hotelek, kaszinók, Rock Shopok, élőzenei helyszínek és kávéházak.

Egy Eric Clapton gitárral indulva, a Hard Rock ma már a világ legnagyobb és legértékesebb valódi zenei emléktárgy-gyűjteményével rendelkezik, amelynek több mint 86 ezer darabja a világ különböző pontjain van kiállítva.

2020-ban a Hard Rock lett a Forbes magazin legbefogadóbb és legsokszínűbb munkáltatója és a legjobb női munkahely díj nyertese. 2021-ben pedig a magazin nekik ítélte a legjobb munkáltató díját az utazási-, szabadidős-, játék- és szórakoztatóiparban, valamint a Deloitte Private és a The Wall Street Journal az Egyesült Államok legjobban irányított cégének választotta.

hirdetés

Én a lobbyba konkrétan szerelmes vagyok. Így képzelném el a vendégváró, bulikompatibilis nappalimat, ha bármit megengedhetnék magamnak.

Tele van ingerrel ez a tér, és nem érdemes azonnal a szobába indulni belőle. Mert ezen a szinten van egy kis kávézó/bár, ahol már guríthatjuk is le az első kávét (sört), és ha szerencsénk van, egy élőzenei koncertet is elcsíphetünk itt. Vagy akár az étterem felé is vehetjük az irányt, ahol esténként Dj pakolja a lemezeket.

Zenei programok a Hard Rock Hotel Budapestben

Szerda: élő koncert a lobbyban

Csütörtök, péntek és szombat este: 19.00-tól DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról a Sessions Bistroban

Vasárnap: 12.00-tól ‘Sercegő Bakelit’ ebéd a Sessions Bistroban

Itt található a Rock Shop is, amit inkább nem is ajánlok, mert annyira addiktív. Ennek az üzletnek a kínálata akkor is megállná a helyét, ha nem a Hard Rock logók díszelegnének a ruhákon, pineken és illatgyertyákon.

És van még egy izgalmas tér az emeleten, egy rooftop bár, ami jelenleg rendezvényhelyszínként működik, de én azért remélem, hogy egyszer majd a betérő vendégek számára is elérhető lesz, és a Bazilika látványa mellett szürcsölhetünk itt egy jó koktélt.

Eminem sapkája, vagy Katy Perry fehérneműje?

A legtöbb szálloda folyosója és közösségi tere csak átjáróház. A Hard Rockban a liftben is szól a zene, és értékes relikviák vannak kiállítva lépten-nyomon.

A budapesti szálloda büszkesége a több mint 50, a zene- és szórakoztatóipar legnagyobbjaihoz kötődő, világsztárok személyes tárgyaiból álló gyűjtemény: például Prince élénk lila műszőrme kabátja, Beyoncé egyik fekete flitteres ruhája, Freddy Mercury kézzel írt levele, John Lennon jegyzetfüzete, Katy Perry fellépőruhája vagy Madonna gimnáziumi évkönyve mind megtalálható a szálloda lobbijában és emeleti folyosóin.

Az úgynevezett „memorabilia” kollekció részeként három magyar legenda egy-egy ruhadarabja, vagy hangszere:

Bródy János bőrkabátja, Horváth Charlie kongája és napszemüvege, valamint Szikora Róbert első gitárja is helyet kapott a szálloda különböző pontjain.

De mi kiszúrtuk Eminem sapkáját és Bono szemüvegét is.

Rocksztár életérzés

Az hogy mindenhol szól a zene, többet ad mint ahogy hangzik. Folyamatos a pörgés és táncra hívó ritmus, így teljesen más hangulatba kerül az ember, mint amikor belépett az ajtón.

Ráadásul rengeteg olyan szolgáltatás van, ami egyedivé teszi a hotel, és magát a Hard Rock nevet.

A Hard Rock nem egy zenei témájú étterem vagy hotel márka.

A zene az egész rendszer és élmény alapköve, maga a márka DNS-e.A hotellánc szállodáiban világszerte elérhető zenei szolgáltatások, a Sound of Your Stay, Budapesten is élvezhetők. A Hard Rock tracks ingyenes streaming program részeként, bejelentkezéskor a szálloda vendégei kódot kapnak egy lejátszási listához, melyen klasszikus daloktól egészen az underground zenékig válogathatnak. A Wax a márka zenei programjának legújabb elemeként lehetőséget kínál a vendégeknek arra, hogy a legnagyobb klasszikusokból készült válogatást eredeti bakelit lemezen, valódi lemezjátszókon, eredeti hangzásban hallgathassák. A szálloda vendégek többféle Fender gitárból választhatnak, amelyeken teljes tartózkodásuk alatt játszhatnak, kiegészítve azokat Fender erősítővel, fejhallgatókkal és akár interaktív zeneórákkal a szállodai szobában (Picks). A Rock Om névre keresztelt jóga-élményt pedig a vendégek a saját szobájuk kényelméből érhetik el és élvezhetik.

A szolgáltatások mellett pedig a szobák is igazán színesek és élettel teliek.

És az egész szálloda állatbarát!

És nemcsak "eltűrik" őket, hanem a kedvenceknek igény szerint saját fekhelyet, tálat és játékot is készítenek be a szobába.

A lakosztályok közül pedig muszáj kiemelnem egyet:

A Rock Star Suite a szálloda ékköve, amely saját terasszal, jakuzzival, privát szabadtéri étkezési lehetőséggel, valamint tágas nappalival várja a legexkluzívabb szolgáltatásra vágyókat.

Zenére falatozni

A szállodához tartozó Sessions étterem nem csak a hotel vendégeinek lehet vonzó, hiszen a belvárosban, frekventált helyen található, és vacsorázni éppúgy érdemes náluk, mint koktélozni, vagy borozni.

Az ételek között megtalálhatóak a klasszikus Hard Rock burgerek, és a magyaros ételek, mint például a gulyásleves vagy a csirkepaprikás.

De nekünk talán a kicsit rafináltabb ázsiai kacsamell, és a tradicionális fish and chips ízlett a legjobban.

Na meg a koktélok, amiknél csinosabbakat konkrétan képtelenség lenne készíteni!

(Zárójelben megjegyzem, hogy az ételekből mi csak fél adagokat kóstoltunk, így a képen szereplőnél jóval nagyobb adagot kaphattok a pénzetekért.)

Összességében azt gondolom, hogy a Hard Rock Hotel komplex élményt nyújt, és nem csak a külföldi turistákhoz szól. Megszállni, enni és inni is remek élmény itt.

Ez a brand valami olyat mutat, ami Magyarországon abszolút egyedülálló, és szépen színesíti a palettát.

Hard Rock Hotel Budapest

Nagymező utca 38.

Telefon: +3614725299

Email: [email protected]

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: