hirdetés

RÓKALAND

Csak egy kicsit vegán - ciki, ha nem megy tökéletesen?

Ne vegye el a kedvedet az, hogy más sokkal jobban vagy sokkal régebb óta csinálja! Tegyél meg annyit, amennyi tőled telik!

Link másolása

hirdetés

Kicsit vegán, részben vegán, néha vegán, heti egy napra vegán. Van ilyen? Vagy akinek komolyabban nem megy, az szégyellje magát?

Szerintem rettentő ártalmas is lehet a mindenáron tökéletességre törekvő hozzáállás. Hiszen, aki csak hetente egy vegán napot tart, az már sokkal többet tesz a környezetéért, mint az, aki totálisan ignorálja ezt a témát. És heti egy nap hús, tejtermék és tojás nélkül nem akkora áldozat. Sőt, akár jó móka is lehet, ami közben egy csomó új dolgot megismer az ember.

Egyre több vegán termék van, és egyre több tapasztalat van a birtokunkban, aminek hála, már nem feltétlenül jár lemondással a vegán verzió. Ha pedig tudatosan figyelünk arra, hogy ha lehet, ezeket a termékeket részesítsük előnyben, már jó úton vagyunk, ha lassan haladunk is.

Csak heti egy nap

Ha nem szeretnéd/vagy nem tudod az egész életedet megreformálni, tarthatsz csak hetente egy napot is, amikor kísérleti jelleggel nem eszel hús vagy egyéb állati összetevőt sem.

Ezen a napon helyezd előtérbe a zöldségeket és gyümölcsöket. Nyáron ez kifejezetten egyszerű feladat, és a sok rostért a szervezeted is hálás lesz.

Figyelj arra is, hogy ha ezen a napon mész vásárolni, a kozmetikumaid és tisztítószereid közé se kerüljön állati összetevőket is tartalmazó dolog. És talán pont emiatt próbálsz majd ki valami újat, ami hosszú távon jobban beválik, mint a régi tusfürdőd.

hirdetés
Cseréld le mondjuk a tejet

Ha a heti egy vegánság már simán csúszik, biztosan megszeretsz olyan termékeket, amik hosszútávon is beilleszthetőek lesznek az étrendedbe.

Én egyelőre nem tudnék megválni a hústól, a tojástól vagy a sajttól, de a reggeli tejemet simán lecseréltem növényi alternatívára.

Na jó, nem simán... Próbálgatni, tesztelgetni kellett, de végül több olyan ízt és márkát is találtam, ami mostanra nálam veri a normál tehéntejet. A gazdag, magos ízhez könnyebb hozzászokni mint gondolnád!

Ráadásul a növényi tejet forgalmazó cégek a környezetvédelmi törekvéseket is komolyabban veszik. Az Adez például nemrég jött ki az első papír csomagolású flakon prototípusával. 

A legjobb éttermek vegán menüt is kínálnak

Manapság egy jobb étteremben már a vegán sem hal éhen. Sőt! A vegán étlap egy húsevő számára is tartogathat meglepetéseket. Sok esetben frissebbek, könnyebbek és izgalmasabb fűszerezéssel rendelkeznek a hús nélkül készült ételek. Ha kíváncsi vagy és szeretsz kísérletezni, bátran válassz a vegán opciók közül.

Budapesten nyilván több a lehetőség, de például a Balaton környékén vagy a nagyobb városokban is könnyű már vegán menüt találni.

Az egyik kedvencem a szemesi Kistücsök, ahol akár 4 fogásos vegán menüsort is választhatunk. De az északi parton is vannak csodák: a zánkai Bamboo Bistro vegán burgere kihagyhatatlan.
Vegán egészségmegőrzés

Apró lépésnek tűnik, de a multivitaminunk vagy a fehérjénk is könnyedén helyettesíthető már vegán alternatívával.

A BioTechUSA például rendkívül széles portfólióval rendelkezik ezen a téren is.

Ha valaki nehezen tudja megoldani a mindennapokban a fehérjebevitelt, jó megoldást jelenthetnek a vegán étrend-kiegészítők is, mint például a Vegan Protein vagy a Vegan Protein Bar.

A lizinben szegény, de kéntartalmú aminosavakban gazdag rizsfehérje mellett a kéntartalmú aminosavakból kevesebbet tartalmazó, viszont lizinben bővelkedő borsófehérje is megtalálható náluk.

A proteinszelet ráadásul a bűnös édességet is simán pótolja, hiszen napközben bármikor lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatjuk a csoki és mogyoróvaj ízű szeleteket. Emellett pedig a Vegan BCAA, illetve a Vegan Amino is szuper kiegészítői lehetnek egy aktív életmódnak!

Ha vegán akkor zero waste is?

Ha az ember nyit a vegán életmód felé, általában még nyitottabb lesz megannyi környezet és természetvédő trükkre és megoldásra is.

Ha megpróbálunk törekedni a hulladék minimalizálására, és régi tárgyainknak újrahasznosítására, azzal egyszerre pénzt is spórolhatunk és védhetjük a környezetünket.

Ha kezdő vagy a témában, ezt a könyvet például jó szívvel ajánlom:

Kate Turner - Zero Waste Konyha

"Tervezz, vásárolj és főzz pazarlásmentesen ezekkel az egyszerű, ötletes tippekkel! Használd fel az alapanyagokat az utolsó morzsáig: a szikkadt kenyérrel sűríts levest, a tojáshéjból készíts fehérjedús smoothie-t! Ne dobd ki, inkább neveld újra: adj második esélyt a saláta torzsájának és a zöldséghéjnak! Ha túl sokat főztél a krumpliból, tésztából vagy rizsből, használd fel a maradékot új ételek elkészítéséhez! Tedd izgalmasabbá a klasszikus recepteket: turbózd fel a pestót répazölddel, süss tortát banánhéjból!"

Vegán influenszerek nyomában

Ha az elhatározás már megvan, de egyedül nem megy, inspirálódj magyar influenszerektől. Rengeteg klassz videós én instagrammer is van, akitől ötleteket leshetünk el.

És kérdezni sem ciki. Keress olyan csoportokat mondjuk Facebookon, ahol egymást segítik a tagok vegán vagy zero waste témában.

Vászonzsákoslány:

Vegamama:

Steiner Kristóf:



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND

Végigettük Debrecent! – 10 hely, amit jó szívvel ajánlunk

Páros kolbász, slambuc, haltepertő és speciality kávé: ez mind Debrecen!

Link másolása

hirdetés
Debrecen Magyarország második legnépesebb települése, így nem is csoda, hogy gasztronómiai szempontból is sok kellemes meglepetést tartogat.

Mi 3 napig jártuk a várost, és rengeteg helyet végigkóstoltunk, hogy aztán ebben a szubjektív listában tuti tippeket gyűjthessünk össze nektek.

Szerencsére elég sokszínű a paletta. Van olyan hely, ahová egy kávéra vagy egy reggelire érdemes beugrani, van, ahol egy pohár bor és egy slambuc lehet az ebédünk, és van olyan is, ahol a legmagasabb gasztronómiát űzik.

Sorrendet nem állítottunk, a lista mindegyik szereplőjét jó szívvel ajánljuk!

Tényleg nincs sorrend, de az IKONT nem lehet nem az elejére tenni.

Az étterem a fine bistro kategóriába sorolható, de nem kell tőle megijedni, magyaros alapokra építenek. És mivel a séf, Thür Ádám az ázsiai vonalat is előszeretettel alkalmazza, kicsit azért eklektikus is marad az étlap, és sok különlegességet is lehet náluk kóstolni.

hirdetés

Kihagyhatatlan a debreceni páros kolbász, amit abszolút tradicionális módon készítenek, és létai tormával, mustárral valamint ropogós, fehér kenyérrel szervíroznak.

Ha magyaros vonalon haladunk tovább, egy kitűnő hortobágyit vagy egy sacher tartot is választhatunk. De ha az ázsiai ízekbe kóstolnánk bele, a tonhal tataki sem okoz majd csalódást.

Kis Padlizsán

A vegánok kérdés nélkül a Kis Padlizsán felé veszik az irányt Debrecenben, de én a húsevőket is arra biztatnám, hogy próbáljanak ki náluk valami újat.

A vegán konyha egyre közkedveltebb, de még mindig sokszor érezhetjük az egy húsmentes fogás falatozása közben, hogy valami azért hiányzik...

A Kis Padlizsánból nem hiányzik semmi. Házias ízek, tökéletesre finomított receptek, jól fűszerezett ételek várnak itt minket.

Mi annyira élveztük a rakott tésztás fogást és a shakshukát (izraeli lecsó) amit első este kóstoltunk, hogy másnap visszatértünk ebédmenüzni is, és ha még több időnk lett volna, biztosan újra repetáztunk volna náluk.

Kóstoljatok náluk süteményeket is, mert édes vonalon és péksüteményben is erősek.

A Maszek az a hely, ahol teleeszed magad délben, és visszamész este koktélozni.

Ők utcabárnak hívják magukat, de én inkább azt mondanám, hogy ez egy igényes rombár. Minden megvan bennük, ami a romkocsmás időkben jó volt, de sokkal letisztultabb és harmonikusabb formában. Tele vannak vicces és különleges műalkotásokkal (főleg az emeletre érdemes fölmenni ezekért!), és közben mind az étel, mind pedig az italkínálat elsőosztályú.

Talán ez volt az a hely, amit mi törzshelyünkül választanánk, ha debreceniek lennénk.

Nem szereted a halat? Majd itt megszereted! De tényleg!

A Csakhal a belvárosban is megtalálható, de mi a Nagyerdőben próbáltuk ki őket. Itt a strand felől és az utcáról is támadhatunk, és a hekktől a kalamárin át a pisztrángig minden is van az étlapon.

A két kedvenc fogásunk a haltepertő (ami a nevével ellentétben nem zsír, hanem színtiszta harcsahús) és a harcsapaprikás lett.

A Volt egyszer Beach is a nagyerdei részen található. (A belvárosban "csak" egy kávézót üzemeltetnek Volt egyszer néven.)

Remek kávék mellett itt humuszos-falafeles finomságokat is kóstolhatunk.

A tulajdonos az alapanyagok egy részét Izraelből hozatja, így a sós uborka és a pita is teljesen más dimenzió, mint amit a hazai mezőny kínál.

A Black Sheep név gyakorlatilag már összeforrott ma minőségi kávéval, de Csapó utcában található hely ennél sokkal többet kínál.

Egyrészről extrémen stílusos, másrészről rengeteg étel is készül náluk, amit vétek lenne kihagyni.

Van egy markáns reggelizős vonal, de kenyér, pizza és többféle házi sütemény is kapható náluk a fantasztikus kávé mellett.

Ha van időtök, az egyik belső teremben foglaljatok helyet és adjátok meg a reggeli módját egy eggs benedicttel!

A Hal Köz Debrecen egyik leghangulatosabb része. A Cut & Coffee pedig egy méretes terasszal veszi ki a részét a hangulatból. De érdemes betérni az üzletebe is, akár egy jó kávéra, vagy egy hajvágásra.

Itt is megvan az a kettősség, hogy jól esik délután hűsölni náluk, de az esti italozáshoz is lehet lendületet venni.

Egri Borozó

A sok trendi étterem mellett az ember szomjazza azért a tradíciót és a nagy múltú, kultikus helyeket is. Az Egri Borozóba lehet hogy be sem tévedtünk volna, ha nem egy helyi kalauzol minket, pedig vétek lett volna kihagyni.

Jó hangulat, múltidéző csecsebecsék mindenütt, és slambuc!

Csütörtökön és pénteken kapható ez a tipikus, alföldi pásztorétel, amit sehol máshol nem készítenek így a városban!

Az Anyukám mondta legénysége Miskolc és Eger után Debrecenben is megnyitotta legújabb pizzériáját.

Erről nem is szeretnénk semmi újat mondani, mert a Miskolci üzlet kapcsán már volt róluk szó (ITT), és a helyzet változatlan: még mindig tökéletes az ízlésük, a pizza, a kávé és a kiszolgálás is.

Ha gasztrohangsúlyos túrát tervezünk Debrecenben, nem érdemes hotelbe menni, hiszen reggelizni, ebédelni és vacsorázni is tudunk majd a belvárosban. Csak egy központi szállás kell, olyan, mint a Catalog Boutiqe Rooms.

Itt extra stílusos szobák közül választhatunk, és minden látványosság vagy étterem egy köpésre lesz csak tőlünk. Ami nem, azt meg az 1-es villamossal könnyedén elérünk majd, így nem kell sem a parkolással vesződnünk, sem taxira költenünk.

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND

Palvin Barbival koccintottunk - a szupermodell párjának "mézbora" már itthon is kapható.

Dylan Sprouse saját főzésű meadjét mától a Culinarisban lehet beszerezni.

Link másolása

hirdetés

Tegnap, a Felix Kitchen&Bar teraszán először mutatták be Magyarországon az All-Wise Meadery-t, Dylan Sprouse saját italmárkáját.

Palvin Barbi barátja színészi munkássága révén nálunk is ismert, de a modellel együtt végképp verhetetlen párost alkotnak.

Így nem is csoda, hogy rengetegen voltak rájuk kíváncsiak. Na meg az italra, ami nálunk egy egészen ismeretlen kategóriába esik.

A kóstolás előtt tehát első körben próbáltuk megérteni, hogy mivel is van dolgunk: Ez egy bor? Egy mézbor? Mindkettő? Egyik sem?
Mead

A mead a valaha ismert legősibb alkoholtartalmú ital. Története évezredes kultúrákban gyökerezik, népszerű volt a távol-keleten, a vikingek, a maják, az egyiptomiak és rómaiak körében is, sőt, a görögök egyenesen az istenek nektárjaként tisztelték. 

Legtermészetesebb formájában elkészítéséhez másra nincs is szükség, mint jó minőségű mézre és vízre, plusz élesztőre, ami a méz cukortartalmából táplálkozva elindítja az erjedést (épp úgy, ahogy a szőlőből bor lesz).

hirdetés

Lehet édes vagy száraz – mai, modern stílusa száraz és letisztult, friss és kifejező. 

Mivel mézből erjesztik, így akár mézbornak is hívhatnánk, ha nem lenne markánsan eltérő, saját egyénisége (ráadásul nem is gyümölcsből készül). Természetessége és a kóstolási élmény viszont hasonlít a natúr borokhoz, és alkoholtartalomban is 12-13% körül mozog.

A jó tíz évvel ezelőtt még csak a barátok szórakoztatására készített, saját főzésű mead jóval többé vált Dylan Sprouse számára, mint hobbi. Mivel kevés olyan mead volt a piacon, ami a természetes és letisztult arcát mutatja meg ennek az ősi italnak, küldetése lett, hogy kialakítása saját stílusát. A színész még diákéveit töltötte, de édesapja is támogatta vállalkozószellemét. Sprouse még egy new york-i lepárlóban is vállalt munkát, hogy csiszolja tudását. Végül az USA piacán leginkább jellemző, túl édes és nehéz, felesleges beavatkozásokkal készülő mead helyett megszületett a mead mai, modern formája.

Az All-Wise Meadery friss, száraz, természetközeli vonalat képvisel. Kifejező, természetes aromáihoz a tölgyhordós érlelés is hozzátesz, a palackban érlelve pedig tovább fejlődik, ahogy egy minőségi bor.

A mead kulcs alapanyagát gondosan választották ki a legjobb helyi méhészet felkutatásával; a nyers, tiszta, szűretlen termelői méz így New York állam határain belülről érkezik hozzájuk, ahogy a többi alapanyagot is helyi kistermelőktől szerzik be.

Meadet inni élvezetes, mint egy natúr bort. Magában, nyáron jéggel, és kreatív hozzávalókkal kínálva vagy épp koktél alapanyagként is szervírozható.

A mead három verzióban érhető el: All Wise Show Mead, All Wise Dirty Show, All Wise Southern Sunset. Az első kettő 8990, a harmadik pedig 9990 forintért kapható a Culinarisban.

Az italokról bővebben:

All Wise Show Mead

Az All- Wise cég zászlós terméke, amely nyers ,szűretlen New york-i mézből készül és amerikai hordóban érlelt. Könnyed testű, száraz és friss mead.

All Wise Dirty Show

A Dirty Show egy szűretlen változata a tradicionális mead-nek. Narancs virág méz alapú amerikai hordóban érlelt. Igazi íz bomba. Testesebb izeiben, méz jegyek és hordós izvilág jellemzi.

All Wise Southern Sunset

Naracs virág alapú természetes hibiszkusz aromával, amerikai hordóban érlelt. Izében citrusos, előszőr fanyarkás, de előtőr a hibiszkus virágos aromája, édes hordós jegyekkel.

Nekünk egyöntetűen az utolsó tétel ízlett a legjobban. Jót tesz neki a hibiszkusz fanyarsága. Egy jégkockával kiegészítve hosszan el tudná kóstolgatni az ember.

Dylan így mesélt róla: ez egy összetett darab. A narancsvirágméz citrus ízjegyeit kombináltuk, hogy kihangsúlyozzuk a hibiszkusz gyümölcsösségét, amit a másoderjesztésnél áztattunk bele. Így elsőre egy gyümölcsös házasítás, a finish pedig kellemesen tölgyes. Élvezetes!

Ráadásul ez Barbi kedvence is. Ő leginkább fröccsként fogyasztja, a finoman hűsítő nedűt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

Budapesten az indiai csúcsgasztronómia! – megnyílt az ország legjobb indiai étterme

A Bombay Budapestbe nem falni kell járni (persze azt sem tilos), hanem belekóstolni az indiai konyha egyszerre házias és profin elkészített ízeibe. Teszteltük.
Csákvári Péter - szmo.hu
2021. szeptember 09.


Link másolása

hirdetés

Pontosan egy évtizeddel ezelőtt találkoztam először az indiai konyhával. Mármint úgy frankón, face-to-face, ahogy azt kell, nem úgy, ahogy egy kisvárosi kifőzde curry ajánlatában találkozik az ember. Egy gigászi óceánjárón dolgoztam szakácsként egy hadseregnyi indiaival együtt, elkerülhetetlen volt, hogy a kantinban is a mindennapi menünk részei legyenek a tikka massalák, curryk, tandoori csirkék.

De az igazi indiai konyha mégsem ott talált meg, hanem éjszakánként, amikor a konyhámba engedtem a műszakváltós kollégákat, akik a farzsebükben óriási rákokat csempésztek be (szigorúan tilos volt magadnak főzni a hajón), a raktárosokat, akik fűszereket hoztak, a mosogatókat, akik valahonnan szereztek friss naan kenyeret.

Éjjelente olyan curryket rántottak össze, hogy még az sem zavart, hogy kézzel ettük egy nagy lábasból a mosogató alatt, csendben, áhitattal. Azóta sem találtam meg egy indiai étteremben sem azokat az ízeket, amiket akkor ott. Eddig.

A Bombay Budapest az Október 6. utcában egy frissen nyitott, vagyis tulajdonképpen pre opening státuszban nyitva lévő bistro-fine szintre berendezkedett étterem, ami azért sem nyitott még meg teljesen mert a tulajdonosai a végtelenségig akarják tökéletesíteni előtte.

A négy indiai barát által megvalósított étterem ötlete egy máltai krikettmeccsen született. Arra jutottak, hogy Magyarországon - ahol egyébként élnek - nincs egy igazán elit indiai étterem sem, csak középkategóriásak és kifőzdék. Az étterem végül 3 évig készült, míg elnyerte mai formáját, ami egy eddig itthon még nem látott minőségű, ízig-vérig indiai bisztró lett. A szakácsokat Goáról hozták, ráadásul kétszer is, mert az első garnitúrával nem voltak elégedettek, így inkább újraszerveztek egy új csapatot nem spórolva idővel, pénzzel és energiával.

hirdetés

Ahogy belép az ember az ajtón rögtön látja, hogy itt emelték a tétet, ez nem a szokványos hangulat, igazából egy Michelin csillagos étterem belsejében is lehetnénk. Az étterem logója a fésűkagyló türkizkék alapon is luxus hangulatot áraszt, amit tovább emel az enteriőr anyaghasználata a rengeteg bársonnyal, arany borításokkal, és akkor még a kifutópálya világítású fekete csempés mosdókról még nem is beszéltem. Három különböző szint van, alul találunk egy szeparét is, két bár, és ami a legdurvább volt számomra, hogy nyitott a konyha, vagyis egy plexin látjuk a szakácsokat, ahogy pörgetik a speckó indiai kenyereket, és olyan gépeket, amikről fogalmunk sincs Európában, hogy mire jók, de jól néznek ki.

Azért is durva, hogy így bekukucskálhatunk, mert az indiai éttermek konyháira nem igazán jellemző a tisztaság, ami nem is feltétlenül az igénytelenség miatt van (az bárhol előfordulhat ugye), hanem mert tényleg olyan módszerekkel, és olyan alapanyagokkal dolgoznak, amik extrém rendetlenséget csinálnak. Itt azonban büszkén vállalják, hogy tisztaság van, bepillanthattunk a kétszintes modern konyhába is, ahol egyébként csak a mosogató magyar.

Az indiai étkezési kultúra ugye úgy van, hogy mindent az asztalra, és mindenki markol amiből szeretne, így mi is berendeltünk egy tonna ételt. Az étlapon találunk ismerős (már akinek ismerősek az indiai kaják) ételeket, meg olyanokat is, amik csak random betűknek tűnnek egymás mellé pakolva, de jól hangzanak az összetevői. Kezdésnek egy mango lassit adoptáltunk magunkba, ami az indiaiak klasszikus krémes-joghurtos itala, amit örökre tudnék inni, étkezés közben is segít elsimítani a brutál fűszeres fogásokat.

A seafood chowder-t gondolkodás nélkül bekértem indításnak, és egyáltalán nem bántam meg, mivel végre nem a klasszik tenger gyümölcsei mixet öntötték csak fel valamivel, hanem vagy háromféle kagylóhús – héjakkal és anélkül – és rák képviseltette magát a tányér alján, amit egy mesterien komponált fűszeres-paradicsomos krémlevessel öntöttek nyakon.

Jóllaktam – mondtam ezután, aztán már fedezhettem is fel tovább az asztalon lévő egzotikumokat, mint a banánlevélben főtt tamarindos tőkehalat, vagy a “puskaporos” mártással készült curry leveles rákfarkakat. Mindehhez a számomra a világon legjobban kedvelt kenyér típusait mártogattam mangó chutneyba, a frissen készült naan kenyeret, abból is a fokhagymásat először.

A főételek még csinosabb tálalóeszközökben érkeztek, rézláboskában a dal makhani, egy isteni feketelencsés étel, ami leírva egyszerűen hangzik, de megkóstolva valami olyasmit érzel, mint amikor a Remy ratatuille-t megkóstolta a mogorva ételkritikus, leszámítva a gyermekkori kötődést, kivéve persze, ha a nagyink zseni dal-okat főzött nekünk (nem, a lencsefőzelék nem ér).

A vajpuha Szent Jakab kagylókkal operáló curryvel folytattam szinte kivetkőzve magamból az izgatottságtól, hozzá kókuszos basmati rizst pakolva, és a legparádésabb ételkölteménnyel, amivel idén találkoztam: a kókuszos-mangós naan-al, ami gyakorlatilag sütinek is elment volna, de az indiai fűszersokk mellé irgalmatlanul befogadó lesz az ember az édesre még a főétel közben is.

A curry tánca a mangóval valami fenomenális találmány, pedig milyen nehéz lenne elképzelni a csirkepörköltét a baracklekvárral, ugye? Apropo csirke! A legmeglepőbb fogást nem is én rendeltem, mert túl egyszerűnek tűnt, de aztán nem tudtam vele leállni: a butter chicken burrattával (vajas csirke?) leírva azért is hangzott furán, mert a burratta egy eléggé olasz sajt ugyebár, a vajas csirkéből meg nem tudok semmit így levenni, de ami elénk került az egy igazán komplex csoda volt. Totál mindegy, hogy a burratta hol születik, eszeveszett jó kombónak bizonyult a vajpuha, vajas csirkével és a paradicsom currys-kesus szósszal. Alig találtam a szavakat tényleg (de megtaláltam!).

Biztos sokan vagytok, akik azt vallják, hogy nem szeretik az indiai ételeket, és biztos vagyok benne, hogy ezt azért teszik, mert nem találkoztak még kiemelkedő indiai ételekkel. Nem is hibáztatom őket, mert a Kárpát-medencében nem is igazán találunk ilyen éttermet.

A Bombay Budapest viszont egy kiemelkedő étterem, egy élmény kategóriába sorolandó vacsorahelyszín, ahova nem falni kell járni (de persze nem tilos), hanem belekóstolni az indiai konyha egyszerre házias és profin elkészített ízeibe. És az a naan kenyér, te jó ég!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

Váppör - Megvan az új divatőrület? A Burger King nemsokára zoknit és sapkát is árul!

Augusztus 2-án egyedi ajándéktárgyak szerezhettek be a 30. magyarországi születésnapját ünneplő Burger Kingtől.

Link másolása

hirdetés

Azt hittem, hogy cég már nekem nem tud meglepetést okozni, de a Burger King kedden egy olyan sajtóutat szervezett, amitől teljesen zavarba jöttem. Annyit tudtunk előre, hogy a Hortobágyig fogunk kirándulni, és valami újdonságot mutatnak be nekünk, ami a rejtélyes Váppör nevet viseli.

Váppör? Azaz magyarosítva a Whopper? Az! Elég merész...

Amikor leszálltunk a buszról, egyszerre csapott meg az alföld szele, a pálinka illata, és Burger King által felállított food truckból jövő Whopper illat.

A márka magyarországi jelenlétének 30. születésnapját ünnepeltük, és ehhez egy olyan különleges helyszínen szerettek volna, ami kifejezi a cég magyar alapanyagok és beszállítók iránti tiszteletét.

Magyarországi éttermeiben a Burger King kizárólag 100% magyar marhahúsból, ízfokozók és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készült húspogácsát szolgál fel, szintén hazai termelők által megtermelt zöldségekkel körítve.

Ennek örömére mi is betolhattunk egy Whoppert, ami a cég legsikeresebb terméke, és gyakorlatilag semmiben sem különbözött a szokásostól, tehát a magyarosított márkanév valami más újdonságot takar.

Később kiderült, hogy egy iglu alatt már rendben sorakoznak a nagy attrakció részletei, és így azt is megtudtuk, hogy

hirdetés
a Váppör gyakorlatilag egy grill tematikájú kollekció, ami csak a magyarok számára érhető el augusztus 2-ától. Többek között kötény, kesztyű, sapka és zokni is lesz a szettben.

Annyi biztos, hogy elég elvetemült a cucc. Ezzel a furcsa, hunglish kifejezéssel a marketingesek elég rendesen cibálják az ember idegrendszerét, de én abszolút el tudom képzelni, hogy valaki addig nem nyugszik, míg ilyen sapkában nem sétál végig az Andrássyn.

Minőségre jónak tűnnek a termékek, és érdekes volt látni, hogy tényleg mindenkinek más tetszett meg elsőre.

Árakat egyelőre nem lehet tudni, de a "grill szett" csak rövid ideig lesz kapható.

A Burger King 30. évfordulója alkalmából több meglepetéssel is készül még, ezért érdemes figyelemmel kísérni az éttermi akciókat.

A webshop ezen a linken lesz elérhető: www.vapporshop.hu

Te is akarod?

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: