hirdetés

KULT

Majka a zenészek támogatásáról: „Ha valaki tizenmilliós autóval jár, az szerintem ne folyamodjon segélyért”

A rapper egy interjúban elmondta, tartja magát korábbi véleményéhez. Szerinte némelyik sztár jobb ügyeskedő, mint amilyen zenész.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 08.

hirdetés

Sokadik állomásához érkezett az előadóművészek szociális támogatásáról szóló vita, amit lényegében Majka robbantott ki, amikor beszólt a jól kereső, mégis támogatást igénylő művészeknek.

Aztán tovább és tovább folytatódott az ügy, amihez legutoljára Lovasi András fűzött hosszabb kommentárt.

A 24.hu-nak adott messengeres interjújában a rapper Lovasi reakciójával nem kívánt foglalkozni. Úgy fogalmazott, vállalja, hogy a kollégái zsebében turkál, csak valakinek a zsebébe nem fér bele a keze a sok pályázati pénztől.

„Milyen ember az, aki meg tudná venni, de inkább megeszi a fél tányér ingyen levest azok elől, akik éheznek?”

hirdetés

- teszi fel a kérdést Majka.

Hozzátette, megérne egy misét, ki mennyit írt be abba a rubrikába, ahova a neki járó pénz mennyiségét kellett feltüntetni. Mint mondja, nem az a kérdés, hogy ki van rajta a listán, hanem az, rászorul-e.

Ha „valaki tizenmilliós autóval jár, legújabb iPhone van a kezében, az szerintem ne folyamodjon segélyért, és főként ne kapja meg”

- véli a rapper.

Szerinte nem aggályos beleállnia a szakma néhány képviselőjébe, mert némelyik embert a listáról inkább tartja ügyeskedőnek, mint előadóművésznek vagy zenésznek. Ahogy fogalmaz:

„Ha ezek az emberek lennének a szakma, akkor én nem tartozom oda.”

Nem fél attól, hogy megnyilatkozásának negatív következményei lehetnek a számára, viszont egy kezdeményezéshez ő is csatlakozott: Lotfi Begi és Andro ötmillió forintot gyűjtöttek össze a könnyűzene háttérdolgozóinak, amihez Majka félmillió forinttal járult hozzá.

A másik oldal érveit Czutor Zoltántól kérdeztük meg:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Jön A mi kis falunk 6. évada, már elkezdték a forgatást Pilisszentléleken

A készítők ezúttal is rengeteg vicces fordulatot ígérnek, a régi szereplők mellé pedig újak is érkeznek majd az újabb évadban.
Fotó: RTL - szmo.hu
2021. április 21.

hirdetés

Újabb évad készül A mi kis falunk című sorozatból, már el is kezdték a forgatást Pilisszentléleken - jelentette be az RTL Magyarország.

A falusi vígjátéksorozat 2017-ben debütált a csatornán, és már akkor az egyik, ha nem a legnépszerűbb magyar széria lett. Jelenleg az 5. évad fut szombat esténként, amelynek első néhány részét még ősszel adták le, az újakat márciusban kezdték bemutatni. Hétköznap esténként pedig a korábbi évadok epizódjait ismétlik, és bár ezek már többször képernyőre kerültek, még mindig nagyon népszerűek.

A sorozat rajongói számára újabb örömhír, hogy már biztos, hogy lesz hatodik évad is Pajkaszeg lakóinak humoros mindennapjaiból, mert már elkezdődött a forgatás a sorozatbeli falu helyszínén, Pilisszentléleken.

VIDEÓ: Jön az új évad A mi kis falunkból

Az RTL közleménye szerint a készítők ezúttal is rengeteg vicces fordulatot találtak ki, és a régi szereplők mellé újabbak is érkeznek majd a következő évadban is.

hirdetés

A stáb arra kéri a Piliszentlélekre kirándulókat, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési és járványügyi előírásokat, óvják az ottlakókat.

VIDEÓ: A mi kis falunk legújabb, szombat este adásba kerülő részének előzetese


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT

Ki tünteti el a tinilányokat a kisvárosban? - Kate Winslet élete alakítását hozza

Az Easttowni rejtélyek szinte még jobb, mint az HBO tavalyi nagy dobása, a Tudhattad volna.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Az HBO-nak mostanában bejön a krimi-vonal, hiszen sikerült nagyot robbantaniuk a Hatalmas kis hazugságokkal pár éve, és aztán tavaly a Tudhattad volna is nagyot szólt. Mindkettő a ki-tette-szubzsánert képviselte, azaz: alig vártuk, hogy megtudjuk egy gyilkosság megfejtését az utolsó részben. A Tudhattad volna főszereplőjeként Hugh Grant annyira lenyűgözte a világot eredeti alakításával, hogy szinte egy új branddé vált az HBO-krimi. 18-án pedig bemutatták legújabb krimisorozatuk, az Easttowni rejtélyek első részét, ami úgy építkezett, hogy aki megnézi, biztosan körömrágva várja majd a jövő heti epizódot.

Egyértelműen, tudatosan az említett krimi-vonalat viszi tovább az HBO az Easttowni rejtélyekkel, és sikerült az egyik legerősebb alkotást letenniük az asztalra ebben a műfajban. Klasszikus alapokra építette Brad Ingelsby kreátor-író a történetet. Legutóbb tőle láthattuk A visszaút című filmet is Ben Affleck-kel a főszerepben, melyben szintén egy klasszikus sportfilmből hozott ki sokkal többet a forgatókönyv megírásakor. Itt is egy tipikus amerikai krimi alapjaira húzott fel egy nagyon eredeti történetet. 

Adott egy amerikai kisváros, a műfajban elmaradhatatlan, egy eltűnt majd egy meggyilkolt lány és egy nehéz életű nyomozónő (Kate Winslet). A sablonok ellenére mégis különleges sorozat született, ami realizmusával, sajátos humorával, élő atmoszférájával kitűnik a többi krimi közül. Ez adja az erősségét.

A Kate Winslet által megformált nyomozónő egy kicsit emlékeztet elsőre a Fargo című nagyjátékfilm főszereplőjére: eléggé szét van esve, a sorozat első üldözési jelenetében kapásból kibicsaklik a bokája a futástól, a kollégája meg rosszul van egy kis vér látványától. Ezzel az abszurd jelenettel fel is villan a Fargo párhuzam, de aztán kirajzolódik előttünk egy hivatásában ügyes, okos, ám a magánéletében teljes káoszban élő rendőrnő. 

Ez a nagy erőssége a sorozatnak: a karaktereket és a környezetüket a legnagyobb aprólékossággal felrajzolja előttünk.

Miközben párhuzamosan halad egy részletes életkép bemutatása, a kisváros életének tűpontos és életszagú megrajzolása a háttérben meghúzódó bűnüggyel.

Az első részben a kibomló bűnügyi szál szinte alig van jelen - mennyiségileg, hangsúlyában attól még van ereje, egy évvel azelőtt eltűnt lányt keresnek hiába -, és inkább a kisváros és a főszereplő családjának lakóinak bemutatására koncentrálunk. Mégis izgalmas minden perce, mivel az információkat aprólékosan, jó érzékkel csepegteti a széria.

hirdetés

A rendezés pedig szintén első osztályú. A színészek kiválasztása egytől egyig telitalálat, a hitelesség pedig szinte dokumentarista szintű, nem érzékelünk semmiféle manírt sem a színészi játékokban, melyhez nagy lapáttal hozzátesz Winslet megjelenése is. Bátran, nulla sminkkel vállalta be a szerepet, ami egy hollywoodi színésznőtől nem mindennapos, és ahelyett, hogy fogyókúrázott volna a forgatás előtt, inkább még hízott is a szerepért, hogy még átlagosabb külseje legyen.

Ő a testes, kusza hajú, zilált Mare, aki bicegve közlekedik. Vezetve, telózás közben tépi a fogával az otthon csomagolt szenyáját, és csak este marad ideje, hogy megfésülködjön. A játékét szintén ez a lecsupaszított hitelesség jellemzi.

Az jutott eszembe róla: ez az igazi színművészet. Pont a hétvégén néztem bele a The Morning Show-ba, melyben még a reggeli felkeléskor is csodás a smink Reese Witherspoonon meg Jennifer Anistonon, és bizony Nicole Kidman is felötlött bennem, akinek szintén milyen jól állna a természetes időmúlás. Kate Winslet nem állítja meg az időt, illetve máshogy: olyan természetes kisugárzása, tökéletes átlényegülése és színészi jelenléte van a maga nyerseségében, amitől mindig eláll a szavam, ha látom, és figyelmeztetem magam, hogy na, ez,ez színMŰVÉSZET, csupa nagybetűvel. Ő maga Mare Easttownból, ahogy az eredeti cím is sugallja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

„Fogalmunk sem volt, hogy ekkora siker lesz” – Emilia Clarke a Trónok harcáról

A sorozat első részét tíz éve vetítették le, azóta hatalmas siker lett. A színésznő elmesélte, milyen volt a forgatás, mit gondoltak akkor a készülő alkotásról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Tíz éve kezdték vetíteni az HBO-n a nagy sikert elért Trónok harca sorozatot. Az amerikai televíziós fantasy sorozat George R. R. Martin nagy sikerű regénysorozata, A tűz és jég dala alapján készült. A Trónok harca című kötetből készült első évad 2011. április 17-én debütált az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig április 18-án mutatták be. A sorozat 2019-ben a nyolcadik, utolsó évaddal véget ért.

A sorozat számos szakmai elismerést is kiérdemelt, köztük 59 Emmy-díjat, ezzel minden idők legtöbbet díjazott sorozatává vált. Az amerikai forgatókönyvírók szakszervezetének (WGA), minden idők legjobban megírt sorozat listáján a negyvenedik helyet érte el. A sorozat legtöbbször díjazott színésze Peter Dinklage, aki Tyrion Lannister alakításáért két Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is kapott az eddigi évadok során. A szereplőgárdából Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Diana Rigg és Max von Sydow színészeket jelölték eddig Emmy-díjra.

A szereplők jó része induláskor még szinte ismeretlen volt. Az akkor 23 éves Emilia Clarke is még kevés tapasztalattal rendelkezve került a filmbe. Most a sárkányok anyját játszó Emilia Clarke az évforduló kapcsán a látványos film kezdeteiről mesélt az Entertainment Weeklynek:

"A mai napig, ha megkérnek rá, hogy foglaljam össze az első évados élményeimet, képtelen vagyok rá, hogy objektíven megfogalmazzam azt, amit akkor átéltünk. Attól tartok, hogy leszek vagy 90 éves, mire erre képes leszek.

Hatalmas kaland volt, amely ugyanakkor felemésztett minket. Úgy emlékszem vissza rá, mint a középiskolai és az egyetemi évekre, a pillanatban éltünk mindannyian, épp ezért fogalmunk sem volt arról, hogy mekkora világsiker lesz később a Trónok harca. Döbbenetes belegondolni, hogy mennyire csak a napi teendőinkkel foglalkoztunk, épp ezért ért minket váratlanul az emberek fogadtatása.

A legtöbben fiatal kölykök voltunk, próbáltuk jól érezni magunkat és kiélvezni ezt az őrült élményt. Az első évad munkálataira csak jó szívvel emlékszem vissza, mert szórakoztatóak voltak a forgatások" – mesélte a színésznő.

hirdetés

A később számos egészségi problémával megküzdő Emilia Clarke több filmszerepet is kapott.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Érkezik az Így jártam apátokkal, a hasonló nevű sikersorozat spinoffja

A szerelmi sztorijait mesélő főszereplő ezúttal Hilary Duff lesz.
Fotó: Francis Orante/Wikipédia/CC BY-SA 2.0 - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Spinoff (azaz mellékszál-) sorozatot készít a Hulu tévéhálózat az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) című nagy sikerű sorozathoz - számol be a Deadline.

A széria alapötlete hasonló lesz a nagy sikerű elődjéhez:

egy Sophie nevű anyuka fogja elmesélni gyerekeinek, hogyan ismerkedett meg az apjukkal - természetesen számtalan vicces sztorin és más kapcsolatokon keresztül.

A címben sem lesz túl sok meglepetés: a tervezett projekt Így jártam apátokkal (How I Met Your Father) néven fog futni.

Az eredeti sorozat két fő alkotója, Craig Thomas és Carter Bays executive producerként fog részt venni, míg az alkotók között ott lesz Isaac Aptaker és Elizabeth Berger is, akik a This is Us és a Love, Victor című produkciókon dolgoztak.

A főszereplőt Hillary Duff fogja játszani. Arról egyelőre nincs információ, hogy az Így jártam anyátokkal főszereplői milyen és mennyi szerepet kapnak majd a folytatásban.
Hillary Duff; fotó: VOGUE Taiwan/Wikipédia/CC BY 3.0

Az új szériából egyelőre 10 részt, azaz nagyjából egy évadot rendeltek be.

hirdetés

Korábban volt már próbálkozás rá, hogy felélesszék a 2005 és 2014 között futó nagyon népszerű sorozatot. A még futó HIMYM mellett belekezdtek egy How I Met Your Dad című spinoff-verzió pilotepizódjába, de azt a projektet végül dobták. Most azonban minden alkotó nagyon lelkesen és pozitívan nyilatkozik.

Gyerekek, egy hihetetlen sztorit fogok elmesélni nektek. Arról szól, hogy két író annyira szerencsés volt, hogy kilenc évadon keresztül elkészíthették álmaik sorozatát, most pedig átadhatják a stafétát egy másik nagyon kreatív csapatnak a maguk elképesztő történetével. Ez az Így jártam apátokkal

- nyilatkozta az eredeti műsor két producere, Thomas és Bays.

Aptaker és Berger hozzáfűzte: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Hulunak köszönhetően elmondhatjuk, "hogyan találkoztam apáddal". Carter és Craig ikonikus eredeti sorozata forradalmasította a fél órás vígjáték műfaját, nagyon nagy megtiszteltetés, hogy mi vihetjük tovább a fáklyát az új generáció számára - és nem kisebb sztár, mint Hillary Duff mellett.”

A főszereplő, Duff pedig úgy fogalmazott: „Nagyon szerencsés vagyok, hogy eljátszhatom Sophie szerepét. Ugyanakkor az Így jártam anyátokkal rajongójaként nagyon izgulok is, amiért Carter és Craig rám bízták a "gyereküket"”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: