VÁLASZOL: Gesztesi Károly
Gesztesi Károly az egyik legismertebb magyar színész. A magyar sikerfilmek sztárja, közkedvelt filmek szinkronhangja, és az egyik legnézettebb TV sorozat szereplője. Pár hónapja azonban új oldaláról mutatkozott be: a 895 Hunnium Pálinka arca lett. Egy pohár pálinka és egy tál sonka mellett beszélgettünk Gesztesi Károllyal.
Gerlachfalvy Réke interjúja
Fotó: Mervai Márk
- Miért kezdte el népszerűsíteni a Hunnium pálinkát?
- Tavaly szeptemberben voltam először a Pálinka Fesztiválon, és itt ismerkedtem meg a tulajdonos úrral. Fogyasztóként leültem a padra a standjuk elé, jóízűen ettem-ittam, látta, hogy ennek hatására jönnek ide az emberek és felötlött bene, hogy mi lenne, ha üzletelnénk.
- Konkrétan ez mit jelent?
- A tevékenységem reklámban merül ki. Készült egy fotósorozat, és megegyeztünk abban, hogy hol, és milyen formában jelenik meg. Nagyon szívesen reklámozom, mert remek termék. Elég sok felkérésem van, hála Istennek, de csak azt vállalom el, amiben maximálisan hiszek.
Ebben az esetben is úgy volt, hogy a felkérést követően leutaztam Akasztóra, arra a településre, ahol a pálinkagyártás folyik és meggyőződtem a termék hitelességéről. Megmondom őszintén, korábban másfajta pálinkát iszogattam, de amióta megismertem a cserszegi fűszeres szőlőpálinkát, azóta ezt fogyasztom, mert rájöttem, hogy ez jobb.
- Mit gondol a pálinkát népszerűsítő rendezvényekről, és az idei kedvencről, a szilváról?
- Nagyon jó dolog, hogy Magyarországon a pálinka kezd előtérbe kerülni, mert ez a mi hungarikumunk. Azt gondolom, az angol ember igyon whiskyt, a magyar ember pedig pálinkát. A mi szilvapálinkák Champion-díjas lett a Nemzetközi Pálinkafesztiválon, ebből is látszik, hogy jól döntöttem, amikor fél évvel ezelőtt elkezdtem együtt dolgozni a céggel.
- A borral milyen a kapcsolata?
- Főként a rosékat szeretem, kedvencem a Frittman rosé.
Szokott főzni?
- A jó ételeket szeretem, de nagyon ritkán főzök, mert annyi jó étterem lett az elmúlt évben Magyarországon, ha olaszt akarok enni, akkor elmegyek a Vapianoba a Kolossy térre, ha egy jó steaket szeretnék, akkor arra is megvan a helyem. Most már az egész világ itt van, Budapesten bármit lehet enni, nem csak magyaros ételeket.
Nagyon nagy család, ami régen körülöttem volt, már nincsen, így nincs értelme főzni, másodsorban tényleg minden megvan, ami kell. Ráadásul ezeken a helyeken jobban csinálják az ételeket, mint amit én tudok. Az éttermekben nem készítenek pirított káposztás cvekedlit vagy krumplis tésztát, ezek azok, amiket bevállalok. Esetenként nagyobb összejöveteleken szoktam főzni. Legutóbb két hete, a Pálinka Fesztiválon készítettem pörköltet a sorozatbeli társaimnak.
- Melyik a kedvenc étterme?
- Az említett Vapianon kívül, a budakalászi Shieszl, ahol magyaros ételeket készítenek. Nagyon tetszett a Nobu is, Andy Vajna meghívott a megnyitóra és fantasztikus volt.
Úgy vagyok vele, hogy inkább napokig nem eszem, de akkor is csak normális ételeket vagyok hajlandó fogyasztani. Szendvics és virsli nem jöhet szóba.
- Mennyire más filmben és sorozatban szerepelni?
- Számomra a film és a sorozat ugyanaz. Már nem kérik ki maguknak ezt a színészek, régen divat volt, de már nem. Sőt nem is tudnák, mert ők ajánlkoznak fel, hogy bármilyen kis szerepet eljátszanának a sorozatban. Hiszen valljuk be, a színháznál sokkal jobban fizet.
- Mennyi idejét veszi el a forgatás?
- Most már hétfőtől szombat délig forgatunk. Kétmillió fölött jár a nézettségünk.
Nagy Tamás (Thomas) a rendező, ha elhatározta, hogy dupla részek mennek, akkor addig nyomja, amíg bírja. Ez a változás nálunk, színészeknél azt jelenti, hogy naponta harminc oldalt kell megtanulnunk, nekik meg heti több száz oldalt kell írniuk. Hasznos dolog, mióta duplázunk, sokkal több embert fogtunk meg.
- Mesélne a jövőbeli terveiről?
- Lehet, hogy producerként belevágok egy filmbe, ami Bujtor István emléke előtt tisztelegne. Támogató lenne rá, ők kerestek meg, ami nagy szó, mert kevés magyar film készül jövőre.
Még nem döntöttem, a zabszem a popsiba nem hiányzik. Bevállalni egy filmet nagy felelősség, azzal mindig csak baj van. Mindennel baj van. De lehet, hogy győz majd a hiúságom. (Közben Gesztesi Károly nevet, és elfogy az utolsó csepp pálinka is.)