News here

KULT
A Rovatból

„Ez mi a szar?” – Felháborodtak az élőszereplős Pinokkió film előzetesén a kommentelők

Leginkább azon akadtak ki, hogy az eredeti mesében fehér bőrű, szőke hajú Kék Tündért egy fekete színésznő, Cynthia Erivo fogja alakítani.

Link másolása

Május 31-én jelent meg Youtube-on a legújabb Disney film, az élőszereplős Pinokkió előzetese. A Robert Zemeckis rendezte produkció szeptember 8-ától lesz látható a Disney+ műsorán. Zemeckis nevéhez fűződnek olyan klasszikus alkotások, mint a Vissza a jövőbe trilógia, a Számkivetett és a Forrest Gump. Az utóbbi kettő film színésze, Tom Hanks, a Pinokkióban is megkapta a főszerepet: Gepettót fogja alakítani.

A Pinokkiót 1940-ben mutatta be a Disney, amely egy olasz mese alapján készült. Hatalmas sikert aratott, két Oscar-díjat is nyert a Legjobb filmzene és a Legjobb betétdal kategóriákban. A Disney stúdió az Aladdin, Az oroszlánkirály és A szépség és a szörnyeteg után a Pinokkió varázsvilágát öltözteti új köntösbe, élőszereplőkkel.

Pinokkiót Benjamin Evan Ainsworth szólaltatja meg, míg Tücsök Tihamér hangját Joseph Gordon-Levitt adja. További szerepekben tűnik fel Lorraine Bracco, Luke Evans, és Cynthia Erivo, aki a Kék Tündért fogja játszani.

Az eredeti rajzfilm új változatában a Kék Tündért egy fekete színésznő alakítja, ami úgy tűnik kiverte a biztosítékot a közönségnél. A Disney eddig sem rettent vissza az újításoktól és a modernizálástól, hiszen a tervezett A kis hableány című filmben sem fehér színésznő fogja játszani Arielt, hanem Halle Bailey.

Ugyanakkor Cynthia Erivo Kék Tündérét nem csak nemzetközi fronton, de Magyarországon is sokan támadják. A Promotions.hu összeválogatta a legdurvább negatív kommentcunamit a közösségi médiából:

„A Disney újból megcsinálja a Tüskevárt is! Bujkáló négerek lesznek a Mississippi partján a szereplők...”

„Az lett volna szép a Pinocchio ébenfából készült volna.”

„Mi ez a feka, kopasz tündér b*szki?! Miért kell a Disneynek egyfolytában meggyalázni a gyermekkorunkat. Miért, miért, miért???!!!”

„Ez meg mi? Gyerekkorom kedvenc meséje, full elment a kedvem tőle, nem értem miért van erre szükség... Ezek után remélem, hogy A Hercegnő és a Békában Tiana hófehér, szőke hajú lány lesz.”

„Ez mi a sz*r? Már megint egy fehér karakter lett lecserélve feketére. Bezzeg, ha fordított esetben lenne... Remélem bukás lesz a film.”

„Na már ne értsen senki félre de mi a f*sz az a tündér a végén? Háromszor vissza kellett tekerni, mire felfogta az agyam.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: