KULT

Dancing With The Stars: Sosem hittem volna, hogy valaha egy mondatban hallom a Måneskin és a paso doble szavakat

A harmadik adás témája: Több mint tánc. Hunyadi Donatella, Eszenyi Enikő és Király Linda landolt a veszélyzónába.


A rejtélyes cím arra utalt, hogy mindenki belecsempészett valami személyes üzenetet a produkciójába. Marics Peti a barátainak ajánlotta a Stana Alexandra oldalán lejtett hip-hop táncát. Bevallom, kicsit úgy érzem, a hip-hop esetében a „társastánc” fogalma nagyon tágan van értelmezve. (Ha már itt tartunk, a zene fogalma is.)

Maga Peti fogalmazta meg remekül: „Mit várunk a hip-hoptól?” Én mondjuk semmit, és ahhoz képest szórakoztató volt. A zsűrinek tetszett a produkció, de vártak volna valami váratlant.

A visszafogott értékelés ellenére 25 pontot kaptak, ami ebben a műsorban magasnak számít, főleg első produkcióra. Vicces megfigyelni az ilyen műsorokban, amikor a zsűri nagyon szakmai alapon nagyon kritikus, majd egy hirtelen fordulattal felpontozzák az imént lehúzott produkciót.

Ilyenkor szólnak le fentről a fülesbe, hogy „őket szeretjük”.

Király Linda személyes mélypontjait táncolta ki magából a csacsacsában Suti Andrással. (Közben azon gondolkozom, hogy én hogy fogom kicsacsacsázni ezt a műsort magamból.)

A zsűrinek legjobban az tetszett, ahogy Linda a felvezető kisfilmben felvállalta a hibáit (például felemlegette a Himnuszos malőrt), és mintegy mellékesen azért a táncot is megdicsérték. Juronics Tamás mondjuk várna már valami újat. 22 pontot kaptak csak, sovány vigasz, hogy ebben a szakaszban így is másodikok lettek.

Hunyadi Donatella az édesanyjának, Kiszel Tündének szerette volna megköszönni a sok szeretetet, rumba formában. Fogadjunk, ti sem gondoltátok, hogy az „Úgy szeretném meghálálni” című Kovács Kati slágerre rumbázni lehet. Hurrá, nem halunk meg hülyén.

A tánc végén még egy csokor virágot is kapott Kiszel Tünde. Lékai-Kiss Ramóna és Ördög Nóra is elsírta magát. Nóri kicsit elmoralizált azon, hogy lám mégsem olyan rossz, ha a celebek a médiában szerepeltetik a gyerekeiket (ahogy azt ő is teszi).

A zsűri azért annyira nem tudott meghatódni, hogy ne vegye észre a tánc hiányosságait (Donatella lábmunkáját korábban is kritizálták), és csak 21 pontot adtak.

Sosem hittem volna, hogy valaha egy mondatban hallom a Måneskin és paso doble szavakat, de most ez is megtörtént. Csuti a személyével kapcsolatos előítéleteket akarta letörni ezzel a tánccal.

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy erre a szado-mazo paso doble a legjobb megoldás, de Tóth Katica csinos a bőr ruciban és jól is táncol.

Szente Vajk is Katicát emelte ki. Juronics Tamás felhívta Csuti figyelmét, hogy ne tévessze meg a sok gratuláció: akinek nem tetszik a produkció, az általában nem jön oda. Én sem érzem úgy, hogy közelebb kerültem volna Csuti úr valódi énjéhez, de cukin örült a 24 pontnak.

Krausz Gábor az elvált férfiaknak üzent, szambában. Még mindig eggyel jobb, mintha a táncos fiúknak. A kisfilmjéből megtudhattuk, hogy úgy érzi, lezárta már a múltat.

Szente Vajk meg is irigyelte, hogy ő nem szambázott inkább, amikor elvált. Nóri dühöt érzett a táncban játékosság helyett, de a többiek nem értettek egyet vele. 23 ponttal jutalmazták. Mikes Anna megdicsérte Gábort.

Radics Gigi a magányos nőknek próbált vigaszt nyújtani, és úgy érezte, ennek az a legjobb módja, ha a saját dalára keringőzik. Nórának hiányzott valami, úgy érezte, nincsenek kellően összhangban Gigi és Baranya Dávid. Juronics Tamás és Szente Vajk megengedőbb volt, így 23 ponttal holtversenyben Karusz Gáborék mellé kerültek a tabellán.

Eszenyi Enikő a szüleinek tangózott. Megható volt a kisfilmben az anyukájával látni, valahogy közelebb hozta, háromdimenzióssá tette. Azt el kell ismerni, hogy Enikő hétről hétre a rá jellemző maximalizmussal odateszi magát a Dancingben.

A tangó persze nem idegen tőle, hisz egy teljes önállóestje erről szólt. Ördög Nórát még így is meg tudta lepni. 24 ponttal holtversenyben a második helyre kerültek.

Már csak T. Danny maradt, ő a szerelmének próbált üzenni. Jelentem, T. Danny egy zseni. Megvalósította sok férfi álmát:

egy gyönyörű nőt ölelgetett és fogdosott nyilvánosan úgy, hogy a párja nem hogy nem haragudott meg érte, hanem egyenesen meghatódott. Le a kalappal.

Danny és Lissák Laura jive-ot táncolt a Wake Me Upra, ami valóban egy tánciskolákban bevett jive alapdal. (Akárcsak a Kacsamesék főcímdala). Dannynek meglepően jól áll a rózsaszín öltöny, meglepően könnyeden jive-ozik, és még cigánykerekezni is tud. Az idei évad eddigi legmagasabb pontszámát kapták, 27-et mindösszesen.

Hunyadi Donatella, Eszenyi Enikő és Király Linda landolt a veszélyzónába. Ebből az utóbbi jelentett meglepetést, a másik két hölgynek ez már nem újdonság. A zsűri Lindát mentette meg, a nézők Donatellát. Így tehát Eszenyi Enikő számára ért véget a verseny, ami nem meglepő, legutóbb is a zsűrinek kellett megmentenie.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KULT
A Rovatból
Mi lesz a Balaton Sounddal? Megszólaltak a szervezők
A legutóbbi zamárdi képviselő-testületi ülésen már elhangzott, hogy nem lesz több Sound a településen. Pumped Gabó is gyászolja már szeretett fesztiválját, de vajon mi lesz a Sound sorsa?


Nem sokkal a 16. Balaton Sound lezárulta után érkezett a hír, hogy lejárt a fesztivál szerződése Zamárdival. A Balaton-parti város polgármestere szerint így ez lehetett az utolsó alkalom, hogy a rendezvényre a településen került sor.

Korábban is voltak pletykák a fesztivál esetleges megszűnéséről, de akkor Vető Viktória, a Sziget Fesztivál és a Balaton Sound sajtófőnöke azt nyilatkozta, hogy nem foglalkoznak ezekkel a híresztelésekkel, mivel nincs napirenden a téma.

A sonline.hu azonban csütörtökön arról számolt be, hogy

a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen a szervezők képviselője is részt vett, egyértelműen elhangzott, hogy az idei volt az utolsó Balaton Sound Zamárdiban.

Az Index megkereste a szervezőket, akik a hírre reagálva az alábbi választ küldték:

„A Balaton Sound jövőjét érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is azt tudjuk megerősíteni, amit korábban is elmondtunk: egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben. Az valóban helytálló, hogy

Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni.

Ezért mi a nemsokára kezdődő Sziget Fesztiválra koncentrálunk, majd értékeljük a fesztiválszezont, és ezután fogjuk megválaszolni a jövőt érintő kérdéseket.”

A Balaton Sound a tematikus fesztiválok közé tartozik, hiszen többnyire DJ-k és elektronikus zenei formációk lépnek fel. A rendezvény 2007-ben nyitotta meg kapuit a Balaton déli partján, és a koronavírus-járvány miatt történt lezárásokig minden év júliusában megrendezték Zamárdiban. A Covid után 2022-ben újraéledt az esemény, amely az elektronikus zenét kedvelők számára a nyár egyik fő programjának számított.

A Sound Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja, amelyet prémiumfesztiválnak is neveztek. Az esemény különleges atmoszféráját nemcsak a vízparti elhelyezkedése adta, hanem az is, hogy

az árak magasabb kategóriát képviseltek – cserébe a vendégek kényelmére és a tisztaságra nagyon odafigyeltek.

A fesztiválon számos világsztár megfordult, többek között Tiesto, Armin van Buuren, Calvin Harris, Martin Garrix, The Chainsmokers és Paul Kalkbrenner, de fellépett itt a The Prodigy, Moby, Fatboy Slim és a Faithless is.

A 2012-es fesztivált a European Festivals Awarddal tüntették ki a legjobb közepes méretű fesztivál kategóriában.

A koronavírus-járvány előtti években rekordszámú látogatót vonzott a Sound: 2016-ban 157 ezren, 2018-ban 165 ezren, míg 2019-ben már 172 ezren szórakoztak a fesztiválon.

A celebek közül a legnagyobb reklámot Pumped Gabo hozta a rendezvénynek, akire 2015-ben az Index figyelt fel egyedi tánca miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KULT
A Rovatból
Meghalt az Alf gyerekszínésze, Benji Gregory
A később visszavonult sztár az autójában hunyt el, kutyájával együtt. 46 éves volt.


Negyvenhat évesen elhunyt Benji Gregory, akit az Alf című sorozat Brian Tannerjeként ismert meg a világ. Június 13-án találták meg az autójában ülve egy bank parkolójában, az arizóniai Peoriában. Halálhírét most erősítette meg a testvére, Rebecca Pfaffinger a New York Timesnak. A szomorú eseményről az is kiderült, hogy Gregory mellett ült szolgálati kutyája, Hans, aki szintén elpusztult.

Pfaffinger elmondta, hogy a halál pontos okát még vizsgálják, de valószínű, hogy Gregory elaludt az autójában, és a nagy hőségben hőgutát kapott.

Hozzátette, hogy Gregory bipoláris személyiségzavarban és depresszióban szenvedett, és mindkét betegségét kezeltette.

Gregory már nyolcévesen ismert lett, amikor 1986-ban debütált az Alf című sorozatban, ahol a Tanner család legfiatalabb tagját, Brian Tannert alakította. A tévés szerepei között feltűnt A szupercsapatban és az Alkonyzónában is, és filmekben is játszott, például Whoopi Goldberg mellett az 1986-os Spiclik, sipirc című vígjátékban.

2004-ben Gregory visszavonult a színészettől, és a haditengerészetnél vállalt munkát. Élete végéig küzdött a mentális betegségeivel.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Meghalt Shelley Duvall, a Ragyogás színésznője
A színésznő évekkel ezelőtt beszélt arról, hogy lelkileg és pszichikailag nagyon megviselte a legendás film forgatása. Duvall 75 éves volt.


Csütörtökön 75 évesen elhunyt Shelley Duvall, akit a legtöbben Stanley Kubrick Ragyogásából és a Popeye-ből ismerhetnek. A színésznő álmában halt meg texasi otthonában, cukorbetegség szövődményei miatt. Halálhírét élettársa, Dan Gilroy közölte a The Hollywood Reporterrel.

„Drága, édes, csodálatos élettársam és barátom hagyott itt minket. Túl sokat szenvedett az utóbbi időben, most már szabad. Repülj, gyönyörű Shelley”

– mondta Gilroy, akivel 1989 óta éltek együtt.

Duvall állapota már korábban is aggodalomra adott okot. 2016-ban megjelent a Dr. Phil talkshow egyik epizódjában, ahol elárulta, hogy mentális betegségben szenved. „Nagyon beteg vagyok. Segítségre van szükségem” – mondta akkor.

Mielőtt a kilencvenes évek közepén Hollywoodból Texasba vonult vissza, Duvall virágzó karriert futott be. Sokoldalú és egyedi színésznőként rengeteg filmben játszott, és saját produkciós cégét, a Think Entertainmentet vezette, amely innovatív gyermekműsorokat készített, sztárfellépőkkel. Ezekért a produkciókért két Emmy-díjra is jelölték.

Színészi karrierje Robert Altman filmjeivel kezdődött, olyan alkotásokban szerepelt, mint a McCabe és Mrs. Miller, a Nashville és a Három nő. Utóbbiban nyújtott alakításáért elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál legjobb színésznőnek járó díját.

A legnagyobb sikert Stanley Kubrick horror-klasszikusa, a Ragyogás hozta. A színésznő később elmondta, hogy a forgatás rendkívül megviselte, mivel Kubrick „heteken át napi 12 órán át sírásra késztette”, és számos jelenetet rengetegszer kellett újra felvenni.

Duvall a Ragyogás után még több filmben szerepelt, majd eltűnt a nagyközönség elől, és leginkább a produkciós cégével foglalkozott. Két évtizedes kihagyás után 2022-ben tért vissza a színészethez a The Forest Hills című produkcióban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Új klip: Kökény Attila, Rakonczai Viktor és Charlie végre „Együtt a bárban”
A videóklipben az emblematikus whisky is előkerül, így koccintanak a művészek, és egy kis időre elképzelhetjük a három művészt, ahogy újoncként egy zongorával díszített, félhomályos bárban tarthatták első koncertjeiket.


Az együtt alkotó kultikus duó, Kökény Attila és Rakonczai Viktor gyermekkori vágya teljesült azzal, hogy új dalukat Charlie-val készíthették el. Az Együtt a bárban című közös igazi hangszeres, nyári örömzene, melyben a főszereplők felidézték első zenei kalandozásaik élményét egy jó hangulatú videóklippel együtt.

Egy csodálatos szinergia jött létre, amikor Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben úgy döntött, hogy együtt folytatja a zenélést. Habár mindketten nagy hírnévre tettek szert az elmúlt évtizedekben, egymás között mégis egy új időszámítás indult el. A folyamatos koncertezés mellett 11 év után első felvételüket tavaly adták ki, melyet most a legendás énekessel, Charlie-val közös projekt követ.

„Szerettem volna egy olyan életérzést átadni a dallal, amit Atti és Charlie annak idején a vendéglátó világban éltek át, nem véletlenül lett a címe a dalnak - Együtt a bárban”

– árulta el a zeneszerzőként is részt vállaló Viktor az együttműködés hátteréről.

Kétség sincs afelől, hogy Kökény Attila számára is kiugró ez a közreműködés, így mesélt róla:

„Bakancslistás álmom volt, hogy egyszer együtt énekeljek Charlie-val, annyi hála és szeretet van a szívemben, hogy ez most sikerült! Gyakorlatilag olyan vagyok, mint egy kétéves kisgyerek, aki megkapta a hőn áhított karácsonyi ajándékát!”

S hogy miért is azonosult könnyen a felkéréssel a 77 éves művész? Nemcsak zeneileg, de a magánéletben is látja a párhuzamot Charlie:

„Ezer éve ismerem Viktort és Attilát, nagyon szeretek velük dolgozni. Ráadásul az is közös bennünk, hogy az én fiam is baromi jól énekel, csakúgy, mint Attilának” – mondta el a nemrég életműkönyvvel is jelentkezett ikon.

A számhoz készült videóklipben az emblematikus whisky is előkerül, így koccintanak a művészek és egy kis időre képzelhetjük el ismét a három művészt, ahogy újoncként egy zongorával díszített, félhomályos bárban tarthatták első koncertjeiket.

VIDEÓ: Kökény Attila, Rakonczai Viktor és Charlie – „Együtt a bárban”


Link másolása
KÖVESS MINKET: