KULT
A Rovatból

Az eddigi legjobb Godzilla-filmben kedvenc szörnyünk senkit sem kímél!

Godzilla hazatért, és erősebb, mint valaha. Oscar-díj a vizuális effektekért, kíméltlen városrombolás, mély, emberi történetek. Ilyet is csak a japánok tudnak.


Sokan Messiásként várták ezt a filmet, hiszen olyan sokat lehetett róla hallani, viszont többek között a magyar mozikat is elkerülte, nemrég viszont a semmiből feltűnt a Netflix kínálatában. S bár idén márciusban a mi vásznainkra is betrappolt az amerikai Godzilla x Kong: Az új birodalom, a rajongókat mégis inkább az új japán monstrum tartotta izgalomban, hiszen olyasmit ért el, amit japán film előtte soha. A Godzilla Minus One ugyanis megnyerte idén márciusban a legjobb vizuális effekteknek járó Oscar-díjat, olyan, sokkal nagyobb költségvetésű filmek elől, mint A galaxis őrzői: 3. rész, a Mission: Impossible – Leszámolás Első rész, Az Alkotó és a Napóleon. Hatalmas meglepetés volt ez mindenkinek, nem sokan gondolták volna legalábbis, hogy egy kb. 10-15 millió dolláros költségvetésű japán film lenyomhatja a hollywoodi nagyágyúkat.

A Godzilla Minus One egyik legnagyobb kunsztja pedig épp ez: hogy mindössze kb. 15 milliós költségvetésből és egy mindössze 35 fős VFX-gárda segítségével olyan szintű látványvilágot tudtak létrehozni, amely nemhogy felveszi a versenyt a több száz milliós büdzsével és több száz fős trükkcsapatokkal dolgozó amerikai filmekkel, hanem a legtöbbet le is pipálja (az utóbbi évek Marvel-filmjeit legalábbis mindenképp).

Úgy érzem egyébként, hogy egy kicsit ennek is szólt az az Oscar-díj, mármint hogy erre képesek voltak, mivel a Godzilla Minus One vizuális világa, bár valóban csodálatos, azért nem forradalmi. Az Alkotót (ami hollywoodi mércével szintén visszafogottabb, 80 millió dolláros költségvetésből gazdálkodott) ezen a téren erősebbnek éreztem, de persze ez egyáltalán nem kisebbíti a Godzilla Minus One érdmeit, amelynek készítői előtt továbbra is le a kalappal!

Na de ennyit a trükkökről, lássuk magát a filmet, amely szellemiségében és hangulatában szintén eléggé elüt az amerikai hasonszőrű (vagy inkább hasonpikkelyű?) zúzásoktól.

Hogy miben? Például abban, hogy a Godzilla Minus One behemótja vérgonosz. Nincs nagyobb ellenfél, aki ellen összefog az emberiséggel, vagy esetleg más szörnyekkel, itt egyértelműen Godzilla a mindent és mindenkit eltipró rém a pokolból, aki nem kímél senkit és semmit, emberek tízezreit küldi pillanatok alatt a másvilágra.

A sztori szerint egyébként a második világháború végén járunk, amikor a kamikazepilóta Koichi (Ryunosuke Kamiki) úgy dönt, nem éri meg feláldozni az életét a hazájáért, ezért leszáll egy repülőgépszerelő hangárnál, amit nem sokkal később egy méretes szörny támad meg, és pusztít el.

Koichi túléli a mészárlást, majd visszatér otthonába, Tokió szinte teljesen megsemmisített városrészébe, Ginzába, ahol el kell viselnie a szégyent és a többiek megvetését, hiszen nem teljesítette háborús kötelességét, illetve az egyedüllétet, mivel a szülei meghaltak a bombázásokban.

Ez utóbbi azonban megoldódni látszik, amikor befogad magához egy hajléktalan nőt, Norikót (Minami Hamabe) és egy általa talált kisbabát, Akikót.

Így éldegélnek hármasban, Koichi pedig elvállal egy veszélyes, de jól fizető melót: néhány társával tengeri aknákat keresnek és hatástalanítanak. Az egyik kihajózás alkalmával pedig belebotlanak Godzillába, aki nagyot nőtt, mióta Koichi utoljára látta. Miután épphogy sikerül megmenekülni előle, Ginza lakói a bombázások után ismét egy hatalmas fenyegetéssel találják szembe magukat, hiszen a kaidzsu a város felé veszi az irányt…

A fentiekből is tisztán érződik, hogy itt most nem az amerikai optimista hangvétel játszik. Takashi Yamazaki (A begyűjtő, Szörnyek szigete) filmje egy azoknál jóval borúsabb és kegyetlenebb alkotás, amelyben senki sincs biztonságban, bármelyik szereplő egy pillanat alatt kilehelheti a lelkét. Maga a szörny is sokkal durvább dizájnt kapott, és természetesen ne a Roland Emmerich-, Gareth Edwards-, Michael Dougherty- vagy Adam Wingard-filmek kinézetét várjuk, ez ugyanis a japán Godzilla.

Így senki ne furcsállja, amikor kedvenc városrombolónk úgy lépked a tokiói felhőkarcolók közt, mintha egy óriási CGI-ruhába bújt ember lenne, nem pedig egy mozgékony gyík.

Az alkotók ugyanis ezzel is adóztak az először 1954-ben feltűnő, vagyis idén hetvenéves monstrum japán öröksége előtt.

Szintén nagy erénye a filmnek, hogy nem sikkadnak el benne az emberi szereplők. Az amerikai rokonok egyik rákfenéje ez, amelyekben nagyjából mindegy, mit csinálnak az emberek, nincs karakterük, szóval mintha ott sem lennének a szörnyek acsarkodása közepette, mivel úgyis csak ez utóbbi a lényeg.

A Godzilla Minus One-ban azonban nagyon fontosak az emberi történetek is, és bár az európai szemnek és fülnek a japán mentalitás egy kissé furcsán hathat, mivel ők NAGYON erősen fejezik ki az érzéseiket, így például a nők mellett a férfiak is sokat sírnak-rínak, az vitathatatlan, hogy az emberi döntéseknek és behatásoknak óriási szerepe van a történet alakulásában.

Például annak is, hogy itt nem rakétákkal, ágyúkkal vagy atombombával (mondjuk ez a korszakból is adódik) próbálják felvenni a harcot Godzillával (illetve Gojirával), hanem tudományos teóriával és eszközökkel (ezt természetesen nem lőjük le).

Mindent összevetve tehát a Godzilla Minus One talán a legjobb Godzilla-film, ami eddig készült, amiben nem tűnik fel minden pillanatban a szörny, és talán épp ezért is üt akkorát, amikor végre zúz egy kellemeset; amiben a humán karakterek is fontosak, akikért lehet izgulni; amiben a kiváló klasszikus Godzilla-témával is megspékelt zene kíméletlenül bekúszik a bőrünk alá; és ami végig feszültségben tart. Amikor pedig a látványvilág van soron, az úgy odacsap, hogy megemlegetjük. Godzilla hazatért.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KULT
49 évesen meghalt a 90-es évek népszerű DJ-je
Tomcraft halálának okát nem közölték, de három napja még fellépett egy osztrák fesztiválon.


Elhunyt Thomas Brückner, aki producerként és DJ-ként Tomcraft néven volt ismert a szakmájában.

Brückner családja megerősítette a közösségi média platformjain korábban ma közzétett bejegyzésében: „Fájó szívvel értesítenünk kell, hogy tegnap, 2024. július 15-én elhunyt szeretett édesapánk, drága férjem.”

Tomcraft 1994-ben kezdett el DJ-ként zenélni Münchenben, ahol nem sokára a város zenei életének meghatározó alakja lett.

Miután 1996-ban találkozott egy másik német producerrel, Eniac-kal: a páros számos slágert készített, köztük a Vivát és a Prosacot, amelyek a 2000-es évek elején hatalmas sikert arattak.

2002-ben a Tomcraft kiadta a Lonelinesst, egy kislemezt, amely egy évvel később a slágerlisták élére került az Egyesült Királyságban. Élete során összesen négy albumot adott ki, mindezt mindössze hat éven belül.

A zenész halálának okát nem közölték, de közösségimédia-oldalának tanúsága szerint mindössze 3 napja még fellépett egy osztrák könnyűzenei fesztiválon.

Thomas Brückner 49 éves volt.

via Mixmag

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KULT
A Rovatból
Tippek első Völgyezőknek: hogyan hozd ki a legtöbbet a fesztiválból, ha még soha nem jártál Kapolcson?
Hol lehet szállást foglalni az utolsó pillanatban? Mit érdemes enni és inni? Mihez kezdj, ha minden koncert véget ért, de még buliznál? Gyorstalpaló tele hasznos infókkal.


Kevesebb mint egy hét múlva, július 19-én kezdődik a 28. Művészetek Völgye, 10 napig ismét Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend lesz a világ – vagy legalábbis a magyar fesztiválélet – középpontja.

A rengeteg visszajáró mellett minden évben egyre többen vannak azok is, akik első alkalommal fedezik fel a három Balaton-felvidéki települést és a közel 3000 programot, ami ott várja őket július 28-ig. Nekik szól az alábbi cikk.

Utazás/közlekedés

Ha autóval érkezel, figyelj arra, hogy Kapolcson a hivatalos parkolókon kívül sehol nem lehet megállni, ezek pedig kivétel nélkül fizetősek. Érdemes a vigántpetendi ingyenes parkolót használnod, és onnan Csigabusszal továbbmenni. Taliándörögdön szintén ingyenes a parkolás a teljes faluban – ha ide tartasz Veszprém irányából, akkor jobban teszed, ha Pula és Öcs felől közelítesz, így elkerülheted a gyakran kaotikussá duzzadó dugókat Kapolcs központjában.

Vonattal Veszprémig vagy Tapolcáig tudsz utazni, ahonnan rendszeresen indulnak menetrend szerinti járatok Kapolcs felé, valamint bizonyos időközönként ingyenesen használható Csigabuszok is, ennek pontos menetrendjét itt találod.

Ez akár az utolsó pillanatos szállásfoglalást is megkönnyíti, ugyan a fesztivál falvaiban ilyenkor már rég nincsenek szabad szobák, Tapolcán és Veszprémben, valamint a 77-es út menti településeken (ahol kérésre szintén megállnak a buszok) viszont még nem egyet lehet találni. Sátorhelyek pedig gyakorlatilag mindenhol vannak előzetes foglalás nélkül is.

Idén újdonságként közvetlen különjáratok indulnak Budapestről is, az első napon 11 órakor a többi napon pedig 14 órakor. Sőt, ezek visszafelé is közlekednek éjjel 1:30-kor, szóval ha csak egy napra látogatnál el a fesztiválra, és nem szeretnél szállást foglalni, akkor is haza tudsz jutni a fővárosba autó nélkül is.

Fotó: Dohi Gabriella

A fesztiválon belül szintén a délelőtt 30, kora délutántól éjszakáig pedig 15 percenként közlekedő Csigabusszal a legérdemesebb utazni, viszont az esti csúcsidőben – különösen pénteken és szombaton – gyakran elég durva tömegjelenetek alakulnak ki a buszokon és a megállókban, szóval ha át szeretnél jutni egy másik településre, érdemes nem kicentizni a menetrendet a téged érdeklő program kezdete előtt, mert könnyen lemaradhatsz az elejéről.

Alternatíva még a stoppolás, kifejezetten sok jó fej autós szokott lenni, akik szívesen elvisznek megállnak és elvisznek egyik faluból a másikba.

Hol egyél?

Természetesen megtalálhatóak a klasszikus street food bódék is a fesztiválon (lángos, kürtőskalács, hotdog stb.), de ha jót akarsz magadnak, inkább a helyiek által üzemeltetett Kék Abrosz vendéglátóhelyeket próbáld ki. Árban nagyjából ugyanott vannak, a választék viszont sokkal szélesebb – a legtöbb helyen napi menüt kínálnak fogásonként 3-4 lehetőséggel –, és persze autentikusabb is.

Ha csak gyorsan bedobnál valamit két koncert között, ott van a környék abszolút specialitása, a velós pirítós is, ami igencsak megosztja az embereket, de aki szereti, annak minden évben kihagyhatatlan :)

Fotó: Fekete Kristóf Tibor

Programok

A legtöbbször elhangzó jelző a Völggyel kapcsolatban talán az összművészeti – itt gyakorlatilag árukapcsolásként kapod meg a különféle művészeti ágakat, a szervezőknek kifejezetten célja is, hogy aki mondjuk egy Elefánt, egy Beton.Hofi, vagy akár egy Zorán koncert miatt érkezik, annak is táguljon a látóköre, mire hazaindul.

Ugyanannyira igaz ez a komolyzenei programokra, mint az idén minden eddiginél nagyobb számban kitelepülő múzeumokra: érdemes adni nekik egy esélyt akkor is, ha eddig az volt a benyomásod, hogy ez valami nagyon fennkölt és merev dolog, ami távol esik az érdeklődésedtől.

Merj nyitott lenni és kilépni a komfortzónádból! Ha csak a Panoráma Színpad és a Lőtér fellépőit ismered, akkor is érkezz meg már délután, és nézz körbe a többi udvarban: nem egy olyan sztorit hallottunk már, amikor valaki minden előzetes ismeret vagy elvárás nélkül tévedt be mondjuk a Hagyományok Háza Folk Udvarba, ahol aztán magába szippantotta a hajnalig tartó táncház.

Általánosságban is igaz, hogy a Völgyben nem áll meg az élet a koncertek vége után – sőt, bizonyos szempontból akkor kezdődik igazán. Rengeteg helyen bele lehet futni spontán éjszakai örömzenélésekbe, a kapolcsi Királykő kocsma (vagy ahogy mindenki hívja, Cili néni kocsmája) teraszán pedig alig lehet szabad ülőhelyet találni éjjelente.

Érdemes emellett benézni a KenderKertbe és a Petendi Pajtába is, ha táncolni vagy jó zene mellett beszélgetni szeretnél. Szóval hiába érnek véget a hivatalos programok fél1-1 körül, nem kell attól tartanod, hogy nem lesz mit csinálnod, ha még folytatnád a bulizást.

Fotó: Kuti Ákos

A tájékozódáshoz érdemes letöltened a Művészetek Völgye mobilalkalmazást is, akkor nem kell állandóan magaddal cipelned a nyomtatott programfüzetet, se a böngészőben külön megnyitnod minden egyes alkalommal a fesztivál honlapját. Ráadásul még a Csigabuszok aktuális helyzetét is valós időben követheted.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Scarlett Johansson és Channing Tatum között csak úgy izzik az űr – A Vigyél a holdra az utóbbi idők leglátványosabb romkomja
Valóban leszállt az Apollo-11 a Holdon, vagy csak egy stúdiófelvételt láthattunk? Hollywood két nagy sztárja valóban illik egymáshoz? Mindkét kérdésre választ kapunk a moziban.


Van ugye az a régi összeesküvés-elmélet, miszerint az Egyesült Államok jeles asztronautái, Neil Armstrong és Buzz Aldrin igazából nem is jártak a Holdon, vagyis amit a tévék akkor világszerte élőben sugároztak, az nem volt valós, csupán egy stúdióban korábban rögzített és gondosan megtervezett felvétel. Amit ráadásul nem más rendezett meg, mint A dicsőség ösvényei, a Spartacus, a Lolita és a 2001: Űrodüsszeia című filmekkel már nagy nevet szerzett, valamint az utóbbi kapcsán űrszakértőnek is titulált Stanley Kubrick.

Természetesen mindez nonszensz, számos egyértelmű bizonyíték van arra, hogy Armstrongék leszálltak az Eagle holdkomppal a Föld hű kísérőjének porában. És ha másra nem is, e teória arra mindenesetre jó volt, hogy ez alapján elkészüljön a Vigyél a holdra című film, amelyben Greg Berlanti rendező (Ilyen az élet, Kszi, Simon), az első szkriptes Rose Gilroy forgatókönyvíró (ő a színésznő Rene Russo, valamint az Oscar-jelölt író-rendező, Dan Gilroy lánya) nemcsak azt mesélhetik el, hogy miért volt szükség egy alternatív, stúdióban rögzített holdra szállásra, hanem mindezt még egy aranyos, amolyan „szeretlek-utállak”-szerűen csipkelődős romantikus komédiába is helyezhették. Lássuk, hogyan!

1969-ben járunk, a NASA ezerrel készül az Apollo-11 küldetésére, ám az űrverseny kezdi elveszíteni népszerűségét, hiszen már tombol a vietnámi háború, így a közvélemény szerint sokkal fontosabb dolgokkal kellene most foglalkozni annál, mint hogy ki jut el először a Holdra.

Épp ezért a rejtélyes fejes, Moe Berkus (Woody Harrelson) felkeresi a marketingszakértő Kelly Jonest (Scarlett Johanssont), hogy pörgesse fel újra az érdeklődést a NASA és a küldetés iránt. Kelly neki is látna annak, hogy az unalmas tudományos maszlagot eladja az átlagembereknek, ám a rakétaindító stáb főnöke, Cole Davis (Channing Tatum) – akivel egyébként már egy kocsmai találkozás során fellángoltak köztük a szikrák, bár akkor még egyikük sem ismerte a másikat – hallani sem akar a PR-os hülyeségekről, ezért elindul köztük egy klasszikus, hollywoodi férfi-női adok-kapok, noha természetesen mindenki tudja, hogy egymásnak teremtette őket az ég (vagy az űr).

Ez a felfogás egyébként Berlanti egész filmjére jellemző: egy kicsit olyan, mintha az ötvenes-hatvanas években készült volna, megvan benne ugyanis az a báj és naivitás, ami akkoriban annyira jellemző volt az álomgyári hasonszőrű produktumokra. Ráadásul a filmbeli korszak is stimmel.

Szóval, aki csupán egy ártalmatlan limonádét vár a Vigyél a holdrától, az alapvetően nem lő mellé, de szerencsére a film azért ennél többel is szolgál. Meglepő módon (és a zsáneréhez képest) egész részletesen bemutatja magát a holdra szállást is űrhajóstul, indítórakétástul, holdkompostul, holdastul. (Azért persze ne Az első ember, Az igazak, az Apollo-13 vagy a For All Mankind mélységét és részletességét keressük itt!) Ráadásul a NASA-terepek is hitelesek a tágas terekkel, az irányítótermekkel és a hangárokkal, vagyis elmondható, hogy a Vigyél a holdra az utóbbi évek leglátványosabb romantikus vígjátéka. Ha van ilyen cím.

Persze azért mindezek ellenére továbbra is egy ártalmatlan limonádéról van szó, amely egy pillanatig sem reformálja meg a műfajt (hogy is tenné, amikor a jóleső nosztalgiára játszik), sőt minden bizonnyal annak nagyjai közé sem kerül majd be idővel, ám az kétségtelen, hogy ameddig tart, szórakoztat.

Ebben pedig nagy szerepe van a főszereplő kettősünknek. Scarlett Johanssont és Channing Tatumot eddig nem párosították össze úgy igazán (a Don Jonban és az Ave, Cézár!-ban mindketten feltűntek, de csak külön jeleneteik voltak), pedig kiválóan működik köztük a kémia. Itt is remekül kiegészítették egymást, és kétségtelenül azok a jelenetek vitték a filmet, amelyekben a felszínes parádézást lenéző, s inkább a küldetésre koncentráló, komoly, de nagy szívű, befelé forduló fickó, valamint az izgő-mozgó, a hangot mindenkivel megtaláló, mindent elintéző és mindenben aktív nő energiáit összeeresztették.

Nem mellesleg pedig olyan színészek asszisztálnak nekik, mint a már fent említett Woody Harrelson, valamint a Szeretünk, Raymond sztárja, Ray Romano. Sőt, az alternatív holdra szállást rendező Lance Vespertine-t az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Jim Rash (Utódok, Az első igazi nyár), az operatőr Edvardot pedig az Oscar-jelölt operatőr, Dariusz Wolski (A kapitány küldetése, A holló, Az utolsó esély, Dark City, A Karib-tenger kalózai-filmek, Prometheus, Mentőexpedíció stb.) játszották el, ezzel is egy kis extra bennfentes hollywoodi ízt adva az egésznek.

Ha pedig ódzkodna valaki esetleg a magyar szinkrontól, ne tegye, mivel szuperre sikeredett.

Johansson ezúttal is megkapta leggyakoribb hangját, Csondor Katát, aki már a Reszkessetek betörők 3, vagyis 1997 óta szinkronizálja őt, Channin Tatum és Nagy Ervin párosítása azonban még új keletű, mivel csak A gyilkos járatban és Az elveszett városban kaptuk meg őket így együtt (Tatum magyar hangját általában Dévai Balázs vagy Papp Dániel adják), de kiválóan passzolnak. Woody Harrelson és Stohl András már nagyon összeszoktak, Ray Romano pedig Márton Andrást kapta, akit mindig nagyon jó hallani, mivel a kiváló színész e minőségétől 2008-ban nagyjából visszavonult, s azóta csak háromszor lehetett hallani: a 2018-as Könyvklubban, valamint a tavalyi Hidegvérben és a Megfojtott virágokban (Robert De Niro hangjaként).

Mindent összevetve tehát egy nem túl emlékezetes és itt-ott kissé szépelgős, de mindenképpen üdítő romkom lett a Vigyél a holdra, amely egyszerre kedvez az e műfajban fogant klasszikusok rajongóinak, az amerikai űrkutatás megszállottjainak, valamint azoknak, akik egy könnyed, jópofa, feelgood kikapcsolódásra vágynak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Zenei utazás a természetben: Magashegyi Underground és Beck Zoli akusztikus estje a Városmajorban
A zenekar különleges koncertre készül, Egyszer majd még látlak címen Beck Zolival adnak akusztikus estet.


Úgy is le lehet élni az életet, hogy elkerüljük a fájdalmat, rezignáltan vegetálva az öröm és bánat mezsgyéjén. Ez a módszer ugyan megkímél a sebek egy részétől, cserébe viszont a legnagyobb élményektől is elzár. Miközben az, aki átélte már az élet mélységeit, képes egy szimpla hétfőt is extatikus élménnyé varázsolni. Érdemes felülni az érzelmi hullámvasútra: a magasból még zuhanás közben is sokkal változatosabb világot láthatunk, mint a sík talajról. Akik ezen elv mentén élnek, az elmúlt évtizedekben biztosan ráleltek a Magashegyi Undergroundra, hiszen a zenekar dalai tele vannak optimizmussal és pozitivitással, még úgy is, hogy a magasságok mellett a mélységeket is érintik.

A zenekar különleges koncertre készül: 2024. augusztus 11-én Egyszer majd még látlak címen Beck Zolival adnak akusztikus estet a Városmajor ölelő fái között.

Mivel a zenekar itt már visszajáró vendégnek számít - hiszen korábban 2016-ban és 2019-ben is koncerteztek a nyáron kultúrára szomjazó közönségnek - az est borítékolhatóan a nyár egyik fénypontja lesz.

A koncert gerincét azok a dalok alkotják, amelyeket Bocskor Bíborka és Beck Zoli közösen hoztak létre. Az előadás során Tóth Krisztina verseire komponált dalokra is számíthatunk, valamint egy klasszikus Cseh Tamás – Bereményi Géza szerzemény is felcsendül majd, de természetesen a zenekar legnagyobb slágerei sem maradnak ki az este programjából. Az akusztikus dallamok új életet lehelnek az ismerős szövegekbe, és a különleges hangszerelésben mélyebb jelentést nyernek.

Ez a koncert nem csupán egy zenei élmény lesz, hanem egy lehetőség arra, hogy könnyebben kapcsolódjunk önmagunkkal. Az ültetett, akusztikus koncertek már alapból különleges élményt nyújtanak, de mindez a szabadtéri színpaddal párosulva létrehoz egy olyan atmoszférát, amely lehetőséget biztosít arra, hogy anélkül éljük meg a pillanatot, hogy arra tudatosan törekednénk.

Tehát augusztus 11-én mindössze annyi a feladatunk, hogy hagyjuk magunkat belemerülni az élménybe, és engedni, hogy a Magashegyi Underground zenéje egy olyan világba kalauzoljon minket, ahol a hétköznapi gondok szabadságra mennek.

Bár Bocskor Bíborkáék sosem féltek megmártózni a nehezebb témákban, dalaikat mégis valami megfoghatatlan életigenlés járja át. 2023 második felében, hét év után a zenekarnak új albuma jelent meg, Egymáshoz rövid az út címmel. Az album különleges jelentőséggel bír, mivel a zenekar tulajdonképpen visszatért a gyökereihez. Az alkotófolyamatban ugyanaz a brigád gyűlt össze, amely az első lemezeket is megalkotta, azaz Bocskor Bíborka énekesnő, Toldi Miklós dobos-producer, Fűrész Gábor gitáros-dalszerző és az alapító-billentyűs Fodor Máriusz, akik mostani tudásukat és tapasztalatukat is beleszőtték az új dalokba.

Akik szeretnének igazán felkészülni lélekben az estére, az új albumon kívül mindenképp hallgassák újra a zenekar Beck Zolival közösen előadott dalait is. Szerencsére bőven van miből szemezgetni, ugyanis az elmúlt másfél évtized rengeteg közös dalt szült a 30Y zenekar frontemberével. Bocskor Bíborka és Beck Zoli tökéletes szinkronban vannak, a két különleges hangszín egy egészen egzotikus egyveleget alkot - te jó ég, és milyen lesz ezt élőben hallgatni, a százéves fák ölelése alatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: