A Rovatból

A 6 legnagyobb lopás a szórakoztatóiparban

Beyoncének több klipje, köztük a Single Ladies, de Lady Gaga imidzse, vagy az Avatar története is hatalmas lopás sokak szerint. Te mit gondolsz?
Forrás: Listverse - szmo.hu
2017. január 16.


Link másolása

Néha úgy tűnik, mintha nagyon kevés eredeti ötlet maradt volna a szórakoztató iparban. Amikor minden új dolognál úgy érezzük, hogy ez valaminek az újrakeverése, átdolgozása, akkor jusson eszünkbe, hogy a művészek kölcsönöztek ötleteket egymástól már az idők kezdete óta - ez természetes része az alkotói folyamatnak.

Azért persze van különbség kölcsönvétel és arcátlan lopás között.

Egyszer Pablo Picasso azt mondta (már ha tényleg ő mondta először), hogy a jó művész másol, a kiváló viszont lop. Ha ez tényleg így van, akkor a most következő listán szereplők a legkiválóbb művészek a történelemben.

6. Kung Fu (TV sorozat)

1971-ben a harcművész legenda, Bruce Lee egy kanadai talk showban elkezdett beszélni egy projektről, amin éppen dolgozott: A Harcos egy tévében futó sorozat lett volna, ami egy kínai saolin pap vadnyugati kalandjairól, apja utáni kutatásairól szól.

Lee az ötletet megmutatta a Warner Brothers és a Paramount filmstúdióknak is, akik viszont aggódtak, hogy nem amerikai főszereplője lesz a sorozatnak. Emiatt Lee azt hitte, nem fog megvalósulni a projekt.

MTM0Njc4MzEzMzEzNTYyNTk0

Bruce Lee jól felismerhető filmes beállásainak egyike

Pár hónappal később az ABC leadott egy egész estés kísérleti adást a Kung Fu című filmből, aminek sztorija kísértetiesen hasonlított a Sárkány ötletéhez, viszont a főszerepet a harcművészetekhez nem értő, ázsiai vérrel nem rendelkező David Carradine kapta. A dolog mögött a Warner Brothers állt, és végül a 70-es évek egyik legsikeresebb sorozata lett belőle. Később emlékirataiban Linda Lee Cadwell, Lee özvegye azt állította, a stúdió teljes egészében ellopta férje kidolgozott ötletét.dc_1

David Carradine a filmben

5. Beverly Hills, 90210

1985-ben egy áruforgalmazó, H.W. Broido egy ötlettel állt elő Aaron Spelling cége számára. Úgy gondolta, a sorozat ötletében rengeteg marketingpotenciál van. Az ötlet alapján a sorozat, Holli Woods, egy tinédzserről szólna, aki Kaliforniába költözik, és a főszereplő Spelling színésznő lánya, Tori lenne. Egy 1985-ös levélben Spelling bájosnak nevezte Broido gondolatát, és küldött is egy képet a lányáról, hogy az alapján megkezdhessék játékfigurák gyártását a karakterhez.

1990_beverly_hills_90210_003

Fotó: Wikipédia

A kommunikáció azonban egy idő után megszakadt a két férfi közt és már úgy tűnt, a sorozat nem fog megjelenni...egészen addig, amíg a tévében le nem adták a Beverly Hills, 90210 első részét, 1990-ben.

Ez tartalmazta Broido összes eredeti ötletét,

még azt is, hogy Spelling lánya szerepeljen benne (igaz, végül nem fő-, csak mellékszereplő lett), és hamar rengeteg olyan kis figurát gyártottak, amiket a szereplőkről mintáztak.Jimbusts1

Részlet a sorozatból

A dühös Broido perre ment, mert elmondása szerint nem csak egy sorozat ötletét, de egy egész üzleti stratégiát loptak el tőle, és erre bizonyítékai is voltak. Végül a két fél peren kívül megegyezett, a nyilvánosság előtt nem ismert feltételekkel. A fiatalokról szóló sorozat egyébként óriási sikerrel futott 10 évadon keresztül.90210-group-beverly-hills-90210-6906455-992-468

Fotó: Wikipédia

4. Beyoncé videói

Beyoncé Knowles irigylésre méltó karriert tudhat magáénak. A már szinte mindenütt jelenlévő művészt sokszor dicsérték az előadásai egyedi vizuális stílusáért, a klipjeiért és a zenéjéért - ami elég nagy problémát jelent azoknak a művészeknek, akik már többször megvádolták lopással az énekesnőt. Példák bőven vannak: a Single Ladies koreográfiája elvileg Bob Fosse -tól van, a "Mexican Breakfast" című dalból.

Videó: egy Youtube-felhasználó Bob Fosse klipje alá játszotta a Single Ladies-t:63072894dda5a5ff014d6a26f6a3cc8f

Részlet a Single Ladies klipjéből

Az emlékezetes jelenet, ahol az énekesnő végigsétál az utcán és szétveri az autók ablakait a Hold Up című klipben, először a svájci művész Pipilotti Rist “Ever Is Over All" című klipjében szerepelt. A Countdown című Beyoncé-dal videója egy 1990-es holland videó, az Achterland részeit vette át Teresa De Keersmaeker-től, és még számos példa van, amit nehéz lenne mind felsorolni.Képkivágás

Részlet a Hold up c. klipbőlKépkivágás

Részlet az Ever Is Over All c. klipből

3. All Summer Long - Kid Rock

Kid Rock 2008-as slágerénél azért nagyon sokan felkapták a fejüket, akik komolyabb zenei ismeretekkel rendelkeztek. Vannak a számban elemek Lynyrd Skynyrd’s “Sweet Home Alabama című számából, de még Warren Zevon “Werewolves of London” - jából is. Még a rímkészlet és Rock énekstílusa is Zevonéra emlékeztet. A "nyár" szó a címben, és az ismerős hangzás hatalmas sikert hozott az énekesnek.

Videó: Kid Rock dala, amelyből legalábbis a Sweet Home Alabamára biztosan ráismersz

2. Avatar

James Cameron Avatarja a mai napig minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje. A filmet agyondicsérték, bár sokszor felmerült, hogy Cameron más alkotásokból szerzett hozzá ihletet. Elismerte, hogy sok minden volt rá hatással a készítés során, viszont van egy hatás, amit figyelmen kívül hagyott, és nem nagyon emlegeti: egy 1957-es novella, a 'Call Me Joe', Poul Andersontól.Anderson-1-600

A könyv borítója

A novellában egy megbénult katona mesterséges testtel egy idegen bolygóra látogat. Itt csatákba keveredik, összeismerkedik és szoros kapcsolatot teremt a helyiekkel, majd érzelmileg ragaszkodni kezd az új testéhez.

Ez mintha csak az Avatar szinopszisa lenne. A fent leírtak csupán részletek a novellából, sok minden más is ugyanúgy van, mint a filmben, kezdve a kék lényektől a lándzsás, hosszú farkakig. Cameron a mai napig nem ismerte el a hasonlóságot.Képkivágás

Részlet az Avatarból

1. Lady Gaga

A képen látható Lady Gaga úgy ismert, mint korunk egyik legeredetibb figurája a popszakmában. Azt gondolhatnánk, hogy ez az egyediség csakis egy elképesztően kreatív elme szüleménye lehet.Képkivágás

Kép egy koncertfelvételből

A kis szépséghiba csak az, hogy a fenti képen nem Lady Gaga látható, hanem Dale Bozzio, a Missing Person énekese, aminek elég nagy sikere volt a 80-as években. Bozzio megjelenésében nagyon sok hasonlóságot találhatnak a rajongók. Gagát egyébként többször vádolták már azzal, hogy lenyúlja mások stílusát.3.dale_.gaga_

Bozzio csapatának, illetve Gagának a lemezborítója

Néhány szemfüles rajongó rámutatott, hogy Gaga a 2011-es MTV Video Music Awardson erősen emlékeztetett Annie Lennoxra a Sweet Dreams című klipben. De az eddigi legsúlyosabb vád, ami az énekesnővel kapcsolatban keringett, hogy

az egész zenei stílusát egy régi barátjától, Lina Morganától nyúlta, aki 2008-ban öngyilkos lett.

Lina barátai szerint amikor Gaga előadásait nézik, az olyan, mintha szellemet látnának.

Videó: egy Lina Morgana szám

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KULT
Itt megnézheted a teljes Azahriah Aréna koncertet
A fiatal zenész óriási bulit csinált március 10-én, a fellépést most feltöltötte a YouTube-ra.

Link másolása

Megtöltötte a Papp László Sportarénában március 10-én, koncertje hatalmas sikert aratott.

Több híresség is ott volt a nézők között, például Nádai Anikó vagy Szabó András Csuti, de a tömeg zöme inkább fiatalokból állt, akik természetesen kívülről fújták a 21 éves énekes dalait. Azahriah-nak sokszor csak élveznie kellett a hangulatot,

a közönsége ugyanis egy emberként énekelte a legnagyobb slágereit.

Az énekes most a teljes koncertet feltöltötte a YouTube-csatornájára, így már bárki végignézheti a fellépést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KULT
Meghalt Ragályi Elemér, Kossuth-díjas operatőr
Az Oscar- és Emmy-díjas filmekben is dolgozó művész 83 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Ragályi Elemér, Kossuth- és Balázs Béla-díjjal kitüntetett operatőr – tudatta a művész családja a Telexszel.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ragályi Elemér, rövid ideig tartó, méltósággal viselt betegségben, a mai napon elhunyt. Kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát”

– írták a közleményben.

Ragályi Elemér Rákosligeten született 1939. április 18-án. Édesapja jogásznak szánta, ő mégis színésznek és operatőrnek jelentkezett az érettségi után. Miután felvételi vizsgája nem sikerült, 1957-től a Mafilm stúdiójában volt világosító, laboráns, segédoperatőr és felvételvezető. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végül 1968-ban szerzett operatőri diplomát.

Operatőrként olyan nagy hatású filmekben dolgozott, mint a Régi idők focija, a Kakuk Marci, a Bástyasétány 74, a Talpuk alatt fütyül a szél, a Szabadíts meg a gonosztól, a Ripacsok, a Dögkeselyű, a Miss Arizona, a Csók, anyu!, A nagy generáció, vagy a Herkulesfürdői emlék – írja a portál.

1991-ben, Xavier Koller svájci rendezővel készített filmjéért, A remény útjáért a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díj sikerében is osztozott. Az Emmy-díj nyertes Raszputyin című filmnek is ő volt az operatőre 1996-ban.

Ragályi Elemér 83 éves volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Életem legszórakoztatóbb Csehov-előadását láttam – Kritika a Ványa báról
A Thália Télikertben, Kelemen József rendezésében mutatták be Csehov Ványa bá című darabját, és bár hibátlan előadás nincs, Görög Lászlóék közelítenek hozzá.

Link másolása

Mindig vegyes érzésekkel lépek a Thália Télikertbe, mivel intenzív tíz évet töltöttem a Mikroszkóp Színpadon. A vége felé még fel is léptem egy stand up műsorban, de eskü, nem ezért szűnt meg. Ugyanakkor szeretek a Télikertbe is járni, egyrészt mert nagyon szép és szerethető az új játszóhely, másrészt a darabok miatt. A Thália titka, hogy a nagyszínpadon – többnyire – a nagyobb érdeklődésre számító, kommerszebb, sokszereplős vígjátékok, musicalek láthatóak, az igazán tartalmas és izgalmas darabokért viszont a kamaraszínpadra kell menni.

Bevallom, a „Ványa bá” cím gyanakvást keltett bennem. A megszokott elnevezéssel szakító, moderneskedő, vicceskedő címek ritkán jelentenek jót. Sokszor tapasztalom, hogy az unalomig ismert klasszikusokat erőltetett látszatmegoldásokkal próbálják „maivá”, szórakoztatóvá varázsolni, vagy ami talán még rosszabb, lilaködös művészkedéssel kenik el a tényt, hogy nincs semmilyen épkézláb gondolatuk az adott műről és szerzőről.

Előítéleteimet alighanem az is táplálta tudat alatt, hogy nem is olyan rég láthattam a Czakó JuliGörög László párost a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Miskolci Nemzeti Színház Tartuffe előadásában, ahol Orgont és Elmirát alakították. Félreértés ne essék, a játékukban ott sem volt hiba, viszont az az előadás tipikus példája volt a rosszul értelmezett, közhelyes „leporolásnak”, „aktualizálásnak”.

Egyszerűen 2023-ban már kevés mondanivaló az, hogy „ma sincs másképp”.

Szerencsére a Ványa bá esetén semmi ilyesmiről nincs szó. Persze reményt keltett, hogy a szöveg Hamvai Kornél műve, aki jótollú fordító, dramaturg. Sajnos a szombathelyi társulat előadását nem láttam ugyanebből a változatból – pedig sok mentségem nincs, hiszen akár a Tháliában is megnézhettem volna a 2016-os Vidéki Színházak Fesztiválján, most annál inkább örültem a lehetőségnek.

Megkockáztatom, életem legszórakoztatóbb Csehov-előadását láttam, talán csak a Katona 25 évvel ezelőtti Cseresznyéskertje vetekedik vele.

Ványa bá és holdudvara kellemes középszerűségben tengeti dolgos, szegényes életét a vidéki birtokon, aminek teljes bevételét becsületesen tovább küldi sógorának, Szerebrjakov professzornak (Szervét Tibor). Időnként eliszogat és filozofálgat a barátjával Ásztrov doktorral (Szabó Győző). Pótapaként nevelgeti halott húga lányát, Szónyát (Martos Hanga). Igyekszik elviselni a sógoráért rajongó édesanyját, Maríját (Csarnóy Zsuzsanna), és tűri Marína dadus (Molnár Piroska) gondoskodását.

Csakhogy egy hirtelen ötlettől vezérelve megérkezik a birtokra Szerebjakov fiatal feleségével, Jelénával (Czakó Juli). A szép, fiatal, élettel teli nő egy csapásra felforgatja Ványa báék boldogítóan középszerű életét. A férfiak mind belébolondulnak, minden kötelességüket elhanyagolják, hogy a kívánatos asszony közelében lehessenek. Lassan mindenen és mindenkin úrrá lesz a tespedés, amit a kényelmes élethez szokott városiak árasztanak maguk körül, és elkerülhetetlen, hogy az elfojtva fortyogó indulatok és szenvedélyek robbanjanak.

Sokszor hallhatjuk, hogy Anton Pavlovics Csehov darabjai eredetileg humorosak lennének, és újabban a színházak több-kevesebb sikerrel  próbálják ezt visszaadni.

Nem egyszer úgy, hogy a humor mibenlétét teljesen félreértve olcsó, indokolatlanul alpári poénokat tömnek bele, vagy a darabból nem fakadó, öncélú játékokat ötlenek ki.

Hamvai Kornél és Kelemen József rendező szerencsére megtalálta a humort a darab szövetében, a színészek mosolyogtató közjátékai és a szöveg poénjai nem esnek le a színpadról.

Egyetlen zavaró tényezőt tudnék kiemelni, amit jómagam fordítóként és humoristaként sem pártolok. Ez pedig az a néhány eset, amikor poénok helyett fölösleges káromkodással csiholnak ki nevetést a közönségből. Helye lehet a vulgaritásnak egy szövegben. Például a darab vége felé, amikor Ványa azt látja, hogy sógora, aki egész életében a vérét szívta – ráadásul úgy, hogy ezt észre sem vette, vagy épp teljesen természetesnek tartotta – ki akarja semmizni, érthető, hogy az indulat hatására nem válogatja meg a szavait. De az előadás korai szakaszában sokszor volt az az érzésem, hogy az alkotók csupán könnyű sikerre vágynak. Ha a nagy klasszikus Ványa bá(csi), akiről az irodalomórák unalmasan fegyelmezett hangulata jut eszünkbe, „basszamázik” egyet, az felszabadítóan hat ránk, és reflexszerűen nevetünk, de ez nem valami nagy dicsőség.

Görög László és Szervét Tibor nagyszerűen hozza a darab két ellenpontját.

Ványa az alapjában véve jókedélyű, dolgos, életvidám gazda, és az öntelt, mindent és mindenkit kihasználó energiavámpír professzor, aki pontosan látja, mit művel környezetével, de úgy érzi, neki pozíciója, és – szerinte – közelgő halála miatt ez egyszerűen jár, és ő van a legjobban meglepve, amikor azt látja, hogy a birtok eladásáról szőtt elképzeléseit nem teljesítik ugyanazzal a gépies engedelmességgel, amit már megszokott.

Czakó Juli alakítja a fiatal, kikapós feleséget, aki az életvágy és az erkölcsösség között őrlődik egy elhamarkodott házasság csapdájában. (Apró információ a kulisszák mögül, hogy mint a bemutató után megtudhattuk, a Görög-Czakó házaspár, akit most vendégként tüntettek fel a színlapon, hamarosan a társulat tagjai lesz.)

Kellemes csalódást okozott Szabó Győző. Vannak fenntartásaim vele szemben, de ezúttal hitelesen alakította az agglegény orvost, akinek a vidéki életben megkérgesedett szívét meglágyítja Jeléna, miközben nem veszi észre, vagy nem akarja észrevenni az érte epekedő Szónyát. Igaz, Ásztrov doktor most sem szerelmet érez, inkább csak testi vágyat, az viszont olyan erőteljes macsó agressziót vált ki belőle, ami egyszerre vonzza és taszítja a nőt – fiatal teste igent mond, de esze és lelke iszonyodik attól, ami Ásztrov karjában várná, és főleg annak következményeitől.

A Metoo tükrében egész más mélységet nyernek ezek a jelenetek.

A dadust alakító Molnár Piroska és a Tyelégin szerepében látható Bede-Fazekas Szabolcs megbízhatóan hozzák a háttérben szinte láthatatlan, de mindig a megfelelő időben kéznél lévő szolgákat. Molnár egyébként is mestere annak, hogy kis szerepben is tündököljön.

Az egyetemi hallgató Martos Hanga is dicséretet érdemel. A magát csúnyának tartó Szónya szerepének csapdája, hogy tényleg csúnyává teszik. Martos– és nyilván Kelemen József – értelmezésében azonban Szónya nem csúnya, legrosszabb esteben is átlagos, a fiatal lányok kételyeivel küzdő ember, akiből női praktikákkal akár bombázót is lehetne varázsolni, de ezt ő nyilván nem látja, nem tudja, hiszen nincs mellette olyan nőalak – anyafigura –, akitől megtanulhatná.

Jeléna azzá válhatna, ha nem tátongana akkora szakadék a kettejük világa közt.

Az egyetlen szereplő, akivel úgy éreztem, nem sikerült igazán mit kezdeni, Maríja, Ványa édesanyja. Csarnóy Zsuzsa eltűnik a háttérben, csak akkor ébredünk rá, hogy ő is a darabban van, amikor megszólal. Persze mondhatjuk, hogy ilyen a szerep, de az ugyancsak kisebb szerepet kapó Molnár Piroska kisugárzását némi túlzással akkor is érezzük, ha nincs is a színpadon.

Összességében azt tudom mondani, menjetek el a Thália Télikertbe, nem fogjátok megbánni. A Ványa bá szórakoztató, könnyen fogyasztható, de nem könnyű előadás. Letisztult, követhető, mindenféle fölösleges sallang és álművészkedés nélkül, mindenki megtalálhatja benne a saját életének fontos kérdéseit.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
Éjjeli ügynök: A leárazott Jack Bauer visszavág
Március 16-án jelent meg a Netflix legújabb akciósorozata, az Éjjeli ügynök. Nem sok nyomot hagy maga után az emberben, de szódával elmegy kategória.
B. M.; képek forrása: IMDb és YouTube - szmo.hu
2023. március 30.


Link másolása

Gyorsan össze is foglaltam, hogy mit gondolok az Éjjeli ügynökről. Kicsit gagyi, de abszolút szórakoztató popcorn-sorozat. Azok, akik nézték anno Kiefer Sutherland nevével fémjelezett 24 című sorozatot, az tudhatják, hogy körülbelül mire számíthatnak. Olcsón ható akciójelenetek, bonyolultnak tűnő cselekmények, rengeteg csavar, és senkiben sem lehet megbízni.

Nos, ezt az Éjjeli ügynök könnyedén hozza. Én korábban sem voltam elragadtatva Jack Bauer kalandjaitól, de

az éjjeli ügynökünk történetének megvalósítása sem lett túl jó.

Matthew Quirk azonos című könyvéből Shawn Ryan, Imogen Browder és Corey Deshon adaptálta a sztorit a Netflix-előfizetők képernyőjére. Nem ismerem az alapművet, de valahogy a végeredmény nem lett az igazi. Hiába tapasztalt showrunner Ryan, nem sikerült az eddigi művei szintjére emelni az Éjjeli ügynököt. Ryannak köszönhetjük többek között a Hazudj, ha tudsz!, és a méltán sikeres The Shield: Kemény Zsaruk sorozatot is.

Főszerepben Gabriel Basso, aki hiába sármos fiatalember, közel sem elég karizmatikus a szerephez. Nem tudja elvinni hátán a sorozatot, ő a legfontosabb elem a kirakósban, és sosem kerül igazán a helyére. Ami egy Matt Damonnak, vagy Kiefer Sutherlandnek könnyen megy, az sajnos Gabriel Bassónak túl nagy feladat volt. A többi színész főleg sorozatokban játszott eddig, csupán három igazán ismert arccal találkozhatunk, az egyik D. B. Woodside volt, akit idehaza legtöbben a 24-ből, vagy a Luciferből ismerhetnek, Robert Patrick, mindenki kedvenc Terminator T-1000-e, valamint

A bálnában nyújtott alakításáért friss Oscar-jelölt Hong Chau.

Neki nagyon sikeres volt a 2022-es év, nem csak az Oscar miatt, de A menüben nyújtott alakítása is hihetetlen erős volt. Mindegyik nagyobb név hozta a kötelezőt, de közülük is igazán nagy szerepe Chaunak van, de maradandót ő sem alkotott. Az effektek közepesek, igazi tévés CGI-t láthatunk, az akció elfogadható, de semmi kiemelkedő nincsen benne. Sok kaszkadőrmunka, pár autós üldözés, amiken látszik, hogy nem száguldoznak a kocsikkal. Még robbanások is akadnak, sőt az első epizód pont egy nagyszabású terrorcselekménnyel függ össze.

Főhősünk Peter Sutherland FBI ügynök a Fehér Ház pincéjében ül, és fogadja az éjjeli ügynökök vészhívásait. Ezt egy alapvetően unalmas beosztás, mert nagyon ritkán történik érdekes esemény. Ám egyik este hirtelen megcsörren a telefon. Egy ismeretlen hölgy hívta a pánikszámot, aki azt állítja a nagynénje adta neki ezt a vésztelefonszámát, és a hozzá tartozó kódsort, mert hatalmas bajban vannak.

Így kezdődik Peter nyomozása: ki szeretné deríteni, ki próbálta megölni a telefonáló hölgyet, kik gyilkolták meg az említett éjjeli ügynököket és miért történik az egész.

Természetesen az egész egy nagyobb összeesküvés része, mindenki gyanúba keveredik, senkiről nem tudjuk megbízható-e. Legalább is a sorozat így szeretné beállítani, de mindenki pontosan tudja, hogy fog lejátszódni az egész: tudjuk mikor-ki-hogyan fogja elárulni Petert, túlságosan előre vannak jelezve a csavarok.

Ebből is látszik, hogy a történet hármas alá. Próbálja felkelteni az érdeklődést csavarokkal, elejtett rejtvényekkel, hamis szálakkal, de aki látott már egy összeesküvős krimit, az pontosan tudni fogja az első percben, hogy ki van az egész mögött. Sok feszültség nincs, de legalább jó hír, hogy a színvonalat konzisztensen tartja a sorozat, tehát az erős közepes kezdés után nem esik vissza, rossz, vagy nézhetetlen szintre. A történet csúcsa egyértelműen az elejére és a hetedik-nyolcadik rész környékére tehető. Az érdeklődést sikerül fenntartani, minden rész úgy ér véget, hogy azért kíváncsi az ember a folytatásra,

tipikus vasárnap délutáni sorozat hangulatát kelti.

Alapvetően szórakoztató, így aki kedveli a zsánert, az nem fog csalódni az árcsökkentett Jack Bauer-történetben. Sőt, meglepődve tapasztaltam, hogy látunk még a gonosz bérgyilkosok oldaláról is karakterfejlődést, nem papírvékony karakterek, csak közepesen vannak előadva.

Ponyvára számítottam, de minőségibb végeredménnyel találkoztam, ami valószínűleg az alapanyagnak és a showrunnernek Shawn Ryannek köszönhető, mert színészi alakítás és megvalósítás terén hagy némi kívánni valót maga után a sorozat. De nem akarok senkit sem elrettenteni az Éjjeli ügynöktől, mert néha tényleg nagyon szórakoztató és érdekfeszítő is tud lenni. Még akkor is, ha a profi bérgyilkosok mindenkit könnyedén megölnek, vagy megtalálnak, de a főhőseinket 10 000 lövésből egyszer sem sikerül.

Ha Gabriel Bassónál találtak volna hitelesebb főszereplőt, több karizmával és kicsit izgalmasabbá teszik a sztorit, akkor akár kiemelkedő is lehetett volna a végeredmény.

Így csak annyit tudok mondani róla, hogy mindenki próbálja ki, és ha bejön az első rész, akkor bátran nézze meg a többit is, nem fog csalódást okozni. Ami üde színfolt, hogy a sorozat befejezése kielégítőre sikerült, lehet folytatni is, ha sikeres lesz, de alapvetően lezárják Peter Sutherland különleges ügynök történetét. Az Éjjeli ügynök megtekinthető magyar szinkronnal a Netflix kínálatában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: