News here

KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Szívszorító: pár órával második gyereke születése után halt meg a rákban szenvedő amerikai apa

Élete utolsó pillanataiban újszülött kisfia a mellkasán feküdt, felesége pedig fogta a kezét. Az anya egyszerre élte át a legnagyobb örömöt és a fájdalmas gyászt.

Link másolása

Pár órán belül szülte meg második gyermekét és veszítette el férjét egy amerikai nő. A Connecticut államban élő Haley Parke a Facebookon osztotta meg szívszorító történetüket.

Második gyereküket várták, már csak három hét volt hátra a szülésig, amikor borzasztó hírt kaptak: a rákkal küzdő apa, John Beeson (Jb) állapota olyannyira rosszabbodott, hogy a korábbi fél év helyett már csak napokat jósoltak neki. A betegség ugyanis átterjedt a nyirokcsomóira, a tüdeje pedig megtelt folyadékkal.

Ez hatalmas szívfájdalom volt a férfi számára, hiszen nagyon várta már második gyereke érkezését. Felesége ezért megkérte az orvosokat, hogy indítsák meg nála a szülést, hogy férje még láthassa a kicsit, mielőtt meghal.

"Megcsókoltam, majd amikor elbúcsúztam tőle, azt mondtam neki, hogy legyen erős, és tartson ki értem és a babánkért. Azt mondta, ki fog tartani" - írta.

December elsején, szerdán este meg is kezdték a vajúdás megindítását, az anya pedig abban reménykedett, hogy gyors, természetes szülése lesz. Ám másnap reggel nyolckor az intenzív osztályon dolgozó orvosok berohantak hozzá azzal, hogy férje állapota rohamosan romlik, már csak órái lehetnek hátra. Így végül császármetszéssel hozták világra a kisfiút, hogy még találkozhasson az apjával. Az orvosok annyira siettek, hogy épp csak egy puszira adták az anyának a babát, máris felvitték a két emelettel feljebb fekvő apához.

"Hogy mi a csoda ebben? Amikor a babánkat ráfektették a mellkasára, Jb életjelei azonnal erősödtek. Apró fejmozdulatokkal és aranyos mormogásokkal tudatta velünk, hogy tudja, hogy rajta van a fia. Miután összevarrtak, az ágyamat a férjem ágya mellé tolták, egyből az intenzívre kerültem a szülőszobából. Szomorúan néztem a férjemet, de csodáltam az erejét. Az utolsó lélegzetvételeinél a fiunk ott feküdt a mellkasán, én pedig fogtam a kezét"

- emlékezett vissza Haley.

Az anya úgy véli, hogy Isten felkészítette a kisfiukat arra, hogy hamarabb kell érkeznie, mert jó súllyal, 3,2 kilósan és 50 centisen jött világra, ráadásul már a tüdeje is teljesen fejlett volt. Pedig komplikációkkal is járhatott volna az, hogy három héttel hamarabb született meg, de szerencsére teljesen egészséges baba.

A szívszorító, szomorú pillanatok nemcsak a családot, hanem a kórházi dolgozókat is nagyon megviselték.

"A szülészettől az intenzíves kórteremig rengeteg orvos és ápoló rohangált ide-oda, hogy segíthessenek nekünk. Egyiküknek sem volt száraz a szeme egész idő alatt. Néhányan azt mondták, sosem felejtik el ezt az önzetlenséget, mások bátornak és hősiesnek tartják azt, amit tettem. Én csak szerelemnek hívom ezt, szerelemből cselekedtem. Bizalmamat adtam Istennek, ő így tervezett, én pedig tettem, amit tennem kellett, szerelemből, hogy teljesíthessem a férjem utolsó kívánságát"

- írta az édesanya.

Azt is elárulta, hogy a kicsi születéséig nem is választottak nevet neki, de a történtek után nem volt kérdés, hogy a kisfiú édesapja nevét kapja. Haley szerint pedig gyermeke története már most egy igazi csoda.

A GoFundMe oldalon adománygyűjtést indítottak az apa nélkül maradt család megsegítésére, ahol már több mint 91 ezer dollárt (~30 millió forint) adott össze több mint 1300 adakozó.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Egy kislányt is örökbefogadhatott A család az család mozgalom társalapítója és párja
Pál Marci leírta, milyen nehézségeket kellett leküzdeniük annak érdekében, hogy a kis Hanna hivatalosan is a családjuk tagja lehessen.

Link másolása

Pál Marci, A család az család mozgalom társalapítója és a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátora a közösségi oldalán árulta el, hogy tovább bővült a családjuk, egy kislányt fogadtak örökbe. Mint írja:

"Egy hosszas jogi procedúra során sikerült örökbe fogadnunk kislányunkat, Hannát. Andris csodálatos nagytestvér és imádják egymást, Walter még szokja az új helyzetet, mi pedig egyre kevesebbet alszunk, de minden perc megéri!

Persze közben senkiben nem szeretnénk felesleges illúziókat kelteni, hogy meleg pároknak (vagy meleg egyedülállóknak) lehet ma itthon örökbe fogadni, mert a mi ügyünk sok szempontból egyedi és különleges".

Pál Marci azt is elárulta, hogy a kislány a születése óta a családjukban él, de arra, hogy hivatalosan is a gyermekük legyen, sokat kellett várni. Férjének „még a 2020-as törvénymódosítás előttről volt érvényes határozata (engedélye), amivel törvényesen, még miniszteri jóváhagyás nélkül” tudtak volna örökbe fogadni. A kislány úgy került hozzájuk, hogy a kicsi édesanyja megkereste őket azzal, hogy nem tudja felnevelni a gyerekét, ezért rájuk bízná Hannát. Így közösen jártak tanácsadásokra és a gyermekvédelmi szakszolgálathoz, ami előfeltétele volt a nyílt örökbefogadásnak.

A bökkenőt az jelentette, hogy a gyámhivatal külön indoklás nélkül a baba születésekor visszavonta a korábbi örökbefogadási engedélyt. Ez ellen a pár fellebbezett és nyertek is, de a gyámhivatal megtámadta a döntést, ezért végül a Kúria döntött az ügyükben - az ő javukra. Az egész folyamat kilenc hónapig tartott, amit Pál Marci életük egyik legszebb, de legnehezebb időszakának nevezett.

„Egy ilyen procedúrának kitenni egy kisgyermekes családot, egy krízisben lévő anyát, illetve egy újszülöttet semmiképp sem mondható családbarát magatartásnak”

- véli Pál Marci.

A boldog szülők szerint "a szeretet a legnagyobb sötétségben is utat tör magának, még akkor is, ha lehetetlennek tűnik. A szeretet mindig győz!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
Senki nem segített az idős bácsinak, amíg meg nem jelentek Budapest legjobb fej rendőrei
Példaértékű, amit a hatóság emberei tettek.

Link másolása

Budapesten az Üllői úton, a Kőér utcánál található felüljáró alatt egy idős férfi próbálta eltolni a vélhetően meghibásodott autóját az út közepéről. A felvételen jól látható, hogy senki nem sietett az idős úr segítségére, ezért egyedül próbálta a belső sávból kitolni a járművet, hogy ne akadályozza a forgalmat.

Ezt azonban észrevették az arra járó rendőrök, akik nem tétlenkedtek.

A külső sávban a hatóság emberi megálltak, és azonnal kipattantak a szolgálati autójukból, hogy segítsenek az idős férfinak, aki jól láthatóan nem boldogult egyedül.

A rendőrök segítségével végül sikerült biztonságos helyre tolni az autót – derült ki a Bp-i Autósok YouTube-csatornán közzétett videó alatti kommentből.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
Karácsony Gergely egy szál szegfűvel búcsúzott a Pléh Csárda rántotthús-királyától
A főpolgármester szerint Budapest elvesztette egy legendáját.

Link másolása

Ahogy azt hétfő este mi is megírtuk, elhunyt Bábel István, a brutális adagjairól és tradicionális magyar ízeiről híres rákospalotai étkezde, a Pléh Csárda alapítója.

A híres szakácsról megemlékezett egy Facebook-posztban Karácsony Gergely is, aki el is ment a Pléh Csárdába.

„Budapest elveszítette egy legendáját, meghalt Bábel István vendéglős, a Pléh Csárda alapítója, a rántotthúskirály. A Zugló és a 15. kerület határán található Kolozsvár utcai piacon, a Bádog Gundelnek is becézett kifőzdében gyakran megfordultam magam is. A gyerekfej nagyságú cordon bleu-k és a tálca méretű rántott szeletek mellett az ízig-vérig vendéglős Bábel úr magával ragadó személyisége is lenyűgözött”

– írta posztjában a főpolgármester.

Hozzátette azt is, hogy annak idején a legendás, azóta szintén elhunyt gasztroújságíró, Anthony Bourdain is járt a helyen, egy csapásra még híresebbé téve azt.

2017-ben a Szeretlek Magyarország stábja is meglátogatta a helyet:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Fél testtel és egy karral született a csernobili sugárzás miatt egy orosz férfi, így is teljes életet él
Az árvaházban azt hitték, sosem fogják örökbe fogadni, de a már 25 éves fiatal rácáfolt a kételkedőkre.

Link másolása

Fut, főz, táncol, kutyát sétáltat és képes önálló életet élni egy 25 éves férfi, aki fél testtel és egy karral született, írja a Daily Mail. Tim Mason még fiatalkorában lemondott a protéziseiről, amelyek szerinte csak hátráltatták az életben.

Mason édesanyját még 1986-ban érte nagy dózisú sugárzás, amikor felrobbant a csernobili atomerőmű. Az orosz kisfiú ezért született mindössze egyetlen működő végtaggal. Tim árvaházba került, ahol azt hitték, hogy soha nem fogadják majd örökbe. Végül egy amerikai nő utazott Oroszországba, miután olvasott a nehéz sorsú gyerekről és úgy döntött, hogy vállalja az akkor hároméves fiú felnevelését.

Pedig az árvaház igazgatója óva intette a gyerek örökbe fogadásától a most 80 éves Virginia Masont. Azt mondta, hogy a kisfiú várható életminősége semmi jóval sem kecsegtet. Tovább fokozta a nehézségeket, amikor Tim hétéves korában meghalt az asszony párja, és onnantól egyedülálló anyaként nevelte a gyereket.

Tim ma már 25 éves és a Connecticut állambeli Hartfordban él, miközben a Napa-völgy borakadémiájának dolgozik. A férfi alaposan rácáfolt azokra, akik azt hiszik, hogy a hozzá hasonló fogyatékkal élők semmilyen mozgásra sem képesek és csak ülnek a szobájukban. Ezzel szemben Tim imád sportolni, és mindent megtesz, hogy egészséges maradjon testileg és lelkileg egyaránt.

Már kiskorában is nagyon aktív volt, rengeteg időt töltött a játszótéren. De a művégtagok folyamatosan akadályozták abban, hogy kiteljesedjen az élete. Ahogy a legtöbb tininek, Timnek sem volt egyszerű a felnőtté válás. A középiskolában kikezdték a többiek fogyatékossága miatt. Mostanra azonban rendeződtek a dolgai és családja mellett a barátai veszik körül, miközben a munkáját is nagyon szereti.

Bár eleinte sokan féltették attól, hogyan tud majd gondoskodni a kutyájáról, ma már ez sem okoz gondot neki és naponta háromszor sétálnak. Tim ezen felül imád edzeni, ami esetében 10-30 perc eltöltését jelenti a futópadon. Ilyenkor a szalagon bukfencezik és saját súlyát emelgeti. Annyira belejött a sportolásba, hogy tavaly 18 kilogrammot adott le.

Egyedül a randizásban akadnak gondjai. Elsősorban az interneten próbál ismerkedni, de nem egyszerű a helyzet, mert ahogy észreveszik a fogyatékosságát, azonnal tovább is lapoznak a társkeresőn regisztráltak.

„A képek viszont nem adják vissza azt az erős embert, amilyen az életben vagyok”

- mondta a fél testtel született, de teljes életet élő férfi.


Link másolása
KÖVESS MINKET: