KÖZÖSSÉG

Szívszorító: pár órával második gyereke születése után halt meg a rákban szenvedő amerikai apa

Élete utolsó pillanataiban újszülött kisfia a mellkasán feküdt, felesége pedig fogta a kezét. Az anya egyszerre élte át a legnagyobb örömöt és a fájdalmas gyászt.

Link másolása

Pár órán belül szülte meg második gyermekét és veszítette el férjét egy amerikai nő. A Connecticut államban élő Haley Parke a Facebookon osztotta meg szívszorító történetüket.

Második gyereküket várták, már csak három hét volt hátra a szülésig, amikor borzasztó hírt kaptak: a rákkal küzdő apa, John Beeson (Jb) állapota olyannyira rosszabbodott, hogy a korábbi fél év helyett már csak napokat jósoltak neki. A betegség ugyanis átterjedt a nyirokcsomóira, a tüdeje pedig megtelt folyadékkal.

Ez hatalmas szívfájdalom volt a férfi számára, hiszen nagyon várta már második gyereke érkezését. Felesége ezért megkérte az orvosokat, hogy indítsák meg nála a szülést, hogy férje még láthassa a kicsit, mielőtt meghal.

"Megcsókoltam, majd amikor elbúcsúztam tőle, azt mondtam neki, hogy legyen erős, és tartson ki értem és a babánkért. Azt mondta, ki fog tartani" - írta.

December elsején, szerdán este meg is kezdték a vajúdás megindítását, az anya pedig abban reménykedett, hogy gyors, természetes szülése lesz. Ám másnap reggel nyolckor az intenzív osztályon dolgozó orvosok berohantak hozzá azzal, hogy férje állapota rohamosan romlik, már csak órái lehetnek hátra. Így végül császármetszéssel hozták világra a kisfiút, hogy még találkozhasson az apjával. Az orvosok annyira siettek, hogy épp csak egy puszira adták az anyának a babát, máris felvitték a két emelettel feljebb fekvő apához.

"Hogy mi a csoda ebben? Amikor a babánkat ráfektették a mellkasára, Jb életjelei azonnal erősödtek. Apró fejmozdulatokkal és aranyos mormogásokkal tudatta velünk, hogy tudja, hogy rajta van a fia. Miután összevarrtak, az ágyamat a férjem ágya mellé tolták, egyből az intenzívre kerültem a szülőszobából. Szomorúan néztem a férjemet, de csodáltam az erejét. Az utolsó lélegzetvételeinél a fiunk ott feküdt a mellkasán, én pedig fogtam a kezét"

- emlékezett vissza Haley.

Az anya úgy véli, hogy Isten felkészítette a kisfiukat arra, hogy hamarabb kell érkeznie, mert jó súllyal, 3,2 kilósan és 50 centisen jött világra, ráadásul már a tüdeje is teljesen fejlett volt. Pedig komplikációkkal is járhatott volna az, hogy három héttel hamarabb született meg, de szerencsére teljesen egészséges baba.

A szívszorító, szomorú pillanatok nemcsak a családot, hanem a kórházi dolgozókat is nagyon megviselték.

"A szülészettől az intenzíves kórteremig rengeteg orvos és ápoló rohangált ide-oda, hogy segíthessenek nekünk. Egyiküknek sem volt száraz a szeme egész idő alatt. Néhányan azt mondták, sosem felejtik el ezt az önzetlenséget, mások bátornak és hősiesnek tartják azt, amit tettem. Én csak szerelemnek hívom ezt, szerelemből cselekedtem. Bizalmamat adtam Istennek, ő így tervezett, én pedig tettem, amit tennem kellett, szerelemből, hogy teljesíthessem a férjem utolsó kívánságát"

- írta az édesanya.

Azt is elárulta, hogy a kicsi születéséig nem is választottak nevet neki, de a történtek után nem volt kérdés, hogy a kisfiú édesapja nevét kapja. Haley szerint pedig gyermeke története már most egy igazi csoda.

A GoFundMe oldalon adománygyűjtést indítottak az apa nélkül maradt család megsegítésére, ahol már több mint 91 ezer dollárt (~30 millió forint) adott össze több mint 1300 adakozó.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
„Rossz volt látni, ahogy az emberek a kukából ettek” – A budapesti büfés, aki senkit sem hagy éhezni
Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének üzemeltetője a rászorulókon kívül a gyerekeknek is kedveskedik: minden gyereknek ad egy ajándék palacsintát.

Link másolása

Nem hagy senkit éhezni, aki rászorulóként kér tőle ételt, az mind kap. A gyerekek pedig külön figyelemben részesülnek, hiszen minden gyermeket, aki nála jár, megajándékoz egy palacsintával.

Nem rég, még karácsonykor 500 adag ételt osztott ki rászorulóknak, de már újabb segítségen töri a fejét Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének tulajdonosa. De amíg nem rukkol elő újabb ötletével, addig sem marad éhen senki, aki felé jár.

„Ez úgy kezdődött, hogy amikor másfél éve megvettem a büfét és megnyitottunk, akkor láttam embereket, ahogy a kukából ettek. Rossz volt látni, így mindig, amikor észrevettem, hogy nyitják fel a kuka fedelét, odamentem és mondtam, hogy ebből elég, nem kell a kukából enniük, jöjjenek oda hozzánk, és amit megkívánnak, azt mi szívesen odaadjuk nekik. Nem kértünk érte pénzt”

– meséli Péter.

A rászorulókon kívül jelenleg a gyermekeknek kedveskedik a 17. kerületi büfé tulajdonosa, ugyanis minden gyermek, aki nála jár, kap egy ajándék palacsintát. Közben már újabb segítségen töri a fejét, a következő terve az, hogy a nagycsaládosoknak fog majd kedvezni. A büféből egyébként mindig elégedetten távoznak az emberek. Vannak vendégei, akik messzebbről érkeznek, még a Felvidékről is jönnek hozzá enni, hiszen híresen finom többek között a lángos, a rántott hús és az adagok is hatalmasak. De egyébként magára a bolhapiacra való kilátogatás is egy jó családi program lehet.

„A piac sem volt ám mindig ilyen. Mielőtt a mostani tulajdonosok átvették volna a helyet, azért ez itt csikágó volt. De ma már teljesen normális lett a hely, családok nézelődnek itt, elég sok minden megtalálható a bolhapiacon, jó kis hétvégi program ez kicsiknek, nagyoknak”

– mondta Péter.

A büfés szívében pedig mindenkinek van helye, szeretettel fogadja a hozzá érkezőket. Egyébként nem mindig volt ez így, hiszen sokáig az éjszakában dolgozott, többek között kidobóemberként. Mára azonban felhagyott az éjszakai élettel és azon kívül, hogy a családjának él, büféje folyamatos fejlesztésén dolgozik, és közben pedig segíti a rászorulókat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„Akkor sem fogok meghalni” – negyedszerre újult ki a 9 éves Noémi agydaganata
A daganat olyan rossz helyen van, hogy a kislány már sugárkezelést sem kaphat, és műteni sem lehet. Noémi azonban a végsőkig reménykedik.

Link másolása

Dobos-Nagy Noémi még csak két és fél éves volt, amikor 2015-ben agydaganattal diagnosztizálták - számolt be a kislány történetéről a Blikk.

Az első koponyaműtétje 2015 júniusában volt, de a nagy méretű, az agytörzs hátsó részében terjeszkedő, rosszindulatú tumort nem tudták teljes egészében eltávolítani.

Rá egy hétre Noémi gyomorvérzést kapott, a pulzusa 240-es volt, kis híján meghalt, a rengeteg vért végül egy orrszondán keresztül szívták le. 2016 januárjában az agydaganat kiújult, ezért újabb koponyaműtétje volt.

„A tumorból még kisebb darabot sikerült kiszedni, mint először. Ekkor részleges arclebénulást is kapott, két hétig lélegeztetőgépen tartották. 27 alkalmas sugárkezelést, majd kemoterápiát kapott, amitől egy hónapig küzdöttek az életéért. Aztán öt év tünetmentesen, boldogan eltöltött idő következett”

– mondta a lapnak a kislány édesanyja, Dobos-Nagy Krisztina.

Noéminak 2021 augusztusában ismét kiújult az agydaganata. A kemoterápia után azonban ahelyett, hogy csökkent vagy eltűnt volna, negyedjére is újra nőtt a daganat. Azóta ismét folyamatosan szednie kell a kemoterápiás kapszulákat.

A daganat annyira rossz helyen van az agytörzsében, hogy már sugárkezelést sem kaphat, és műteni sem tudják.

"Az orvosok nem sok jóval kecsegtetnek sajnos. Noémi nagyon okos, tudja, hogy a szakemberek sem nagyon tudnak már vele mit kezdeni, de ő a végsőkig reménykedik. »Akkor sem fogok meghalni« – mindig ezt hangoztatja..." – mondta az édesanyja a Blikknek.

A gipszkartonszerelő édesapa állandóan dolgozik, de segítségre van szükségük, hogy a csabrendeki otthonukban egy steril szobát ki tudjanak alakítani. Ez arra szolgál, ha a gyermek állapota súlyosan romlana, otthon tudja tölteni az időt.

Aki támogatná szeretné a családot, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány számlaszámára utalva megteheti: 11993001-02325172-10000001, közlemény: Noémi 694.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Saját bajtársukat próbálták újraéleszteni a mentők, sajnos nem tudták megmenteni
Barna Sándort rendkívül segítőkész és jószándékú embernek ismerték, aki fiatalabb bajtársait mindig csendesen, mosolygósan terelte a jó irányba.

Link másolása

Saját bajtársukhoz riasztották vasárnap a Szikszói és az Encsi Mentőállomás egységeit.

A mentők ugyan perceken belül helyszínre értek, de Barna Sándor gépkocsivezető bajtárs életét a hosszas újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni.

„Sándor 2005 óta szolgálta odaadóan hivatását, kezdetben a Szikszói Mentőállomáson, majd a megye több állomásán is teljesített szolgálatot. 2010-től a Tiszaújvárosi Mentőállomás bajtársi közösségének lett nagyra becsült és szeretett tagja. Az életmentő tiszta szívéből szerette hivatását, rengeteg szakmai képzésen vett részt, megszámlálhatatlan életet mentett meg és rengeteg rászorulónak segített a 13 év alatt.

Bajtársai rendkívül segítőkész és jószándékú embernek ismerték, aki fiatalabb bajtársait mindig csendesen, mosolygósan terelte a jó irányba. Miután eredeti szakmája kőműves volt, szabadidejében több bajtárs házának építését is segítette. Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után. Isten nyugosztalja!”

- írták az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán, ahol egy fotót is közzétettek elhunyt bajtársukról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Videón, ahogy kimentenek egy kisgyereket a törökországi földrengés romjai alól
A mentőegység tagjai kézről kézre adják a picit, majd futva viszik ki a területről.

Link másolása

Megrázó felvétel került ki a Twitterre a törökországi földrengés után. Egy összedőlt épület romjai között egy kisgyereket találtak. A mentésben részt vevők - miután kiemelték a picit - a karjukban tartva futva vitték el, vélhetően azért, hogy mielőbb ellátást kapjon.

VIDEÓ: A gyerek mentéséről

Mi is beszámoltunk róla, hogy több földrengés is megrázta Törökországot és Szíriát. Az első hajnalban történt, majd hétfő délután egy újabb rengés rázta meg a területet.

A török hatóságok szerint kevesebb mint 12 órán belül a második hatalmas földrengés sújtotta az ország délkeleti részét. A szíriai állami média azt is közölte, hogy Damaszkuszt érintette a legutóbbi nagy földrengés, bár a részletek még nem ismertek.

Az első törökországi és szíriai földrengés összesített hivatalos halálos áldozatainak száma már 1200 fölé emelkedett, és Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnök az ország legnagyobb katasztrófájának minősítette 1939 óta.

A szíriai állami hírügynökség is több mint 320 halottról számolt be az országban, és több mint 1000-en megsebesültek. A White Helmets mentőszolgálat is sok száz áldozatról számolt be azokon a területeken, ahol működnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET: