hirdetés

KÖZÖSSÉG

Sterilizáltatta magát, de megbánta: 13 év után újra szült

A visszafordító műtétek ritkán sikeresek, de Leanne-nel megtörént a csoda: két gyereket szült már azóta.
Mirror - szmo.hu
2017. február 20.

hirdetés

A fogamzásgátlás talán legradikálisabb módja a nőknél a sterilizálás, amikor műtéti úton elzárják a petevezetéket, hogy az illető soha többé ne eshessen teherbe. Egy 38 éves anyuka 13 évvel ezelőtt, 3 gyermeke születése után döntött úgy, hogy aláveti magát ennek a beavatkozásnak. Később azonban mégis megbánta:

újra szülni szeretett volna, ami csak óriási nehézségek közepette sikerült.

Az orvosok általában csak akkor alkalmazzák a fent említett módszert, amikor a hölgy már több szülésen is keresztülment. Leanne Drummond 25 éves volt, amikor úgy határozott, nem akar már több gyermeket. Mivel tartós kapcsolatban élt, az orvosai szinte kérdés nélkül belementek a műtétbe, bár többször is felhívták a figyelmét, hogy szinte lehetetlen visszafordítani a dolgot, ha netán egyszer meggondolná magát.

Végül pontosan ez történt: miután Leanne 2009-ben szakított a párjával, és megismerkedett a nála csaknem 5 évvel fiatalabb Paullal, csakhamar ismét felmerült a közös gyerekvállalás kérdése.

A szerelmesek 2013-ban határozták el, hogy mégis megpróbálkoznak egy közös babával. Ehhez azonban visszafordító műtétet kellett végezni Leannen, ez pedig nem minden esetben vezet eredményre. Leanne mégis kés alá feküdt, pedig 3500 fontba, vagyis több mint 1 millió 200 ezer forintba került a beavatkozás.

hirdetés

Ezután még egy jó darabig nem lehetett biztosan tudni, vajon képes lesz-e újra teherbe esni. Szerelmével, akivel 2014 nyarán össze is házasodtak, folyamatosan próbálkoztak. Végül megtörtént a csoda: az egyiptomi nászútról hazatérvén Leanne az egyik reggel rosszul lett, majd hamar kiderült, hogy a negyedik gyermekével várandós.

A kislány, aki a Matilda nevet kapta, sajnos koraszülött volt, mindössze 29 hetesen jött a világra császármetszéssel, alig másfél kilós testsúllyal. A sírásán mégis lehetett hallani, hogy erős kislány – mesélte a büszke anyuka.

A megpróbáltatások azonban ekkor még nem értek véget. A csöppség születése után néhány órán belül

kiderült, hogy Down-kórban szenved.

„Emlékszem, ahogyan a nyelve kilógott. Azonnal tudtam” – mesélte Leanne. „Amikor bebizonyosodott, megengedtem magamnak egy gyors sírást, de Matilta eközben az életéért küzdött – ez volt minden, ami számított” – folytatta tovább beszámolóját az édesanya.

A baba fejletlensége miatt mesterséges lélegeztetésre szorult, de szerencsére egyetlen nap után megerősödött a tüdeje, és azóta is nagyon jól érzi magát. Matilda összesen 11 hetet töltött az újszülöttek intenzív osztályán.

Az azóta eltelt két évben pedig újabb csoda történt: Leanne ismét megfogant, és idén január 5-én egy kisfiúcskának adott életet. „Nem végeztettem el semmilyen tesztet Down-szindrómára, mert nem szeretem, hogy a szülők azt gondolják, ez valami rossz dolog. Matilda megtanított bennünket arra, hogy a Down-kór csodálatos” – szögezte le a mások számára talán furcsa véleményét a nő.

Leanne esete hihetetlenül ritka: a statisztikák szerint a sterilizáltak 99 százaléka esetében nem visszafordítható a mesterséges meddőség, ezért 30 éves kor alatt nem is igazán ajánlják az orvosok.

„Azért sterilizáltak, mert biztos voltam abban, hogy soha nem fogok többé gyereket vállalni. De nem volt igazam – még a közelében sem voltam annak, hogy befejezzem az anyaságot”

– zárta a beszámolóját a jelenleg már ötszörös édesanya.

Címkép: Facebook

Ha téged is megérintett a történet, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Újabb magyar focista állt ki a szivárványcsaládok mellett

Gulácsi Péter után Jakabfi Zsanett kétszeres BL-győztes volt válogatott focista is szolidaritását fejezte ki az egynemű párokkal.
Fotó: Jakabfi Zsanett / Instagram - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Gulácsi Péter néhány nappal ezelőtti posztja után újabb válogatott labdarúgó állt ki az egynemű, gyermeket nevelő párok mellett.

Ezúttal Jakabfi Zsanett, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes focista posztolt egy szolidaritásról biztosító fotót a következő szöveggel:

„Számomra a család egymást szerető, támogató és törődő emberek közössége, akik meghatározó szerepet töltenek be egymás életében. Nemtől és hovatartozástól függetlenül!”

A VfL Wolfsburg játékosának kiállása azért érdekes, mert Gulácsi keddi posztja után számos negatív kritikát kapott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Eltemették Humenyánszky Jolánt, Szilágyi István özvegyét

Külföldön élő unokája nem lehetett ott a szertartáson, de szívszorító levélben búcsúzott el a szobrászművésztől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Szűk körű temetésen vettek végső búcsút csütörtök délelőtt Humenyánszky Jolántól. Mint megírtuk, a tavaly tragikus körülmények közt meghalt Szilágyi István színművész özvegye nem sokkal a 79. születésnapja előtt, február 6-án halt meg egy budapesti kórházban. Az idős asszony tüdődaganattal küzdött.

Humenyánszky Jolánt az Új Köztemetőben helyezték végső nyugalomra, urnája kívánsága szerint a férje mellé került az urnasírban. A Blikk beszámolója szerint a szertartáson 20-30 ember vett részt, a családtagok közül például az asszony unokatestvére és az unokahúga is jelen volt, Brüsszelben élő unokája viszont nem tudott elmenni a temetésre.

Nándi egy levélben búcsúzott el nagymamájától, a szöveget Rózsahegyi Péter XVII. kerületi képviselő olvasta fel.

„Drága nagymama, nagyon hiányzol, de most már tudom, hogy biztonságban vagytok nagypapával, és fentről vigyáztok rám” – kezdődött a levél, amely így zárult: „Mindig emlékezni fogok rád, sosem feledlek, szeretlek: Nándi”.

Szabó Ádám énekes, zenész és Tóth Andi énekesnő is ott volt a gyászolók között. Előbbi zenélt is, az "A csitári hegyek alatt" című dalt játszotta el, és harmonikaszóval kísérte Szilágyi István özvegyének végső nyughelyére helyezését.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Szabadsága első napján, már a repülőn életet mentett a magyar orvosnő

Dr. Székely Lilla, vecsési háziorvos egy Dubajba tartó gép fedélzetén mentette meg az egyik utas életét, akinek hirtelen leállt a légzése.
Címkép:Pixabay/illusztráció - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

Dr. Székely Lilla éppen Zanzibárba tartott férjével egy nyaralásra, miközben Dubaj felé haladva a repülőgépen egy férfi rosszul lett.

A magyar doktornő hozta vissza a halálból az utast.

A házAspár éppen filmet nézett a repülőn, amikor egy hozzájuk közel ülő utasnak egyszerűen leállt a légzése. A doktornő férje vette észre, hogy baj lehet és azonnal szólt a feleségének, hogy nézze meg.

"A férjem aggódva szólt nekem, hogy tegyek valamit, hogy a beteg meg ne haljon, hiszen orvos vagyok. Azonnal felálltam, és a légiutas-kísérővel nagyjából egyszerre értem oda"
- mesélte a vecsési háziorvos a Borsnak.

A beteget a stewardessek és az utasok segítségével lefektették a padlóra a folyosó közepén, majd ezután a doktornő megpróbálta újraéleszteni. A férfi hirtelen elfordította a fejét, és hányni kezdett, de továbbra is eszméletlen volt. A gépen volt oxigénmaszk, azzal lélegeztették tovább.

"A vérnyomása kétszáz felett volt, a pulzusa pedig 150-nél is magasabb volt. Erősen görcsölt, didergett és verejtékezett"
- mondta a doktorő, aki hozzátette:

"ebből kiderült, hogy azonnali korházi ellátásra van szüksége, szív-és érrendszeri betegségre vagy anyagcsere-felborulásra gyanakodtam. A gép aztán 30 perccel később a tanzániai Dar-Es-Salaamban le tudott szállni, így az eszméletlen férfit átadtam az ottani repülőtéren várakozó mentős kollégáknak."

A magyar házaspár végül szerencsésen odaért Zanzibárba, de Lilla most azt tervezni, hogy felveszi a kapcsolatot a férfivel, hogy megtudja, felépült-e.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Videón, ahogy csúszdán engedik vissza a fagyhaláltól megmentett texasi teknősöket a tengerbe

A tengeri állatok az extrém hidegfront csillapodása után térhettek vissza természetes élőhelyükre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 27.

hirdetés

Az elmúlt hetekben mi is többször beszámoltunk a szokatlanul hideg időjárásról az USA Texas államában. A fagyos időben leállt az áramszolgáltatás, és több áldozata is volt az időjárásnak.

A rekord hidegben azonban nemcsak az emberek, hanem az állatok is szenvedtek. Több ezer tengeri teknőst kellett kimenteni a Mexikói-öbölből, mert ha nem tették volna, az állatok megfagytak volna a jéghideg vízben. Az állatok ugyanis teljesen átfagytak, és sem úszni nem tudtak, sem a fejüket nem tudták kidugni a vízből, így levegőhöz is nehezen jutottak.

Megmentőik, egy nonprofit cég önkéntesei a cudar idő alatt melegebb vizekben tartották az állatokat, hogy aztán egészen látványos és kívülről nézve igen cuki módon engedjék vissza őket a tengerbe.

hirdetés

Lapozz a videóhoz!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: