News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Nagyon ritka betegséggel küzdő kislánynak gyűjtött össze 1,1 millió forintot alig két nap alatt a CsodaCsoport

Fanni egy olyan genetikai rendellenességben szenved, aminek a világon csak 29 érintettje van vele együtt, és ő az egyetlen nyilvántartott beteg Magyarországon. Az adománygyűjtésnek köszönhetően most egész évre biztosított az a pénz, amit a szülei a fejlesztésére fordíthatnak.

Link másolása

hirdetés

Egy rendkívül ritka genetikai rendellenességgel küzdő kislánynak indított adománygyűjtést a CsodaCsoport jótékonysági aukciós Facebook-csoport, amelynek segítségével alig két nap alatt összegyűlt a célösszeg.

Fanni, vagy ahogy szülei hívják, MosolyManci olyan betegségben szenved, aminek nincs is neve, és amivel a világon csupán 29-en küzdenek vele együtt, és Fanni az egyetlen nyilvántartott beteg Magyarországon. Az orvostudomány csupán három leírt kórtörténetről tud, és mivel tényleg a legritkább betegségek közé tartozik, nincs is ellenszere, vagyis gyógyíthatatlan.

Fanni szüleinek is hatalmas csapás volt, amikor azzal szembesültek, hogy gyermekük ezzel küzd. Az édesanya, Szabó Beatrix nemrég Jakupcsak Gabriella műsorában elmondta, hogy teljesen problémamentes volt a terhesség és a szülés is, csak 4 hónap után tűnt fel nekik, hogy valami nem stimmel a kicsivel.

Fanni már öt éve küzd ezzel a név nélküli ellenféllel, amely miatt epilepszia, ataxia, hipotónia, mozgás- és beszédfogyatékosság alakult ki nála. Foglalkozásokkal, terápiával fejlesztik, amelyek sokat javítanak az állapotán, de a költségek igencsak megterhelik a családot.

A CsodaCsoport azzal a céllal indított adománygyűjtést Fanni számára, hogy az 1,1 milliós célösszeggel támogatni tudják a kislány fejlesztését. Végül a sok-sok adakozónak köszönhetően ez a pénz alig két nap alatt összegyűlt - ennek köszönhetően Fanni komplex mozgásszervi és neuromotoros rehabilitáción vehet majd részt.

MosolyManci édesanyja hálás szívvel mondott köszönetet mindenkinek, aki segített abban, hogy gyermekük fejlesztésének költsége biztosított legyen az idei évre.

"Pillanatokkal ezelőtt hívott Anita. Idézem: "Egyik szemem sír, a másik nevet..." IGEEEN! MEGCSINÁLTÁTOOOK! És, ha azzal kezdtem, hogy nem lehet sikítani meg páros lábbal ugrálni írásban, hát ezzel is köszönöm meg, mert egyelőre ennyire futja a tehetségemből: sikítok és ugrálok és sírok és nevetek és, míg élek, hálás leszek Nektek. Mert ez a család összetart és felemel, és visszaadja a hitem a jövőbe. Köszönöm a licittevőknek, felajánlóknak, de mindenek előtt köszönöm az adminoknak, háttérmunkásoknak és az ő családjaiknak, hogy kitalálták, csinálják, erőn felül életben tartják ezt a közösséget. Az, hogy alig 2 nap alatt -hangsebességgel szárnyalva- gyűlt össze ez a cseppet sem kis összeg, azt mutatja, hogy a munkájukat maximálisan jól végzik, hogy nem csak a tudásuk, de a lelkük is benne van. „A szomjazónak ne egy korty vizet adj, inkább vezesd el a forráshoz...” Az elmúlt két napban elvezettetek a remény, a hit és a bizalom forrásához. Köszönjük!"

hirdetés
Ha szeretnéd támogatni Fanni gyógyulását, itt megteheted:

Szabó Beatrix

OTP

11773425-05550627

IBAN: HU78 11773425-05550627-0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

Közleménybe: adományhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
Nem volt elég pénze a kasszánál egy anyukának, egy másik vásárló önzetlenül kisegítette
A pénztárosnak is előre szólt a nő, hogy 50 fontig szkennelje be a termékeket, különben nem tud fizetni.

Link másolása

hirdetés

Egy vadidegen segítette ki a kasszánál azt az angol nőt, akinek nem volt elég pénze a heti nagybevásárlásra, írja a Daily Mail. Francesca Jay-nek csak 50 fontja (23 ezer forint) volt, de úgy számolt, hogy ez is elég lesz.

A kétgyerekes anyuka nem esett pánikba, mivel hasonló nagyságrendre szokott kijönni a heti vásárlás. Mindenesetre amikor a kasszához ért, szólt a pénztárosnak, hogy 50 fontig olvassa be a termékeket, különben nem tud majd fizetni.

A számla gyorsan elérte a megszabott összeget, ezért kérte a kasszást, hogy fejezze be a termékek szkennelését. Ekkor még hátravolt többek között a kenyér, a zöldségek és a jégkrém a gyerekeknek, akik emiatt nagyon fancsali képet vágtak.

A kínos jelent szemtanúja volt egy nő, aki a szomszéd pénztárnál fizetett épp. Odalépett és felajánlotta, hogy kifizeti a fennmaradó részt. Francesca Jay többször is megkérdezte a nagylelkű asszonyt, hogy biztos-e a döntésében, aki biztosította szándékáról, majd a számlához hozzácsapat a még szükséges 6 fontot (2800 forint).

hirdetés

A kétgyerekes anyuka saját bevallása szerint nehezen jön ki a pénzéből az utóbbi időben, mivel őt is érinti a megélhetési válság. Az ismeretlen nő nagylelkűsége ugyanakkor visszaadta az emberekbe vetett hitét, és nagyon örült a semmiből jött segítségnek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
Állásajánlatokkal bombázzák a férfit, aki 27 év alatt egyetlen munkanapot sem hagyott ki a Burger Kingnél
Csak egyetlen dolog miatt adná fel a jelenlegi munkáját az 54 éves férfi, de az nem egy másik étterem vagy a több pénz.

Link másolása

hirdetés

Elhalmozzák állásajánlatokkal azt az 54 éves amerikai férfit, aki 27 éve egyetlen napot sem hiányzott a munkából, írja a TMZ. Kevin Ford a közel három évtized alatt táppénzre és szabadságra sem ment, minden egyes alkalommal megjelent a Las Vegas-i Burger Kingben, ahol dolgozik.

A hihetetlen munkabírású férfit akkor kapta fel az internet, amikor évfordulója alkalmából egy mozijeggyel, egy Starbucks-bögrével, két-két tollal és kulcstartóval, egy zacskó chips-szel, némi cukorkával és nyakba akasztható szalagokkal köszönte meg a főnöke a munkáját. A mások által megalázónak vélt ajándékcsomagnak Ford saját bevallása szerint nagyon örült.

@thekeep777 He's Worked for the Company for Almost 3 Decades and Has Never Called Out!!!?‍???? #Grateful #Dads #FathersDay #Loyalty #Honor #WorkersUnite #Rewards #Thankful #NorrinRadd777 #theKeep777 ♬ Slide (feat. Frank Ocean & Migos) - Calvin Harris

A munka hősét később meghívták az NBC Today című műsorába is, ahol elmondta: nagyon pozitív személyiségnek tartja magát, aki minden apróságnak örül, így boldog volt az apróságokat tartalmazó ajándékcsomaggal is.

A rendkívül lojális férfit időközben több cég is megkereste, hogy szerződjön hozzájuk. Még egy charlestoni vendéglő is megkereste, ahol a menedzser komoly megtiszteltetésnek venné, ha Forddal dolgozhatna. Kevin ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem akar váltani, jól érzi magát a reptéri Burger Kingben. Egyetlen dolog miatt adná csak fel jelenlegi pályáját: ha egyszer zenész lehetne.

Miután a férfiról készült videó elterjedt az interneten, közösségi gyűjtést indítottak Ford részére. Eddig 162 ezer dollárt (61 millió forint) dobtak össze a férfinak, aki azért megjegyezte, hogy a mozijegy miatt kicsit csalódott volt: nem két, hanem csak egy jegyet kapott, ráadásul azt hitte, hogy a borítékban pénzjutalom lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
A nászútján halt meg egy nő, miután kiesett egy golfkocsiból
Az újdonsült férje vezette a járművet, amiből kiesett a feleség.

Link másolása

hirdetés

A 30 éves Robbie Morgan Sydneyben házasodott össze a kedvesével, a 29 éves Marinával – írja a LADbible. Ezután Hamilton Islandre mentek nászútra, ahol szörnyű dolog történt.

Egy golfkocsival mentek, Robbie vezetett, és épp egy U-kanyart próbált bevenni. Rosszul mérte fel a helyzetet, a kocsi felborult, Marina pedig kiesett, ami miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett. Többen a segítségére siettek, köztük szolgálaton kívüli mentősök is.

Fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.

A rendőrség is megszólalt az ügyben, elmondták, hogy egy tragikus balesetről van szó, amely kapcsán megállapították, hogy Robbie nem fogyasztott alkoholt és drogot sem. Hozzátette, hogy valószínűleg nem volt vezetési tapasztalata golfkocsival, ez okozhatta a borulást.

"Marina egy édes, fiatal és független nő volt, mindenki szerette, aki ismerte"

– nyilatkozta sírva Mark, Marina testvére. Robbie is megszólalt a temetésen, elmondta, hogy nem tudja elmondani, mennyi szomorúság van a szívében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Szinte mindene tönkrement a hétfős családnak, mert folyamatosan beázott a házuk, most lakásra gyűjtenek
Most egy szükséglakásban laknak, de nyár végén onnan is költözniük kell. A házukba már nem mehetnek vissza, mert életveszélyessé vált.

Link másolása

hirdetés

Lakásra gyűjt az Anyák az Anyákért Alapítvány egy hétfős családnak. A család 2009-ben költözött egy kis házba, akkor még albérletben éltek ott. 2011-ben aztán egy alapítvány segítségével megvették a házat.

Később viszont kiderült, hogy a vályog házacskának nincs alapja, folyton beáztak.

"Amikor nagyon esett az eső, arra lettünk figyelmesek, hogy csöpög a falból, a mennyezetből a víz. Mindig tettünk oda egy lavórt...utána meg tudtuk csináltatni a tetőt, de nem tudom, mitől rogyott meg"

- mesélte az édesanya egy 2021 októberében készült riportban.

Már mindene tönkrement a családnak, bedohosodtak a szekrénybe a ruhák, minden penészes lett. Az összes ágyneműt ki kellett dobni, aztán már a bútorokat is. Majd már az áramot sem használhatták a vizes falak miatt, melyek olyan szinten voltak nedvesek, hogy szó szerint folyt a falból a víz.

Tavaly novemberre szinte teljes egészében lakhatatlanná vált a ház, de nem volt hová menniük, így maradtak a házban amíg nem sikerült egy szükséglakást szerezni nekik. Most viszont segítségre van szükségük, mert augusztus 31-ig maradhatnak a szükséglakásban.

hirdetés
A kis házba már nem költözhetnek vissza, mert azóta bebizonyosodott, hogy helyrehozhatatlan. Statikailag életveszélyes, bármikor összedőlhet. Így most lakásra gyűjtenek: legalább 4,9 millióra van szükség, hogy azon a környéken ahol élnek, egy olyan lakást vehessenek, amiben életük végéig élhetnek, és a gyerekeiket biztonságban nevelhessék.

A kislányok kitűnő tanulók, és sorra nyerik a sportversenyeket. A körülöttük élőket most úgy szeretnék támogatni a lányok, hogy felkínálták az érmeiket eladásra.

"Mi is szegények vagyunk, anya is segíti a többi családot. Mi így szeretnénk segíteni. Amit kapunk az érmekért, azt anya segítségével szétosztjuk a rászorulók között. Így a gyerekeknek jut egy kis csokira való is"

- mondják.

Ha te is segítenél a családnak, így teheted meg:

Anyák az Anyákért Alapítvány

Magnet Bank: 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

Közlemény: Csak ne essen2


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: