KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Műlábat kapott a Chhouk nevű elefánt, így most újra tud járni

Az állat lábát azért kellett amputálni, mert fiatalon csapdába esett. A 20 kilós, embernagyságú protézissel azonban már újra vidáman szaladgálhat.

Link másolása

A Chhouk nevű ázsiai elefántnak fiatalon amputálni kellett a végtagját, mert egy éves korában csapdába esett.

A bajba jutott elefánton a Paradise Wildlife Park segített: az ő támogatásukkal tudták megfinanszírozni az újrahasznosított gumiból készült lábprotézist.

Chhouk a megmentése óta rezervátumban él, és már teljesen megszokta a protézisét, amivel vidáman tud szaladni újra.

„Nagyon magas színvonalú ellátást kap Chhouk, újra nagyszerű élete van. Nincs is ennél jobb érzés” – mondta a Cam Whitnall, aki családjával együtt vezeti a Paradise Wildlife Parkot.

Maga a protézis egyébként 20 kilót nyom, és majdnem akkora, mint egy ember.

(via GoodNewsNetwork)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Balogh Levente kifizette egy földrajztanár 1,5 millió forintos tartozását
A Cápák között legutóbbi adásában Balogh Levente elmondta, hogy nem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.

Link másolása

Elindult a Cápák között új évada, amelynek legutóbbi adásában többek között Mándli Péter földrajztanárt ismerhették meg a nézők, aki egy olyan applikációval jött, amelynek célja, hogy rendhagyó módon tanítsa az embereket az aznapi dátumhoz köthető érdekes tényekkel.

A tanár 2016 nyarán kezdte el gyűjteni az információkat, és idén indította el webapplikációját, melyre összesen másfél millió forintot költött eddig. Ennek fejlesztéséhez további 5 milliót kért a befektetőktől, amiért cserébe 20 százalékos tulajdonrészt ajánlott fel a vállalkozásából.

"Az a dilemmám, hogy ebből akkora sztori nem tud kerekedni, ami a befektetőnek megtérülést hozna. Ha a befektető akar ebből először jóllakni, akkor az meg egy unfair helyzet, mert te leszel az, aki ezen dolgozik. És csak azért dolgozni, hogy ez megtérüljön, közben meg te vagy a tanár, aki értéket ad, és teremt valamit. Üzletileg ebbe én nem tudok befektetni, de közben meg veled a szívem"

– mondta Balogh Petya, majd kiszállt a földrajztanár által kínált üzletből.

Végül Balogh Levente is megerősítette, hogy számára sem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„A mennyországban éreztem magam, de a pokolban kötöttem ki” - Zsolték ikreket vártak, de elvesztette a feleségét és egyik gyermekét
Tőzsér Zsolt és Kadlót Szilvia két éve kapta a nagyszerű hírt, hogy ikreik fognak születni: a pedagógusként tanító leendő édesanya és a párja az egész világot át tudták volna ölelni örömükben. Aztán 2021. november 27-én eljött az idő, de a szüléskor komplikációk léptek fel.

Link másolása

„A mennyországban éreztem magam, de a pokolban kötöttem ki. Voltak rossz gondolataim, de menni kellett előre, erősnek kellett maradnom a kislány miatt”

mondta a Blikknek Tőzsér Zsolt a szörnyű tragédiáról, amit átélt.

Tőzsér Zsolttal és Kadlót Szilvia két éve kapta a nagyszerű hírt, hogy ikreik fognak születni: a pedagógusként tanító leendő édesanya és a párja az egész világot át tudták volna ölelni örömükben.

Aztán 2021. november 27-én eljött az idő: a szüléskor komplikációk léptek fel, és az ikerpár egyike, Zsoltika holtan született, míg a testvérét, az agyvérzést kapó Annuskát újra kellett éleszteni. Közben az édesanya is életveszélyes állapotba került, kilenc nappal később pedig a szervezete feladta a harcot, ő is elhunyt.

"A koronavírus miatt az életemért küzdöttem otthon, amikor november 22-én a párom sem érezte jól magát, ezért az anyukájával bementek az ügyeletre, s nála is megállapították a fertőzést. A várandóssága 34. hetében járt, a lába be volt dagadva, de a babák ultrahangos ellenőrzésén túl nem vizsgálták meg, nem vettek tőle sem vért, sem vizeletmintát. Megfigyelés helyett veszélyeztetett terhesen, vírusosan hazaküldték"

- idézte fel a történteket Zsolt.

"Úgy 17 óráig kihúzta mindkét baba életben, ám fél órával később egyikük meghalt, míg a másikukat, Nusikát újra kellett éleszteni. Zsoltikának hivatalosan nincs is neve, ki sem adták a holttestét, ő hivatalosan nem is létezett..."

– mondta a férfi a lapnak.

"Szilvi ezután élet-halál között lebegett, majd december 6-án leállt a veséje, a mája, és elhatalmasodott rajta a koronavírus-fertőzés. Ebben a kilenc napban már nem tért magához többet. Azt gondolom, az első hibát akkor vétették, amikor nem készült laborvizsgálat, másodjára pedig, amikor öt nappal később nem végeztek rajta azonnal császármetszést.

Nyolc órát volt a halál árnyékában. Úgy talán mindkét baba életben maradhatott volna"

- emlékezett vissza Zsolt.

A férfi közjegyzőn keresztül beadta a vizsgálati anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központba. Ha ott megállapítják a mulasztást, büntetőeljárást indíthatnak.

Aki támogatni szeretné a tragikus sorsú családapát, Kadlót Flóriánné számlaszámára utalva megteheti: 11773418-01034248. IBAN: HU82 1177 3418 0103 4248 0000 0000. Swift kód: OTPVHUHB.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Esztergomi robbantás: üzent a meghalt kommandós felesége
A 34 éves korában meghalt TEK-es özvegye még fel sem fogta, hogy mi történt. A család számára gyűjtést szervezetek a kollégák.

Link másolása

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt TEk-es özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának, írja a Blikk.

Az özvegy még fel sem fogta a történteket, de minden erejével azon van, hogy a gyerekeket a lehető legmegfelelőbben ellássa.

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a TEK-nél. Az RTL szerint egy hathónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„Amit találok, azt eszek, szedtem már tyúkhúrt is” - Havi 25 ezer forintból élt, 48 kilósan halt meg a hajléktalan Mátészalkán
Lászlóval szeptember elején forgatott az RTL stábja, a férfinak akkor már csupán 500 forintja maradt a hátralévő napokra. Deák László a forgatás után, a múlt héten elhunyt.

Link másolása

Az ország legszegényebb régiói között van Mátészalka, ahol durva körülmények között élt egy hajléktalan, aki 48 kilóra fogyott le, miután havi 25 ezer forintból próbált megélni.

Néhány önkéntes, például a Mátészalkaleaks nevű csoport megpróbált rajta segíteni, és az RTL Házon Kívül műsora is forgatott vele, de László, a súlyos beteg férfi a forgatás óta meghalt.

Lintényi Levente, a Mátészalkaleaks alapítója és barátja, Szabó Richárd segíteni mentek a város központjába: nagy szükség volt erre, László ugyanis mindössze 25 ezer forint segélyből élt.

"Hát, amit találok, tulajdonképpen azt eszek. Én megeszek mindent. Én már szedtem tyúkhúrtól kezdve sóskát, minden baromficsírát összeszedtem, csináltam ilyen salátákat. Gombát szedek magamnak, vagy szedtem, hogyha volt"

– mondta akkor László, aki mindössze 48 kilót nyomott, és már az érettségiző öltönye is lógott rajta.

Nagyon sokan segítettek Lászlónak. Az adományokból több heti élelmiszer gyűlt össze, a Mátészalaleaks nevű csoport szerzett neki új gázpalackot, hűtőt pedig Fótról küldtek neki. Le akarták cserélni a kályháját is, de előbb a kertet akarták rendbehozni. Víz nem volt az otthonában.

Lászlóval szeptember elején forgatott a stáb, a férfinak akkor már csupán 500 forintja maradt a hátralévő napokra. Deák László a forgatás óta, a múlt héten elhunyt.

A Mátészalkaleaks közösségi oldalán emlékeztek meg a férfi haláláról.


Link másolása
KÖVESS MINKET: