hirdetés

KÖZÖSSÉG

Karácsonyi meglepetés Zentétől: egyedül áll, kapaszkodik és lép az SMA-s kisfiú

Anyukája videón mutatta meg, ahogy kisfia egyedül, a járássegítő nélkül segíti magát előre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 24.

hirdetés

Zente anyukája rendszeresen megosztja Facebook-oldalukon az SMA-s kisfiú fejlődését. Már néhány hete, amikor a karácsonyi fotókat osztotta meg, is jelezte, hogy karácsonyra egy nagy meglepetést tartogat.

Nemrég pedig meg is érkezett a meglepetés, amit az SMA-s kisfiú anyukája ígért: egy megható poszt és egy videó, amin Zente egyedül áll és lépeget.

"Azt hiszem mára mindenki elfáradt. Mi is, de valahogy ez egy jól eső fáradtság.

Az utóbbi hetek számunkra elég szerencsétlenül alakultak, ahogy mondani szokás "csőstül jött a baj". Szerencsére semmi végzetes, de azért a bosszúság az bosszúság. A karácsonyi "hajtás" a vírus miatt kicsit rendhagyóra sikerült, pont ilyen lesz a következő három nap is. Itthon leszünk hárman, nagy dolgokat félre téve egész nap játszunk és mesét olvasunk majd.

hirdetés

Szinte jobban várom, mint Zente!

Ez a harmadik közös karácsonyunk, de a legizgalmasabb is. Idén már elég okos volt, hogy megértse mit ünneplünk és az adventi várakozás időszaka is hamisítatlanul telt. Egész nap karácsonyi dalokat énekelt, és lelkesen segített a kézzel készült ajándékok vagy akár a mézeskalács megalkotásában.

Az pedig, hogy idén is meglepett minket valami csodálatos újdonsággal, minden évben titkon remélt vágyam.

Az első karácsonyon, majdnem 10 hónapos korában képes volt ülve maradni kB. fél percig, tavaly a második karácsonyon közel 22 hónaposan ülésből ha előre bukott képes lett ismét felülni, idén pedig a videón látható csodát hozta!

Fél éve azért küzdött, hogy sikerüljön állni, most pedig ez a kisfiú, akinek nem csak a lába, hanem minden egyes izma egyformán gyenge, áll, saját lábán, segítség nélkül, és lépegetni próbál. A gyönge kis kezeivel egyedül segíti magát előre! Nincs már ott a járássegítő biztonsága aminek neki lehet dőlni ha elfárad.

Megmutatom az első próbálkozást. Szavakkal nem leírható mit is éreztem azokban a percekben, ezért ha ennek az érzésnek csak egy töredékét sikerül most átadnom Neked már az is csodás!

Nyugalmas, szeretetteljes karácsonyt kívánunk mindenkinek!"

- fogalmazott posztjában Zente édesanyja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Hároméves lett az SMA-s Zente

Szülei édes fotóval és megható szavakkal ünnepelték a kisfiút.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

Vasárnap ünnepelte harmadik születésnapját Zente, az SMA 1 betegséggel küzdő kisfiú, akinek közösségi adakozásból jött össze a világ legdrágább gyógyszeréhez szükséges pénz, 700 millió forint. A Zolgensma-kezelés óta édesanyja rendszeresen tölt fel fotókat, videókat és beszámolókat fia Facebook-oldalára. Íme a szülinapi köszöntője:

„Három éve már, hogy megszülettél! Anya és Apa lettünk és kezdetét vette a nagy kaland...A miénk sajnos kicsit nagyobb kalandocska, mondhatni "extrém sportolók" vagyunk! Pontosabban csak Te, mi meg segítünk téged ahogyan erőnkből telik! Tavaly ilyenkor arról írtam, hogy már akkor, 2 évesen mennyi mindenre és mindenkire rácáfoltál azzal, hogy élsz, hogy fejlődsz, örökké mosolyogsz, hogy megmozgattad az egész országot és a lista szinte végtelen!

Tavaly azt írtam, remélem a harmadik szülinapodra még egy fontos dologra rácáfolsz! Nem mertem leírni mi a vágyunk, csak utalni rá... Igen, titkon bíztam benne, hogy mára talán örülhetünk az első lépéseknek. És IGEN! Ismét sikerült megmutatnod a kételkedőknek, ráadásul már négy hónappal ez előtt, hogy egy SMA 1-es kisfiú is képes megtanulni állni és lépegetni!

Látom /látjuk, hogy ez csak a kezdet! Rengeteg erő, energia és akarat van még benned! Egyértelművé téve, hogy jó az irány és ez csak a kezdet! Én, a többi anyukával szemben nem tudom azt írni, hogy milyen gyorsan elszaladt ez a három év. Őszintén én úgy érzem, hogy 10 év félelme, felelőssége, aggódása, küzdelme, energiája, öröme, szeretete, boldogsága lett belesűrítve. Eszencia. Te vagy a mi kis eszenciánk! Maximális, koncentrált dózis mindenből! Isten éltessen kicsi napsugarunk, drága Zente "babánk"!”

 

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Hős lett a futár, aki elkapta a 12. emeletről kizuhanó kislányt Vietnamban

Rémisztő felvételen az eset, a kétéves gyerek megúszta kéz- és lábtöréssel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Kiesett egy kislány egy vietnami panelház 12. emeletéről, valaki a telefonján fel is vette a rémisztő pillanatokat. A kislány az erkélyen lógott, az egyik kezével kapaszkodott még, aztán lezuhant.

A kétéves kislány csodával határos módon túlélte a február 28-án történt esetet, mindössze a karja és a lába tört el. Az történt, hogy az utcán épp ott állt egy futár, aki még időben felmászott az épület előtt lévő kisebb tetőre, és elkapta a lezuhanó gyereket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

A levegőben lógva kérte meg párja kezét egy tűzoltó Mohácson

A barátnő nem sejtett semmit, ezért igencsak meglepődött, amikor meglátta a párját az ablakban. Természetesen igent mondott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 03.

hirdetés

Különleges módon kérte meg egy mohácsi tűzoltó a párja kezét. Windischmann Dávid múlt szombaton lepte meg barátnőjét, aki a családi ebéd után a tökéletes elterelő hadműveletnek köszönhetően nem sejtett semmit a tervről.

Éppen ezért igencsak meglepődött, amikor Dávid egyszercsak felbukkant az ablakban, méghozzá a levegőben lógva.

A tűzoltó őrmester a helyi tűzoltóállomásról érkezett kedveséhez, kollégái és alpintechnika segítségével jutott fel az emeleti szoba ablakához. Így tette fel Dórinak a nagy kérdést, aki természetesen igennel felelt.

A rendhagyó lánykérésről videó is készült, Trábert Olivér örökítette meg az emlékezetes pillanatokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Vakcinás fecskendőt tartó húsvéti csokinyulakat készít egy lajosmizsei cukrász

Rimóczi László a maszkos csokimikulás után újabb egyedi és kreatív különlegességgel rukkolt elő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 02.

hirdetés

Újabb jópofa édességgel rukkolt elő Rimóczi László a maszkot viselő csokimikulás után: vakcinás fecskendőt tartó csokinyuszikkal készül húsvétra.

A lajosmizsei cukrász az RTL Híradónak elmondta, hogy a nyulat olasz tejcsokoládéból készíti, a szintén csokiból készülő fecskendő fölé pedig egy marcipán virág kerül.

Eddig csak pár darab készült a különleges édességből különböző méretben, a legnagyobb egy kilónál is nehezebb. Az már biztos, hogy nem lehet majd házhoz rendelni belőle, mert a csokifecskendő olyan törékeny, hogy nem bírná a szállítást.

Rimóczi László azt mondta, az a célja a vakcinás csokinyuszival, hogy jobb kedvre derítse a vásárlóit.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: