News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Három beteg kisfiú támogatására buzdítanak az SMA-s Zsombi szülei, miután nekik összejött a pénz a kezelésre

Noelnek a Zolgensmára, Áronnak egy speciális műtétre, Dominiknak pedig őssejtterápiára gyűjt a család, szükségük van a segítségre.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, múlt héten összegyűlt a gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő kisfiú, Zsombor számára az a több mint 700 millió forint, amit a világ legdrágább, az állam által - egyelőre - nem támogatott gyógyszerére, a Zolgensmára szükséges.

A gyűjtést 2020 nyarán kezdte a család, utoljára a Duna Bónum Alapítvány pótolta ki a hiányzó részt egy nagyobb összeggel. Zsomborra innentől a kezelés hosszú időszaka vár, de tapasztalatok alapján a Zolgensma hatásosan kezeli a speciális gerinc eredetű izomsorvadást.

Zsombi szülei most arra biztatják az embereket, hogy más, hasonlóan komoly betegségben szenvedő gyerekeket is támogassanak. Három kisfiút mutattak be egy Facebook-posztban, akiknek nagyon jól jönne a segítség.

"Kedves követőink!

hirdetés

Ma három fiúcskát hoztunk nektek, akiknek szintén a közösség erejére és szeretetére van szüksége, hogy meggyógyuljanak, vagy legalábbis lényegesen javuljon az állapotuk. Hiszünk benne, hogy a közösség ereje eljuthat mindenkihez.

Noel:

Személyesen ismerjük őt és anyukáját. A Bethesdában és a Budai Gyermekkórházban is találkoztunk velük.

Bár Noel jobb állapotban van, mint Zsombi, de neki is egyetlen reménye a teljes életre a Zolgensma génterápia. Sajnos egy hónappal idősebb, mint mi, így őket is szorítja az idő.

Életvidám és mosolygós kisfiú, ebben nagyon hasonlítanak Zsombival. Reméljük, egyszer a budai rehabilitációnk már fej-fej mellett folytatódhat majd.

Az oldalát ITT találjátok.

Így segíthetsz Noelnek és családjának:

Alapítvány neve: Győzzük le az SMA-t, állítsuk talpra Noelt!

Számlaszáma: 11747006-27260104

IBAN: HU62 1174 7006 2726 0104 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

Paypal: paypal.me/NoelSMA2

Gofundme: https://www.gofundme.com/.../lets-defeat-sma-together-get...

Licitcsoportok, ahol Noelnek gyűjtenek:

https://www.facebook.com/groups/noel.jotekonysagi.licit/

https://www.facebook.com/groups/893062058163801/

Áron szülei megkerestek minket. 2016.10.21-én született 36.hétre. Jelenleg a testvéreivel és szüleivel lakik Bükkösdön. Édesanyja a testvére születése után nem kapott ellenanyagot (RH összeférhetetlenség), ezért nála jött a baj.

Születése után besárgult, nem kapott rögtön vércserét, ezért a sárgaság ráhúzodott a májára és a központi idegrendszerére. Legnagyobb vágya, hogy eljusson Csehországba/Kladnoba egy ún. Nazarov műtétre.

Az oldalát ITT találhatjátok.

Így segíthetsz Áronnak és családjának:

Számlaszám: 11773315-01929618-00000000

IBAN szám:HU59 1177 3315 0192 9618 00000000

SWIFT kód: OTPVUHB

Dominik szülei is megkerestek minket. Dominik 2007-ben 24 hétre született, másfél éves koráig rendben is volt minden. 18 hónaposan megkapta a gyermekbénulás elleni védőoltást, amitől bepirosodott, feldagadt a teste, majd leállt a légzése. Sikerült újraéleszteni, de kiderült, hogy

soha többé nem lesz teljes értékű gyermek/felnőtt. Egyetlen reményük a javulásra az őssejtterápia.

Az oldalát ITT találjátok."

Így segíthetsz Dominiknak és családjának:

Számlaszám: Bencze Dominik, OTP Bank 11773315-0206278900000000

A megjegyzés rovatba ezt kell írni: "őssejt beültetés".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Nem volt elég pénze a kasszánál egy anyukának, egy másik vásárló önzetlenül kisegítette
A pénztárosnak is előre szólt a nő, hogy 50 fontig szkennelje be a termékeket, különben nem tud fizetni.

Link másolása

hirdetés

Egy vadidegen segítette ki a kasszánál azt az angol nőt, akinek nem volt elég pénze a heti nagybevásárlásra, írja a Daily Mail. Francesca Jay-nek csak 50 fontja (23 ezer forint) volt, de úgy számolt, hogy ez is elég lesz.

A kétgyerekes anyuka nem esett pánikba, mivel hasonló nagyságrendre szokott kijönni a heti vásárlás. Mindenesetre amikor a kasszához ért, szólt a pénztárosnak, hogy 50 fontig olvassa be a termékeket, különben nem tud majd fizetni.

A számla gyorsan elérte a megszabott összeget, ezért kérte a kasszást, hogy fejezze be a termékek szkennelését. Ekkor még hátravolt többek között a kenyér, a zöldségek és a jégkrém a gyerekeknek, akik emiatt nagyon fancsali képet vágtak.

A kínos jelent szemtanúja volt egy nő, aki a szomszéd pénztárnál fizetett épp. Odalépett és felajánlotta, hogy kifizeti a fennmaradó részt. Francesca Jay többször is megkérdezte a nagylelkű asszonyt, hogy biztos-e a döntésében, aki biztosította szándékáról, majd a számlához hozzácsapat a még szükséges 6 fontot (2800 forint).

hirdetés

A kétgyerekes anyuka saját bevallása szerint nehezen jön ki a pénzéből az utóbbi időben, mivel őt is érinti a megélhetési válság. Az ismeretlen nő nagylelkűsége ugyanakkor visszaadta az emberekbe vetett hitét, és nagyon örült a semmiből jött segítségnek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
Egy kétéves kisfiú mindkét szülője meghalt a chicagói lövöldözésben, több mint 700 milliót gyűjtöttek már neki
A kis Aident – aki karcolásokkal megúszta a támadást – számára idegenek vitték biztonságos helyre lelőtt szülei mellől, majd felkutatták a családját.
Címkép: Twitter - szmo.hu
2022. július 06.


Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, lövöldözés történt egy függetlenség napi rendezvényen Chicago egyik külvárosában hétfőn. A támadó egy 21 éves fiú volt, aki hat embert lőtt agyon a felvonuláson, egy sérült pedig kedden vesztette életét.

A halálos áldozatok között volt egy fiatal házaspár, a 35 Irina McCarthy és a 37 éves Kevin McCarthy, akik kétéves kisfiúkkal vettek részt az ünnepségen. A szülőket lövés érte, azonnal meghaltak, a kis Aiden azonban sértetlenül megúszta.

A magára maradt kisgyereket egy pár vette észre, akik egy közeli parkolóházból siettek a sérültek segítségére. Az édesapja teste alól emelték ki, akit lábon lőtt a támadó. Miközben a pár férfi tagja másokkal együtt igyekezett elállítani a vérzést, a nő elvitte onnan Aident, akinek a lábát vér borította, és csak egy cipője volt.

Folyton azt kérdezgette a számára idegen nőtől, hogy a szülei hamarosan visszajönnek-e, amit szívszorító volt hallani.

A nő lemosta a vért a kisfiúról, majd átadta egy másik párnak, akik kórházba vitték. Mivel semmit nem tudtak róla, készítettek egy képet, amit megosztottak az interneten, hogy megtalálják a családját. Szerencsére sikerrel jártak, Aidenről most a nagyszülei gondoskodnak.

A GoFundMe közösségi finanszírozásos oldalon a helyiek adomángyűjtést indítottak az elárvult kisfiú és családja számára.

Ötszázezer dollárt (200 millió forint) szerettek volna gyűjteni neki, ehhez képest alig 12 óra alatt már több mint 1,8 millió dollár (740 millió forint) összejött.

hirdetés

Már több mint 34 ezren adakoztak a kisgyerek számára: volt, aki 10 dollárral (4000 forint) járult hozzá a gyűjtéshez, de olyan is, aki 18 ezer dollárral (7,2 millió forint) támogatta a fiút és családját.

"Kétévesen Aiden egy elképzelhetetlen helyeztbe került: a szülei nélkül kell felnőnie. Szerető családja gondoskodik róla, de hosszú út áll előtte, hogy meggyógyuljon, stabilizálódjon az élete és árvaként boldoguljon. A családja mellett szerető barátok is körbeveszik, akik együtt minden rendelkezésükre álló eszközzel biztosítják, hogy mindene meglegyen, amire csak szüksége van"

- írja az adománygyűjtés szervezője a GoFundMe oldalon.

Forrás: Daily Mail

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Állásajánlatokkal bombázzák a férfit, aki 27 év alatt egyetlen munkanapot sem hagyott ki a Burger Kingnél
Csak egyetlen dolog miatt adná fel a jelenlegi munkáját az 54 éves férfi, de az nem egy másik étterem vagy a több pénz.

Link másolása

hirdetés

Elhalmozzák állásajánlatokkal azt az 54 éves amerikai férfit, aki 27 éve egyetlen napot sem hiányzott a munkából, írja a TMZ. Kevin Ford a közel három évtized alatt táppénzre és szabadságra sem ment, minden egyes alkalommal megjelent a Las Vegas-i Burger Kingben, ahol dolgozik.

A hihetetlen munkabírású férfit akkor kapta fel az internet, amikor évfordulója alkalmából egy mozijeggyel, egy Starbucks-bögrével, két-két tollal és kulcstartóval, egy zacskó chips-szel, némi cukorkával és nyakba akasztható szalagokkal köszönte meg a főnöke a munkáját. A mások által megalázónak vélt ajándékcsomagnak Ford saját bevallása szerint nagyon örült.

@thekeep777 He's Worked for the Company for Almost 3 Decades and Has Never Called Out!!!?‍???? #Grateful #Dads #FathersDay #Loyalty #Honor #WorkersUnite #Rewards #Thankful #NorrinRadd777 #theKeep777 ♬ Slide (feat. Frank Ocean & Migos) - Calvin Harris

A munka hősét később meghívták az NBC Today című műsorába is, ahol elmondta: nagyon pozitív személyiségnek tartja magát, aki minden apróságnak örül, így boldog volt az apróságokat tartalmazó ajándékcsomaggal is.

A rendkívül lojális férfit időközben több cég is megkereste, hogy szerződjön hozzájuk. Még egy charlestoni vendéglő is megkereste, ahol a menedzser komoly megtiszteltetésnek venné, ha Forddal dolgozhatna. Kevin ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem akar váltani, jól érzi magát a reptéri Burger Kingben. Egyetlen dolog miatt adná csak fel jelenlegi pályáját: ha egyszer zenész lehetne.

Miután a férfiról készült videó elterjedt az interneten, közösségi gyűjtést indítottak Ford részére. Eddig 162 ezer dollárt (61 millió forint) dobtak össze a férfinak, aki azért megjegyezte, hogy a mozijegy miatt kicsit csalódott volt: nem két, hanem csak egy jegyet kapott, ráadásul azt hitte, hogy a borítékban pénzjutalom lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
A nászútján halt meg egy nő, miután kiesett egy golfkocsiból
Az újdonsült férje vezette a járművet, amiből kiesett a feleség.

Link másolása

hirdetés

A 30 éves Robbie Morgan Sydneyben házasodott össze a kedvesével, a 29 éves Marinával – írja a LADbible. Ezután Hamilton Islandre mentek nászútra, ahol szörnyű dolog történt.

Egy golfkocsival mentek, Robbie vezetett, és épp egy U-kanyart próbált bevenni. Rosszul mérte fel a helyzetet, a kocsi felborult, Marina pedig kiesett, ami miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett. Többen a segítségére siettek, köztük szolgálaton kívüli mentősök is.

Fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.

A rendőrség is megszólalt az ügyben, elmondták, hogy egy tragikus balesetről van szó, amely kapcsán megállapították, hogy Robbie nem fogyasztott alkoholt és drogot sem. Hozzátette, hogy valószínűleg nem volt vezetési tapasztalata golfkocsival, ez okozhatta a borulást.

"Marina egy édes, fiatal és független nő volt, mindenki szerette, aki ismerte"

– nyilatkozta sírva Mark, Marina testvére. Robbie is megszólalt a temetésen, elmondta, hogy nem tudja elmondani, mennyi szomorúság van a szívében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: