KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Hajrá Magyarok! Piros bevonattal érkezett meg a limitált kiadású Trikolór Túró Rudi

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Pöttyös közös kampányában mindenki ráérezhet a szurkolás ízére! Hogy milyen ízt kapott? Megtalálod a cikkünkben!


Szintet lép a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Pöttyös (valamint a gyártó FrieslandCampina Hungária) együttműködése, amely nyolcadik éve tart. A MOB és a Pöttyös 2016 óta működik együtt azzal a céllal, hogy Magyarország kiugró népszerűségnek örvendő márkája megismertesse és közelebb hozza a szurkoló közönséghez olimpikonjainkat,

akik büszkén képviselik hazánkat a párizsi ötkarikás játékokon, és akikért közösen szurkolunk július 26-tól augusztus 11-ig.

A Pöttyös és a MOB az olimpiára készülve, különleges kiadású, Hajrá, Magyarok! Trikolór Túró Rudik forgalmazását kezdte el, amik május közepétől kerülnek a boltok polcaira.

A piros bevonó, a fehér túró és a zöld citromos töltelék adja ki a színeket és jelentjük nagyon finom!

A korábbi hagyományok szerint 200 darabból álló, új szurkolói kártyacsomagot is készítettek, amelyeken az olimpikonok mellett paralimpikonok és legendák (korábbi olimpiai bajnokok) is helyet kaptak.

A szurkolói kártyacsomagok a termék multipack csomagolásán találhatóak, de a valódi élményt akkor nyújtják a szurkolóknak, ha a rajtuk lévő QR-kód segítségével a Pöttyös appba mentik őket a fogyasztók.

Mivel a Pöttyös Túró Rudit és más termékeket a magyar háztartások hetven százalékában heti rendszerességgel fogyasztják, az eredeti cél változatlanul az, hogy az olimpiai csapatot és a legendákat széles körben, magyarok milliói számára „testközelbe” hozzák. A szurkolói aktivitás 2024-ben a trendeket és szokásokat követve megújul és nagyrészt a digitális térbe költözve, huszonegyedik századi arculatban és még több információ tartalommal folytatódik tovább. Ahogy a Pöttyös esetében is kéz a kézben jár a tradíció és innováció, a szurkolói kártyagyűjtő aktivitás is tovább lett fejlesztve: digitális formában és vizuálisan újragondolva, az AR lehetőségeit kihasználva a Pöttyös mobilalkalmazásba költözött. Változatlan cél mentén: összehozni az olimpikonjainkat és a sportszeretőket, hogy minden Pöttyös-rajongóból vérbeli szurkoló váljon az olimpiára.

„A Pöttyös sikere mögött együtt van jelen a gazdag múlt és a folyamatos innováció. Közel 60 éve készítjük Magyarország kedvenc túródesszertjét és az évtizedek alatt magyar fogyasztók millióihoz juttattuk el a Pöttyös élményt, régi és új generációkhoz egyaránt. A termékfejlesztés és a kínálat változatossága vezető és megbízható élelmiszeripari vállalatként fontos része a küldetésünknek. A megújulásra való folyamatos törekvésünk jegyében újítottuk meg az olimpiai kártyáinkat is annak érdekében, hogy a szurkolók még praktikusabban, még izgalmasabb formában, még testközelibb élményekhez és információkhoz jussanak az olimpia magyar hőseről. Az alkalomra fejlesztett digitális platformunkon izgalmasan van ötvözve a sporttörténelem, a párizsi olimpiai csapatunk bemutatása, az olimpia alatt folyamatosan frissülő információk, illetve a szurkolók aktiválása. Köszönjük a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy együttműködhetünk ebben a küldetésben” – mondta Szecskó Ferenc, a Pöttyöst gyártó és forgalmazó FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és persze a magyar is a legfontosabb feladatai között tartja számon, hogy minél több fiatallal ismertesse meg az olimpiai értékeket, úgy, mint kiválóság, tisztelet, barátság. Ennek egyik feltétele, hogy a fiatalok ismerjék a legendás sportolókat, sporttörténeteket, és persze az éppen aktuális olimpiai játékokon is tudják, hogy kinek szurkolhatnak – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – Utóbbiban segít a MOB és a Pöttyös közös projektje, amely immár nyolc éve tart, és amelynek hatalmas ereje van, megmondom őszintén, nem is gondoltam volna, hogy ekkora. A riói kártyacsomagban én is szerepeltem, és a mai napig előfordul, hogy arra az akkori kártyára kérnek tőlem aláírást. És téved, aki azt hiszi, hogy csak a fiatalok gyűjtik ezeket a kártyákat, mert a saját tapasztalataimra alapozva mondhatom, hogy a felnőttek körében is nagyon népszerűek, csakúgy, mint maga a Pöttyös, amelyből az olimpiai faluba is viszünk majd ki, hogy a versenyek feszültségét hazai finomsággal vezethessék le sportolóink.”

Ahogy a Pöttyös folyamatosan azon dolgozik, hogy kevesebb csomagolóanyagot, és ivóvizet használjon és csökkentse kibocsátását az előállítás és disztribúció során, így a digitális kártyacsomag is jelentősen csökkentett papírfelhasználással jár.

#Hajrá, Magyarok!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ekkora ovációval fogadta a tömeg Vácon, hogy Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort
Hatalmas volt a taps és éljenzés, amikor Magyar Péter bejelentette, hogy rágalmazás miatt két évre börtönbe juttatná a miniszterelnököt.


Taps, éljenzés és zászlólengetés - ezekkel reagált a Vác belvárosában összegyűlt tömeg arra, amikor Magyar Péter közölte, hogy vasárnap feljelenti Orbán Viktort, amiért azzal vádolja, hogy háborúpárti.

„A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért”

– jelentette be a Tisza Párt politikusa. Magyar még azt is hozzátette, hogy ezért kétéves szabadságvesztés jár.

„Csak?” - kérdezte valaki a tömegből bekiabálva, majd újabb tapsvihar és ováció tört ki.

Magyar Péter ezután még felszólította Orbán Viktort, hogy ne bújjon a mentelmi joga mögé, egyúttal várja azt, hogy mikor mehet az ügyben tanúmeghallgatásra.

Magyar Péter teljes váci beszédét itt lehet megnézni. A feljelentésről szóló rész 27:50-nél kezdődik:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Több száz millió forintot kapott egy rejtélyes milliárdostól a szörnyű kórban szenvedő kisfiú
Ádin életét csak a világ legdrágább gyógyszere mentheti meg, korábban gyűjtés indult a gyógyulásáért. Dubajban és az Egyesült Államokban már meg is kezdték a kezelését.


Elképesztő fordulat: egy névtelen jótevő több száz millió forintot ajánlott fel, megmentve ezzel a négyéves Ádin életét – írja a Blikk. A kisfiú Duchenne-szindrómában szenved, egy olyan betegségben, amelynek kezelése elképesztően drága: 1,3 milliárd forintba kerül az az infúzió, amely esélyt adhat a gyógyulásra. Történetéről korábban mi is írtunk.

„Nem fogjátok elhinni, még mi sem hisszük el... sikerült!” – ezzel a mondattal osztotta meg a világgal Anikó, Ádin édesanyja, hogy sikerült összegyűjteni a szükséges pénzt a kisfiú életmentő kezelésére. A Duchenne-szindrómás gyerekek izomzata fokozatosan leépül, és a sejtek helyét zsírszövet veszi át. Először a járóképességüket veszítik el, majd a betegség tovább terjed a törzs felé, lebénítva a karokat, szívproblémákat és légzési nehézségeket okozva. A kór sajnos végül mindenképpen halállal jár.

Egy éve vált elérhetővé az a génterápia, amely megmentheti a kis betegeket, ám az ára miatt nagyon kevesen juthatnak hozzá. Magyarországon mintegy 3 ezer gyerek szenved ebben a betegségben. Ádin szülei régóta gyűjtöttek a kezelésre, és számtalan híresség, valamint jótékonysági szervezet állt melléjük. Az 1,3 milliárd forint azonban hatalmas összeg, így a megoldást egy névtelenséget kérő dúsgazdag adományozó hozta el.

„A pontos összeget sem mondhatjuk meg, de több százmillió forintról van szó. Bár a génterápiát 4-6 éves korú gyerekeken szokták alkalmazni, Ádin betegsége gyors lefolyású, így az orvosok beleegyeztek, hogy már most megkezdjék a kezelést”

– mesélte a lapnak Ádin apukája, Adrián.

Ádin és édesanyja már el is utazott Dubajba, ahol vérmintát vettek tőle, majd azt elküldték az Egyesült Államokba elemzésre. Néhány nap múlva, amikor visszaérkezik a dokumentáció, Ádin megkaphatja a kezelést. Egyetlen zacskónyi infúzióról van szó, amely után Ádin és a szülei elkezdhetnek reménykedni a gyógyulásban.

„Kétség se fér hozzá, milyen mérhetetlenül hálásak vagyunk a névtelen jótevőnek, ugyanakkor egy percig se gondoljátok, hogy nélkületek ez sikerülhetett volna!” – mondott köszönetet Anikó mindenkinek, aki segítette őket a gyűjtésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZEGED
„Arra ébredtem, hogy valaki az előttem lévő sorban kiabál” – szegedi orvostanhallgató mentett életet egy repülőn
A fiatal orvos korábban uszodamesterként is került már éles helyzetbe. Dékáni kitüntetést kapott, amiért életet mentett.


Életet mentett egy repülőúton Szabó András, a Szegedi Tudományegyetem hatodéves orvostanhallgatója – írja a Házipatika. Szabó februárban, egy Gran Canariára tartó repülőjáraton, egy epilepsziás rohamot kapott utason segített, amiért június végi diplomaosztóján dékáni dicséretet kapott.

„A felszállás után hamar elaludtam, majd körülbelül húsz perc múlva arra ébredtem, hogy valaki az előttem lévő sorban kiabál, hogy: »Help!« Csak annyit láttam, hogy az előttem lévő sor teljes szélességében rángatózik, de nem tudtam, mi történt”

– idézi az SZTE Szabót. Amikor a légiutas-kísérők megkérdezték, van-e orvos a gépen, azonnal jelentkezett.

„Légúti akadálya volt, elharapta a nyelvét, illetve a szaturációja nem volt megfelelő”

– részletezte a frissen végzett orvostanhallgató. Egy repülő- és űrorvostan kurzuson tanultak alapján tudta felmérni a helyzetet, így döntötte el azt is, hogy kényszerleszállásra kéri a pilótákat.

A hódmezővásárhelyi fiatal orvos aneszteziológia és intenzív terápia szakágon szeretne továbbtanulni. Korábban már uszodamesterként is mentett életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Smile örökre elhagyta a bandát: az ország egyetlen mentőtacsija nem mosolyog többet gazdájára
Az Életjel Mentőcsoport hős kutyáját egy vásári ketrecben szúrta ki későbbi gazdája, aki meglátta benne azonnal, hogy kiváló keresőkutya lehet belőle, több országba is eljuttathatja a gazdáját, és hősies helytállásáról cikkeket írnak majd a lapok.


Sikeres és boldog 13 év után elment Smile, a mentőtacskó. A szomorú hírt a Katasztrófavédelem osztotta meg a közösségi oldalán.

Egy kicsi tacsi pacsi címmel azt írták:

"Smile, az Életjel Mentőcsoport (pontosabban Életjel Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltóság) apró, de nem csekély jelentőséggel bíró tagja örökre elhagyta a bandát.

Tulajdonképpen mindig is önálló döntéseket hozott, de megengedte társának, Turi Lacinak, hogy azt higgye, ő a főnök.

Smile 13 évvel ez előtt pontosan tudta, hogy ha elég kedvesen mosolyog ki abból a vásári ketrecből, amelyikben Laci észrevette, akkor még keresőkutya lehet belőle, több országba is eljuttathatja a gazdáját, és hősies helytállásáról cikkeket írnak majd a lapok.

Smile nemcsak a romos, veszélyes terepen, a földi poklokban tudta, mi a dolga, hanem az előkelő fogadásokon, nagykövetségeken, cifra társaságban is elég jól viselkedett.

Most azért elég nagy próbatétel elé állította a gazdáját. Lacinak úgy kellene a továbbiakban mosolyognia bajbajutottra, segítségkérőre, menekülőre, hogy Smile már nem lesz ott mellette, nem segít neki, nem mosolyog vele soha többet.

13 év egy kiskutya életében egy teljes életpálya. Köszönjük, Smile….

(Laci, kezdheted nézegetni a vásárokra hurcolt kutyagyerekeket.)" - áll a bejegyzésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk