hirdetés

KÖZÖSSÉG

Amputálták ennek a lányak a lábát, mégis az övé az egyik legvidámabb Instagram-fiók

Reményt szeretne adni a hasonlóan nehéz időkön keresztülmenő társainak, hogy az élet a műtét után sem áll meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 17.

hirdetés

Saját, amputált lába a főszereplője annak az Instagram-fióknak, amelyet egy huszonéves lány azután hozott létre, hogy legyőzte a rákot. A dolog elsőre bizarrnak tűnhet, de segített valakinek túltennie magát azon, hogy elvesztette a lábát. Kristi Loyall emellett többezer embert nevettet meg naponta laza hozzáállásával.

Loyall problémái 2011-ben kezdődtek, amikor bedagadt az egyik lábujja. A most 25 éves lány több orvosnál megfordult az elmúlt években, még tavaly sem tudták, hogy rákos.

Tavaly, amikor eltávolítottak egy daganatot a lábából, arra azt hitték, hogy lipóma – ám pozitív volt a rákteszt, amit a kivágott darabon futtattak le, így egyetlen esélye volt a gyógyulásra:

amputálni kellett a jobb lábát.

A lány családja és legjobb barátja körében kapta a szörnyű hírt, összeomlás helyett azt tartotta fontosnak, hogy lenyugtassa a kedélyeket.

hirdetés
"
Mindenképpen valami vicceset akartam mondani rá, ezért megkérdeztem, hogy megtarthatom-e a lábam

– emlékezik vissza.

„Aztán rájöttem, hogy ezt tulajdonképpen komolyan gondoltam, mert mennyire menő az, ha tényleg megtarthatom. Tök jó lenne, ha valaki átjön hozzám, és mondom neki, hogy »igen, az ott tényleg az én lábam.« ”

Műtéte után, 2016 szeptemberében megkapta a letisztított, kifehérített, amputált lábát, és unokatestvére javaslatára @onefootwander néven elindította az arról szóló Instagram-fiókját. Különböző helyszíneken és tevékenységek közben tölt fel róla fotókat, az esetek többségében vicces kommentárokkal.

Broadening my horizons #amputee #skeleton #foot #funnybone #cancer #onefootwander

cancer foot (@onefootwander) által közzétett fénykép,

„Lábklinika” – olvasható a háttérben lévő táblán

"
Próbálok mindig poénokat és vicces hozzászólásokat fűzni a posztokhoz

– meséli ars poeticájáról.

Jelenleg közel 12 ezer ember követi Instagramon, maga Loyall is meglepődött, hogy mennyire népszerű lett vele. Annak tudja be a fiók sikerét, hogy nincs ahhoz hasonló felület a közösségi médiában.

Bármi miatt is nézegetik a képeit, Loyall abban bízik, hogy az emberek viccesnek tartják a projektjét.

„Csak meg akarom nevettetni az embereket” – mondja. „Ha pedig valaki olyan nehéz időkön megy keresztül, amiben nekem is részem volt, reményt is adhat neki, hogy rájöjjön, hogy az élet ettől nem áll meg.”

Forrás: People

Ha érdekesnek találod a történetet, oszd meg barátaiddal!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Újabb magyar focista állt ki a szivárványcsaládok mellett

Gulácsi Péter után Jakabfi Zsanett kétszeres BL-győztes volt válogatott focista is szolidaritását fejezte ki az egynemű párokkal.
Fotó: Jakabfi Zsanett / Instagram - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Gulácsi Péter néhány nappal ezelőtti posztja után újabb válogatott labdarúgó állt ki az egynemű, gyermeket nevelő párok mellett.

Ezúttal Jakabfi Zsanett, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes focista posztolt egy szolidaritásról biztosító fotót a következő szöveggel:

„Számomra a család egymást szerető, támogató és törődő emberek közössége, akik meghatározó szerepet töltenek be egymás életében. Nemtől és hovatartozástól függetlenül!”

A VfL Wolfsburg játékosának kiállása azért érdekes, mert Gulácsi keddi posztja után számos negatív kritikát kapott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Eltemették Humenyánszky Jolánt, Szilágyi István özvegyét

Külföldön élő unokája nem lehetett ott a szertartáson, de szívszorító levélben búcsúzott el a szobrászművésztől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 25.

hirdetés

Szűk körű temetésen vettek végső búcsút csütörtök délelőtt Humenyánszky Jolántól. Mint megírtuk, a tavaly tragikus körülmények közt meghalt Szilágyi István színművész özvegye nem sokkal a 79. születésnapja előtt, február 6-án halt meg egy budapesti kórházban. Az idős asszony tüdődaganattal küzdött.

Humenyánszky Jolánt az Új Köztemetőben helyezték végső nyugalomra, urnája kívánsága szerint a férje mellé került az urnasírban. A Blikk beszámolója szerint a szertartáson 20-30 ember vett részt, a családtagok közül például az asszony unokatestvére és az unokahúga is jelen volt, Brüsszelben élő unokája viszont nem tudott elmenni a temetésre.

Nándi egy levélben búcsúzott el nagymamájától, a szöveget Rózsahegyi Péter XVII. kerületi képviselő olvasta fel.

„Drága nagymama, nagyon hiányzol, de most már tudom, hogy biztonságban vagytok nagypapával, és fentről vigyáztok rám” – kezdődött a levél, amely így zárult: „Mindig emlékezni fogok rád, sosem feledlek, szeretlek: Nándi”.

Szabó Ádám énekes, zenész és Tóth Andi énekesnő is ott volt a gyászolók között. Előbbi zenélt is, az "A csitári hegyek alatt" című dalt játszotta el, és harmonikaszóval kísérte Szilágyi István özvegyének végső nyughelyére helyezését.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Szabadsága első napján, már a repülőn életet mentett a magyar orvosnő

Dr. Székely Lilla, vecsési háziorvos egy Dubajba tartó gép fedélzetén mentette meg az egyik utas életét, akinek hirtelen leállt a légzése.
Címkép:Pixabay/illusztráció - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

Dr. Székely Lilla éppen Zanzibárba tartott férjével egy nyaralásra, miközben Dubaj felé haladva a repülőgépen egy férfi rosszul lett.

A magyar doktornő hozta vissza a halálból az utast.

A házAspár éppen filmet nézett a repülőn, amikor egy hozzájuk közel ülő utasnak egyszerűen leállt a légzése. A doktornő férje vette észre, hogy baj lehet és azonnal szólt a feleségének, hogy nézze meg.

"A férjem aggódva szólt nekem, hogy tegyek valamit, hogy a beteg meg ne haljon, hiszen orvos vagyok. Azonnal felálltam, és a légiutas-kísérővel nagyjából egyszerre értem oda"
- mesélte a vecsési háziorvos a Borsnak.

A beteget a stewardessek és az utasok segítségével lefektették a padlóra a folyosó közepén, majd ezután a doktornő megpróbálta újraéleszteni. A férfi hirtelen elfordította a fejét, és hányni kezdett, de továbbra is eszméletlen volt. A gépen volt oxigénmaszk, azzal lélegeztették tovább.

"A vérnyomása kétszáz felett volt, a pulzusa pedig 150-nél is magasabb volt. Erősen görcsölt, didergett és verejtékezett"
- mondta a doktorő, aki hozzátette:

"ebből kiderült, hogy azonnali korházi ellátásra van szüksége, szív-és érrendszeri betegségre vagy anyagcsere-felborulásra gyanakodtam. A gép aztán 30 perccel később a tanzániai Dar-Es-Salaamban le tudott szállni, így az eszméletlen férfit átadtam az ottani repülőtéren várakozó mentős kollégáknak."

A magyar házaspár végül szerencsésen odaért Zanzibárba, de Lilla most azt tervezni, hogy felveszi a kapcsolatot a férfivel, hogy megtudja, felépült-e.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Videón, ahogy csúszdán engedik vissza a fagyhaláltól megmentett texasi teknősöket a tengerbe

A tengeri állatok az extrém hidegfront csillapodása után térhettek vissza természetes élőhelyükre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 27.

hirdetés

Az elmúlt hetekben mi is többször beszámoltunk a szokatlanul hideg időjárásról az USA Texas államában. A fagyos időben leállt az áramszolgáltatás, és több áldozata is volt az időjárásnak.

A rekord hidegben azonban nemcsak az emberek, hanem az állatok is szenvedtek. Több ezer tengeri teknőst kellett kimenteni a Mexikói-öbölből, mert ha nem tették volna, az állatok megfagytak volna a jéghideg vízben. Az állatok ugyanis teljesen átfagytak, és sem úszni nem tudtak, sem a fejüket nem tudták kidugni a vízből, így levegőhöz is nehezen jutottak.

Megmentőik, egy nonprofit cég önkéntesei a cudar idő alatt melegebb vizekben tartották az állatokat, hogy aztán egészen látványos és kívülről nézve igen cuki módon engedjék vissza őket a tengerbe.

hirdetés

Lapozz a videóhoz!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: