NULL
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Volt, aki 200 ezerért vett jegyet a nem létező szilveszteri bulira

Csaknem 3 millió forintot csalt össze egy férfi, aki kamu rendezvénysorozattal készült a szilveszterre.
Forrás: Index - szmo.hu
2016. december 22.

hirdetés

Végrehajtandó börtönt és pénzbüntetést kért a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2014-ben 3 millió forintot csalt össze úgy, hogy nem létező szilveszteri bálokra árult jegyeket - írja az Index.

A rossz anyagi körülmények között élő, középkorú férfi 2014. márciusában létrehozott egy budapesti székhelyű reklámügynökséget, majd a cég nevében 2014 őszétől több szilveszteri bulit is meghirdetett különböző weboldalakon. A szóban forgó reklámcégnek alapítója, tulajdonosa és vezető tisztségviselője is ő volt.

A jegyek ára egészen széles skálán mozgott:

akár 8990 forintért is hozzá lehetett jutni egy belépőhöz, de voltak olyanok is, akik ennél jóval magasabb összeget, több mint 200 ezer forintot fizettek.

A pénzt a férfi által megadott bankszámlára kellett átutalni, a jelentkezők pedig egy visszaigazolást kaptak cserébe, ami az ígéret szerint a belépő is lett volna egyben.

hirdetés

December 31-én azonban a szélsőséges időjárásra hivatkozva minden egyes bulit lemondott a szervező, holott erre a napra hűvös, de napos és száraz időt ígértek a meteorológusok. Utólag kiderült, hogy a férfi még csak el sem kezdte szervezni a rendezvénysorozatot: a kezdetektől fogva átverésről volt szó.

A vádlott összesen körülbelül 3 milliós kárt okozott és nagyjából 100 embert vert át. A Gyöngyösi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a férfit, aki így börtönbüntetésre is számíthat.

Címkép: Pixabay

Ha hasznos volt a hír, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Erőszakkal akartak megetetni egy gyereket, 120 óra közmunkát kaptak egy Fejér megyei óvoda dolgozói

A két óvónő és a dajka tudták, hogy a három és fél éves gyerek étkezési zavarban szenved. Közös erővel lefogták, majd addig etették, amíg a tiltakozó óvodás félrenyelt.
Címkép: illusztráció (_Alicja_/Pixabay) - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

Kiskorú veszélyeztetése miatt 120 óra közmunkára ítélte a Székesfehérvári Járásbíróság azt a három óvodai dolgozót, akik egy Fejér megyei óvodában erőszakkal próbáltak megetetni egy gyermeket - olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyermeket. A gyerek a többi társával együtt az asztalnál ült és az ebédet várta, amikor a dolgozók hozzá léptek,

egyik kezét az egyikük, másik kezét a másikuk hátrafogta, a harmadik vádlott pedig kanállal az ételt a szájába tette, ettől a kicsi sírni kezdett. A második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró óvodás félrenyelt, ezért nem folytatták tovább.

A történtek után a kisgyerek viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, sírva ment óvodába. A szülők végül átíratták őt egy másik óvodába.

A bíróság szerint az óvodapedagógusok és a dajka a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége.

A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhárom vádlottat 120 óra közmunkára ítélte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Videón, ahogy elkapják a fegyveres rablás elkövetőjét Székesfehérváron

A 34 éves férfi elmenekült a helyszínről, hajtóvadászat indult ellene. Végül fél órán belül elfogták a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy fegyveres rablás történt hétfő reggel Székesfehérváron egy felsővárosi autóalkatrészeket forgalmazó szaküzletben.

A férfi az általa remélt több millió forint helyett csak pár ezerrel távozott a bűncselekmény helyszínéről. A menekülő elkövető ellen azonnal hajtóvadászat indult. Nemsokkal később a rendőrök a kapott személyleírás alapján előállítottak két férfit, ám egyikőjük elszámoltatását követően kiderült, hogy nincs köze a támadáshoz - írja a police.hu.

A másik, bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 34 éves férfit, akit a bejelentést követő fél órán belül elfogtak, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az elkövetés helyszínére egy fekete színű autóval érkezett, amelyre egy másik kocsira érvényes rendszámot szerelt. A székesfehérvári cég parkolójában a hátsó bejárat felé tolta a vezetőt, akit eközben kézben tartott, feltehetően fegyverrel vagy annak utánzatával kényszerített, hogy adja át neki a széfben található készpénzt.

hirdetés

Az elkövető az üzletben lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe, és eközben felfelé leadott egy lövést. A vezető viszont nem tudta kinyitni a trezort, mert nem volt hozzá kulcsa, azonban az egyik alkalmazott átadott pár ezer forint készpénzt az elkövetőnek.

Ezután a támadó a sértettel együtt, annak autójával a helyszínről elmenekült, majd megállásra és pénztárcája átadására szólította fel a járművezetőt. A férfi ennek eleget tett, és az elkövető pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva, az autó indítókulcsával együtt elfutott a helyszínről.

Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatására.

VIDEÓ: Őrizetbe vették a rendőrök a székesfehérvári fegyveres rablás elkövetőjét


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Tönkretette a vakcinákat, akár 10 évet is kaphat az összeesküvés-elméletekben hívő gyógyszerész

Az amerikai Steven Brandenburg meg volt győződve róla, hogy az oltások módosítják az emberi DNS-t.
Fotó: MTI/Rosta Tibor - szmo.hu
2021. január 27.

hirdetés

Bűnösnek vallotta magát a 46 éves Steven Brandenburg, aki a vád szerint szándékosan hagyott megromlani decemberben 500 koronavírus elleni Moderna-vakcinát írta a 444 a NPR nyomán.

A gyógyszerész ellen az a vád, hogy tettével nem vette figyelembe, hogy az mekkora kockázatot jelent. A vakcina megsemmisítésével egy másik ember sérülését vagy halálát okozhatja. Az Államokban ezzel nem viccelnek, akár 10 év börtönt is kaphat, és mellé még 250 ezer dolláros pénzbüntetést is.

Brandenburg december 24-én kivette a hidegen tartandó vakcinákat a hűtőből, majd 25-én ugyan visszatette őket, de még aznap este megint kivette, és szombatig kinn hagyta.

A férfi 23 éve gyógyszerészként dolgozik, ennek ellenére meg volt győződve róla, hogy az oltások módosítják az emberi DNS-t. Ráadásul ekkor mentális problémákkal is küzdött, válófélben volt, és az az Aurora orvosi központ alkalmazottai szerint kétszer is fegyvert vitt munkába.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi súlyos összeesküvés-elméletekben és egy „alternatív történelemben” hitt.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Egy tó mélyén találták meg holtan a svájci DJ-t, 40 kilós súly volt a testéhez rögzítve

Egyelőre nem tudni, mi történt a 31 évesen elhunyt Jasmin Probsttal, a rendőrség nyomozást indított.
Címkép: illusztráció (hansklaiber/Pixabay) - szmo.hu
2021. január 27.

hirdetés

Holtan találtak egy 31 éves svájci DJ-t a Thuni-tó mélyén - számolt be róla a Daily News.

Jasmin Probst holtteste még január 17-én került elő a tóból, egy 40 kilós súly volt hozzá rögzítve.

A rendőrség eddig nem tudta azonosítani a holttestet. Akkor derült ki, hogy a 31 éves lemezlovasról van szó, amikor a rendőrök megosztottak egy képet a tetoválásáról, amin egy szingapúri DJ, Gayle San neve szerepelt.

Miután a nőhöz is eljutott a hír, ő is közzétette az Instagramján a tetoválásról készült fotót. Bár ő sajnos nem tudta, kihez tartozik, a posztjának köszönhetően valaki érdemi információval tudott szolgálni a rendőrségnek, így derült ki, hogy Jasmin Probst az áldozat.

Egyelőre nem tudni, mi történt vele. A hatóság nyomozást indított az ügyben.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: