KÉK HÍREK
A Rovatból

Világháborús bomba miatt lesznek lezárások Budán péntek reggel, több ezer embernek kell elmennie otthonról

Egy Kiss János altábornagy utcai társasház kertjéből került elő egy betonromboló gránát. A lezárások miatt több járat terelve közlekedik.

Link másolása

Lezárják Budapesten a XII. kerület egy részét egy második világháborús betonromboló gránát hatástalanítása miatt pénteken. A korlátozás több lakóházat és több mint négyezer embert érint, a környéken megváltozik a közösségi közlekedés is.

A XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának a kertjében, földmunkák során került elő egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát. A második világháborús eredetű robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez, illetve mozgatásához

a rendőrség pénteken kora reggel mintegy 250 méter sugarú körben lezárja az érintett területet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a lezárás és kiürítés érinti a teljes Beethoven utcát, a Hertelendy utcát, a Kléh István utcát, a Szoboszlai utcát és az Ugocsa utcát. A lezárás érinti továbbá az Alkotás utca 31-47. közötti épületeket, a Böszörményi út 30-32. szám D. épületet, a Böszörményi út 16-28., a Brassai Sámuel utca 3-5., a Dolgos utca. 1-19., a Királyhágó utca 10-18., a Kiss János altábornagy utca 22-42. és 19-39., a Márvány utca 36-50. és 27-29., a Nagy Jenő utca 2-6., valamint a Tartsay Vilmos utca 14-30. és 1-21c. közötti ingatlanokat.

A lezárással és kiürítéssel érintett területen élőknek, dolgozóknak, oktatási intézménybe járóknak az ingatlanokat pénteken 8 óráig el kell hagyniuk. A rendőrség a területet reggel 7 órától várhatóan 14 óráig lezárja, oda behajtani sem lehet.

A lezárások a közösségi közlekedést is érintik: a BKK tájékoztatása szerint

 • reggel 7 órától 13 óráig a 210-es és az e210-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó utca megállót a Gyöngyösi utca M felé.
 • A 210-es és az e210-es autóbusz a Böszörményi út-Jagelló út-Csörsz utca-Alkotás utca-Márvány utca útvonalon közlekedik és megáll az 59-es villamos Kiss János altábornagy utca megállójában, továbbá a 139-es, valamint a 212-es autóbusz érintett megállóiban.
 • Terelve közlekedik a 105-ös autóbusz is, nem érinti a Kiss János altábornagy utca, a Nagy Jenő utca, a Márvány utca és a Királyhágó utca megállót a Gyöngyösi utca felé. A 105-ös autóbusz a Csörsz utca-Alkotás utca-Márvány utca útvonalon közlekedik és megáll a 139-es, valamint a 212-es autóbusz érintett megállóiban.

  A XII. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a lezárás idejére befogadóhelyet biztosítanak a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal alagsori nagy tárgyalótermében (Böszörményi út 23-25.).

  (Forrás: MTI)


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Videó: ájultra verte, fejbe is rúgta lánya iskolatársát egy nő Ócsán
  A 13 és 14 éves gyerekek előző nap vesztek össze, az anya ezért bántalmazta brutálisan a kiskorú lányt. A kislány kórházba kellett szállítani, a nőt előállították.

  Link másolása

  Ájultra verte lánya iskolatárást egy nő Ócsán, a támadásról felvételt is készítettek – számolt be az RTL Híradója.

  A 30 éves támadó válogatott szidalmak kíséretében bántalmazta a 14 éves lányt, aki a támadás után feltápászkodott, de utána rögtön össze is esett. Az anya ekkor ijedten szaladt hozzá, szólítgatta, de a kislány nem válaszolt. Mentőknek kellett kórházba vinni.

  A helyiek szerint az eset előzmény az volt, hogy a nő 13 éves lánya és a megvert diáklány összeveszett. Egy helyi lakos szerint az egyik gyerek elektromos cigaretta használata miatt nyomta fel a társát a tanároknál, emiatt ők is a nyílt utcán verekedtek össze. Ez jutott az anya fülébe, aki nem hagyta annyiban a dolgot.

  Az anya által megvert 14 éves lányt a mentők kórházba szállították, a helyiek szerint agyrázkódást szenvedett. A nőt súlyos testi sértés kísérlete miatt előállították a rendőrök.

  Videón a brutális támadás


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Videón az M7-esen történt halálos tömegkarambol helyszíne
  Összesen 15 jármű ütközött össze vasárnap több helyszínen a sűrű köd miatt, egy ember meghalt. A lezárásokat csak délutánra oldották fel.
  Fischer Gábor - szmo.hu
  2024. február 25.


  Link másolása

  BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán. A balesetekben összesen 15 jármű volt érintett.

  A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok.

  Ezeken a szakaszokon a köd miatt jellemzően igen alacsony volt a látótávolság.

  A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végezték a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres torlódás alakult ki.

  Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére tudatta, hogy a balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett.

  Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el.

  A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították.

  A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy délutánra mindkét irányba megszűnt a forgalomkorlátozás az M7-es autópályán

  via MTI


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Elképesztő kegyetlenség: halálra késeltek három nőt egy bécsi bordélyházban
  A rendőrök gyorsan kézre kerítették a hármas gyilkosság gyanúsítottját. A 27 éves férfit a tetthelyhez közeli parkban fogták el, és egy kést is találtak nála.

  Link másolása

  Holtan találtak három nőt egy bécsi bordélyházban pénteken este. A 27 éves gyanúsítottat a tetthelyhez közeli parkban fogták el, és megtalálták nála a feltételezett gyilkos fegyvert, egy kést.

  A hármas gyilkosság Bécs 20. kerületében történt, ami az osztrák főváros egyik legszegényebb városrésze. Philipp Hasslinger rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint 21 óra körül érkezett segélyhívás a rendőrségre, miután egy járókelő vérnyomokat látott egy bordélyházként működő ingatlan előtt.

  A kiérkező rendőröket a nyomok a tetthelyről az utca túloldalán lévő parkba vezették, ahol rátaláltak a 27 éves gyanúsítottra. A férfin könnyebb sérülések voltak, és megtalálták nála a feltételezett gyilkos fegyvert, egy kést.

  A gyanúsítottat letartóztattak, a hármas gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert. A bűncselekmény idején valószínűleg csak a három meggyilkolt nő tartózkodott a helyszínen. Életkoruk és nemzetiségük még nem ismert.

  Forrás: Blikk, Reuters


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  Hamis tanúzás miatt ítélték el a volt osztrák kancellárt, Sebastian Kurz-t
  A volt kabinettfőnökét, Bernhard Bonellit is elítélték, mindketten feltételes szabadságvesztést kaptak.

  Link másolása

  Bűnösnek találták, ezért elítélték Sebastian Kurz volt néppárti kancellárt Ausztriában. Azzal vádolták, hogy hamisan tanúzott az Ibiza-botrányt vizsgáló bizottság előtt.

  A bíróság végül a volt kancellárt 8 hónapra, a volt kabinettfőnökét, Bernhard Bonellit pedig 6 hónapos feltételes szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet nem jogerős.

  Az indoklás szerint a volt kanecellár nagyobb befolyást gyakorolt az állami részesedéseket kezelő Öbag állami holdingtársaság felügyelőbizottságának kinevezésére, mint azt az ibizai vizsgálóbizottság előtt elismerte.

  Korábban, 2020-ban még azt állította, hogy nem vett részt az Öbag vezérigazgatójának, Thomas Schmidnek kinevezési folyamatában. Ám a lefoglalt telefonból kiderült, hogy nagyobb szerepe volt az ügyben, mint amit előzőleg állított.

  Forrás: ORF, 444.hu


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: