hirdetés

KÉK HÍREK

Videó: Menet közben gyulladt ki egy autó az M4-esen

A jármű teljesen megsemmisült.

Link másolása

hirdetés
Menet közben gyulladt ki a kocsi az M4-esen. A sofőr és utasai még időben kiszálltak, így nem sérültek meg.

A kocsi viszont teljesen megsemmisült. Idén már csaknem 500 autótűzhöz riasztották a tűzoltókat. Legtöbbször a motor gyulladt ki.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Targonca zúzta halálra a gépkocsivezetőt pakolás közben egy budapesti bevásárlóközpontban

A baleset a Récsei Centerben történt, péntek reggel.
Fotó: Récsei Center - szmo.hu
2021. október 15.


Link másolása

hirdetés

A Récsei Centerben pénteken a reggeli órákban tragikus baleset történt. Az ott működő élelmiszer-áruház egyik gépkocsivezetőjére egy teherautóról pakolás közben ráesett egy targonca - írja a Bors.

A munkatársak azonnal riasztották a mentőket, azonban K. Csaba sérülései olyan súlyosok voltak, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

Felfoghatatlan számunkra, hogy ennyit érjen egy emberi élet
- nyilatkozta a férfi egyik kollégája.

K. Csaba 68 éves volt, nyugdíj után is visszatért dolgozni, hogy biztosítani tudja a megélhetését. A munkatársai elmondása alapján évtizedek óta dogozott velük együtt a bevásárlóközpontnál, lelkiismeretesen és kellő odafigyeléssel végezte a munkáját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Segített megjavítani egy idegennek a biciklijét, közben jött rá, hogy tőle lopta el percekkel korábban

Néhány matrica miatt fogott gyanút a 64 éves tulajdonos, aki helyben jött rá, hogy kirabolták.

Link másolása

hirdetés

[sz]Képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Alejandro Lopez[sz]

Éppen az éjszakai műszakból tartott hazafelé John Devlin, amikor egy elromlott kerékpárt szerelő idegent látott meg az út szélén. A 64 éves glasgow-i férfi félreállt, hogy segítsen a kormány megjavításában a bajba jutott bringásnak.

Már majdnem végeztek a munkával, amikor a segítőkész skótnak feltűnt néhány ismerős matrica a bicikli vázán, majd a saját bukósisakját is észrevette a kerékpárra csatolva, írja a Daily Star.

Devlin ekkor felkiáltott:

„De hisz ez az enyém!”

A lebukott tolvaj ekkor inkább menekülőre fogta a dolgot, és ijedtében elszaladt. Paul Hartey végül nem jutott messzire, a rendőrök elfogták. A június 18-án történt biciklilopás ügyében a napokban már az ítélethirdetés is megvolt: a kormánnyal szerencsétlenkedő tolvaj 15 hónap börtönbüntetést kapott, miután beismerte tettét.

hirdetés

A tárgyaláson kiderült, hogy Devlin felesége reggel fél hétkor arra kelt, hogy valaki betörté a fészerbe, és szanaszét szórta az ott talált dolgokat. A férje alig 10 perccel később indult haza a munkából, és útközben botlott a kormánnyal bajlódó Harteyba.

Az ügyetlen tolvaj a bíróság előtt azzal védekezett, hogy kábítószer hatása alatt állt, és fogalma sincs, hogy mi történt azon a nyári hajnalon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Halálra késelték a világcsúcstartó kenyai hosszútávfutót, férjét gyanúsítják a gyilkossággal

A 25 évesen elhunyt Agnes Tirop tragikus halála az atlétikai közösséget és Kenyát is megrázta.

Link másolása

hirdetés

Holtan találták otthonában Agnes Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes kenyai hosszútávfutót szerdán - írja a BBC.

A 25 éves sportoló eltűnését édesapja jelentette be a rendőrségen kedd este. Amikor a zsaruk bementek a házába, Tirop az ágyán feküdt élettelenül, körülötte pedig rengeteg vér volt. Megállapították, hogy a nőt megszúrták a nyakán, valószínűleg késsel, ez okozhatta a halálát. De szúrt sebet találtak a hasán is.

A gyilkossággal Tirop férjét gyanúsítják, akit egyelőre nem találnak. A rendőrök megnézik a ház biztonsági kameráinak felvételeit is, hátha azok is segítik a nyomozást.

Agnes Tirop volt Kenya egyik legsikeresebb és legtehetségesebb fiatal sportolója. A hosszútávfutó számos érmet nyert az ifjúsági világbajnokságokon, majd bronzérmes lett a 2017-es és a 2019-es felnőtt világbajnokságon 10 ezer méteren. Az idei tokiói olimpián is részt vett, negyedik lett 5000 méteren. Szeptemberben megdöntötte a női 10 km-es futás világrekordját, miután 30:01 perces idejével 28 másodperccel javította meg a 2002-ben beállított csúcsot.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, a korábbi kétszeres olimpiai bajnok Sebastian Coe szerint Tirop a világ egyik legjobb hosszútávfutója volt az elmúlt hat évben.

hirdetés
Az atlétika a legtragikusabb körülmények között veszítette el egyik legfényesebben ragyogó fiatal csillagát. Ez szörnyű csapás az egész atlétikai közösségre
- fogalmazott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach is egy fiatal és ragyogó tehetségnek nevezte Tiropot, aki reményt és inspirációt adott sok embernek, az öröksége pedig mindig megmarad az emlékezetünkben.

A Kenyai Atlétikai Szövetség úgy fogalmazott, hogy Kenya egy ékszert veszített el Tirop személyében, aki az egyik leggyorsabban felemelkedő atléta volt a nemzetközi versenyeken, köszönhetően a pályán nyújtott fantasztikus teljesítményének.

Kenya elnöke, Uhuru Kenyatta is szép szavakkal méltatta a fiatalon elhunyt sportolót.

Megrázó és nagyon szomorú, hogy alig 25 évesen veszítettünk el egy fiatal és ígéretes sportolót, aki annyi dicsőséget adott hazánknak. Még fájdalmasabb az, hogy Agnes, aki minden szempontból egy hős volt, egy bűncselekmény áldozata lett ilyen fiatalon

- mondta, hozzátéve, hogy arra utasítja a hatóságokat, hogy minél gyorsabban találják meg Tirop gyilkosát, hogy igazaságot szolgáltassanak az ügyben.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfit, aki továbbra is tagad

R. Szilveszter azt állítja, ő csak megtalálta a nő holttestét, amit kifosztott, így kerülhetett rá a DNS-e. Az ítélet ellen a vádlott és védője is fellebbezett, így az nem jogerős.

Link másolása

hirdetés

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság R. Szilvesztert emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt a soroksári futónőgyilkosság ügyében. Az elítélt leghamarabb harmincöt év múlva szabadulhat feltételesen - írja a Telex.

A lap tudósítása szerint a férfi nem volt ott élőben a tárgyaláson, hanem ahogy korábban, úgy most is videón kapcsolták be a börtönből.

Az ítélet ellen a vádlott és védője is fellebbezett. R. Szilveszter felmentését kérte az emberölés és szexuális erőszak vádjai alól, a kifosztásért pedig enyhítést kért. Az ügyészség is fellebbezett, és azt kérte, a vádlottnak ne harmincöt év múlva, hanem a kiszabható maximum, tehát negyven év múlva legyen lehetősége először a szabadulását kérvényezni. Így az ítélet nem jogerős.

A 36 éves Gy. Krisztinát 2013. szeptember 25-én kocogás közben támadták meg Soroksáron. A nő holttestét éjjel, a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találták meg egy keresőkutya segítségével. A vád szerint a nőt megerőszakolták, majd azért, hogy ne forduljon a rendőrséghez, megfojtották.

A rendőrség 5 éven keresztül nem találta az elkövetőt, végül 2018 szeptemberében közölték: a bűncselekménynek új gyanúsítottja van, egy börtönben ülő férfi, R. Szilveszter, aki vallomást nem tett, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, odament közbeavatkozni, így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az eset 2019 őszén került a bíróság elé, a koronavírus miatt a tárgyalások végül csak 2020 szeptemberében folytatódtak.

hirdetés

A férfi a 2018-as meggyanúsítása után nem tett vallomást, a bírósági tárgyalásokon sem beszélt az ügyről, kérdésekre nem akart válaszolni. Korábban annyi derült ki, hogy tagadja Gy. Krisztina megerőszakolását és megölését.

A férfi korábban azt állította, hogy észrevette, valaki bántalmazza a nőt, odament közbeavatkozni, és így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az ítélet előtt benyújtott írásos vallomásában viszont már úgy fogalmazott, hogy már eleve holtan találta meg a nőt, amikor Soroksáron biciklizett. A DNS-nyomai jelenlétét pedig azzal magyarázta, hogy ékszereket keresett a nőn, ezért elmozdította a holttestet, és, amikor levágta a kötelet a nő csuklójáról, közben még magát is megsebezte, így került a helyszínre a vére. Viszont mivel ékszereket nem talált a nőn, ezért a telefonját vitte magával.

A bíróság végül nyolc évvel a gyilkosság után hozott ítéletet az ügyben:

R. Szilvesztert életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték.

A bíró szerint „az ügy kulcsa” az a DNS-minta volt, amit az áldozaton találtak, és amiről a szakértők száz százalékos bizonyossággal megállapították, hogy az R. Szilveszteré. A bíróság azért sem hitte el a férfi állítását, miszerint már holtan találta a nőt és csak kifosztotta, mert az áldozat testén megtalálták a férfi vér, nyál és ondómintáját is. A bíró szerint R. Szilveszter a szexuális erőszak után azért fojtotta meg a nőt, hogy a tettére ne derüljön fény.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: