hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Verseny közben elütötték Szőnyi Ferenc ultratriatlon-versenyzőt

De kiderült: ennél több kell azért, hogy az Ironman-triatlonista feladja a viadalt.

Link másolása

hirdetés

A Racemachine néven is ismert sportolót, Szőnyi Ferenc triatlonistát a mexikói Leonban, verseny közben sodorták el. Zúzódásokat szenvedett, és nemrég műtött térdén is sérülést szenvedett, de még a versenyt sem adta fel – írja a 24.hu.

A most 57 éves triatlonlegenda 2019-ben a világon először második alkalommal is teljesítette az eszelős Double Deca Classicot, azaz a húszszoros Ironmant. A szintén Mexikóban zajló métán 76 kilométert úszott, 3600-at kerékpározott és 844 kilométert futott és akkor második helyen ért célba.

A szombattól, Manuel Dobladóban 19 km úszás, 900 km kerékpározás és kicsit több mint 210 km futás várt a sportolóra, aki ráadásul nehezített feltételek mellett teljesíti a távot. Vasárnap pedig még egy baleset is hátráltatta:

„délután 5 órakor cserbenhagyásos baleset érte a lezárt pályán. Elütötte egy autó, és továbbhajtott. Szerencsére pont arra járt egy másik, aki látta az ütközést és mentőt hívott.

Kisebb zúzódásokkal megúszta, de a jobb műtött térde nagy ütést kapott. Most Feri úgy döntött, hogy versenyt nem adunk fel! Visszaállt a pályára, annak ellenére, hogy fájdalmai vannak. A sokkról nem beszélve, ami érte. Hátra van még 330 km bicó. A futás nagy kérdés még. Ha tudja, mindenképp befejezi a versenyt”

hirdetés

– írják a sportoló Facebook-oldalán.

Nemrég egy másik ultrasportolót, a többszörös Spartathlon-győztes Lubics Szilviát ütötte el egy autó a PreVital Szőlőskör 50 kilométeres verseny 35. kilométerében.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

„Megszakad a szívem” - Megszólalt Alec Baldwin, miután véletlenül lelőtte új filmje operatőrét

A színészt is sokkolták a történtek. Azt írta, együttműködik a rendőrséggel, és elhunyt kolléganője családjának is felajánlotta segítségét.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, tragédia történt a Rust című 19. századi western forgatása közben Új-Mexikóban ottani idő szerint csütörtökön kora délután.

Alec Baldwin színész kezében elsült egy kellékfegyver, emiatt a film vezető operatőre, Halyna Hutchins életét vesztette, a film rendezője, Joel Souza pedig megsérült.

A történtek után Alec Baldwin sokkos állapotba került, majd teljesen összeomlott. A Twitter-oldalán szólalt meg először a balesetről.

"Nincsenek szavak arra, hogy kifejezzem, milyen sokkot és szomorúságot érzek amiatt a tragikus baleset miatt, amelyben Halyna Hutchins, feleség, anya és egy általunk mélyen elismert kollégánk életét vesztette. Teljes mértékben együttműködök a rendőrséggel, hogy kiderüljön, hogy történhetett ez. Kapcsolatban vagyok a férjével, felajánlottam neki és a családnak a segítséget. Megszakad a szívem a férjéért, a fiukért és mindenkiért, akik szerették Halynát"

- írta a színész.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Lefejeztek a tálibok egy tini röplabda-sztárt, miután eltiltották az afgán nőket a sportolástól

A korábbi sportolók közül sokan elégették a felszereléseiket, hogy elkerüljék a megtorlást.

Link másolása

hirdetés

Lefejeztek a tálibok egy tinédzserkorú röplabdajátékost, majd az internetre is kiposztolták a levágott fejéről készült fotókat, hogy ezzel intsék engedelmességre a nőket Afganisztánban - írja a Daily Star.

Mahjabin Hakimi a kabuli ifjúsági csapat csillaga volt, a tálibok hatalomátvétele óta azonban a nők részére tilos a sportokban való részvétel. A korábbi sportolók közül sokan még el is égették a felszereléseiket, hogy elkerüljék a megtorlást. A 10 és 16 év közöttiekből álló csapat legtöbb tagja elmenekült az augusztusi hatalomátvételt követően, Mahjabin azonban nem volt ilyen szerencsés.

A héten korábban a FIFA és a katari kormány közös erőfeszítéssel evakuált száz női focistát Afganisztán területéről, köztük a nemzeti válogatott csapattagjait és családjukat is.

Zahra Fayazi, a nemzeti röplabdaválogatott korábbi tagja és edzője a BBC-nek elmondta, a játékosok közül sokan kénytelenek voltak elköltözni addigi lakóhelyükről, hogy elkerüljék a megtorlásokat.

Mahjabinnel a tálib kormány feltehetőleg már néhány héttel ezelőtt végzett, és hallgatásra kényszeríthették a családját. Az ügy csak az internetre feltöltött elrettentő felvételek kapcsán látott nyilvánosságot.

Az 1978-ban alapított agfán női röplabdacsapat régóta a nők megerősödésének szimbóluma, ám augusztus 5-e óta a politikai és társadalmi aktivizmus mellett a sport is tiltott az afgán nők számára.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Tizenkét éves ikerlányokat ütött el egy autós Zalaegerszegen

A baleset szeptember 24-én történt, de egyelőre nem találták meg a gázoló sofőrt.

Link másolása

hirdetés

Keresik a rendőrök azt a sofőrt, aki szeptember végén elgázolt két ikerlányt Zalaegerszegen. A police.hu oldalon azt írják, a baleset szeptember 24-én, délután háromnegyed 2 körül történt.

Egy férfi egy fekete színű Audival közlekedett a Mártírok útján a Göcseji út irányába. Amikor a Vörösmarty utca kereszteződéséhez ért, nem adott elsőbbséget két gyalogosnak és elütötte őket. Az ikrek a megsérültek a balesetben.

A 24.hu azt írja, egy tizenkét éves lány ikerpárt gázolt el a sofőr.

A rendőrség most a lakosság segítségét kéri, hogy tisztázhassák a baleset körülményeit. A zalai rendőrök azt kérik, hogy aki látta a balesetet, vagy arról bármilyen információja van, jelentkezzen a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-92-326-581-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Videó: nyolc autó ment egymásba az M51-es úton

A Magyar Közút szerint az utóbbi hetekben megnőtt a hasonló balesetek száma, ezért arra kérnek mindenkit, hogy kellő körültekintéssel vezessenek.

Link másolása

hirdetés

Nyolc autó ütközött össze szerda délután az M51-es autóútról az M5 felé tartó szakaszon, amikor a nagy forgalom miatt megtorpant a kocsisor.

A Magyar Közút kamerája felvételén látszik, ahogy a járművek nem tudtak időben megállni, és többen is egymásba mentek. Volt, aki azzal okozott balesetet, hogy el akarta kerülni az ütközést, hirtelen sávot váltott, és nekiment egy szabályosan közlekedő autósnak.

hirdetés

A balesetnek három könnyű sérültje volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: