KÉK HÍREK
A Rovatból

Képeken és videókon a "drónos merénylet" a venezuelai elnök ellen

Látványosan védték meg Nicolás Madurót az emberei. Sokak szerint nem is volt merénylet.

Link másolása

Nicolas Maduro venezuelai elnöknek váratlanul meg kellett szakítania a beszédét szombaton egy caracasi katonai rendezvényen. A külföldi hírügynökségek információja szerint dróntámadás célpontja volt, és azonnal távoznia kellett a helyszínről.

A Reuters először annyit közölt, hogy az államfő beszédét közvetítő rádió- és televízióadást hirtelen megszakították, de azt még láthatták a tévénézők, hogy az alakzatban felsorakozott katonák szétoszlanak, és elfutnak.

Az eseményen készült felvételeken kisebb robbanás vagy csattanás hallatszik, a résztvevők összerezzennek és felnéznek. Ezt követően az látszott, hogy Maduro testőrei az emelvényre rohannak, és kimenekítik. A helyi hírek és a venezuelai elnök szerint terrortámadást hajtottak végre ellene.

A Hírtv idézi Jorge Rodriguez venezuelai tájékoztatási minisztert, aki azt mondta: "Robbanásokat hallottunk, amelyek különböző drónokon történtek a pódium közelében. Sajnos ezekben a robbanásokban a Bolivári Nemzeti Gárda 7 tagja megsebesült a parádé helyszínén." A miniszter azt is közölte, hogy az elnök jól van.

Nicolas Maduro később beszédet tartott a televízióban, és azt állította, hogy megpróbálták megölni, és szerinte a venezuelai szélsőjobboldal a kolumbiai jobboldallal szövetségben próbálta meggyilkolni őt, sőt, azt is állította, hogy Juan Manuel Santos elnök áll a gyilkossági kísérlet mögött.

A kolumbiai elnöki hivatal egyik névtelen forrása azonban azt közölte a sajtóval, hogy a vádak megalapozatlanok, a Santos az unokája keresztelőjével volt elfoglalva. Viszont egy politikai csoport Twitteren azt írta, hogy ők állnak a merénylet mögött, és hogy céljuk az elnök megölése volt, azonban az elnök díszőrségének tagjai lelőtték a drónjaikat.

Az ellenzék egyik vezetője, Hasler Inglesias azt mondta BBC-nek, hogy nem tudni, valójában mi történt, és hogy nehezen hihető, hogy az ellenzék ilyen cselekménnyel próbálkozik, amikor az elmúlt 20 évben egyszer sem kíséreltek meg ilyesmit.

A venezuelai eseményről beszámoló külföldi híroldalak közül többen is idézőjelbe tették a címben vagy a cikkben a drónos merénylet kifejezést, ezzel fejezve ki, hogy egyelőre nincsen bizonyíték arra, hogy terrortámadás történt volna, és hogy valóban életveszélyben lett volna a venezuelai elnök.

Az AP hírügynökségnek helyi tűzoltók nyilatkoztak, és elmondták, hogy hogy egy gáztartály robbant fel, ez adott robbanószerre utaló hangot. Több venezuelai újságíró a Twitterre tett ki fotókat, ahol ugyanabban az utcában egy épületből füst száll fel - ők is azt valószínűsítik, hogy nem volt merénylet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Dunánál találták meg az eltűnt kétgyermekes anya holttestét
A váci kineziológus szerda éjszaka tűnt el. Barátai szerint rossz lelkiállapotban volt az elmúlt időszakban.

Link másolása

Szerdán tűnt el I. Judit, a váci kineziológus. Egyik ismerőse másnap a Facebookon kért segítséget a megtalálásában, amit aztán ezrek osztottak meg. A rendőrség az eltűnt emberek körözési listájára is feltette - írja a Blikk.

"Kedves ismerőseim

Nagyon nagy segítséget szeretnék kérni tőletek. Barátnőm, Judit eltűnt VÁCRÓL, szerda este 23-tól nincs róla hír. Telefonja kikapcsolva, egész nap nincs hírünk róla! Nagyon aggódunk érte, mivel sajnos lelkileg nincs jó állapotban. Fekete hosszú kabátban (amnesia felirat a cipzáron) és talán fekete sapkában lehet. Nagyon kérlek benneteket, ha látjátok jelezzétek SOS nekem bármikor éjjel-nappal

AKÁR EGY MEGOSZTÁS IS SEGITHET!"

- írta egyik barátja a közösségi oldalra.

A kétgyermekes anyának két évvel korábban halt meg a férje. Barátai szerint az elmúlt időszakban rossz lelkiállapotban volt, sokan aggódtak érte. Az eltűnését jelentették a rendőrségen, sokan személyesen is a keresésére indultak.

Pénteken a Dunánál találtak egy holttestet a hatóságok.

A rendőrség a Blikknek megerősítette, hogy I. Juditot találták meg, idegenkezűségre utaló jel nincs.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Dulakodás közben, 20 centis vadászkéssel szúrta szíven Deutsch Tamás apósát támadója
Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása

Újabb megrázó részleteket hoztak nyilvánosságra a rendőrök az egy évvel ezelőtti gyilkosságról. Lazsányi László egykori élvonalbeli focistát az egyik albérlője gyilkolta meg - hangzott el az RTL híradójában.

A támadó ellen most zárták le a nyomozást. Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Újraélesztették a mentők, de a kórházban meghalt egy fiatal – spinningedzés közben esett össze
A konditeremben még sikerült visszahozni a már nem lélegző fiatalt az élők közé, de a kritikus állapotban kórházba szállított férfi végül meghalt.

Link másolása

"Spinningedzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe" - írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

"A férfi biciklizés közben mellkasi fájdalomról kezdett panaszkodni, majd hirtelen összeesett. Kedvese és az edzőtársak rögtön segítségére siettek, mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett.

Azonnal több mentőegység indult segítségül, a bejelentők pedig a hatalmas pánik ellenére is pontosan követték a telefonos utasításokat és megkezdték az újraélesztést" - írták.

A mentők a helyszínen szálltak be aztán az életmentésbe:

"A bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az egész konditerem lélegzet-visszafojtva figyelt. A mentők még sokáig küzdöttek a fiatal életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink."

Sajnos azonban nem lett happy end a vége, mert "a fiatalember életéért kórházba szállítása után még közel másfél órán keresztül küzdöttek, azonban a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére is életét vesztette."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy zsebre teszi a boltban kiállított telefont egy férfi – keresik a rendőrök
Tavaly decemberben történt az eset, a rendőrség még nem akadt a tettes nyomára.

Link másolása

Lopás miatt indított nyomozást a X. Kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen - írják a police.hu oldalon. Egy férfi még tavaly december elsején nyúlt le egy telefont egy X. kerületi bevásárlóközpont üzletéből.

Videó is készült arról, ahogy odamegy egy kiállítópulthoz és leemeli a helyről a mobilt, majd zsebre rakja és kisétál a boltból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.


Link másolása
KÖVESS MINKET: