News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Újabb megrázó részletek: szörnyű állapotban volt a kétéves csepregi kisfiú, akit a szülei hagytak meghalni

Napokig nem fürdették, és ugyanabban a pelenkában volt, mielőtt gennyes tüdőgyulladásban meghalt. A szülők a többi gyereküket is elhanyagolták, egy lánccal bezárt szobában tartották őket.

Link másolása

hirdetés

Csütörtökön megírtuk, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják annak a kétéves kisfiúnak a szüleit, akit februárban holtan találtak csepregi otthonukban. A gyanú szerint a gyereket rendszeresen verték, sokszor nem kapott enni, és bár látták, hogy romlik az állapota, nem vitték orvoshoz. Végül tüdőgyulladásban halt meg. A szülőket kedden a bizonyítékok alapján őrizetbe vették őket, csütörtökön pedig a bíróság el is rendelte letartóztatásukat. A gyanú szerint súlyosabb bűncselekményt követhettek el, mint korábban gondolták.

A Szombathelyi Törvényszék csütörtökön még megrázóbb részleteket közölt a kétéves gyerek halálával kapcsolatban.

A szülők rendszeresen ütlegelték a gyerek arcát és fejét, az anyja többször bele is rúgott, amikor a földön feküdt. A kisfiút a szoba hideg padlózatán, egy pelenkában, ruha nélkül fekve hagyták aludni, megfelelő táplálását pedig legalább négy hónapon keresztül tudatosan elmulasztották.

Ez a gyerek testi leromlásához, gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett. Bár a szülők észlelték a tüdőgyulladás tüneteit, illetve a kisfiú romló állapotát, nem kértek segítséget, nem biztosítottak orvosi ellátást.

A gyerek február 7-én, éjszaka meghalt. Halála megfelelő gondozás, ápolás és ellátás esetén minden kétséget kizáróan elkerülhető lett volna, amennyiben a gennyes légúti gyulladást időben kezelték volna, megmenthették volna az életét.

Azzal, hogy a szülők éheztették, bántalmazták, illetőleg részére orvosi segítséget nem kértek, a fizikális, mentális leépülés, sorvadás valamint az ezek miatti halál a gyereknek szörnyű szenvedést, fájdalmat, kínt, gyötrelmet okozott. A szülők gondozási, ápolási kötelezettségüket szándékosan elmulasztották, mert gyerekük halálát kívánták.

Összesen öt gyereket neveltek, akiknek testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztették.

hirdetés
Egy lánccal bezárt szobában tartották őket, onnan csak levegőzés céljából engedték ki. Az ételt beadták a szobába, azonban nem ellenőrizték, hogy azt elfogyasztják-e.

A négy gyereknek az alapvető higiéniai feltételeket nem biztosították, a szobájukban nem takarítottak. A padlózat és a gyerekek ágya szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel, és széklettel volt szennyezett, amely miatt fertőzésveszély állt fenn. A gyerekek levegőzésére szolgáló udvar szeméttel, ételmaradékkal, rozsdás vashulladékkal volt tele, amely miatt ugyancsak fertőzésveszély állt fenn és balesetveszélyes is volt. A szülők kétéves kisfiukat csupán két alkalommal vitték el a számára előírt fejlesztő gyógytornára, de az otthoni gyakorlatokat nem végezték el vele.

A halálát megelőző öt napban nem fürdették a gyereket, pelenkáját pedig utoljára a halála előtt négy nappal cserélték le.

A bíróság végzése ellen az anya és védője jelentett be fellebbezést, míg az apa és védője tudomásul vették azt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Busztragédia: 12 halottja van a horvátországi balesetnek, Magyarország felől jött a lengyel busz
A busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjébe.
MTI - szmo.hu
2022. augusztus 06.


Link másolása

hirdetés

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon.

Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjébe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították - tette hozzá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Esküvőjük napján, a vendégek szeme láttára ölte meg a feleségét egy orosz férfi, mert szerinte megcsalta
A felesége holttestét később egy szakadékba dobta.

Link másolása

hirdetés

18 év börtönre ítéltek egy orosz férfit, miután halálra verte újdonsült feleségét az elborzadt vendégek szeme láttára – írja a Mirror.

A 25 éves Sztyepan Dolgik azzal indokolta a tettét, hogy azt hitte, a nő megcsalta őt. Az esküvő közben támadt neki, és halálra verte a vendégek előtt, akik nem akadályozták meg az incidenst, de értesítették a rendőrséget.

Kirill Petrusin főnyomozó elmondta:

„A [férfi a] ház előtt ütlegelni és rugdosni kezdte a nőt. Megragadta a hajánál fogva, megütötte, kilökte az utcára, ahol ütlegelte a testét és a fejét”.

Hozzátette: a férj az egyik vendégre lett féltékeny, azt állította, a felesége megcsalta vele.

A 36 éves Okszana Poludentszeva holttestét később egy szakadékba dobta.

hirdetés

A férfit már korábban elítélték gyilkosságért, a feleségével a börtönben ismerkedtek meg. A rendőröknek elismerte a tettét.

A családon belüli erőszak komoly problémát jelent Oroszországban is. Csak 2018-ban például több mint ötezer nőt öltek meg bántalmazóik.

Nem könnyíti a bántalmazott nők helyzetét, hogy Oroszország 2017-ben dekriminalizálta az elsőfokú családon belüli erőszakot, ami azt jelenti, hogy minden olyan eset, amely nem végződik kórházban, nem bűncselekménynek minősül, csak közigazgatási szabálysértésnek.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tavaly decemberben azt mondta: „Úgy véljük, hogy a jelenlegi jogszabályok minden szükséges eszközt biztosítanak e gonoszság elleni küzdelemhez, és a bűnüldöző szervek erőfeszítéseket tesznek.” „Természetesen előfordulnak szerencsétlen és tragikus esetek” – tette hozzá.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Megöltek egy 32 éves magyar nőt és 15 éves lányát Bécsben
A nő 49 éves tunéziai élettársa szökésben van, a rendőrség gyanúsítottként kezeli.
Fotó: Hedy Erni / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 06.


Link másolása

hirdetés

Holtan találtak egy 32 éves magyar nőt és 15 éves lányát Bécsben pénteken – írja a Der Standard. Az áldozatokat egy vagy két nappal korábban gyilkolhatták meg.

A rendőrség jelenleg felderíti a pontos körülményeket és a lehetséges okokat. A boncolás során az már kiderült, hogy a nő és a lány halálával kapcsolatban egyértelmű az idegenkezűség. A hatóságok megállapították, hogy az anyát megfojtották.

Csütörtökön a nő két, hét- és kilencéves kisfia egyedül jelent meg egy orvosi vizsgálaton, ekkor kezdték el keresni édesanyjukat. A két holttestet a lakásuk egy bezárt szobájának ágyát találták meg.

A nő 49 éves tunéziai élettársa szökésben van, nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Őt jelenleg gyanúsítottként kezelik. A fiúgyerekek elmondása szerint a férfi már nem volt otthon, mire ők felkeltek. Irina Steirer a bécsi rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a büntetlen előéletű élettársat a lakásán nem találták, a rendőrség így hajtóvadászatot rendelt el ellene.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Óriási küzdelemmel sikerült megmenteni egy férfi életét az Alkotás úton
Egy teherautó ütötte el. Perceken belül több mentőegység is érkezett a helyszínre, akik azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását a forró betonon.

Link másolása

hirdetés

Péntek délután kérték a mentők segítségét ahhoz az 55 év körüli férfihez, akit egy teherautó gázolt el a forgalmas Alkotás úton - írta az országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint perceken belül több mentőegység is érkezett a helyszínre, akik azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását a forró betonon.

„Az életveszélyes sérült azonnali légútbiztosításra szorult, azonban a szikrázó napsütés miatt ehhez nem voltak megfelelőek a látási viszonyok a mentőorvos számára. A mentőautóban viszont ugyanerre a hely lett volna kevesebb, így

a rutinos életmentők elvitték a sérültet a baleset helyszínéről az utca árnyékos oldalára, ahol minden akadály elhárult és folytatódhatott az életmentés”

- írták.

A több mint félórás megfeszített küzdelem végül sikerre vezetett és a sérültet stabil állapotban szállíthatták kórházba.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: