Tömeges ételmérgezés volt a Szent Imre Kórházban, több száz beteg ehetett a romlott ételből
Hányást és hasmenést okozott a hétfői ebéd több tucat betegnél és egészségügyi dolgozónál a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában, tudta meg a Magyar Hang. Azért tűnik biztosnak, hogy nem más eredetű fertőzésről van szó, mert a különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál nagyjából egy időben jelentkeztek a tünetek, miután fogyasztottak a az intézmény szerződéses partnere által szállított ebédből.
A Magyar Hang megkereste az ebédet készítő P. Dussmann Kft.-t. Varga Krisztián, a társaság élelmezési ágazatának igazgatójának válaszából arra lehet következtetni, hogy az ebéd szállítás közben vagy után romolhatott meg:
„Mivel a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó központi konyha jelenleg felújítás alatt áll, ezért annak elkészültéig, ideiglenesen a betegek élelmezését, kiszállítással a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből látjuk el.
A történtekkel kapcsolatban a lap megkereste a kórházat is, ahonnan ezt a választ kapták:
„2024. április 7-én egy külső konyháról a Dél-budai Centrumkórház – Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását. A kórház gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már fogyasztott az ételből.