hirdetés

KÉK HÍREK

Egy majom dobott fejbe téglával egy utcán sétáló indiai férfit, aki azonnal meghalt

Az anyagbeszerző körútra induló férfi halálát egy sokkoló baleset okozta, nem pedig néhány megvadult állat.

Link másolása

hirdetés

Szörnyethalt egy utcán sétáló indiai férfi, miután egy közeli ház második emeletéről fejbe dobták egy téglával, írja a Daily Star.

A 30 éves férfi halálát okozó téglát egy majom hajította ki az ablakon.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy az elhanyagolt állapotban lévő épület tulajdonosa egy víztartály tetejét rögzítette néhány téglával. Ezzel azt szerette volna elérni, hogy a környéken vadon élő majmok ne jussanak be a tartályba. Az állatok azonban rájöttek, hogyan tudnak megszabadulni a tégláktól, de pechjére az egyikkel éppen az arra sétáló Mohammad Kurbaan fejét találták el, míg a másik tégla egy közeli teraszon landolt.

A hatóságok megállapítása szerint az éppen anyagbeszerzésre induló táskavarró férfi halálát így nem tomboló vadállatok okozták, hanem egy szerencsétlen baleset hétfő este Delhiben.

A vadon élő majmok többször okozták már emberek halálát Indiában. A közelmúltban egy politikus felesége zuhant le a magasból, miközben menekülni próbált az őt üldöző főemlősök elől. Két évvel ezelőtt egy 12 napos babát, valamint egy 58 éves nőt támadtak meg és harapdáltak halálra a majmok.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Még a dobhártyáját is beszakították: nem kímélik az SZFE-maszk miatt késelő férfit a börtönben

Az elkövető a börtönből üzent áldozatának, azt mondja, őszintén megbánta.

Link másolása

hirdetés

A férfit, akire a Blikk Ó. B.-ként hivatkozik, jelenleg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tartják fogva. Azután ítélték öt évnyi börtönbüntetésre, hogy egy csepeli buszon a késével le akarta vágni egy fiatal lány maszkját, mivel az a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel mutatott szolidaritást. Az ügyről részletesen itt írtunk.

A férfi már kilenc hónapja van a börtönben, és most a Blikknek elmondta, hogy ez idő alatt rengeteg atrocitás érte.

„Már többször is előfordult, hogy a rabtársaim bántalmaztak, az egyik alkalommal pedig úgy megütött a zárkatársam, hogy a bal fülemben eltörte a porcot és beszakította a dobhártyámat, alig hallok erre a fülemre”

– nyilatkozta a lapnak a 38 éves férfi. Majd arról is beszélt, hogy az utóbbi hónapok alatt önvizsgálatot is végzett.

„Tudom, hogy tele van a múltam hibával, és nagyon sok olyat tettem, amire nem is vagyok büszke. A börtönben eltöltött kilenc hónap alatt olyan dolgokat éltem át és olyanokkal szembesültem, amivel semmilyen formában többet az életem során nem szeretnék” – vallotta be. Majd a lapon keresztül üzent a lánynak, akit bántalmazott.

„Őszintén megbántam a buszos eset elkövetését, a legmesszebbmenőkig sajnálom, ami történt. Már csak azért is, mert valakinek fájdalmat okoztam. Semmilyen szándékom nem volt akkor arra, hogy sérülést okozzak a hölgynek”

– tette hozzá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

Link másolása

hirdetés

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor.

Betegsége miatt nem büntethető, elrendelték a kényszergyógykezelését. A nő azt mondta: karácsony előtt elfogytak a gyógyszerei, amelyekhez a járvány miatt nem tudott hozzájutni, és sehonnan sem kapott segítséget.

A gyilkossággal vádolt asszonyt évtizedek óta kezelték pszichés betegsége miatt. 20 éve együtt élt szintén ápolásra szoruló édesanyjával.

Az ügyész elmondta, hogy 2020. december 20-a körül a vádlott gyógyszerei és édesanyja gyógyszerei is elfogytak, a vádlott nem tudott újabb adag gyógyszert felíratni, mert nem tudott kapcsolatba lépni az orvosaival. Ezt követően év végére mindkét nő állapota romlott.

Az asszony tünetei végül annyira felerősödtek, hogy szilveszter napján megfojtotta édesanyját.

Az ügyész magyarázata szerint mikor a vádlottban tudatosult, hogy a sértett meghalt, egy naptárlapra leírta, hogy rendőri segítségre van szüksége, és a bejárat előtti lábtörlőre tette a lapot.

hirdetés

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

A nő elfogása után elrendelték az ideiglenes kényszergyógykezelését. Az orvosszakértői vélemény alapján most az ügyészség is azt javasolta, hogy a nőt mentsék fel és rendeljék el a kényszergyógykezelését. Az indoklásában a bíró is kiemelte, hogy a vádlott magára maradt.

Az asszony jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító intézetben van. Állapotát félévente felülvizsgálják. Hogy mikor jöhet ki, arról orvosai szakvéleménye alapján a bíróság dönt majd.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Videó: bedrogozva, ittasan menekült a rendőrök elől, majd át is ment egyikük lábán

A baleset után a férfi megállás nélkül elhúzott. A járőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Link másolása

hirdetés

Súlyos sérülést okozott egy rendőrnek egy ittasan, bedrogozva vezető sofőr, miután áthajtott a lábán menekülés közben - írják a rendőrség oldalán.

Kábítószerre és alkoholra is pozitív volt a férfi, aki menekülés közben sodort el egy rendőrt.

A járőrök kedden délután Mecseknádasdon, egy benzinkútnál akartak intézkedni a férfivel szemben, mert nem volt rendszám a kocsiján. Ő azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, és egy földútra hajtott, végül egy kiszélesedő füves területen sikerült megállítani.

Az egyik rendőr az autó vezetőoldali ajtajához ment és megpróbálta azt kinyitni, ekkor a férfi elindult a kocsival, elsodorta az intézkedő rendőrt és áthajtott a lábán. Az elkövető megállás nélkül távozott a helyszínről. A sérült rendőrt a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A rendőrök még aznap délután, Hidason elfogták a sofőrt. A 29 éves helyi férfival szemben felmerült a gyanúja annak, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott, ezt végül az alkoholszonda és a kábítószer gyorsteszt is igazolta. A rendőrök ezután a férfi lakásán kutatást tartottak, amely során bruttó 201 gramm kábítószer gyanúját keltő növényi származékot foglaltak le.

A férfit előállították a Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették. Gyanúsítotti kihallgatására állapota miatt a későbbiekben kerül sor. Az eset körülményeit a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség és a Komlói Rendőrkapitányság vizsgálja.

hirdetés
Ittas, bedrogozott sofőr áthajt a rendőr lábán


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Négy év három hónap börtönt kapott a fiúdiákjait zaklató igazgató-helyettes

Az egyik diákja vallomásában azt állította, a tanár többször is zaklatta, végül ebből elege lett, ezért belement abba, hogy a férfi orálisan kielégítse, ha utána békén hagyja. De a fiú azt állítja, a tanár ezután is közeledni kezdett felé.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. november 25.


Link másolása

hirdetés

Jogerősen négy év három hónap börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a szexuális kényszerítéssel és más bűncselekményekkel vádolt budapesti földrajztanárt, aki több kiskorú fiút is zaklatott a gimnáziumban, valamint egy fővárosi futballakadémián - írja a 24.hu.

A lap szerint a vádiratban négy sértettet sorolnak fel a 2011-től 2017-ig tartó időszakban.

Az egyik fiú vallomásában azt állította, hogy Sz. Szilveszter behívta az igazgatóhelyettesi szobába, és arra kérte, hadd elégíthesse ki orálisan, de a fiú visszautasította ezt. A tanár ugyanakkor a fiú állítása szerint később egy tanulmányi úton is zaklatta. Végül ebből elege lett, és elmondása szerint nem látott más kiutat, ezért belement abba, hogy a tanár orálisan kielégítse, de ehhez azt kérte, utána hagyja békén. A diák állítása szerint a tanár ebbe bele is ment, de később ismét közeledni kezdtet felé.

Sz. Szilveszter a lap szerint ezt mindvégig tagadta, a 24.hu-nak is korábban azt mondta, hazugság az egész és az egyik diákjával sem volt szexuális kapcsolata.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: