KÉK HÍREK

Szörnyű tragédia: saját láncfűrésze vágta el a békési állatmenhely vezetőjének nyakát

A menhely területén történt a szerencsétlen tragédia.

Link másolása

Súlyos tragédia történt a Békés vármegyei Doboz-Szanazugban: láncfűrészes favágás közben meghalt egy helyi férfi – derült ki a Tények tudósításából.

A hírműsor értesülései szerint a férfi felmászott a fára, kikötötte magát és úgy dolgozott.

Megpróbálta kirántani a fából a még járó láncfűrészt, ám nem állította le, ezért az nagyobb fokozatra kapcsolt, és ekkor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Holttestére a felesége talált rá.

Az áldozat a Békés vármegyei állatmenhely vezetője, Galuska József volt, a tragédia is a menhely területén történt. A környékbeliek nagyon céltudatos embernek ismerték, aki mindig a közösségért dolgozott.

A Gyulai Állatvédő Egyesület a Facebook-oldalokon emlékezett meg a társukról, akinek – mint írják – a munkája, lénye pótolhatatlan.

A Tények riportja a tragédiáról


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megöltek egy terhes nőt Nyírkátán, a baba sem élte túl a támadást
A rendőrség egy 31 éves férfit vett őrizetbe a gyilkosság miatt. A helyiek szerint a férfi a hajánál fogva rángatta végig az utcán a nőt, mielőtt a falu határában végzett vele.

Link másolása

Megölte 6 hónapos terhes barátnőjét egy férfi Nyírkátán, a támadást a baba sem élte túl - tudta meg az RTL Híradó. A rendőrség azt írta, hogy elfogtak egy 31 éves férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.

A Híradó úgy tudja, hogy a férfi néhány nappal korábban már bántalmazta a nőt, aki ezért a néhány sarokkal arrébb élő ismerőséhez költözött. Szombat hajnalban azonban a feltételezett gyilkos egy késsel jelent meg a barát házánál.

A helyiek elmondása alapján volt párját a hajánál fogva kiráncigálta a házból, végig az utcán, majd a település határában egy erdős részen megölte.

A támadást hat hónapos baba sem élte túl.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombati közleményében azt írta, hogy emberölés elkövetésének gyanújával indítottak nyomozást, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves nyírkátai férfit szombaton elfogták, és őrizetbe vették.

Azt RTL szerint féltékenység állhatott az ügy hátterében.

(Forrás: rtl.hu, police.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Négy autó ütközött, óriási a dugó a Balaton felé az M7-esen
Két baleset is történt Martonvásárnál, tíz kilométeres a torlódás. A 7-es főút felé lehet kerülni.

Link másolása

Két baleset is történt az M7-es autópálya Balaton felé tartó sávjában Martonvásárnál, több kilométeres a dugó.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta, hogy

a két balesetben négy autó ütközött: a műszaki mentést megkezdték, jelenleg csak a külső és a leállósávon halad a forgalom. A torlódást Martonvásárnál a 7-es főút irányába lehet elkerülni.

Az Útinform szerint már több mint 10 kilométeres a torlódás a Balaton felé.

Az ellenkező irányban, a Kőröshegyi völgyhíd előtt egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, ezért a 123-as kilométernél a forgalom csak egy sávon halad.

(Forrás: MTI)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Az érettségijét ünnepelte egy hajón, buliból beugrott a vízbe, azóta nem találják a 18 éves fiút
Cameron Robbins a Bahamákon bulizott az iskolatársaival szerdán. A szülei reménykednek benne, hogy a fiuk élve előkerül.

Link másolása

A 18 éves fiú éppen a sikeres középiskolai érettségijét ünnepelte egy hajón a Bahamákon szerdán, amikor egy bátorságpróba után elkövetett ugrás után nyoma veszett.

Cameron Robbins a Bahamákon ünnepelte a sikeres vizsgáját több helyi középiskola diákjaival egy partihajón szerdán. Nem sokkal a szállásukra érkezésük után indultak útnak a hajóval, ahol a szemtanúk szerint este fél 10 után a fiatal srác az óceánba ugrott az Athol-sziget mellett.

Ezek után a hajó órákig körözött a környéken: a személyzet tagjai próbálták megtalálni a fiút, de nem jártak sikerrel, később a helyi parti őrség segítségével helikopterrel is keresték az eltűnt tinit, de még nem találták meg.

A University Lab School igazgatója közleményt adott ki az iskola nevében, amelyben azt írta, hogy az iskolai közösség azért imádkozik, hogy épségben megtalálják a nemrég érettségizett tanulójukat.

„Felvettem a kapcsolatot Cameron családjával, jelenleg a hatóságok még mindig keresik a fiút a Bahamákon” – írta az iskolaigazgató Kevin George.

„Az ilyen nehéz időkben össze kell fognunk és támogatnunk kell egymást. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzünk, de össze kell tartanunk”

- tette hozzá az igazgató.

A fiúért csütörtökön már virrasztást is tartottak a diákok és a szülők, akik reménykednek benne, hogy Cameron még élve előkerül.

(via New York Post)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy újabb végrehajtó ügyében indulhatott nyomozás
Az érintett végrehajtót már fel is függesztették. Azt nem tudni, hogy ennek köze lehet-e a Schadl-Völner-ügyhöz.

Link másolása

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat egy olyan ügyben, amelyben ismét egy önálló bírósági végrehajtó lehet az egyik érintett – tudta meg az rtl.hu. Azt nem tudni, hogy ennek köze lehet-e a Schadl-Völner-ügyhöz.

Az érintett végrehajtót már fel is függesztették.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a folyamatban lévő nyomozásról a nyomozás érdekei hivatkozva nem adott tájékoztatás az ügyről. A portál azonban a kérdéseiben név szerint azonosította a végrehajtót, így a nyomozóhatóság válasza alapján az illető érintett lehet egy ügyben.

Az rtl.hu megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar frissen megválasztott elnökségét, választ azonban nem kaptak. Ahogy a kar felügyeletét ellátó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságától sem.

Ennek a szervezetnek az elnöke, Bíró Marcell azonban a kar csütörtöki közgyűlésén pont arról beszélt, hogy zéró toleranciát hirdettek a szabálysértő végrehajtókkal szemben. Ahogy Bíró fogalmazott:

„a végrehajtói szakmának egy tisztulási folyamaton kell átesnie”.

(Forrás: rtl.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET: