KÉK HÍREK

Repülőkre lőttek, buszokat gyújtottak fel a mexikói drogkartell tagjai El Chapo fiának elfogása miatt

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma szerint ő és testvére, Joaquín jelenleg körülbelül tizenegy metamfetamin-laboratóriumot felügyelnek Sinaloa államban, és becslések szerint havonta 1300-2200 kg kábítószert állítanak elő.

Link másolása

Három biztonsági ember is meghalt Mexikóban, Sinaloa államban miután összecsaptak a hírhedt mexikói drogkirály, "El Chapo" fiának letartóztatása miatt lövöldözőkkel – írja .a BBC

Ovidio Guzmán-Lópezt – aki állítólag apja egykori kartelljének vezetője lett – Culiacánban fogták el és Mexikóvárosba szállították.

A dühöngő bandatagok úttorlaszokat állítottak fel, járműveket gyújtottak fel és megtámadtak egy helyi repülőteret. Két gépet lövések értek, az egyiket felszállás közben találták el. A támadások miatt a három sinaloai repülőtéren több mint 100 járatot töröltek.

Az állam kormányzója szerint az incidens miatt 18 embert szállítottak kórházba.

Luis Cresencio Sandoval védelmi miniszter szerint Guzmán-Lópezt – becenevén „Egér” – azzal vádolják, hogy apja hírhedt sinaloai kartelljét vezette. Ez a világ egyik legnagyobb kábítószer-kereskedő szervezete. Az apja, Joaquín "El Chapo" Guzmán életfogytiglani börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban, miután 2019-ben bűnösnek találták kábítószer-kereskedelemben és pénzmosásban. Pere feltárt néhány brutális részletet a mexikói drogkartellek működéséről.

A védelmi miniszter elmondta, hogy a Guzmán-López elfogására irányuló hat hónapos megfigyelést az amerikaiak is támogatták.

A közösségi médiában többen égő buszokról is beszámoltak. Más felvételeken pedig egy repülőgép látható, amelyben az utasok az ülés közé hajolva védik magukat.

Ruben Rocha Moya polgármester megerősítette, hogy a város különböző részein blokádok vannak, és arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak otthon. A jelentések szerint csütörtök délutánig folytatódott a lövöldözés a biztonsági erők és a banda tagjai között. Sok üzletet is kifosztottak. Pénteken Sinaloa egész államában minden iskola bezárt.

A lap emlékeztet rá, hogy a mexikói biztonsági erők 2019-ben már letartóztatták Guzmán-Lópezt, de végül szabadon engedték, hogy elkerüljék a további erőszakot.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma szerint ő és testvére, Joaquín jelenleg körülbelül tizenegy metamfetamin-laboratóriumot felügyelnek Sinaloa államban, és becslések szerint havonta 1300-2200 kg kábítószert állítanak elő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Szándékosan hajtott a gyalogosok közé egy autós Pápán
Szándékosan szlalomozott az emberek között, egy autónak is nekiment.
Fotó: Police.hu (illusztráció) - szmo.hu
2023. március 18.


Link másolása

Egy 36 éves gyöngyösi férfi 2022. június 10-én délelőtt kocsival érkezett az egyik pápai parkolóba.

Ott azután többször is szándékosan az ott gyalogosan közlekedő ismerősei fele kormányozta a járművet, akikkel korábban nézeteltérésbe keveredett.

A gyalogosok közül többen kénytelenek voltak elugrani a jármű elöl, hogy elkerüljék az ütközést, a manőverek alkalmával a gyöngyösi sofőr egy ízben az egyik mögötte parkoló autónak is neki ütközött, amivel anyagi kárt is okozott – írja a Rendőrség honlapja.

A rendőrök a 36 éves elkövető ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást, amelynek alkalmával a férfi vezetői jogosultságának szüneteltetését is elrendelték.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megfőzte szomszédja szívét, majd megetette saját családtagjaival mielőtt velük is végzett egy oklahomai férfi
A rendőrök a párnák között hányva találták meg a gyilkost, amikor a házba érkeztek.

Link másolása

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték szerdán azt az oklahomai férfit, aki kivágta és megfőzte a szomszédja szívét, írja a Mirror. Lawrence Anderson ezután meg is etette a krumplival elkészített ételt saját nagybátyjával és egy négyéves kislánnyal, mielőtt őket is meggyilkolta.

A 44 éves férfi a bíróságon bűnösnek vallotta magát a három gyilkosság, valamint csonkítás, testi sértés és bántalmazás bűntettében is. Andersont csak azért nem fogják halálra ítélni, mert az áldozatok hozzátartozói, vagyis a saját rokonai, nem szeretnének tárgyalást, ahol végig kellene hallgatniuk, hogy pontosan mi történt a házban.

A gyilkos még 2021 február 9-én előbb halálra késelte szomszédját, Andrea Lynn Blakenshipet, majd kivágta a 41 éves nő szívét. Ezután az egy hónappal korábban feltételesen szabadlábra helyezett férfi a szervvel együtt hazament az őt befogadó rokonai házába, ahol megfőzte a szívet, hogy „megszabadítsa a démonoktól”, majd meg is etette az elkészült ételt a családtagokkal. Ezután végzett 67 éves nagybátyjával és 4 éves unokájával. A rendőrök a helyszínre érkezve a párnák között hányva találtak rá a gyilkosra.

A férfi nagynénje mindkét szemét kiszúrta, de az asszony csodával határos módon túlélte a támadást. Az orvosok szerint egyik szemével már soha nem fog látni, és részben a hallását is elvesztette.

A szerdai meghallgatás alatt a gyilkos elsírta magát, amire az egyik rokona azt kiabálta, hogy ne játssza meg magát. Egyikük azt kívánta Andersonnak, hogy a börtönben „rohadjon meg belülről kifelé”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Madeleine McCann-ügy: arcfelismerő szoftverrel vizsgálták a lengyel nő és az eltűnt kislány fotóit
Ez alapján szinte biztos, hogy Julia Wendellnek semmi köze a 15 éve Portugáliában eltűnt kislányhoz.

Link másolása

Arcfelismerő szoftver segítségével próbálta kideríteni egy svájci cég, hogy a nemrég felbukkant Julia Wendell valóban a 15 éve eltűnt Madeleine McCann lehet-e, írja a Daily Star. Az Ava-X mindkét lány arcát alaposan tanulmányozta a fotókon, ezután jutott arra a következtetésre, hogy az állítás nagy bizonyossággal nem igaz.

„Gyakorlatilag kizárható, hogy a fiatal lengyel legyen az eltűnt Maddie”

– közölte Christian Fehrlin.

Az Ava-X vezetője elmondta, hogy a szoftver talált egyezést, amikor Julia Wendell gyerekkori és felnőttkori képeit vizsgálta, ellenben nem jelzett, amikor Madeleine McCann gyerekkori felvételeit vetették össze a lengyel lány felnőttkori fotóival. Fehrlin szerint ez azt jelenti, hogy 90 százalékos biztonsággal kijelenthető: Julia és Maddie két külön ember.

Az elsősorban bűnözők azonosítására és eltűnt személyek felkutatására használt svájci arcfelismerő programhoz hasonló eredményre jutott a DNS-vizsgálat is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy egy BMW felhajt a járdára és elüt egy gyalogost az Üllői úton
Az eset péntek este történt. A nő csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszta.

Link másolása

Egy járdára sodródó autó ütött el egy nőt péntek este Budapesten, a IX. kerületben. Az RTL Híradó megszerezte a balesetről készült biztonsági kamerás felvételt is.

A videón látható, ahogy

a BMW nagy lendülettel kikanyarodik az Üllői útra, majd a sofőr elveszíti uralmát a kocsi felett és felhajt a járdára, ahol több biciklit és rollert felborít, majd elüt egy nőt.

A gyalogos azonban csodával határos módon csak könnyebben sérült meg.

Az elmúlt időszakban több hasonló este is történt Budapesten. Kedden a Hungária körúton hajtott a járdára egy autós, ahol öt gyalogost is elsodort. Februárban pedig egy olasz sofőr gázolt halálra egy 23 éves nőt a Harminckettesek terénél a villamos megállóban.


Link másolása
KÖVESS MINKET: