KÉK HÍREK

Pár napon belül kétszer is betört a Buckingham-palota területére egy férfi, a kerítést is megrongálta

Ügyvédje szerint a 33 éves fiatalember komoly mentális problémákkal küzd.

Link másolása

Öt napon belül kétszer is sikerült bejutnia egy betolakodónak a Buckingham-palota területére tavaly év végén - írja a Daily Mail.

Egy 33 éves férfi 2021. december 18-án és 22-én is betört Erzsébet királynő rezidenciájának udvarára, és egy szögesdrót kerítést is megrongált a vád szerint.

A portsmouth-i fiatalember szerdán állt bíróság elé, a védett területen elkövetett birtokháborítás, valamint a bűnügyi károkozás vádját is tagadta. Ügyvédje szerint a férfi komoly mentális problémákkal küzd, ezért pszichiátriai jelentést fog kérni róla. A körzeti bíró azt mondta, tényfeltáró meghallgatást tarthatnak, amikor a férfi legközelebb megjelenik a bíróság előtt, ha bebizonyosodik, hogy mentális problémái vannak. A vádlottnak október 12-én kell legközelebb bíróság elé állnia, addig

óvadék ellenében szabadlábon lehet azzal a feltétellel, hogy nem mehet egyik királyi palota vagy rezidencia közelébe sem.

Tavaly decemberben egyébként több hasonló eset is történt. Egy kamaszt azzal gyanúsítottak meg, hogy számszeríjjal felfegyverkezve közelítette meg a windsori kastélyt, hogy megölje Erzsébet királynőt az 1919-es amritszári mészárlás miatt, amikor is a brit hadsereg fegyvertelen indiai tüntetők közé lőtt. Karácsonykor egy 19 éves fiút tartóztattak le a windsori kastély területén, aki fél órával a betörés előtt a Snapchaten megosztott videójában mondta el, mire készül. Tavaly december elején pedig egy fiatal amerikai turista mászott át a Buckingham-palota kerítésfalán. Mivel azt mondta, hogy pszichotikus epizódja volt, amikor ezt tette, 200 font pénzbírósággal megúszta az incidenst, és visszatérhetett az Egyesült Államokba.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
„Aki megméri a tűzifát, annak többé nem szállítanak” – Csaló tűzifakereskedőt buktattak le, de hiába
Egy idős férfi reklamált, mert a befizetett mennyiség helyett kevesebbet kapott a pénzéért. De hiába próbálkozik, sem a hiányzó mennyiséget, sem a pénzét nem kapja meg.

Link másolása

Tavaly tavasz óta várja vissza pénzét, vagy a hiányzó famennyiséget egy idős, surjányi lakos, aki a tűzifakereskedőtől a kifizetett negyven helyett csak harminc mázsa fát kapott – írja a szoljon.hu. A károsult azóta több hatósághoz is fordult, de hiába.

Elmondása szerint:

„Az elmúlt év áprilisában százhúsz mázsa tűzifát rendeltem egy, a környékbeli településen működő faárustól, mázsánként négyezer forintért. Az első fuvar, a megbeszélt negyven mázsa, néhány napon belül megérkezett. Ám én már évek óta szállíttattam azzal az autóval, és tudtam, arra csak harminc fér. Ezt szóvá is tettem, mire azt felelték, kissé vizes a fa, így a tömege eléri a negyven mázsát.

Lemértük, majd kiderült: mégiscsak harminc volt. Vagyis tíz mázsával kevesebbet adtak azért a fuvarral együtt százhatvanhárom ezer forintért, amelyet kifizettünk”.

Akkor azt ígérték neki, hogy a különbözetet leszállítják neki. De ez azóta sem történt meg. A férfi kereste őket, de végül azt a választ kapta:

„aki a tőlük vásárolt fát utólag megméri, annak többé nem szállítanak... és így is tettek”

– mondta.

Az idős ember értesítette a fogyasztóvédelmi felügyelőséget és az adóhatóságot is, de ezután sem történt semmi. A lap megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságát, akik azt válaszolták, hogy ők nem kaptak bejelentést. Azt írták: „A kártérítéssel vagy pénz visszafizetéssel kapcsolatos vitás ügyek polgári peres úton, bíróság előtt rendezhetőek, vagy azt megelőzően a fogyasztó lakóhelye, vagy tartózkodási helye szerinti illetékes kereskedelmi és iparkamara által működtetett békéltető testületnél térítésmentesen kezdeményezhető. Javasoljuk, hogy a vásárlást megelőzően minden esetben győződjenek meg a kereskedő megbízhatóságáról! A tűzifa vásárláshoz kapcsolódó jogszerűtlenségekről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján lehet tájékozódni”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Kirepült a kettészakadt autóból és meghalt egy fiatal, várandós nő New Yorkban
Sem a 23 éves Adriana Sylmetaj, sem a magzat életét nem tudták megmenteni. A férjét ittas vezetéssel és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

Link másolása

Kirepült az autóból egy 23 éves várandós nő New Yorkban, miután az autójuk előbb egy falnak, majd egy oszlopnak csapódott - írja a New York Post. Adriana Sylmetaj belehalt a balesetbe. Az autót a férje vezette, akit többek között gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak.

A baleset szombat éjjel történt a város Staten Island nevű kerületében.

A gyanú szerint a 30 éves Adem Nikeziq ittasan vezetett és elvesztette az irányítást az autója felett, ami előbb egy falnak, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

A lap beszámolója szerint a Dodge Charger szabályosan kettészakadt az ütközés következtében. A CBS New York híradásában látszik, mennyi maradt a kocsiból.

Adriana a baleset során kirepült a járműből, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A család egyik tagja a lapnak azt mondta, hogy a nő magzatát sem sikerült megmenteni.

„Soha nem leszünk rendben. Egyikünk sem. Szörnyű tragédiát éltünk át”

- tette hozzá a lány családtagja.

A pár április 12-re várta a babát.

Adem Nikeziq könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A férfit azonban letartóztatták és

többek közt gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve ittas vezetés miatt állhat majd bíróság elé.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Három hónapra kikötötte az udvarra a kutyáját egy sárvári férfi, amíg ő külföldre utazott
Az eb egészségi állapota nagyon leromlott, ha az állatvédők nem lépnek közbe, akkor elpusztult volna.

Link másolása

Állatkínzás miatt emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki három hónapra kikötözte a kutyáját az udvarán.

A férfi 2021 év végén három hónapra külföldre utazott, ez idő alatt pedig a lakóhelyén rövid szőrű kutyáját kikötözve magára hagyta. Az eb ellátásáról és megfelelő ellátásáról sem gondoskodott. Az ügyészség szerint így

a magára hagyott kutya egészségi állapota rendkívüli mértékben leromlott, az állatvédők közbeavatkozása nélkül elpusztult volna.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy kimentenek egy iszapba ragadt férfit a karádi tóból
A fiatal férfit súlyos fagyási sérülésekkel, de stabil állapotban szállították kórházba.

Link másolása

Bravúros légimentésről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Vasárnap délután egy 25 év körüli férfi

a karádi tó nádasába csúszott, és mivel beleragadt a jéghideg iszapba, egyedül nem tudott kijönni. Szerencsére még éppen elérte a farzsebében lévő telefonját, így segítséget tudott hívni.

Több mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett a tóhoz, de mivel a férfi nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és a mezőőrök segítsége is kellett a megtalálásához.

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A sérült a mentőorvos segítségével tudott felmászni a gépbe, amivel partra szállították és megkezdték az ellátását.

Végül súlyos fagyási sérülésekkel, de stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

A mentésről videót is közöltek:


Link másolása
KÖVESS MINKET: