KÉK HÍREK

Hivatalos: megvan Kálmán Olga utódja, az Egyenesen címe is megváltozik

Mindeközben a Momentum bejelentette: ma estére tüntetést szerveznek a sajtószabadságért.

Link másolása

Simicska Lajos július eleji bejelentése után, miszerint visszavonul és üzleti érdekeltségeitől is megválik, egy kivétellel a teljes Simicska-birodalomat Nyerges Zsolt vállalkozó vette át. A médiabirodalom egyes részeinek sorsa nagy kérdőjel, a mai napon a birodalom egyik kulcselemének, a Hír TV-nek a jövőjéről döntöttek. A délelőtti állományi gyűlésen bemutatkozott az új vezetőség, Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorát azonnal levették a műsorról. Az Index azt írja, a gyors hatalomátvételt gyors intézkedések is követték, ugyanis információik szerint több szerkesztőt és műsorvezetőt elbocsátottak szerdán.

A legnagyobb kérdés eddig az volt, vajon ki áll majd munkába a csatorna emblematikus arca, Kálmán Olga helyett.

Már meg is van az utódja: Földi-Kovács Andrea, egykori Hír TV-s műsorvezető tér vissza a csatornára.

Földi-Kovács Andrea 10 éven át dolgozott a HírTV-nél, a G-nap után lelkiismereti okokra hivatkozva felmondott és a közmédiába, majd az Echo TV-be igazolt. Az esti műsor új címet is kapott: Magyarország élőben.

Az Index cikke szerint Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató, Bodacz Balázs műsorvezető, Teszári Nóra műsorvezető, Lampé Ágnes műsorvezető, Zimon András szerkesztő, Varga G. Gábor szerkesztő, György Zsombor szerkesztő is távozik a csatornától. A Hvg.hu pedig arról számolt be, hogy önként távozott Reichenberger Dániel hírszerkesztő és Lukáts Péter kreatív kommunikációs igazgató.

A Hír TV honlapján azt írják,

"a csatorna vezetésébe visszatér a G-nap, vagyis a 2015 előtti menedzsment".

A tulajdonos, Nyerges Zsolt Liszkay Gábort kérte fel médiatanácsadójának és Répásy Bálint lett az új vezérigazgató. Az általános vezérigazgató-helyettes Korda Judit lett, a tartalomért Szikszai Péter felel vezérigazgató-helyettesként, a hírigazgató pedig Mentes Katalin lesz - olvasható a honlapon.

A Momentum tüntetést szervez az MTV székház elé

A Facebookon eseményt tettek közzé, melyben meghirdették ma este fél kilencre a tüntetést.

Az eseménynél azt írják, "a Népszabadság bezárása, az Origo elfoglalása, a TV2 és a Figyelő felvásárlása és lezüllesztése után a mai egy újabb fekete nap a rendszerváltás utáni magyar sajtószabadság történetében".

"Újabb százezreket céloz meg a Fidesz a butítás és hergelés egyszerű céljával. A kormány hazug propagandagépezete a rendszer egyik alappillérévé vált: a NER csak úgy győzhető le, ha legyőzzük és hiteltelenítjük a propagandáját"- írják.

A demonstrációt a Momentum ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX szervezi a Szabadság térre, a régi MTV székház elé, fél 9-re.

"Arra kérjük a szimpatizánsaikat, hogy nem működő tévéiket hozzák el a Szabadság térre, ezzel is kifejezve az elégedetlenségüket" - írták a közösségi oldalon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
A bontatlan karácsonyi ajándékával temetik el a 7 éves kisfiút, akit elütött, majd otthagyott egy autós
A fiú valószínűleg egy elgurult labda után szaladt ki az úttestre, amikor elgázolták Angliában. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Link másolása

Gyászol a mindössze 7 éves William Brown családja: egy autós az angliai Folkestone-ban elütötte a kisfiút, majd a gépkocsi sofőrje segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A gázolót azóta is körözi a rendőrség.

A tragédia még november elején történt: a fiú valószínűleg egy elgurult labda után szaladt ki az úttestre, amikor elgázolták. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni az elütött gyermeken, csak a halál beálltát tudták megállapítani.

William Brown édesapja egy megrázó videóban beszélt a történtekről. Az apa elmondta, hogy a fia szó szerint az úton halt meg, és nagyjából 40 percig feküdt ott.

Az édesapa a gázolónak is üzent, és arra kérte a sofőrt, hogy adja fel magát a rendőrségen mert a család tudni szeretné, hogy mi történt aznap, hogy békében eltemethessék a gyermeküket.

(via Mirror)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megállt segíteni egy baleset után, közben megbírságolták a közteresek a budapesti autóst – videó
Mert nem váltott parkolójegyet.
K. A. - szmo.hu
2023. december 08.


Link másolása

A villamos elé kanyarodott egy Opel hétfőn délután Zuglóban Nagy Lajos Király úton. Csak egy autós állt meg segíteni, őt pedig ez idő alatt megbüntették a közteresek.

A Bp-i Autósok Közössége oldalán közzétett videó szerint

a szürke Opel sofőrje a piros jelzés ellenére kanyarodott be a sínekre, pont a Bosnyák tér felől érkező villamos elé.

A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, sem az autóban lévők, sem pedig a villamoson utazók.

A videó készítője szerint bosszantó és szomorú, hogy rajta kívül senki nem állt meg és nem nyújtott segítséget, nem kérdezték meg, hogy megsérült-e valaki vagy kell-e mentő.

„Miután meggyőződtem, hogy mindenki rendben van, félreálltam és visszamentem jogkövető magyar állampolgárként tanúskodni, addig a zuglói közteresek megbüntettek, mert nem váltottam parkolási jegyet. Jár nekik a keksz”

- tette hozzá az autós.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Súlyos buszbaleset: Volánbusz, kamion és egy kocsi ütközött az 51-es úton, több sérült is van
A buszon és a személyautóban is öten utaztak, elhúzódó útzárra kell számítani.

Link másolása

Frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz az 51-es főút 32-es kilométerénél, Kiskunlacháza térségében. Az ütközésben egy kamion a busz oldalának csapódott – közölte a Facebookon a Ráckevei Tűzoltóság.

A műszaki mentést a szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati és a délegyházi önkéntes egység végzi; a személyautót áramtalanították. A ráckevei tűzoltók 2023. december 8-án 05:46-kor kapták a riasztást.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a buszon és a személyautóban is öten utaztak. A baleset körülményeiről elmondta:

„Egy férfi által vezetett busz valószínűleg nem tartott kellő követési távolságot egy előtte balra kanyarodó tehergépkocsi mögött, ezért a vele való ütközést, hogy elkerülje, áttért a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy személyautóval.”
/

(via Index)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Két méter mély fagyos vízbe zuhant kocsijával, és a roncsba szorulva fuldoklott egy nő, akit kimentettek a tűzoltók
A kocsit vezető nő Celldömölk és Kemenesszentmárton között letért az útról, majd az árokba csapódott.

Link másolása

Megmentették egy autós életét a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság munkatársai. A kocsit vezető nő Celldömölk és Kemenesszentmárton között letért az útról, majd az árokba csapódott.

A mentést nehezítette, hogy a 2,5m mélységű árok kb. 1,5-2m mélyen volt tele fagyos vízzel, hóval. Csak a jármű hátsó kerekei és hátsó csomagtartója álltak ki a vízből.

A celldömölki tűzoltók Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint a sofőr beszorult a roncsba, alig tudta fejét a víz fölött tartani, így gyorsan be kellett avatkozniuk a szakembereknek.

Az aljára rögzített csörlővel megemelték a kocsit, így sikerült kinyitniuk az ajtót, és a nőt is ki tudták emelni. A kihűlés határán lévő vezetőt végül a mentők vették kezelésbe, tájékoztatásuk szerint sérülései és a sokk ellenére már jól van.

(via tenyek.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET: