News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Megkezdődött a szerb drogmaffia magyar bérgyilkosának tárgyalása

Sokat változott a csantavéri mészáros D. Csaba vallomása a rendőrségi kihallgatások és a - néhány nappal ezelőtti - első bírósági meghallgatása közben. Már arról győzködte a bírót, hogy ő is áldozata volt csupán a tragikus eseményeknek.
Báthory-Beck Nóra - szmo.hu
2020. november 17.


Link másolása

hirdetés

Állig felfegyverzett csuklyás kommandósok kíséretében érkezett első bírósági tárgyalására D. Csaba a vajdasági bérgyilkos, aki korábban beismerte, hogy megölt egy holland és egy magyar vállalkozót is.

A csantavéri születési szerb-magyar bűnöző 2018 szeptemberében a Pólus Center mögött találkozott, egy alvilági körökben jól ismert, magyar vállalkozóval azzal az ürüggyel, hogy 11 kilogramm kokaint ad el neki.

Amikor a férfi az autó csomagtartójába hajolt, hogy ellenőrizze a pakkokat, D. Csaba a vád szerint fejbe lőtte, holttestét pedig a közeli Szilas-patakhoz vitte és otthagyta.

A rendőrök a nyomozás során a helyszínre vitték a szerb bérmészárost, aki részletesen elmondta és meg is mutatta mi, hogyan történt.

hirdetés

Rablás vagy leszámolás

A helyszíni kihallgatásról készült felvételen jól látható, ahogy a rendőrök kiviszik a bilincsbe vert foglyot a patakhoz, aki ott elmondja, hogy a gyilkos fegyvert elásta az erdőben, és az áldrogot tartalmazó táskát elrejtette a közelben, nehogy a barátnője otthon észrevegye. D. Csaba a gyilkosság indítékairól is beszélt:

"A 11 kilogrammal kapcsolatban csak azért beszéltem neki, hogy idejöjjön, és hogy lelőjem, mivel számomra ő nagy veszélyt jelentett Magyarországon. Logisztikus támogatást adott az ellenfeleimnek, hogy megtaláljanak Magyarországon és lelőjenek."

Állítása szerint a Pólus Centernél meggyilkolt vállalkozó tudott a sportolási szokásairól, és arról, hogy a Margit-szigetre jár futni. Egy alkalommal ismeretlen férfiak megtámadták és rálőttek edzés közben. Ezzel kapcsolatban feljelentést is tett, az ügyben indult nyomozást néhány hete a rendőrség megszüntette. Mindenesetre D. Csaba szerint támadói a meggyilkolt vállalkozótól kapták a tippet, ezért állt bosszút a gyilkossággal a férfin.

Hajtóvadászat

A rendőrség hajtóvadászatot indított a szerb bérgyilkos után, felállítottak egy speciális nyomozócsoportot, akik bármikor készen álltak információkat fogadni a gyilkossággal és D. Csabával kapcsolatban. Kaptak egy fülest, hogy Szentendrén bujkál, de mire a búvóhelyre értek a férfi már Párkányba, majd Prágába menekült. Végül ott fogták el egy szállodában 2019. március elsején éjszaka.

A nárcisztikus bérgyilkos

A szerb maffia ítéletvégrehajtóját a nyomozás során elmeorvos is vizsgálta. A szakember megállapította, hogy a férfi nárcisztikus, mazochista, felelősséget elhárító személyiség, aki tudatában volt a cselekedetei súlyával. A pszichiáter szerint komoly esély van rá, hogy D. Csaba később hasonló bűncselekményeket, akár gyilkosságokat követ el.

Kihallgatásán a férfi a rendőröknek szó szerint azt mondta: "Európa kriminálisa akarok lenni". Majd azzal folytatta, hogy meg akarja tisztítani a kábítószertől a kontinenst, azért hogy a fiatalok ne tudjanak drogot venni.

Bűnlajstrom

D. Csaba egyébként nem először került a nyomozók látókörébe. 2004. május 11-én Újvidéken a Firma bűnbanda egyik tagját lőtte agyon, vitás kábítószerügyek miatt. Ezért 15 évre ítélték, de 13 év után jó magaviselete miatt kiengedték a börtönből.

Néhány hónappal később - a spanyol hatóságok szerint 2017. augusztus 28-án - Barcelonában, egy parkban négyszer rálőtt egy belgrádi maffiózóra. A férfit a fején, a mellkasán, az állán és a hasán is eltalálta. A belgrádi alvilági vezető végül túlélte a támadást.

A holland rendőrök 2018-ban közel 7 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki D. Csabára, mert a vád szerint július 30-án bement egy forgalmas amszterdami étterembe, ahol lelőtt egy 62 éves horvát-holland állampolgárságú vállalkozót.

Ezután következett a magyar gyilkosság. 2018. szeptember 19-én éjszaka. Majd a következő 2019. január 5-én amikor D. Csaba és társa egy fehér autóval megálltak egy szerb bűnbanda alvezérének kocsija mellett, a férfi épp összecsukott egy babakocsit, hogy betegye a csomagtartóba. Ekkor D. Csaba kiszállt az autóból, odament a férfihoz, elővett egy fegyvert és mellkason, majd fejbe lőtte.

A szerb bérgyilkos ellen végül a magyar, a holland és a szerb hatóságok is nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Prágai elfogása után a cseh külügyminisztérium úgy döntött, hogy először a magyar bíróság dönthet a sorsáról. Közben a hollandok felajánlották, hogy az Amsterdamban elkövetett emberölésért is itt kapjon büntetést. Így most az ügyészség előre kitervelten, több emberen elkövetett gyilkossággal vádolja.

Az első meghallgatásán erre egy Napóleontól származó idézettel válaszolt. "Micsoda regény az életem" - mondta.

Majd arról kezdett beszélni, hogy mégsem ő ölte meg a budapesti vállalkozót, sőt nem is egyedül csalta ki a patakpartra, hanem hárman voltak. Nem látta, hogy ki lőtt, mert pont elfordult, amikor valamelyik társa kivégezte a férfit.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Videó: életét kockáztatva mentett meg egy bajba jutott családot a Magyar Közút munkatársa
A családnak valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy mekkora életveszélyben voltak.

Link másolása

hirdetés

„Életeket mentett a káli művezető kollégánk” – közölte a Magyar Közút az Instagram-oldalán.

"Az M3-as autópályán június 24-én, péntek kora reggel egy szürke személyautó defektet kapott, nekiment a szalagkorlátnak, és 180 fokos fordulattal megállt a belső sávban, szemben a forgalommal. Egy kislány és a szülei utaztak a kocsiban, mindhárman kiszálltak, sőt még kereket is elkezdtek cserélni.

Egy autós bejelentése nyomán a diszpécserünk azonnal megkereste kamerán a helyszínt, és riasztotta a kollégákat és a hatóságokat, hogy baj van. Forgalomtechnikai művezetőnk pár perc alatt kiért, és azonnal kivitte őket a szalagkorláton túlra.

A családnak valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy mekkora életveszélyben voltak. Kollégánk úgy döntött, hogy életét kockáztatva kihozza az autót is, ezzel elkerülve a további baleseteket. Ekkor megállt benne az ütő, ahogy beült az autóba, ugyanis két másik jármű majdnem belerohant. Szerencsére nem történt baj. Kiszállt és láthatósági mellényével jelzett az autósoknak, hogy nehogy tragédia legyen, ezután kivitte a rendőrök megérkezésekor a leállósávba a kocsit. Nagyon örülünk, hogy végül személyi sérülés nem volt, a család és a kollégánk, illetve a többi közlekedő is ép bőrrel megúszta a hajmeresztő esetet!" - áll a bejegyzésben

"Büszkék vagyunk, hogy ilyen nagyszerű kollégáink vannak"

– írta a Magyar Közút.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Lezárták az Erzsébet-hidat a Budaházy György szabadon engedéséért tüntetők hétfőn reggel
A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte, a rendőrség hamar feloszlatta. 9 órakor újra megindulhatott a forgalom a hídon.

Link másolása

hirdetés

Budaházy György szabadon engedését követelő tüntetők zárták le az Erzsébet hidat hétfő reggel. A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezte „Szabadságot Budaházynak!” címmel.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel azt írta, hogy

a demonstráció miatt lezárták az Erzsébet hidat Budára, Pest felé a buszsávban haladt a forgalom.

Emiatt terelve közlekedett a 7-es, az 5-ös, 133E, a 8E, 108E, a 110-es és a 112-es autóbuszok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint reggel nyolc óra körül kaptak bejelentést arról, hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozza a forgalmat az Erzsébet-hídon. A rendőrök igazoltatták a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást ellenük.

A forgalom 9 órakor mindkét irányba megindult.

Márciusban a Fővárosi Törvényszék 17 év börtönre ítélte Budaházy Györgyöt terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt.

hirdetés

A bíróság szerint a Budaházy által létrehozott Magyarok Nyilai nevű szervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa a Kis-Duna-ágban
A szolgálati kutyák kiképzését végezték Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen, amikor elmerültek a vízben.

Link másolása

hirdetés

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

Azt írták:

a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen. A kiképzés során eddig nem ismert okból elmerültek a vízben.

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik őket - tette hozzá a BVOP.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Cápa támadt a 17 éves lányra Floridában, a bátyja mentette meg az életét
Addison Bethea jobb lába azonban annyira összeroncsolódott, hogy amputálni kell.

Link másolása

hirdetés

Valódi élet-halál harcot vívott egy cápával egy 17 éves lány Floridában, Taylor megyében június 30-án. A FOX 35 beszámolója szerint Addison Bethea a bátyjával, Rhetttel volt a vízben.

A lány először csak egy ütést érzett az egyik lábán, pár másodperccel később azonban a cápa lehúzta a víz alá.

Amikor újra a felszínre tudott jutni, akkor kiabálni kezdett. Addison anyja később azt mondta, hogy a lánya harcolt a cápával, amit puszta kézzel próbált lehúzni magáról.

A kiáltásait meghallotta a testvére, aki a cápa és Addison közé állt. Rhett kétszer-háromszor megütötte a ragadozót, ami így végül odébb állt. A fiatalok segítségére érkezett egy csónak is, ahová behúzták őket,

Rhett pedig a kötelek segítségével egy szorítókötést tett a húga lábára.

Az anyuka szerint a lánya életét ez mentette meg.

Vasárnap a Tallahassee Memorial HealthCare a Facebook-oldalán azt írta,

hirdetés
Addison olyan súlyos és kiterjedt sérüléseket szenvedett el a jobb combján, hogy térd fellett amputálni kell a lábát.

A műtétet kedden fogják elvégezni. Egy korábbi műtét során sikerült helyreállítani a sérült láb vérkeringését, az amputáció után így az életben tartott szövetekkel rekonstruálhatják a felső lábszárát.

A szakértők becslése szerint a lányt egy közel háromméteres cápa támadhatta meg. A FOX 35 cikkében megjegyzik, hogy

Florida évek óta vezet a provokálatlan cápatámadások számában az USA és a világ többi részéhez képest is.

A déli államban tavaly 28 ilyen támadás történt, míg az Egyesült Államok többi részén összesen 19, a világ többi részén pedig 26. A 28 floridai támadásból pedig 18 Volusia megyében történt, amely magában foglalja a népszerű Daytona Beach-et is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: