KÉK HÍREK
A Rovatból

Meghalt egy 16 éves ausztrál lány, miután be akart állni a dezodorjától

Brooke valószínűleg a dezodor aeroszoljából szívta a hajtógázt, de a dózis miatt szívrohamot kapott. Édesanyja talált rá a szobájában.

Link másolása

Anne Ryan holtan találta 16 éves lányát, Brooke-ot a hálószobája padlóján az ausztráliai Broken Hillben, miután feltehetően szívrohamot kapott a dezodor aeroszol szippantása miatt - írja a Mirror.

Brooke arccal lefelé feküdt szobája padlóján, a dezodoros flakonnal a kezében, de már túl késő volt, mikor rátaláltak. A lány az úgynevezett "krómozás" áldozata lett, amely során az aeroszol hajtógázát szívják be tudatmódosítás céljával.

A 16 éves lány lelkes sportrajongó volt, a helyi Ausztrál Futball Liga versenyének szervezői is megemlékeztek róla. A lány maga is egy futballklub tagja volt, jól ment neki a sport. Ügyvéd szeretett volna lenni. Brooke a világjárvány alatt szorongással küzdött, valószínűleg ezért nyúlt a tudatmódosításhoz.

Anne, a gyászoló anyuka most próbálja felhívni a szülők figyelmét, milyen veszélyeket jelenthet a gázok inhalálása. Szorgalmazza, hogy tájékoztassák a fiatalokat a krómozás veszélyeiről, és arról, hogy halálos is lehet a dezodor belélegzése.

Az ausztrál hatóságok szerint 2017 és 2020 között nagyban megugrott az aeroszolos balesetek száma. 2010 és 2017 között a központ évente 50-60 hívást regisztrált inhalálószerekkel kapcsolatban, ez azonban 2019-ben 75-re, 2019-ben 96-ra, 2020-ban pedig 107-re emelkedett.

A hívások mintegy fele 11 év alatti gyermekekre vonatkozott, míg 20%-a 12-18 évesekre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Tragédia a szalagavatón: a fellépése után meghalt a kiskunhalasi középiskola egyik tanára
A mentők hosszasan küzdöttek az oktató életéért, de már nem tudták megmenteni. Az iskola saját halottjának tekinti.

Link másolása

Rosszul lett egy oktató a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavató ünnepségén. A kiérkező mentők hosszú időn keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, de nem tudták megmenteni az életét - írja a baon.hu.

Az intézmény közleményében azt írta, hogy

az oktató a fellépését követően lett rosszul.

„Az Iskola a nagy tisztelettel övezett Tanárát saját halottjának tekinti” - tették hozzá.

A baon.hu úgy tudja, hogy a rendezvények helyet adó Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokához egy másik mentőt is hívtak, mert egy diák is rosszul lett. Őt a kiérkező mentők a helyszíni ellátást követően a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Elvittek a kórházból egy ismert orvost a rendőrök Salgótarjánban az asszisztensével együtt
Az a gyanú ellenük, hogy hálapénzt fogadtak el. A rendőrség megerősítette a történteket.
SZMO, fotó: Police.hu - szmo.hu
2023. december 08.


Link másolása

Egy ismert orvost és asszisztensét vitték el a rendőrök hálapénz elfogadása miatt a salgótarjáni kórházból, írta meg a nool.hu.

A történteket a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette:

"A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárásban munkatársaink vesztegetés elfogadása miatt december 7-én állítottak elő egy orvost az egyik Nógrád vármegyei kórházból."

A rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel más információt egyelőre nem hoz nyilvánosságra.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Rémálom a sípályán: nyolc métert zuhant az anya és fia, amikor kizuhantak a sífelvonóból Ausztriában
Az anya súlyos hát- és medencesérüléseket szenvedett. A fiú és a férj is megsérült, de róluk a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást.

Link másolása

A sífelvonó, amelyben a család ült, hirtelen meglazult, és hátracsúszott, majd összeütközött a következő üléssel. A baleset Schwendauban történt: egy 38 éves nő és 11 éves fia a körülbelül nyolcméteres mélységbe zuhantak.

A Blikk összefoglalója szerint a négyüléses székben az anya és a fiú mellett a családfő is ott volt, amikor eddig ismeretlen okból a baleset bekövetkezett.

Az anya súlyos hát- és medencesérüléseket szenvedett. A fiú és a férj is megsérült, de róluk a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást.

A családot mentőhelikopterrel szállították az innsbrucki kórházba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
128 késszúrással ölte meg 19 éves feleségét – akár életfogytiglant is kaphat
Első fokon októberben a férj 14 év börtönt kapott, de ezt az ügyészség kevesellte, ezért fellebbeztek.

Link másolása

Élete végéig börtönbe kerülhet az a 22 éves férfi, aki két éve 128 késszúrással végzett 19 éves feleségével Jászladányban. A házaspár tagjai aznap hangosan veszekedtek, ez fajult el a vád szerint. A gyilkosság után a férfi elrejtette felesége holttestét a lakásban, később a rokonai ott találtak rá - hangzott el az RTL híradójában. A párnak két kisgyereke van. Első fokon októberben a férj 14 év börtönt kapott, de ezt az ügyészség kevesellte, ezért fellebbeztek.


Link másolása
KÖVESS MINKET: