Már nőként érkezett a bíróságra az a férfi, aki megerőszakolt két nőt, női börtönbe került

A skót Adam Graham a vádemelés után kezdte meg a nővé alakulást. A korábban kopasz, tetovált arcú férfi már szőke hajú nőként él Isla Bryson néven.

Link másolása

Nem mindennapi dolog történt a glaswgowi felsőbíróságon: egy szexuális erőszakkal vádolt férfi nőként jelent meg a tárgyalásán - számolt be róla a Daily Mail.

Eredeti nevén Adam Graham

két interneten megismert nőt is bántalmazott, majd megerőszakolt, egyiküket 2016-ban, a másikat pedig 2019-ben.

Az akkor még borotvált fejű, tetovált arcú férfit tagadta, hogy erőszak történt, szerinte az áldozatai is beleegyeztek a szexbe, sőt, ők kezdeményezték azt. A nők azonban másképp emlékeznek.

Az első áldozattal nem sokkal azután erőszakoskodott Graham, hogy véget ért a házassága a feleségével. A nő teljesen belehabarodott a férfibe, aki eleinte még figyelmes, törődő volt, de később többször is agresszívvé vált. Az egyik ilyen alkalommal bezárta a nő lakásának ajtaját, majd az áldozat ellenkezése ellenére szexre kényszerítette. Az erőszak akkor ért véget, amikor a nő anyja felkapcsolta a lámpát az előtérben. A második áldozattal éppen filmet néztek egy lakásban, amikor a férfi rámászott a nőre, és annak akarata ellenére szexelt vele. Az áldozat végül a szemeit becsukva hagyta magát, miután képtelen volt megállítani a férfit.

Grahamet még férfiként vádolták meg, férfiként is jelent meg először a bíróságon még 2019-ben. A keddi tárgyalásra viszont már női külsővel érkezett Isla Bryson néven.

Ide kattintva megnézheted, hogy nézett ki régen és most.

Elmondta, hogy már négyéves kora óta bizonytalan volt a nemi identitását illetően, mert mindig a lányokkal játszott, és szeretett sminkelni. Végül a vádemelés után, 2020-ban kezdte meg a nővé alakulást. Egyelőre a külső megjelenését változtatta meg, és hormonkezeléseket kap, de szeretne kihasználni minden olyan lehetőséget, amelyet a brit egészségügyi szolgáltató biztosít a nemváltásra.

A most már Isla Brysonként élő transznemű nőt korábban már háromszor elítélték, de még nem volt börtönben. A bíró a keddi tárgyaláson figyelmeztette, hogy mivel már nem először áll bíróság előtt, ráadásul most két rendkívül súlyos bűncselekménnyel vádolják, elkerülhetetlen, hogy hosszabb időre börtönbe kerüljön. Az ítélethirdetést elhalasztotta február végére, de az óvadék lehetőségét visszavonta, és előzetes letartóztatásba helyezte Brysont.

A hírek szerint a transznemű nő a Stirlingben található Cornton Vale női börtönbe került, ami nagy felháborodást keltett. Sokak szerint ugyanis a biológiai férfiakat férfibörtönben kellene elhelyezni.

Decemberben már tüntettek a Cornton Vale börtön előtt, amikor egy transznemű pedofil nőt zártak ott rács mögé. Ez olaj volt a tűzre Skóciában, ahol parázs vita zajlott egy törvényjavaslatról, amely megkönnyítené a skótok nemváltoztatását. Ez lehetővé tenné az érintettek számára, hogy már 16 éves kortól kérvényezhessék a nemük megváltoztatását az orvos által megállapított nemi diszfória diagnózis nélkül. A tiltakozók szerint viszont ez azzal járna, hogy a csak nők számára fenntartott terekbe, például mosdókba, öltözőkbe, börtönökbe, bántalmazott nők szállóiba biológiai férfiak is mehetnének.

A törvényjavaslatot Nicola Ferguson Sturgeon, Skócia első minisztere terjesztette elő, a skót parlament el is fogadta azt. Rishi Sunak brit miniszterelnök azonban hétfőn elutasította azzal az indokkal, hogy egy ilyen reform aláásná a nők jogait az Egyesült Királyságban. A kormányfő lépése példa nélküli, hiszen korábban még egy brit miniszterelnök sem blokkolt egy olyan törvényt, amelyet a skót parlament elfogadott.

Bryson ügye kapcsán Miriam Cates tory képviselő azt mondta a Daily Mailnek:

„Szinte lehetetlen elhinni, hogy egy civilizált társadalomban egy két nő megerőszakolása miatt elítélt férfit egy női börtönben helyezzenek el.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Dulakodás közben, 20 centis vadászkéssel szúrta szíven Deutsch Tamás apósát támadója
Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása

Újabb megrázó részleteket hoztak nyilvánosságra a rendőrök az egy évvel ezelőtti gyilkosságról. Lazsányi László egykori élvonalbeli focistát az egyik albérlője gyilkolta meg - hangzott el az RTL híradójában.

A támadó ellen most zárták le a nyomozást. Kiderült: azon veszett össze későbbi áldozatával, hogy már hónapok óta nem fizette a bérleti díjat, mégis rendszeresen visszajárt a lakásba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Jóéjtpuszit adott a gyermekeinek, majd a Dunánál találták meg a kineziológusnő holttestét
A két gyerek árván maradt, mert apjuk három éve halt meg súlyos betegség után.

Link másolása

Mi is hírt adtunk róla, hogy szerdán eltűnt I. Judit, váci kineziológus. Nagy erőkkel keresték a kétgyermekes anyát, akinek a férje néhány éve halt meg. Barátai szerint az elmúlt időszakban rossz lelkiállapotban volt, sokan aggódtak érte. A rendőrség pénteken találta meg a holttestét a Dunánál.

Blikk beszámolója szerint a 45 éves asszony ugyan mások lelkének gyógyítására szentelte az életét, de a saját problémáival a jelek szerint nem tudott megbirkózni.

Információjuk szerint kedd este még lefektette a gyerekeit, jóéjpuszit adott nekik, majd távozott.

"Az utolsó telefonos cellainformációja alapján választottunk ki egy helyszínt, ahol péntek reggel a barátai, a rokonai és a segítők elkezdték a keresést. Javasoltam, hogy fókuszáljanak a víz irányába is, és sajnos ott, a Dunában találták meg a holttestét. A kisfia szerencsére egy másik keresőcsapattal tartott, így ő vélhetően nem látta édesanyját holtan"

– mondta el a lapnak Nagy László, aki régóta foglalkozik eltűntek keresésével. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy idegenkezűség gyanúja nem vetődött fel.

A lap úgy tudja, hogy a súlyos betegség után fiatalon elhunyt olasz származású párjának elvesztését nehezen dolgozta fel a nő. Bár sokan próbáltak segíteni neki, a környezete szerint a depresszió jeleit fedezték fel rajta mostanában.

Az egyik ismerős szerint:

"Borzalmas tragédia ez a gyerekeknek.

Először az apjukat, most pedig az anyukájukat is elveszítették szegény árvák. A súlyos betegséggel küzdő családfő ráadásul nagyon sokat szenvedett, még őssejtterápiával is próbálták megmenteni, de sajnos nem jártak sikerrel. Három év különbséggel, csaknem egy napon veszítették életüket a szülők. Judit imádta a gyerekeit, de legbelül nagyon vívódott. Úgy tudom, még jóéjtpuszit is adott nekik hétfő este, mielőtt útnak indult. Másnap reggel pedig ébredés után már nem találták sehol. A szerettei átnézték a ház minden zugát és az autóját is, de búcsúlevelet sehol nem találtak".

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy hozzátartozódért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Férfi nemi szervet találtak egy benzinkútnál, ahol a közelben egy tragikus motorbaleset történt Alabamában
A hatóság közlése szerint a fiatal amerikai férfit több jármű is elütötte.

Link másolása

Fox News alapján a 24.hu

Az alabamai Mobile városában a benzinkút parkolójában bukkantak rá egy levágott emberi péniszre, amely feltehetően egy motorosé volt, aki egy közlekedési balesetben halt meg – közölték a hatóságok.

A tragédia január 30-án reggel 6 óra körül történt - erősítette meg a FOX News Digital hírügynökségnek a Mobil Rendőrkapitányság.

"Az elhunyt a motorkerékpárján ült, majd elvesztette felette az uralmát és leesett. Ezt követően több jármű is elütötte. A talált nemiszerv nem gyilkosság vagy testi sértés miatt került a benzinkúthoz"

- mondta a szóvivő.

A 29 éves áldozat már halott volt, mikor a rendőrök megérkeztek. A hatóságok még vizsgálódnak és keresik a többi jármű vezetőjét - írja a lap.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Újraélesztették a mentők, de a kórházban meghalt egy fiatal – spinningedzés közben esett össze
A konditeremben még sikerült visszahozni a már nem lélegző fiatalt az élők közé, de a kritikus állapotban kórházba szállított férfi végül meghalt.

Link másolása

"Spinningedzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe" - írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

"A férfi biciklizés közben mellkasi fájdalomról kezdett panaszkodni, majd hirtelen összeesett. Kedvese és az edzőtársak rögtön segítségére siettek, mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett.

Azonnal több mentőegység indult segítségül, a bejelentők pedig a hatalmas pánik ellenére is pontosan követték a telefonos utasításokat és megkezdték az újraélesztést" - írták.

A mentők a helyszínen szálltak be aztán az életmentésbe:

"A bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az egész konditerem lélegzet-visszafojtva figyelt. A mentők még sokáig küzdöttek a fiatal életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink."

Sajnos azonban nem lett happy end a vége, mert "a fiatalember életéért kórházba szállítása után még közel másfél órán keresztül küzdöttek, azonban a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére is életét vesztette."

Link másolása
KÖVESS MINKET: