KÉK HÍREK
A Rovatból

Lancfűrésszel akarta megölni az apját, mert az pénzt kért tőle a rezsire

40 ezerrel forinttal kellett volna beszállnia a közös otthon fenntartásába. Az érdi férfi ehelyett láncfűrészt ragadott, de nem tudott vele bánni, így leállt a kezében.

Link másolása

Láncfűrésszel akarta megölni az apját egy érdi férfi, mert azt kérte tőle, hogy fizesse ki a közös házuk rezsijének a felét. Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat ellene.

A Pest Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a férfi Érden a szüleivel és testvérével élt együtt egy családi házban. Az apa azonban 2019 évtől kezdve olyan anyagi helyzetbe került, hogy csak a felesége jövedelméből tudtak megélni, miközben a gyerekei keresete is kevés volt.

Az anyagi problémák miatt apa és fia között egyre gyakoribbá váltak a viták.

2021 őszén a családfő azt kérte a gyerekeitől, hogy 40-40 ezer forinttal járuljanak hozzá a rezsihez. Ettől azonban a viszonyuk még jobban megromlott.

2022. március 31-én a férfi egyedül volt, és ekkor elhatározta: megöli az apját egy láncfűrésszel, a holttestét pedig a kertben elássa. A láncfűrész kezelésében ugyan nem volt jártas, de mindenesetre megtöltötte a szerkezet üzemanyagtartályát benzinnel és a kertben várakozott az idősebb férfire.

Az apa délután ért haza, ekkor a férfi előrontott, beindította a láncfűrészt és megfenyegette kiszemelt áldozatát, hogy megöli. Az apa hátrálni kezdett, de elesett, viszont ekkor váratlanul a láncfűrész is leállt. A férfi újraindította az eszközt, közben édesapja a földön hátrafelé csúszva próbált távolodni támadójától, aki ennek ellenére utolérte őt. Mivel azonban

a fűrész motorja a láncot nem tudta forgásba hozni, ezért csak a lánc fogazatával tudott könnyebb sérüléseket ejteni az apja combján, hasán és karján.

A fűrész ekkor újra leállt, az idősebb férfi pedig kihasználta a pillanatot és a kerítésen átmászva a szomszéd telekre menekült. A férfi ezután újraindította a fűrészt, és továbbra is fenyegetőzött, de a szomszédba már nem ment az apja után. Végül pedig az egyik kiérkező rokona javaslatára a láncfűrészt is leállította.

Az őt elfogó rendőröktől azért még megkérdezte, hogy ki van-e biztosítva a fegyverük, mert meg akarja ölni az apját.

A Pest Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Szörnyet halt a férfi, miután lerobbant a kocsija, amire ráborult egy kamion a 8-as főúton
A tehergépkocsi előzést hajtott végre, amikor egy műszaki hiba miatt álló személygépkocsiba rohant. A veszprémi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a személyautó két utasát, de a sofőrt már nem tudták megmenteni.

Link másolása

Szörnyű tragédiáról számolt be a katasztrófavédelem péntek délután.

Felborult, majd egy személyautóra dőlt egy kamion a 8-as főúton, Veszprém térségében. A közleményük szerint a baleset következtében mindkét jármű az árokba borult. A veszprémi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a személyautó két utasát.

A tehergépkocsi előzést hajtott végre, amikor egy műszaki hiba miatt álló személygépkocsiba rohant.

A személyautót vezető férfi azonnal meghalt, a női utasa pedig megsérült a balesetben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Holtan esett össze a tornaóra végén egy szabolcsi kisfiú – a mentősök sokáig küzdöttek az életéért
Az állapota stabilizálása után mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Link másolása

A tornaóra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül az a 12 éves fiú, akihez csütörtökön kérték a mentők gyors segítségét Tiszadadára – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Mint írják, a mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést.

Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást.

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek.

A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd légi úton szállították kórházba. Az OMSZ információ szerint a gyerek péntekre már túlvolt az életveszélyen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Meggyilkoltak egy 21 éves fiút Csepelen, egy kaszáló munkás talált rá a holttestére
A BRFK közleménye szerint a volt csepeli kenyérgyár területén egy éppen füvet kaszáló munkás fedezett fel egy bomló holttestet szeptember 16-án.

Link másolása

Bomló holttestet találtak egy használaton kívüli csepeli gyártelepen. A budapesti rendőrök azonosították az eltűntként keresett elhunytat, s a nyomozás azt állapította meg, hogy a fiatal férfit nyáron ölték meg. A nyomozók már őrizetbe vették a feltételezett tettest és bűntársát.

A BRFK közleménye szerint a volt csepeli kenyérgyár területén egy füvet kaszáló munkás fedezett fel egy bomló holttestet szeptember 16-án.

A nyomozás eredményeként nagyjából egy héttel később, szeptember 22-én XXI. kerületi lakcímeikről előállítottak két fiatalembert. A nyomozás adatai szerint a 20 éves Sz. Bence és a 25 éves Sz. Krisztián, utóbbi kocsijával idén július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol Sz. Bence megkéselte a 21 éves fiatalembert.

Sz. Bencét emberölés bűntett, Sz. Krisztiánt, aki tudott a gyilkosságról, de nem értesítette a hatóságot, bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az elkövetők lakásaikon megtalálták az áldozat telefonját, laptopját, iratait és más értéktárgyait, Sz. Bencétől pedig az elkövetéshez használt, még mindig véres kés is előkerült.

Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett, a gyilkosság indítékát még vizsgálják a rendőrök.

(via 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tűz volt az akkumulátorfeldolgozóban Szigetszentmiklóson, a Párbeszéd tüntetést szervez
Nemrég szintén egy szigetszentmiklósi üzemben halállal végződő baleset is történt, miközben a társaságot már háromszor bírságolták meg rákkeltő anyagokkal való súlyos veszélyeztetés miatt.

Link másolása

Péntek délután tűz ütött ki a SungEel szigetszentmiklósi egységében, amely jelenleg nem folytat üzemszerű működést.

A lakossági bejelentés alapján a helyszínre érkezett Gér Mihály, a Párbeszéd – Zöldek albertirsai önkormányzati képviselője, aki arra figyelmeztetett, hogy a tűz következményeként mérgező gázok és vegyszerek szabadulhatnak fel az üzemben.

A katasztrófavédelem szerint a jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották. A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez.

Gér Mihály élőben jelentkezett be a helyszínről a Facebook-oldalán.

Az eset miatt a Párbeszéd Szigetszentmiklóson tüntetést szervez.

Nemrég szintén a szigetszentmiklósi SungEel-üzemben halállal végződő baleset is történt, miközben a társaságot már háromszor bírságolták meg rákkeltő anyagokkal való súlyos veszélyeztetés miatt.

(via 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET: