hirdetés

KÉK HÍREK

HVG: Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki az Ördög ügyvédje ügyében

A rendőrök arról is kérdezték Czeglédyt, tudja-e, hogy ki kezelte az Ördög ügyvédje weboldalakat. „Fogalmam sincs, de ha tudnám, megveregetném a vállát” - reagált erre a DK-s politikus.
Címkép: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2021. április 09.

hirdetés

Kihallgatta a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát az egyik olyan ügyben, amely Borkai Zsolt adriai hajóútja miatt indult – tudta meg a hvg.hu.

A Borkai Zsolt lemondásához vezető botrány 2019 októberében robbant ki, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blogon szexvideó-részletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak. Végül Borkait újraválasztották Győr polgármesterének, de később lemondott a címről és a Fideszből is kitették.

A videóról korábban már kiderült, hogy az megvolt M. Richárdnál is, még azelőtt, hogy a botrény kirobbant volna. A zsarolási ügyben hét ember ellen folyik nyomozás. A hvg.hu információi szerint

csütörtök este Czeglédy Csabát is kihallgatta a rendőrség.

A lapnak a DK politikusa is megerősítette az információt.

A lap birtokába került jegyzőkönyv szerint a nyomozók közölték Czeglédyvel, hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg "Az ördög ügyvédje" nevű Facebook-oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

hirdetés

"Czeglédy a kihallgatásán azt mondta: a gyanúsítás szerinti cselekmény több okból sem tényállásszerű. A politikus arra hivatkozott, hogy a gyanúsításból sem az nem derül ki, hogy ő egy Facebook-oldalt vagy annak egy posztját hirdette, sem az, hogy mikor. Czeglédy védekezése szerint az sem derül ki a gyanúsításból, hogy posztra vonatkozik-e a hirdetés, ha viszont arra, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatok voltak kezelve jogosulatlanul. Czeglédy arra is hivatkozott, hogy mivel a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette. A DK-s politikus szerint ez alapján bárkit meg lehetne gyanúsítani, aki a Facebook-oldalán megosztotta a weboldalt" - írja a lap.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Otthonszülés közben halt meg egy újszülött Budaörsön, a rendőrség nyomoz

Hiába hívták ki a mentőket, a kisfiú életét már ők sem tudták megmenteni.
Fotó: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Meghalt egy újszülött Budaörsön, akit édesanyja egy otthonszülésre kibérelt ingatlanban hozott világra, az ügyben rendőrségi vizsgálat indult - írja a Bors.

A lap értesülései szerint a 35 éves nő Miskolcról utazott fel Budaörsig, hogy ott az otthonszülésre kibérelt ingatlanban hozhassa világra gyermekét. A nő még Miskolcon kezdett vajúdni második gyermekével, és azonnal hívta a két bábát, akik megnyugtatták, hogy minden rendben lesz. Ezt követően autóba ült, és kétszáz kilométert utazott, hogy odaérjen a budaörsi lakásba.

A lap által megszólaltatott forrás szerint

az autóút közben még érezte a baba mozgását, a szülést követően azonban már nem sírt fel a gyermek.

A bábák megtettek mindent, amit tudtak, ám amikor a kisfiú továbbra sem mutatta az élet jeleit, értesítettek egy, a koraszülöttek mentésére szakosodott céget, azonban ők is csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az édesanyához az OMSZ mentőszolgálatát riasztották, akit sokkos állapottal vittek kórházba, egy nappal később azonban már ki is engedték.

A lap megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát, ahol megtudták, hogy a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben:

hirdetés
ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt.

Többek közt arra is keresik a választ, mi okozta pontosan a gyermek halálát, és elkerülhető lett volna-e a tragédia, ha kórházban születik a baba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

17-en szülinapoztak egy alagsorban lévő vendéglátóhelyen, a rendőrök vetettek véget a bulinak

Több szabálysértést is elkövetett a társaság, mindegyikük ellen feljelentéseket tettek.
MTI - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Illegálisan tartott születésnapi bulinak vetettek véget a rendőrök péntek hajnalban Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf elmondása szerint péntek hajnalban nem sokkal 3 óra után a Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett egy a főváros V. kerületében lévő társasház alagsorában tartott magánrendezvényről.

A helyszínen a rendőrök egy üzemen kívüli vendéglátóhelyen születésnapot ünneplő 17 tagú társaságot találtak, velük szemben a kijárási tilalom, a rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések megszegése, továbbá csendháborítás miatt szabálysértési feljelentéseket tettek és a szervezővel szemben is intézkedtek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Megölte saját újszülött fiát egy férfi, az anya 16 éven át nem beszélt a szörnyű gyilkosságról

A rendőrség tavaly vette elő újra az ügyet, így derült fény a gyilkos kilétére és a súlyos titokra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Közel tizenhét éve történt brutális csecsemőgyilkossági ügy végére tettek pontot Pest megyei nyomozók - közli a Police.hu.

2004 szeptemberében egy Péteri külterületén felhalmozott, lomtalanítás utáni szemétkupac között találták meg egy csecsemő holttestét. Guberálók a zsákban véres rongyokat is találtak, azonnal rendőrt hívtak.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint érett, életképesen világra jött kisfiú volt az áldozat.

Halála erőszakos módon történt, közrejátszott benne az elhanyagolt szülés, a kihűlés és az ellátatlanság is. Ezen kívül a zsákba csomagolás miatt az újszülött egyszerűen megfulladt.

A rendőrség hónapokon keresztül nagy erőkkel nyomozott az ügyben, de nem találták meg az anyát, és más nyomra sem bukkantak.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya 2020-ban vette elő az aktát. Tavaly júniusra 55 főre szűkítették a lehetséges nők számát, akik életet adhattak a kisfiúnak. Az anyák közül végül egy akkor 48 éves nő sétált be a Gyömrői Rendőrőrsre vallomást tenni.

hirdetés

Kiderült, hogy 2004 őszén akkori férjével, S. Józseffel élt, közösen nevelték egy éves ikerfiaikat, valamint a nő előző házasságából született három gyermekét. Kapcsolatuk azonban megromlott, a férj többször bántalmazta a nőt lelkileg és fizikailag is.

Egy őszi hajnalon az anya hasfájásra ébredt, egy órával később egy kisfiúnak adott életet, terhességével nem volt tisztában. A hangokat hallva férje belépett a szobába, meglátta a gyermeket és kiabálni kezdett, felesége hiába kérte, hívjanak mentőt. Amikor az anya a fürdőszobából visszatért sem újszülöttjét, sem férjét nem találta. Később S. József visszaérkezett és megfenyegette, ha bárkinek szólni mer a szülésről, megöli.

A harmadnap kérdezősködő rendőröknek azt hazudta, nem tud senkiről, aki a közelmúltban szülhetett – bár sejtette, hogy a megtalált halott csecsemő az ő fia lehetett.

Nem sokkal később S. Józseffel elváltak útjaik, azóta újból férjhez ment, de a történtekről 16 esztendőn át hallgatott.

S. Józsefet 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett gyilkosság megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

VIDEÓ: A férfi elfogása

Az őrizetbe vett és letartóztatott gyanúsított mindent tagadott, állítása szerint fogalma nem volt a terhességről és a szülésről, sőt az akkoriban a környéken nagy port kavart halott csecsemő ügye őt is sokkolta. Feleségét sosem bántotta, apró vitáik voltak, de állítása szerint kezet sosem emelt rá.

A most 58 éves, monori illetőségű S. Józseffel szemben folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

„Rengeteg politikusnak írtam már mérhetetlenül mocskolódó, gyűlölködő levelet” - megszólalt a Kálmán Olgát fenyegető férfi

Bár a halálosan megfenyegetett volt műsorvezetőnőt is bevallottan gyűlöli, szabadlábon védekezhet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy halálosan megfenyegették Kálmán Olgát. A volt műsorvezetőt, jelenleg a DK politikusát

egy üzenetben többek között lefejezéssel és családja kiirtásával fenyegette egy győri illetőségű férfi.

Az 53 éves V. Gábort, aki édesanyja Facebook-profiljáról küldte az üzenetet, végül a rendőrök elfogták.

A Blikk elérte az édesanyjával Győr kertvárosában élő férfit, aki a lapnak nyilatkozva sem fogta vissza érzelmeit.

Iszonyatosan, minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt. Nem titkolom, rengeteg politikusnak írtam már mérhetetlenül mocskolódó, gyűlölködő levelet. Kálmán Olga csak az egyik a sok közül. A családban mindenki jobboldali, de messze én gyűlölöm a legjobban őket, köztük Kálmán Olgát is

- büszkélkedett a fenyegetőző.

hirdetés

Hozzátette: „a baloldal mérhetetlen gyűlölködést folytat ellenünk, jobboldali érzelmű emberek ellen, és ezt nem lehet tovább elviselni, kibírni és elfogadni. Nincs mitől félnem, nem követtem el bűncselekményt, csak a véleményemet írtam le. Talán drasztikusan fogalmaztam, de természetesen soha nem váltottam volna be a fenyegetést. Biztosan nem fogok börtönbe menni Kálmán Olga miatt”.

Korábban egyébként fenyegetésében többek között úgy fogalmazott:

Tudd meg, te szemét, hogy ebben az országban kétféle ember létezik: a FIDESZ-KDNP-hívő és az elmebeteg.

V. Gábor azt is elmesélte, hogy történt az elfogása. „Négyen jöttek, elvitték a számítógépet és két telefont, aztán bevittek kihallgatásra. Tanultam az esetből, megígértem nekik, többé nem fogok ilyet csinálni, ilyen levelet írni. Hogy bocsánatot kérek-e Kálmán Olgától? Majd ha előbb ő bocsánatot kér Orbán Viktortól a gyalázatos kijelentéseiért” - magyarázta a lapnak.

A gyűlölet további gyűlöletet szül, és ennek véget kell vetni. Ha tudtam tenni annak érdekében, hogy ezt hagyjuk abba, akkor már mindenképp megérte

- nyilatkozta az ügyről Kálmán Olga.

Az ügyben a BRFK az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétségével gyanúsítja V. Gábort, aki szabadlábon védekezhet.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: