hirdetés

KÉK HÍREK

Horváth Aladár: Tanúk vannak rá, hogy nem bántalmazták Cserdi polgármesterét

A menekültkérdés pedig szóba sem került azon a rendezvényen a Roma Parlament egyesület elnöke szerint, amelyikről távozóban Bogdán Lászlót - állítása szerint - inzultálták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 20.

hirdetés

A Hír TV Privátszféra című műsora kísérte el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét arra a fórumra, ahol a stáb korábbi Facebook-posztja alapján a menekültek befogadása is szóba került. (Ennek előzménye, hogy Bogdán László felajánlotta: szívesen látja a menekülteket falujában, miután Őcsényben nem nyaralhatnak.) A stáb Facebook-posztja szerint a polgármestert leköpték és megrugdosták, amikor távozóban volt a szóban forgó fórumról.

„Meghívták egy fórumra, ahol beszédet mondott, és ahová mosolyogva érkeztünk együtt. Rossz érzése volt. A szócsatákba beleállt, válaszolt a kérdésekre. Aztán elkezdtek gyülekezni a gomolyfelhők. Távozáskor hátulról megrugdosták és leköpték” – olvasható a bejegyzésben. Az Index kiderítette, hogy az említett fórum szeptember 25-én volt, a Roma Parlament szervezésében, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán. Az inzultusról a Facebookon beszámoló Hír TV stábja azonban nem volt ott végig az eseményen, így ők maguk nem látták, amikor Cserdi polgármesterét inzultálták, csak Bogdán László elmondásából értesültek erről.

bogdan-laszlo-cserdi

Bogdán László - Fotó: Cserdi község Facebook-oldala

Csakhogy a fórum résztvevői arról számoltak be az Indexnek, hogy szó sem volt semmiféle inzultusról, sőt, a menekültek kérdése szóba sem került az este folyamán.

Az egyik név nélkül nyilatkozó résztvevő szerint 20-25 ember vett részt a fórumon, és végig nyugodt mederben folyt a beszélgetés. "Én nem láttam agressziónak még a nyomát se, nem volt feszült a helyzet. Voltak viták, de indulatos megnyilvánulások nem" - mondta az illető a hírportálnak.

hirdetés

Bogdán László azt állította korábban a Hír TV-seknek, hogy a fórum után, távozáskor érte az inzultus. A résztvevők ezt is cáfolták az Indexnek, szerintük Bogdán a fórum vége felé jelezte, hogy sietnie kell, mert Kálmán Olga Egyenesen című műsorába hivatalos, a Hír TV-be. A műsorában azután egy szóval sem említette a polgármester, hogy kicsivel korábban leköpték vagy megrugdosták.

Horváth Aladár, a fórumot szervező Roma Parlament egyesület elnöke szerint hárman kísérték ki Bogdánt, egészen a taxiig, és egyáltalán nem volt semmilyen inzultus, békésen váltak el.

Sőt, abban maradtak, hogy folytatják a beszélgetést. Horváth is megerősítette, hogy a rendezvényen nem esett szó a menekültkérdésről. Hozzátette, hogy Konok Péter történész is azt írta a Facebookon egy hozzászólásában, hogy Bogdán László elmesélte neki, a fórumról távozóban leköpdösték és megrugdosták. Amikor meglátta ezt a kommentet,

Horváth Aladár azonnal felhívta Cserdi polgármesterét, ő azonban sem a hívásaira, sem az sms-eire nem válaszolt.

A Roma Parlament egyesület elnöke szerint tanúk vannak arra, hogy Bogdánt semmilyen inzultus nem érte távozáskor, ezért is áll értetlenül a történtek előtt. Azt sem érti, hogy ha valóban ez történt, akkor azt utána Bogdán miért nem jelezte a szervezőknek, illetve miért nem tett feljelentést az ügyben. Közölte, Bogdánnak tisztáznia kell, miért állított ilyet, és ha ezt nem teszi meg, jogi lépéseket tesznek ellene, mert az esemény és a résztvevők jó hírnevét sérti a történet.

Bogdánt az Index is hiába kereste.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Botokkal verték, huzalokkal kínozták a Jemenben elrabolt magyar férfit – újabb borzalmas részletek derültek ki

„Majd csak akkor hívjatok hozzá orvost, ha meghalt!” – hangzott el állítólag a helyszínen. Rabtársai próbáltak segítséget kérni neki, de hiába.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 12.

hirdetés

Mint megírtuk, elraboltak, majd halálra kínoztak egy magyar férfit Jemenben. Egy helyi aktivista szerint a 43 éves férfit arra akarták kényszeríteni, hogy segítsen nekik váltságdíjat kiharcolni az elengedéséért cserébe. Ő azonban ezt megtagadta, ezért fogvatartói végeztek vele. Ez még áprilisban történt, de csak most derült fény a szörnyűségre.

Azóta az is kiderült, hogy az áldozat egy Koltai György néven született férfi, aki később felvette a muszlim vallást és Abdul Karim Faresként kezdett új életet Jemenben. Mindezek előtt a Parázsló Hamvak nevű skinhead zenekar énekese volt.

Most újabb részletek derültek ki Koltai György meggyilkolásával kapcsolatban. A Blikk azt írja, az egyik kiszabadult rabtárs szerint a férfit egy hotelben tartóztatták le a biztonsági erők Áden városában, majd 2-3 hónapon át tartották fogva a város titkos, kínzásokról elhíresült börtönében.

A SAM emberi jogi szervezet szerint

hirdetés
a magyar férfit botokkal verték, huzalokkal kínozták, s több fogát is elvesztette a vallatószobában. A bántalmazások mellett ráadásul koronavírus-fertőzéssel is küzdött. Egy idő után pedig olyan súlyos állapotba került, hogy vér kezdett folyni a testnyílásaiból.

A rabtársak próbáltak segítséget kérni neki, de az őrök nem voltak hajlandóak bármit is tenni, csak azt mondták:

„Majd csak akkor hívjatok hozzá orvost, ha meghalt!”

Koltai végül 2020. május 19-én hunyt el. Azt nem tudni, mi lett a holttestével, feltehetően eltemették valahol.

A Blikk megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte: „A jelzett esettel kapcsolatban sem a KKM, sem a területileg illetékes magyar külképviselet eddig hitelt érdemlő tájékoztatást vagy közvetlen hozzátartozói megkeresést nem kapott. A hozzánk eljutott állítások igazságtartalmát vizsgáljuk.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Leszakadt a lift a Nemzet Színésze alatt, tűzoltók mentették ki

Lehoczky Zsuzsa alatt beszakadt a lift, és két emelet között ragadt, a tűzoltók siettek a megmentésére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 13.

hirdetés

Alig egy nappal azután, hogy megválasztották a Nemzet Színészének, a tűzoltóknak kellett kimenekíteniük egy beszakadt liftből Lehoczky Zsuzsa színművésznőt. A sikeres mentésről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy fotót is posztolt, ahol a tűzoltók a mosolygós színésznővel pózolnak.

Lehoczky éppen egy tévéinterjúra sietett azt követően, hogy kedden őt választották a nemrég elhunyt Törőcsik Mari helyére a Nemzet Színészei. Nem jutott sajnos messzire, mert a lakóházban leszakadt alatta a lift, és két emelet között rekedt. Kiszabadítására végül a tűzoltóság erői érkeztek, akik sértetlenül mentették ki a színésznőt a liftből.

"Művésznő! Miénk volt a megtiszteltetés!"

– írták a tűzoltók.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Videó: elmebeteg manőverrel előzött a kamionos a Maglódi úton

Simán lehetett volna baleset a szituációból, amit fél perc türelmetlenség okokozott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 13.

hirdetés

Őrült és életveszélyes manőverről számolt be a Budapesti Autósok Közössége egy olvasójuk jóvoltából.

A videó beküldője szerint május 11-én délelőtt 10 óra körül a Maglódi úton, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház előtti megállóban egy busz szabályosan várakozott, amíg az utasok felszálltak. Egy nagyobb utánfutós teherautó azonban nagyjából fél perc után elunta az egy helyben állást, és veszélyes manőverre szánta el magát.

Annak ellenére kezdett előzésbe, hogy a kétszer egy sáv miatt ezt csak a szembesávban tudta megtenni, ráadásul az sem zavarta, hogy a busz előtt egy zebrán is át kellett robognia.

A felvételen jól látható, hogy szemből ráadásul érkezett egy kisteherautó is, az előzésből így kis híján baleset is lett. A kamion dolgavégeztével lassítás nélkül továbbhajtott a helyszínről.

A "slusszpoén" (már amennyiben egy ilyen szituációban poénról beszélni lehet), hogy a megelőzött busz néhány másodperc múlva amúgy is elindult.

A Bp-i Autósok Közösségének videóján két másik, hasonlóan hajmeresztő felvétel kíséretében tekinthetjük meg az esetet:

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

15 külföldi bulizott egy V. kerületi lakásban, amíg hajnalban meg nem jelentek a rendőrök

Csendháborításról kaptak bejelentést a zsaruk, így buktak le a bulizók.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 12.

hirdetés

Rendőrök vetettek véget egy a járványügyi szabályokkal ellentétes házibulinak szerda hajnalban Budapesten - számolt be róla Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai tájékoztatón.

A zsarukat csendháborítás miatt hívták ki egy V. kerületi magánlakáshoz, ahol 15-en buliztak. A házibulin csak külföldi (brit, izraeli, amerikai, norvég) állampolgárok vettek részt, szervezője egy norvég állampolgár volt.

A szervező felelősségét külön eljárásban vizsgálják, a vendégekkel szemben a magánrendezvényekre vonatkozó szabályok, valamint a kijárási tilalom megszegése miatt indított a rendőrség szabálysértési eljárást.

Múlt héten is volt példa hasonlóra, akkor egy 17 fős szülinapi buliba toppantak be a rendőrök.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: