KÉK HÍREK
A Rovatból

Holtan találtak az erdőben a fiát gyászoló apára Kecskeméten

Szívszorító családi dráma: nem sokkal élte túl fiát az 53 éves férfi.

Link másolása

Holtan találtak rá arra az 53 éves kecskeméti édesapára, akit eltűnt személyként keresett a rendőrség – írja a Kecskemet365.hu oldal. A férfi holttestére a városban lévő erdőben bukkantak rá.

A többgyermekes édesapa eltűnését a lánya jelentette be a rendőrségen, egy Facebook-csoportban pedig a helyiektől is segítséget kért.

A posztban azt írta, az apukájának meghalt a fia, s fájdalmában ő is elment szerdán reggel, de azóta nem adott életjelet magáról

– számolt be a helyi lap.

Az információik alapján a férfit utoljára egy kecskeméti kórháznál látták, de az elindulása után a telefonja már ki volt kapcsolva, csak a kocsiját találták meg.

A 24.hu megkeresésére a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya elmondta, hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja, így a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Véletlenül egy volt kiberfelderítőt hívtak fel a banki csalók, másfél órán át szívatta őket
A Nemzeti Védelmi Szolgálat egy érdekes beszélgetést tett közzé, amelyből kiderül, milyen módon próbálják átverni a gyanútlannak látszó ügyfelet.

Link másolása

Telefonos csalók próbáltak átverni egy szakembert, aki az esetet rögzítette is. A felvétel egy részét a Nemzeti Védelmi Szolgálat osztotta meg a közösségi oldalán. Mint írják:

A csalók néhány napja elkövettek pár hibát:

- kollégánkat hívták fel,

- aki korábban kibernyomozó volt,

- egy olyan banktól, aminek nem ügyfele,

- és van egy Kiberfelderítési Főosztályunk - írják.

A történetet is elmesélték:

"A Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjét hívták fel banki csalók. A korábban kiberfelderítőként dolgozó kollégánk már régóta kíváncsi volt arra, hogyan is történik egy ilyen csalás „élőben”. Egy előző próbálkozásnál a csalók az első számukra gyanúsnak tűnő visszakérdezést követően bontották a vonalat, nem úgy, mint most.

Munkatársunk a korábbiakból tanulva ezúttal a csalókkal „játszott”, bár olykor itt is gyanút foghattak volna, a több milliós haszon reményében azonban közel 90 percen keresztül küzdöttek egymással".

A beszélgetés egy részét pedig most közzétették.

VIDEÓ: Még mindig sokan bedőlnek a telefonos banki csalásoknak, de most elkövettek egy hibát


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Rémálom a strandon: meghalt egy kislány, miután ráomlott a gödör fala, amit ásott
Egy másik gyerekkel együtt temette maga alá a homok azt a kislány, aki a floridai baleset áldozata. Videó is készült arról, ahogy kétségbeesve próbálják megtalálni a homok alatt.

Link másolása

Meghalt egy kislány egy floridai strandon, miután maga alá temette a homok – írja a New York Post. Az 5-7 éves kislány egy 7 éves fiúval kezdett ásni a strandon, állítólag felnőttek segítségével. Már nagyjából 1,5-1,8 méter mély lehetett az általuk ásott gödör, amikor rájuk omlott annak a fala.

A kislányt teljesen betemette a homok, a kisfiút pedig a mellkasáig.

A helyszínen lévők azonnal elkezdtek ásni, hogy kiszabadítsák a gyerekeket, majd a tűzoltók is csatlakoztak hozzájuk. Mire megtalálták a lányt, már nem lélegzett. Hiába próbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel, kórházba szállítása után halottnak nyilvánították. A fiú állapota a hírek szerint stabil.

A mentésről készült felvételeket a CBS Miami mutatta be:

A New York Post idézi a New England Journal of Medicine adatait, ezek szerint meglepően gyakran történik tragédia hasonló körülmények között: 1997 és 2007 között 52 ilyen balesetről van tudomásuk, melyek 31 halálos áldozatot követeltek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Több millió forintot autókázott el egy férfi a céges benzinkártyával – pedig már nem is dolgozott ott
Élelmesnek gondolta magát a volt alkalmazott, de pechére kiderült a trükkje. Csalás miatt kell felelnie.

Link másolása

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerdán.

A férfi egy biharkeresztesi cég alkalmazottja volt 2022 végéig.

A munkaviszonya megszűnése után nem adta le a munkáltatójától kapott tankolókártyát, hanem nyolc hónapig használta még.

Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi részletes beismerő vallomást tett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Bűnösnek mondták ki Varju Lászlót az MTVA-székházban történt dulakodás miatt
Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. A tárgyalás előtt DK-s aktivisták tüntettek a bíróság épülete előtt.

Link másolása

Megszületett az ítélet: garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt bűnösnek mondta ki Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön - írta meg a Telex.

Az első két pontban az MTVA-székházban történt 2018-as dulakodás miatt emeltek vádat ellene, a harmadik pont szerint Varju a 2018-as választás előtt megpróbált rávenni egy független képviselőjelöltet Újpesten, hogy lépjen vissza.

Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Varju védője bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, az ügyészség három napos gondolkodási időt kért.

A tárgyalás előtt DK-s aktivisták tüntettek a bíróság épülete előtt, több DK-s politikus, még Gyurcsány Ferenc is ott volt, erről itt látható videó.

A garázdaság vádpontja szerint Varju nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatának, amikor a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetésen az ellenzéki képviselők egy csoportja be akarta olvasni a követeléseit, és a dulakodás közben a DK-s képviselő megszorította az egyik biztonsági őr vádliját. A Telex szerint amikor erről beszélt az ügyész, a DK-s hallgatóság nevetni kezdett, de később akkor is felszisszentek többen, amikor az egyik biztonsági őr tanúvallomását felolvasva arról volt szó, hogy Varju teátrálisan és provokatívan viselkedett a közmédia folyosóján.

Link másolása
KÖVESS MINKET: