KÉK HÍREK
A Rovatból

Hivatalosan is meggyanúsítottak egy férfit Madeleine McCann ügyében a portugál hatóságok

A brit kislány 15 éve tűnt el egy családi nyaralás során, azóta sem tudni, mit történt vele.

Link másolása

Hivatalosan is meggyanúsítottak egy férfit a portugál ügyészek Madeleine McCann ügyében csütörtökön – írja a BBC. A gyanúsított személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, azt azonban elárulták, hogy a német hatóságok kérésére jártak el.

A brit kislány egy családi nyaralás során tűnt el 15 éve a portugáliai Praia da Luzban egy apartmanból, miközben a szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.

A német hatóságok 2020-ban közölték, hogy az ügy kapcsán nyomoznak egy német férfi ellen, akit a sajtó Christian B.-ként azonosított.

A 45 éves férfi ellen azonban nem emeltek vádat, és tagadta, hogy köze lenne a kislány eltűnéséhez.

Christian B. jelenleg is börtönbüntetését tölti kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, de korábban elítélték egy 72 éves nő megerőszakolása és gyerekek zaklatása miatt is. A férfi Madeleine eltűnése idején a portugáliai Lagos környékén lakott, és kábítószer-kereskedelemből, illetve betörésekből élt. Christian B.-ről korábban a Fókusz készített riportot.

Maddie McCann eltűnését 2007. május 13-án jelentették be. A BBC cikkében azt írja, hogy

a portugál törvények szerint egy eltűnési ügyben 15 év elteltével már nem lehet valakit megvádolni. Az ügyészség közleményében azonban azt írta, hogy a mostani lépésüket „nem az időzítés vezette, hanem a bűncselekményre utaló nyomok”.

A brit kislány eltűnése talán a világ legismertebb ilyen jellegű bűnügye. A fordulatos ügyről - melynek során a portugál hatóságok például Maddie anyját is megvádolták - korábban a Netflix is készített egy dokumentumfilm-sorozatot.

A hírverés ellenére azonban a kislány holléte máig rejtély maradt.

Egy brit nyomozó, akit 2010-ben bíztak meg az ügy felülvizsgálatával a BBC Breakfast című műsorában azt mondta, reméli, hogy az ügy most megoldódik.

"Remélem és imádkozom, mint mindenki más, akit megérintett ez az eset, hogy a végére járunk. Fantasztikus lenne, ha megadhatnánk Maddinek a nyugalmat azzal, hogy megtudjuk, mit történt vele pontosan"

– mondta Jim Gamble.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Holtan találták meg a 14 éves brit kislányt a szülei, miután dezodorral fújta be a takaróját
Giorgia Green autista volt, az anyja dezodorának illata megnyugtatta. A szülei most azt szeretnék elérni, hogy a gyártók pontosabban hívják fel a figyelmet a veszélyekre a termékeik csomagolásán.

Link másolása

Meghalt egy 14 éves brit lány, miután aeroszolos dezodort lélegzett be - írja a BBC. A szülők most azt szeretnék elérni, hogy a gyártók egyértelmű üzenettel hívják fel a figyelmet a csomagoláson a termékeik veszélyeire.

Giorgia Greent a szülei tavaly május 11-én holtan találták a szobájában. A gyerek apja, Paul Green a lapnak elmondta, hogy

a kislány autista volt, az anyja dezodorának illata azonban megnyugtatta, így szerette vele befújni a takaróját, amivel aztán beburkolta magát.

A halottkém vizsgálata szerint Giorgia halálát szívmegállás okozta, és ez összefüggésben volt a belélegzett dezodorral.

A szülők most adományokat gyűjtenek, hogy felhívják a figyelmet az aeroszolok belélegzésének veszélyeire, hogy a tragédia ne ismétlődhessen meg. A Mirror szerint már több mint 4000 fontot gyűjtöttek össze a JustGiving nevű adománygyűjtő oldalon.

„Az emberek nem tudják, milyen veszélyes lehet ezeknek a dezodoroknak a tartalma. Szeretnénk, hogy senki másnak ne kelljen keresztülmennie azon, amit mi átéltünk. Nem akarjuk, hogy a lányunk halála hiábavaló legyen”

- mondták a szülök a lapnak.

A dobozokon jelenleg egy olyan figyelmeztetés szerepel, amely szerint a dezodorok „visszaélésszerű használata” halált okozhat. Ezzel azonban arra utalnak, amikor valaki a kábító hatása miatt lélegzi be ezeket a szereket. Giorgia szülei azonban azt szeretnék elérni, hogy pontosítsák ezt a figyelmeztetést, és a címkékre az kerüljön fel, hogy a belélegzésük „azonnali halált” okozhat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
„Ki a gyilkosokkal a kórházakból!” – százak tüntettek egy 15 éves lány halála miatt Szatmárnémetiben
Légzési nehézségekkel jelentkezett a romániai kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Szülei nem akarják elfogadni a történteket, és orvosi műhibára gyanakszanak.
MTI - szmo.hu
2023. január 27.


Link másolása

Több százan tüntettek csütörtökön este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt - számolt be az Agerpres román hírügynökség.

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és igazságtételt követeltek. "Ki a gyilkosokkal a kórházakból!" - skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok.

Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk "saját lábán" érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, hogy az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte - írta az Agerpres.

A hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták.

Adrian Marc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult.

A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány "gyanús körülmények között" bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hárman haltak meg egy frontális karambolban Szentlőrincnél
A baleset során mindkét autó sofőrje, valamint az egyik autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
MTI - szmo.hu
2023. január 27.


Link másolása

Hárman vesztették életüket pénteken hajnalban abban a balesetben, amely a 6-os számú főúton történt Szentlőrincnél - adta hírül a Police.hu.

A tájékoztatás szerint eddig tisztázatlan okból és körülmények között nem sokkal éjfél után a 6-os számú főúton Szentlőrincnél egy személygépkocsi áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy szemből érkező autóval, majd a járművekről leszakadó alkatrészek egy tehergépkocsinak is nekiütköztek.

A baleset során mindkét autó sofőrje, valamint az egyik autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Döbbenetes videón, ahogy a tóba hajtott egy busz Törökországban
Az utasteret pillanatok alatt elárasztotta a víz.

Link másolása

Szerencsés véget ért egy furcsa baleset Törökországban. Egy busz hajtott bele egy tóba, a történteket pedig a járművön lévő fedélzeti kamera is rögzítette.

A sofőr elvesztette uralmát a busz felett, így a vízbe sodródott. Az utasokat ezután pillanatok alatt ellepte a beáramló víz.

A beszámolók szerint szerencsére a három utast kórházba szállították, de a sérüléseik nem életveszélyesek.

Úgy tudni, hogy a sofőr a baleset előtt a kompra próbált felhajtani - írja a BBC.

VIDEÓ: A buszon lévő kamera felvétele


Link másolása
KÖVESS MINKET: