Hatalmas baki az MKB-nál: van, aki kétszer kapott fizetést

A bank azt tanácsolta az érintett, dupla fizetést kapó ügyfélnek, hogy semmiképpen ne költse el a pénzt, és ne is utalja át másnak.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. szeptember 05.


Link másolása

Kedd este több olvasó is jelezte az Indexnek, hogy nem lát pénzt az MKB-nál vezetett számlaegyenlegén. Mint kiderült, az informatikai rendszer frissítő programja okozta a szokatlan problémát. Azonban a portál olvasói szerdán is fedeztek fel hibákat a rendszerben: volt, aki indokolatlan költségek felszámolását panaszolta, valaki pedig duplán kapott fizetést.

A bank nemrég cserélt informatikai rendszert, akkor úgy jelentették be, hogy "július első napjaiban az MKB Bank sikerrel hajtotta végre az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai, banki informatikai rendszerátállását."

"Az tény, hogy szeptember 4-én este hibásan jelentek meg az egyenlegek.

A nulla forintos, téves számlaegyenleg csekély ideig jelent meg ügyfeleinknél, a problémát az ilyenkor szokásos ügymenet szerint, rövid idő alatt megoldottuk, ennek eredményeként ügyfeleinknél a helyes számlaegyenleg jelenik meg" - nyilatkozta az MKB illetékes.

Egy cégvezető elmondta a portálnak, hogy volt olyan alkalmazottja, aki kétszer kapott fizetést, kétszeres sms-értesítéssel, és az illetőnek kétszeresen is megnövekedett a számlaegyenlege.

A munkatárs azonnal felhívta a telebankját, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy a pénzt ne költse el, ne utalja el, a bank rendezi majd a téves utalást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
„Aki megméri a tűzifát, annak többé nem szállítanak” – Csaló tűzifakereskedőt buktattak le, de hiába
Egy idős férfi reklamált, mert a befizetett mennyiség helyett kevesebbet kapott a pénzéért. De hiába próbálkozik, sem a hiányzó mennyiséget, sem a pénzét nem kapja meg.

Link másolása

Tavaly tavasz óta várja vissza pénzét, vagy a hiányzó famennyiséget egy idős, surjányi lakos, aki a tűzifakereskedőtől a kifizetett negyven helyett csak harminc mázsa fát kapott – írja a szoljon.hu. A károsult azóta több hatósághoz is fordult, de hiába.

Elmondása szerint:

„Az elmúlt év áprilisában százhúsz mázsa tűzifát rendeltem egy, a környékbeli településen működő faárustól, mázsánként négyezer forintért. Az első fuvar, a megbeszélt negyven mázsa, néhány napon belül megérkezett. Ám én már évek óta szállíttattam azzal az autóval, és tudtam, arra csak harminc fér. Ezt szóvá is tettem, mire azt felelték, kissé vizes a fa, így a tömege eléri a negyven mázsát.

Lemértük, majd kiderült: mégiscsak harminc volt. Vagyis tíz mázsával kevesebbet adtak azért a fuvarral együtt százhatvanhárom ezer forintért, amelyet kifizettünk”.

Akkor azt ígérték neki, hogy a különbözetet leszállítják neki. De ez azóta sem történt meg. A férfi kereste őket, de végül azt a választ kapta:

„aki a tőlük vásárolt fát utólag megméri, annak többé nem szállítanak... és így is tettek”

– mondta.

Az idős ember értesítette a fogyasztóvédelmi felügyelőséget és az adóhatóságot is, de ezután sem történt semmi. A lap megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságát, akik azt válaszolták, hogy ők nem kaptak bejelentést. Azt írták: „A kártérítéssel vagy pénz visszafizetéssel kapcsolatos vitás ügyek polgári peres úton, bíróság előtt rendezhetőek, vagy azt megelőzően a fogyasztó lakóhelye, vagy tartózkodási helye szerinti illetékes kereskedelmi és iparkamara által működtetett békéltető testületnél térítésmentesen kezdeményezhető. Javasoljuk, hogy a vásárlást megelőzően minden esetben győződjenek meg a kereskedő megbízhatóságáról! A tűzifa vásárláshoz kapcsolódó jogszerűtlenségekről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján lehet tájékozódni”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Kirepült a kettészakadt autóból és meghalt egy fiatal, várandós nő New Yorkban
Sem a 23 éves Adriana Sylmetaj, sem a magzat életét nem tudták megmenteni. A férjét ittas vezetéssel és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

Link másolása

Kirepült az autóból egy 23 éves várandós nő New Yorkban, miután az autójuk előbb egy falnak, majd egy oszlopnak csapódott - írja a New York Post. Adriana Sylmetaj belehalt a balesetbe. Az autót a férje vezette, akit többek között gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak.

A baleset szombat éjjel történt a város Staten Island nevű kerületében.

A gyanú szerint a 30 éves Adem Nikeziq ittasan vezetett és elvesztette az irányítást az autója felett, ami előbb egy falnak, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

A lap beszámolója szerint a Dodge Charger szabályosan kettészakadt az ütközés következtében. A CBS New York híradásában látszik, mennyi maradt a kocsiból.

Adriana a baleset során kirepült a járműből, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A család egyik tagja a lapnak azt mondta, hogy a nő magzatát sem sikerült megmenteni.

„Soha nem leszünk rendben. Egyikünk sem. Szörnyű tragédiát éltünk át”

- tette hozzá a lány családtagja.

A pár április 12-re várta a babát.

Adem Nikeziq könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A férfit azonban letartóztatták és

többek közt gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve ittas vezetés miatt állhat majd bíróság elé.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Három hónapra kikötötte az udvarra a kutyáját egy sárvári férfi, amíg ő külföldre utazott
Az eb egészségi állapota nagyon leromlott, ha az állatvédők nem lépnek közbe, akkor elpusztult volna.

Link másolása

Állatkínzás miatt emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki három hónapra kikötözte a kutyáját az udvarán.

A férfi 2021 év végén három hónapra külföldre utazott, ez idő alatt pedig a lakóhelyén rövid szőrű kutyáját kikötözve magára hagyta. Az eb ellátásáról és megfelelő ellátásáról sem gondoskodott. Az ügyészség szerint így

a magára hagyott kutya egészségi állapota rendkívüli mértékben leromlott, az állatvédők közbeavatkozása nélkül elpusztult volna.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy kimentenek egy iszapba ragadt férfit a karádi tóból
A fiatal férfit súlyos fagyási sérülésekkel, de stabil állapotban szállították kórházba.

Link másolása

Bravúros légimentésről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Vasárnap délután egy 25 év körüli férfi

a karádi tó nádasába csúszott, és mivel beleragadt a jéghideg iszapba, egyedül nem tudott kijönni. Szerencsére még éppen elérte a farzsebében lévő telefonját, így segítséget tudott hívni.

Több mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett a tóhoz, de mivel a férfi nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és a mezőőrök segítsége is kellett a megtalálásához.

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A sérült a mentőorvos segítségével tudott felmászni a gépbe, amivel partra szállították és megkezdték az ellátását.

Végül súlyos fagyási sérülésekkel, de stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

A mentésről videót is közöltek:


Link másolása
KÖVESS MINKET: