hirdetés

KÉK HÍREK

Három hónap börtönt kapott egy angol férfi, aki beragasztózta egy oltóközpont ajtaját, hogy ne lehessen bemenni

Ha nem lett volna elég a rovásán, a zsaruk még kannabiszt is találtak az otthonában, amikor házkutatást tartottak nála.

Link másolása

hirdetés

Tizenkét hétnyi börtönbüntetésre ítéltek egy oltásellenes férfit, aki beragasztózta egy angliai oltóközpont ajtaját, hogy az emberek ne tudjanak bemenni oltásért - írja a Daily Mail.

Hayden Brown egy gorlestoni gyógyszertárnál követte el a bűncselekményt múlt pénteken.

Az 53 éves férfi ragasztót tett a hely bejárati ajtajának kulcslyukába, hogy azt ne lehessen kinyitni. Emiatt 504 ember, köztük sok idős nem kaphatta meg aznap a koronavírus elleni védőoltást.

A gyógyszertárnál kétszer is volt példa hasonló akcióra oltásellenesektől novemberben, ezért biztonsági kamerát szereltettek fel. Így sikerült azonosítani Brownt, akit kedden fogtak el a rendőrök.

Ha nem lett volna elég a rovásán, a zsaruk még kannabiszt is találtak az otthonában, amikor házkutatást tartottak nála.

A férfi elismerte bűnösségét, tette miatt három hónapig kell rács mögött ülnie.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Élettársa szerint M. Richárdot hagyták szenvedni a börtönben
Ügyvédje szerint a férfi szinte haldoklott a cellában, amikor senki sem segített neki a rosszullétekor.

Link másolása

hirdetés

Mi is megírtuk, hogy M. Richárd decemberben sztrókot kapott a börtönben. A férfi, akit korábban a kecskeméti maffiaperben is elítéltek, karácsonykor lett rosszul, majd a szombathelyi börtönből a Büntetés-Végrehajtás Egészségügyi Központjába került, Berettyóújfaluba.

A Dózsa György úti halálos baleset okozóját súlyos állapotban szállították kórházba.

M. Richárd élettársa még soha nem adott interjút, de az eset után megszólalt. Szerinte sorozatos mulasztások történtek a férfi egészségügyi ellátásával kapcsolatban, és embertelenül bánnak Richárddal.

Az élettársa már 22 éve ismeri a férfit, de azt mondja, hogy még sosem látta ennyire borzasztó állapotban őt.

Az internetes beszélgetések során azt látta, hogy zavart, többször elesett a cellában. Több mint 40 kilót fogyott a börtönben. Amikor a férfi nagyon rosszul volt, akkor is előfordult, hogy két órát várt egy pohár vízre. A férfinak több betegsége van, amiket félévente kontrollálni kellene, de úgy tudja, hogy ezek nem történtek meg.

hirdetés

Ügyvédje szerint M. Richárd szinte haldoklott a cellában, amikor senki sem segített neki a rosszullétekor. Elmondása szerint a sztrókja után 24 órát feküdt ellátás nélkül. Az élettársát sem értesítették, négy nappal később másoktól tudta meg, hogy kórházba került a párja.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Három nappal az esküvő után megölte 21 éves feleségét egy 25 éves orosz férfi, majd öngyilkos lett
Mielőtt végzett szerelmével és annak unokahúgával, majd saját magával is, megerőszakolt egy nála jóval idősebb masszőrnőt.

Link másolása

hirdetés

Halálra késelte újdonsült feleségét egy 25 éves férfi Oroszországban alig három nappal azután, hogy összeházasodtak - írja a Mirror.

Timur Prohorov és a 21 éves Alszu Szabasnyikova az iskolában ismerkedtek meg és szerettek egymásba. Tavaly nyáron muszlim esküvőt tartottak, múlt hét csütörtökön pedig egy polgári szertartás keretében is egybekeltek. A helyiek szerint "tökéletes esküvőjük" volt, barátaik pedig azt mondták, a fiatalok nagyon szép párt alkottak, és sosem veszekedtek, legalábbis mások előtt.

Sajtóbeszámolók szerint a férj az esküvő másnapján elment egy 64 éves masszőrnőhöz, akinél már korábban is járt. Azonban nem volt hajlandó fizetni az "intim szolgáltatásért", ezért veszekedni kezdtek a nővel, végül a fiatal férfi megerőszakolta őt.

Ezután részegen ment haza a feleségéhez, akit másnap hajnalban holtan találtak 18 éves unokahúgával együtt a házban. A rendőrség szerint Alszut halálra késelték, Sabrinát pedig egy ollóval ölték meg. Prohorov ezután állítólag kinyitotta apja széfjét, amiből kivett két vadászpuskát, majd elment otthonról. Később egy kocsiban találták meg holtan a Moszkva és Ufa városa közötti főúton, testén lőtt sebek voltak, vélhetően öngyilkos lett.

A történtek ellenére a fiatal feleséget a férje mellé temették el korábbi lakóhelyük temetőjében, míg a lány unokatestvérét a szülővárosában helyezték végső nyugalomra.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a férfi miért ölhette meg újdonsült feleségét és annak rokonát, illetve, hogy nagy mennyiségű alkohol vagy esetleg kábítószer hatása alatt állt-e, amikor elkövette a kettős gyilkosságot, illetve az öngyilkosságot.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Emberrablás: megverték, fogva tartották, majd autója „eladására” kényszerítették áldozatukat
Három férfit fogott el a rendőrség. A 31 éves, korábbi közlekedési balesete miatt védekezésre korlátozottan képes áldozatot lépre csalták Pencen.

Link másolása

hirdetés

A Pest megyei nyomozók egyetlen nap leforgása alatt begyűjtötték azt a három férfit, akik megverték, fogva tartották, majd autója „eladására” kényszerítették áldozatukat. Emberrablás a megalapozott gyanú - írta a police.hu.

A 31 éves, korábbi közlekedési balesete miatt védekezésre korlátozottan képes, támadóitól megszabadult férfit ismerőse vitte egy rendőrkapitányságra 2022. január 24-én délelőtt. A segítséget kérő elmondta, aznap reggel egy férfivel volt találkozója egy penci címen.

Az ingatlanba lépve kiderült, odacsalták, hárman vártak rá. Egyikük kiütötte, majd két társával ütötték, rúgták, ahol érték és addig nem voltak hajlandóak elengedni, amíg a több millió forintos gépkocsija átruházásáról szóló szerződést alá nem írta. Elvették slusszkulcsát, forgalmi engedélyét, majd elhajtottak az autóval, őt pedig kitették a sződligeti vasútállomáson, másnap még 10 millió forint megfizetését követelték.

Részletesebben akkor nem volt lehetőség kihallgatni, mert a számos sérülése miatt kórházba kellett vitetni. Ellátásakor kiderült, könnyű sérülésekkel megúszta a fejétől a bokájáig elszenvedett rúgásokat és ökölcsapásokat.

A Pest megyei detektívek versenyt futottak a másnapi határidővel, az elvégzendő feladatok tervezése, szervezése, a támadók azonosítása, felkutatása, elfogása, elszámoltatása nem tűrt halasztást. Be sem sötétedett még, amikor a háromtagú csapat főszereplőjét, az áldozattal korábban üzleti jellegű elszámolási vitába keveredett, 39 éves D. Gábort autószerelő műhelyében elfogták. Két társa, a 27 éves Sz. Patrik és a 29 éves A. Richárd - tudomást szerezve arról, hogy keresik őket - néhány órával később jelentkezett a rendőrségen.

Kihallgatásukon mindhárman úgy nyilatkoztak: „nem követtem el a bűncselekményt”.

hirdetés

Az őrizetbe vett három férfi ellen emberrablás, valamint testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatásukat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
KÉK HÍREK
Átnyúlt egy üzlet pultján, több százezer forintot lopott egy férfi a Westendben – videó
A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőt, kiadták a biztonsági kamera felvételét.

Link másolása

hirdetés

A police.hu közleménye szerint egy férfi 2022. január 4-én 21 óra körül a VI. kerületi WestEnd bevásárlóközpont egyik üzletéből ellopott a pultról egy köteg pénzt, több százezer forintot. A videón jól látható, hogy a férfi először csak álldogált a pult előtt, majd meglátta a kínálkozó lehetőséget. Ekkor egy hirtelen mozdulattal átnyúlt a köteg pénzért és elszaladt vele. Az üzlet dolgozója hiába eredt a nyomába.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Íme a bűncselekményről készült felvétel, majd későbbi videó, amelyen a férfi a maszkját is leveszi, így láthatóvá válik az arca.

Lopás a WestEndben

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: