News here
hirdetés

Halálra ítélték a kínai apát, aki kidobta két kisgyerekét a 15. emeletről – párja kényszerítette, hogy megszabaduljon tőlük

A lány addig nem akart feleségül menni a férfihoz, amíg ott vannak az életében az előző házasságából született gyerekek.

Link másolása

hirdetés

Halálbüntetést kapott egy kínai apa és barátnője, miután kidobták a férfi két gyerekét a lakásuk erkélyéről - írja a Daily Mail.

A szörnyű tragédia még tavaly november elején történt Csungkingban.

A gyerekek a társasház 15. emeletéről zuhantak le a földre. A 2 éves kislány azonnal meghalt, de 1 éves öccse is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

A gyerekek a 27 éves férfi előző házasságából születtek. Csang Bo még nős volt, amikor viszonyt kezdett új barátnőjével, Je Csengcsennel. Miután elvált feleségétől, úgy egyeztek meg, hogy a kislány az anyjával marad, a kisfiút pedig az apa neveli hatéves koráig. A gyilkosság napján azonban a férfi megkérte exfeleségét, hogy hadd lehessen nála egy napot a kislány is.

Volt párja, Csen Mejlin szerint Csang a gyerekek megölése előtt videóchaten keresztül beszélt barátnőjével, aki felvágta a bőrét a csuklóján, a férfi pedig annyira megijedt, hogy fogta a gyerekeit és ledobta őket az erkélyről. Ezután viszont úgy tett, mintha baleset történt volna: lerohant a lépcsőn, kiment az utcára, majd hisztérikus sírásba kezdett, és még a fejét is beleütötte a falba.

A nyomozók azonban megállapították, hogy ezzel csak leplezni akarta a szándékos gyilkosságot. Bár Csang azt állította, hogy aludt, amikor a gyerekek kiestek az ablakon, és arra ébredt fel, hogy az emberek lent kiabálnak, kiderült, hogy ez hazugság volt.

A helyi média szerint a férfi azért akart megszabadulni a gyerekeitől, mert új barátnője nem akart feleségül menni hozzá addig, amíg gyerekei vannak egy másik nőtől, ráadásul a lány szülei sem nézték jó szemmel, hogy a férfi kétgyerekes apa. A fiatal nő folyamatosan nyomasztotta párját azzal, hogy tegyék el láb alól a kisfiút és a kislányt, míg végül a férfi rászánta magát.

Csang a bíróságon beismerte tettét, amiért sírva kért bocsánatot, és elárulta, hogy azért ölte meg a gyerekeit, hogy új életet kezdhessen Je-vel. Párja ezzel ellentétben többször is tagadta az ellene felhozott vádakat.

hirdetés
"Szavakkal nem tudom leírni, mit éreztem akkor, amikor megtudtam, hogy a gyerekeimet az apjuk kidobta a 15. emeletről. El sem tudom képzelni, mit éreztek a gyerekeim, amikor a tizenötödikről lezuhantak a földre. Kétségbeesettek voltak? Féltek?"

- mondta az összetört anya.

Az ügyben júliusban kezdődött el a bírósági tárgyalás. A kínai sajtóbeszámolók szerint az apát halálra ítélték a gyerekei megöléséért, barátnője pedig szintén halálbüntetést kapott, amiért gyilkosságra kényszerítette a férfit. Azt nem tudni, hogy terveznek-e fellebbezni a döntés ellen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Százan estek egymásnak Kerepesen, lövések is dördültek
Két család tagjai verekedtek össze a Pest megyei településen, ahová a TEK is kivonult.
MTI - szmo.hu
2022. május 24.


Link másolása

hirdetés

Legalább százan „feszültek egymásnak”, és lövések is dördültek a Pest megyei Kerepesen – írja a police.hu.

Hárman megsérültek, három embert pedig őrizetbe vettek a rendőrök, miután a két család tagjai összeverekedtek a kerepesi Gyár utcában szombat este.

Miután sikerült szétválasztani az embereket, a rendőrök golyóálló mellényt öltöttek, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el, és többszöri felszólításra sem működtek együtt.

Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték a helyszínre, amely elfogta az addig a házban bujkálókat.

A három előállított férfit fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek - áll a rendőrségi közleményben.

A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak és fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverekről van szó.

hirdetés
Videó: A rendőrség és a TEK felvétele

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Zacskóba csomagolt kisfiú holttestét találták meg a Dunában Németországban
A 4 és 6 év közötti gyerek maradványai már hosszabb ideje a vízben lehettek, de egyelőre nem tudni, mi történhetett vele.

Link másolása

hirdetés

Egy gyerek holttestét találta meg egy kenus a Dunában, Németországban, Vohburg an der Donau közelében - írja a Bild.

A lap információi szerint egy 4 és 6 év közötti kisfiú maradványai kerültek elő, amelyek egy műanyag zacskóba voltak csomagolva. A rendőrség szóvivője azt mondta, feltételezésük szerint már hosszabb ideje a vízben lehetett a holttest.

A hatóságok már hétvégén és hétfőn is átkutatták a területet búvárok, keresőkutyák, csónakok és rohamrendőrök segítségével, de egyelőre nem sikerült kideríteniük, hogyan kerülhetett a gyerek holtteste a folyóba. Az eset körülményeinek felderítésére nyomozócsoportot állított fel az ingolstadti rendőrség.

A Bild információi szerint Bajorországban és a szomszédos tartományokban sem jelentették ilyen korú gyermek eltűnését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Megmérgezhetett egy csecsemőt egy kórház ápolónője Birminghamben
A kicsi az intenzívre került, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

A 27 éves ápolónőt csütörtökön tartóztatták le, miután egy csecsemő meghalt a birminghami gyerekkórházban - írja a Telepgraph. A West Midlands-i rendőrség szerint a nő

"életveszélyes szándékkal mérget adott be" a kicsinek,

aki ezután az intenzív osztályra került, de az életét már nem tudták megmenteni.

A nőt szabadon engedték, amíg a nyomozás folyik, a kórházban azonban felfüggesztették. A vizsgálatot az intézmény kérte a hatóságoktól, miután gyerek csütörtökön meghalt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Két középiskolás fiú élesztett újra egy biciklist Kecskeméten
A 45 éves férfi biciklizés közben lett rosszul, majd hatalmasat esett. A gimisek azonnal a segítségére siettek és hívták a mentőket.

Link másolása

hirdetés

Biciklizés közben rosszul lett, majd hatalmasat esett egy férfi vasárnap délután Kecskeméten – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A 45 év körüli férfi egy forgalmas utcán esett el, többen is azonnal a segítségére siettek.

„Két középiskolás fiú értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A fiatalok példásan követték az utasításokat és akkor sem estek pánikba, amikor nekik kellett megkezdeniük az újraélesztést. A gimisek egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak”

– írta az OMSZ.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállították kórházba a biciklist, aki már a mentőautóban visszanyerte eszméletét.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: