KÉK HÍREK

Féltékenység miatt ölhette meg kisfiát, volt párját és anyósát a dunakeszi családirtó

A Blikk szerint a meggyilkolt édesanya új kapcsolata nagyon jól alakult, párjával nemrég még a gyerekeiknek is közös programot szerveztek.

Link másolása

Vasárnap este meggyilkolta három családtagját egy férfi Dunakeszin. A támadást a férfi volt anyósa, párja és a közös gyerekük sem élte túl. Ezután a férfi magával is végzett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés miatt indított eljárást a hármas gyilkosság ügyében.

A rendőrség azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a férfi az engedéllyel tartott vadászpuskájával adott le több lövést 63 éves volt anyósára, 40 éves párjára és 7 éves közös gyermekükre.

"A lövések hangját a környéken élők is hallották, ők szóltak a rendőrségnek. A mentők – köztük egy gyermekmentő kocsi is – a helyszínre sietett és a rendőrök is szirénázva értek a házhoz. Az utcát lezárták, a levegőben drón körözött, a helyszínt nagy teljesítményű reflektorral világították meg. A rendőrök hangosbemondón próbálták kihívni a férfit. Ekkor még nem tudták, hogy ejtett-e túszokat és mire készül. Mivel nem válaszolt, riasztották a Terrorelhárítási Központ egységeit, akik – úgy tudni – hogy hanggránátot is bevetettek. Később kiderült, az 54 éves gyilkos még a rendőrök érkezése előtt végzett magával is" - írja a Hirado.hu.

A Blikk szerint

a családirtás hátterében féltékenység állhatott.

A lapnak a meggyilkolt édesanya új párja azt mondta, a tragédiát megelőzően egész nap a vízen voltak az asszonnyal, aki sietett haza, mert úgy volt, hogy a volt férje hét órára hozza haza a közös gyermeküket a láthatásról, de nem értek oda időben. "Úgy tudom, ezt tette szóvá a végzetes lövések előtt" - mondja a meggyilkolt nő új párja.

"A pár kapcsolata nagyon jól alakult, ezért nemrégiben közös programot is szervezetek a gyerekeiknek. Tamás szerint ezt megtudhatta a volt férj is, aki éktelen haragra gerjedt. A gyászoló férfi megérzése szerint ez is szerepet játszhatott a tragédiában"

- írja a Blikk.

Az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezető helyettese az InfoRádiónak azt mondta, aki végez a hozzá legközelebb állókkal, az jellemzően előre eltervezi a cselekményeket és nem hirtelen indíttatásból követi el. A szakember arra is rámutatott, hogy a vizsgálatok szerint az ilyen tettet elkövető emberek általában idősebbek, soha nem volt dolguk a törvénnyel, nem isznak, nem kábítószereznek. „Ilyen értelemben tiszta fejjel követik el a cselekményt; az más kérdés, hogy pszichésen milyen tudatállapotban vannak” - fogalmazott Bolyky Orsolya, aki szerint az, hogy mi játszódik le az elkövetők fejében a kiterjesztett öngyilkosságoknál, kizárólag akkor tárható föl, ha az elkövető túléli a saját öngyilkosságát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Videó: tömegverekedés tört ki az újpesti és ferencvárosi szurkolók között a Népligetben a meccs előtt
Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, összecsapott a fradistákkal az MVM Dome előtt. A rendőrök közbeavatkozása nélkül nagyobb lett volna a balhé.

Link másolása

Az Újpest-drukkerek többsége különbuszokkal indult a Megyeri útról a Groupama Arénához, hogy megnézzék a vasárnap kora esti Fradi-Újpest összecsapást. Ez elég biztonságos megközelítési módnak tűnt, de voltak azért szép számmal olyanok is, akik vállalták a veszélyt, és egyénileg közelítették meg a helyszínt.

Nyilván egy okuk volt rá: szerették volna összemérni az erejüket a ferencvárosiakkal.

Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, a népligeti multifunkcionális csarnoknál, az MVM Dome-nál csapott össze bő órával a meccs kezdése előtt ugyanannyi fradistával

- írta meg a Blikk.

A fradisták voltak fölényben a szemtanúk szerint, de az már nem derült ki, mi lett volna a balhé vége, mert megjelent egy nagyobb létszámú rendőri erő, és szétválasztotta a feleket. A lap szerint komolyabb személyi sérülés nem történt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Tragédia! Egy ukrán férfi kizuhant egy szálloda ablakán Angyalföldön, azonnal meghalt
A Szegedi úton található szállodában történt a szörnyű baleset.

Link másolása

A Ripost cikke szerint egy ukrán nemzetiségű férfi kizuhant egy XIII. kerületi hotelből. A férfi életét vesztette. Az angyalföldi Szegedi úton található Hotel Flandriában történt a tragédia.

A lap szerint a második emeleti szoba ablakkeretét és az ablakpárkányt is hatalmas vérfoltok borították, a rendőrség azonban kizárta, hogy bűncselekmény történt volna.

A BRFK tájékoztatása szerint közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Egy magyar utas verekedett a gépen, 18 órát késett a Wizz Air járata Dzsiddából
Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak. Kairót és Larnakát közbeiktatva érkezett meg a gép végül délután Budapestre.

Link másolása

18 óra késéssel szállt le a Wizz Air egy járata Budapesten, egy magyar utas verekedett a gépen, egy másik utast és a személyzet egy tagját is bántalmazta, írja a Budflyer.

Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak.

"A fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte. A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről.

Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton részt vett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50km-re lévő Nicosia egyik szállodájába.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le.

A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Putyin csecsen osztaga megerőszakolhatott egy orosz riporternőt, de eltussolták az ügyet
A nővel együtt dolgozó operatőrt megverték, mindketten kórházba kerültek.

Link másolása

Putyin szövetségesei, csecsen katonák állítólag megerőszakoltak egy orosz újságírónőt, Olga Zenkovát Ukrajnában, operatőr társát pedig megverték - írja a Il Mattino alapján a Blikk.

A portál úgy tudja, hogy az újságírónőt január 17-én Zaporizzsja régióban, Melitopolban támadták meg. Éppen operatőr társával, Artyom Jepifanovval együtt ebédelt egy étteremben. Ide tört be a csecsenosztag, akik között állítólag ott volt a csecsen elnök, Kadirov unokaöccse is.

Az operatőrt megverték, több sérülést szenvedett. A riporternőt pedig többször megerőszakolták, ezt egy ukrán város kórháza is megerősítette.

A nő feljelentést tett, és azt kérte, hogy a helyi hatóságok vizsgálják ki az esetet. Ezt azonban - vélhetően a csecsenektől tartva - megtagadták tőle. A riporternő ekkor a munkáltató orosz NTV televízióhoz fordult.

A vallomások alapján az operatőr „közepesen súlyos” sérüléseket szenvedett és kórházba került. A nő szintén kórházban volt, ahol az orvosok megállapították, hogy „szexuális erőszakból származó” sérüléseket szenvedett el. Az esetet azonnal jelentették, de a nyomozás megkezdését elutasították.

Az orosz NTV szintén elhallgatta a történtetek, nem számolt be az esetről, nehogy lejárassák a hadsereget, de megígérték az áldozatoknak, hogy nem felejtődik el az ügy.


Link másolása
KÖVESS MINKET: